חפש מאמרים:
שלום אורח
04.05.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

סוגיות משמורת בזוגות חד מיניים

מאת: עו"ד חגית לבדיני משפחה07/08/20111132 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

סוגיות משמורת בזוגות חד מיניים

נישואים חדמיניים בישראל הם פצצת גירושין מתקתקת אומרת עורכת הדין חגית לב המתמחהבדיני משפחה. לדבריה, הולדת ילדים במשפחה חד מינית משולשת או מרובעת,(כלומר אם ביולוגית החולקת זוגיות עם אישה, הרה לאב ביולוגי החולק גם הואזוגיות עם גבר) עלולה ליצור בעיות קשות שבית המשפט יפסוק בהן הרבהפעמים שלא לטובת הילד, ובוודאי שלא מן הצדק – אלא על פי החוק.

לדברי עורכת הדין חגית לב, החוק בישראל לא השתנה בעקבות גל הנישואים החדמיניים, וכאשר זוגיות חד מינית מתפרקת, מפעיל החוק הישראלי משמורת שלההורים הביולוגיים, גם אם הקשר של הילד עם ההורים הביולוגים הרבה פחות טובמהקשר של הילד עם ההורים הלא-ביולוגים.
כדי למנוע סיבוכים וטרגדיותקשות, מציעה עורכת דין לב לזוגות החד מיניים שהחליטו לפרק את מסגרתהנישואין, לא לפנות לבית המשפט אלא לפנות קודם לכן להליך גישור.
לבמכנה את ההסדרים החד מיניים הננקטים במסגרות אחרות, כהסדרים שאינם מתאימים,מפני שהם אינם מחייבים את בני הזוג לעדכן את ההסכמים כאשר הם מביאים ילדלעולם, ובכך פותחים פתח לכל הסיבוכים והטרגדיות האמורות.

נ. התאהבה בג. הצעירה ממנה בעשר שנים בגיל מבוגר יחסית, והן החליטו עלהבאת ילד לעולם במהירות. על מנת שהילד יגדל עם דמות אב, חברו נ. ו-ג. ל- ש.וי, זוג הומוסקסואלים אשר גם התאוו מאוד לילד משלהם. כך נולד רון (שםבדוי) לארבעה הורים: שני אבות ושתי אמהות, שרק שניים מהם הורים ביולוגיים.
נפשהשל ג. הצעירה נקשרה בנפשו של בנה, והיא זו אשר ליוותה את התפתחותו מעתהוולדו, דרך הפעוטון והגן, בעוד נ. אמו הביולוגית מקדישה את רוב זמנהלקריירה, ומזניחה את הקשר בינה לבין בנה. קצת פחות מארבע שנים לאחר הולדתרון הסתיימה האהבה בין נ. ל-ג., והן החליטו להתגרש.

שופטת בית המשפט אליו הגיעו שני הזוגות סקרה את פרטי הסכם הנישואיןהאזרחי בין הזוגות ולאחר דיון קצר הגיעה להחלטה כי על רון לגדול בחזקת אמוהביולוגית, למרות שהקשר שלו עם ג. ש. ו-י. טוב בהרבה.
בית המשפט לא הכיר באימהותה של ג. וגם אבהותו של ש. ובן זוגו לא היוותה שיקול בפסיקתה החד משמעית למשמורת של נ. על הילד.
הסכמיהחיים המשותפים אשר נחתמים כיום בין זוגות חד מיניים עלולים ליצור בעיותקשות רבות, מכיוון שהם לא חוזים פני עתיד אומרת עורכת הדין חגית לב.

