חפש מאמרים:
שלום אורח
22.10.2014
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

איך מכינים עוגות בצק סוכר טעימות במיוחד

מאת: ורד טויןמתכוני מתוקים02/10/2012747 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק


כיצד מכינים עוגות בצק סוכר טעימות

הכנת עוגות בצק סוכר הינו מתכון בטוח לעוגות שגם נראות נהדר וגם טעימות מאד.

המרכיבים שמהן עשויות עוגות בצק סוכר הן:

מים

גלוקוזה צבעונית

אבקת ג'לוטין

חלבון ביצה בכמויות המתאימות לגול העוגה שאתם מתכוונים להכין

הכנת עוגות בצק סוכר מתבצעת במספר שלבים. את חומרי הגלם חייבים לערבב עד שמקבלים את המרקם הרצוי של הבצק. כדי שיתקבל בצק גמיש דיו, מוסיפים לעיסה, סוכר או אבקת קורנפלור, עד שנוצר בצק גמיש במידה המספקת.

שלב הרידוד, הוא השלב הבא של ההכנה, שכדאי לעשות אותו על משטח שיש.

יש לרדד את בצק הסוכר עד שהוא מגיע לגודל של כחצי סנטימטר.

השלבים המתקדמים של הכנת עוגות בצק סוכר

בשלב של הרידוד, ניתן להוסיף סוכר או קורנפלור כדי לקבל את מידת הגמישות הרצויה.

בשלב הבא, אתם יוצרים שכבה מפרידה של ריבה או קרם על גבי העוגה הבחושה שעליה מניחים את בצק הסוכר.

עצתנו, היא לשים על הבצק סוכר, קרם או חומר מבודד אחר שאינו דורש קירור.

שלב הבא, הוא שלב המערוך. בשלב המערוך, מגלגלים את בצק הסוכר על המערוך ולאחר מכן מפרישים אותו במהירות על העוגה הבחושה עם הקרם או הריבה.

המהירות נדרשת כאן, כדי למנוע  יצירה של סדקים על העוגה.

אחת מהתכונות הידועות של בצק סוכר, הוא התייבשותו המהירה בעת שעובדים איתו.

לכן, תמיד כדאי לדעת מראש מה אתם עומדים לעשות איתו.

מה עושים עם השאריות של הבצק

כשמכינים עוגות בצק סוכר, יכולים להכין מהשאריות הרבה דברים יפים. אתם יכולים להוסיף לשאריות צבעי מאכל לפי בחירתכם, ליצור דמויות או צורות ולשים על העוגה. לחלופין, אתם יכולים לשמור את השאריות לעתיד בהקפאה, וכשתרצו ליצור צורות לעוגות אחרות, או אפילו להכין עוגיות, יהיה לכם מספיק בצק להכין מהן קישוטים או דמויות לעוגות אחרות.

כדאי להזכיר שגם את השאריות ניתן לאכול, והן תמיד תוספת מקסימה לכל עוגה גם כקישוט.

אם החלטתם להוסיף לעוגה קישוטים נוספים פרט לשאריות שנשארו לכם מהבצק, אתם יכולים לצייר על העוגה בעזרת צבעי מאכל לעוגות, ולהפוך את העוגה שלכם לעוד יותר אטרקטיבית.

כיצד מכינים ציפוי עבור עוגות בצק סוכר

אחת מהשאלות המעניינות ביותר היא כיצד מצפים עוגות בצק סוכר. כדי שהציפוי שעל העוגה יהיה חלק ואחיד, ללא גבשושיות, צריכים לשמור על מספר כללים.

חשוב לזכור שצריך ללוש היטב את בצק הסוכר לפני שמרדדים אותו. לישה אחידה ויעילה של הבצק, והימנעות מהוספה גורפת של קורנפלור או אבקת סוכר, יבטיחו ציפוי שלא יהיה יבש אך יהיה חלק. אם עושים הרבה מדי שימוש בקורנפלור, עלולים להיווצר סדקים בציפוי, מכיוון, שהקורנפלור הינו חומר מייבש.

טיפ נוסף, הוא לשמן מעט את הידיים במרגרינה לפני שלשים את הבצק. ציפוי חלק ואחיד של העוגה, מעניק לה מראה הרבה יותר מקצועי.

כדי להגיע לתוצאות טובות יותר, אפשר להשתמש במכשיר שנקרא: מגהץ לבצק סוכר.

מגהץ בצק סוכר, הינו מכשיר פלסטיק קטן שנועד לעבור על העוגה לאחר שהיא עטופה בבצק סוכר. המכשיר מחליק את העוגה בצורה מקצועית ויסודית, ויכול לעשות את כל ההבדל בין עוגת בצק סוכר מקצועית שרק יצאה עכשיו מהקונדיטוריה, לבין עוגת בצק סוכר חובבנית וחסרת חן.

הציפויים של עוגות בצק סוכר יכולים להיות עשויים מקרם, קרם שוקולד, ריבה מומסת במים, קרם חלבה ואחרים. חשיבות הקרם היא לקשר בין העוגה לבצק הסוכר.

כדי שלא ייווצרו סדקים כשמכינים את הקרם על העוגה, חייבים לעבוד מהר ולהניח את הקרם לפני שהסדקים