לדברי עורכת דין לב, גל הנישואים החד מיניים, החיובי לכשעצמו, אשר הואץבשנים האחרונות, מאפשר לישראלים רבים לחיות לפי אמונותיהם ובחירתם. אך היאמוסיפה שלצערה ההסכמים לחיים משותפים עליהם חותמים כיום זוגות רבים לאנותנים חשיבות לאפשרות של גירושין עם ילדים.
למרות שהדבר נראה כמתבקש,לא ניתן לייחס כיום בהסכם נישואין או חיים משותפים שום הכרעה כלפי תינוקשעדיין לא נולד, שכן הוא בגדר תינוק וירטואלי אומרת עורכת דין לב.
עלכן הסכמות רבות, הנאמרות בעל פה, או אפילו נכתבות בהסכמים חתומים הם חסריחשיבות בהגיעם לבית המשפט. לדבריה, החוק בישראל פוסק פעמים נדירות על גידולילדים הצעירים מגיל 6, שלא על ידי אמם הביולוגית, וזאת רק לאחר שהוכח שהיאלא ראויה מכל נקודת מבט לגדל את ילדיה.

בעקבות החוק, מעמדם של ההורים הלא ביולוגים המתפקדים כיום כהורים לכל דבר, עלול להפגע בצורה קשה מיישוב הסכסוך במסגרת בית המשפט.
ידועכי מארג היחסים והמחויבות הזוגית בקרב זוגות חד מיניים איננה חזקה יותרמאשר בקרב זוגות הטרוסקסואלים, ויש גם הטוענים כי התפרקות התא המשפחתי בקרבזוגות אלה גבוה יותר ביחס לאוכלוסיה הכללית.

על כן, מחייבת עורכת דין לב את כל בני הזוג החד מיניים החותמים על הסכםלחיים משותפים לשנות את ההסכם ברגע בו מצטרף אל התא המשפחתי ילד.
לבממליצה להתחיל את הליכי הפרידה במסגרת של גישור בליווי עורך דין המתמחהבדיני משפחה. הסכם זוגי המושג במסגרת גישור ואשר עומד בביקורת שיפוטית  -יקבל תוקף של פסק דין לכל דבר ועניין.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

למידע נוסף בקרו באתרנו:

עו"ד חגית לב | גירושין , תביעות גירושין , עריכת דין

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת עו"ד חגית לב

מאת: עו"ד חגית לבחוק ומשפט - כללי07/08/111132 צפיות
עידן ההיי-טק שחדר אל העולם לפני מספר שנים, הניח למעשה פלטפורמות של פיתוחים טכנולוגיים, שצמאים ליצירות ולתוכן ייחודי. תוכן מקורי זה מתחומים שונים – מוגן בדיני בזכויות יוצרים. יוצרים של תכנים ויצירות מוגנות אלו, הנם למעשה, על פי דיני זכויות היוצרים בארץ ובעולם, הבעלים של נכסים אלו שהנם קניינם הבלעדי. שלא כמו מעמד של בעלי נכס נדל"ן שכולנו יודעים מהו, בכל הנוגע למעמדו של בעל יצירה המוגנת בזכויות יוצרים, המודעות לכך אינה ברורה דיה.

מאת: עו"ד חגית לבדיני משפחה07/08/111264 צפיות
כיום מתגוררים בארץ אנשים רבים שאינם יהודים אשר אין להם כל כוונה להתגייר. לבית הדין הרבני אין כל סמכות לגבי אנשים אלו. סמכותו של בית הדין הרבני חלה על אם שני בני הזוג הינם יהודים ובמידה והינם נשואים. כך גם אין לבית הדין הרבני סמכות לגבי ידועים בציבור.

מאת: עו"ד חגית לבדיני משפחה22/08/101347 צפיות
גירושין הם תהליך כאוב היכול להוביל למשבר אישי. כאשר מעורבים בגירושין ילדים ובדרך כלל זהו המצב, התהליך קשה בהרבה. הילדים קולטים הכול והשפעות הגירושין מותירות בהם צלקות לכל החיים. כדי להימנע מכך יש לנקוט בכמה צעדים:

מאת: עו"ד חגית לבדיני משפחה22/08/101695 צפיות
בהסכם הגירושין האב מחויב לשלם מזונות לילדיו עד שהם מגיעים לגיל 18. אב שלא עושה כן עובר עבירה פלילית לכל דבר שדינה יכול להיות הפעלה של הוצאה לפועל ועיקולים, עיכוב יציאתו מהארץ ואף מאסר.

מאת: עו"ד חגית לבדיני משפחה22/08/101152 צפיות
תהליך הגירושין הוא ארוך ומתיש ועלול להוביל לחיכוכים ומריבות. בדרך כלל מעורבים ילדים בתהליך שיכולים להיפגע . כדי שהגירושין יתבצעו במהירות, ביעילות וללא בעיות חובה לפנות אל עורך דין המתמחה בתחום של דיני משפחה.

מאת: עו"ד חגית לבפסקי דין16/06/101655 צפיות
אימוץ הוא הליך של קבלת ילד ביולוגי למשפחה זרה, והפיכתו באופן חוקי לחלק מהמשפחה המאמצת. אימוץ כרוך בדרך כלל בביטול הזכויות והחובות החוקיות של המשפחה הביולוגית כלפי הילד וחובות וזכויות אלו יחולו מעתה ואילך על המשפחה המאמצת החדשה של הילד. בתום תהליך האימוץ הילד זוכה למשפחה חדשה אצל הוריו המאמצים לכל דבר ועניין.

מאת: עו"ד חגית לבהגירה16/06/101552 צפיות
בזמן העלייה הגדולה והרצויה ממדינות חבר העמים עלו לארץ בראשית שנות התשעים של המאה הקודמת, יותר ממליון אנשים, חלקם לא יהודים. עלייה זו, של אזרחים רבים שאינם יהודים, התקיימה תודות לחוק השבות, שנותן אפשרות להגר לארץ ולקבל זכויות אזרחיות גם לבן הזוג, לילד ולהורה של יהודי, אפילו אם הם אינם יהודים.

מאמרים נוספים בנושא דיני משפחה

מאת: איתמר כוכבידיני משפחה11/05/211509 צפיות
הורים מעוניינים להבטיח את כספם באמצעות החתמת הילד/ה ובן/בת זוגו על הסכם הלוואה, במסגרתו הם יתחייבו להחזיר את הכספים עם גירושיהם או חתימה על הסכם ממון של ילדיהם עם בן/בת הזוג.

מאת: איתמר כוכבידיני משפחה11/05/211304 צפיות
עשרת התנאים אשר הורים יכולים להציב לילדיהם או אף לילדם ובת/בן הזוג המתגוררים בדירה, שההורים רכשו והעניקו במתנה לילדיהם (או הבטחת כספים שהעניקו), המשתנים בהתאם לנסיבות המקרה כדלהלן:

מאת: נועם קוריס משרד עורכי דיןדיני משפחה26/01/201619 צפיות
בית המשפט העליון בפסק דינו של כבוד השופט מ' מזוז, הכריע בימים אלו בעתירה המכוונת נגד החלטות של המשיבים 2-1, בית הדין הרבני הגדול בירושלים ובית הדין הרבני האזורי בתל אביב-יפו (להלן: בית הדין האזורי), מיום 14.2.2019 ומיום 12.11.2018 בהתאמה, בהן נקבע כי העותר חייב בגט לאשתו.

מאת: טלדיני משפחה03/06/182015 צפיות
אחד הנושאים המרכזיים בענייני גירושין הינו חלוקת הרכוש. בשיקולים של חלוקת רכוש כל צד מעלה את טענותיו כאשר מטרתו לקבל נתח משמעותי יותר בכלל הרכוש שנצבר.

מאת: רוני הכהןדיני משפחה10/04/181581 צפיות
לכל עורך דין לגירושים יש את הסגנון שלו. כדאי לוודא כי הסגנון שלהם מתאים הן שלך ואת הסגנון הדרוש כדי להגן על האינטרס שלך במהלך ואחרי הגירושים.

מאת: רוני הכהןדיני משפחה28/03/181693 צפיות
איך מסייעים בשלבים הללו של הפירוק הבלתי נמנע כדי ליצור עד כמה שפחות רגעים קשים בהליך מורכב שכזה? פניות אל עו"ד משפחה הן בהחלט צעד נבון

מאת: רוני הכהןדיני משפחה23/10/171802 צפיות
ברגע בו כבר נמצאים על פרשת דרכים לקראת גירושים יש כאלה שיכולים לומר דבר או שניים לגבי איך להתגרש נכון וחשוב להבין את העניין לעומק טרם הקפיצה השירה לתוכו.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica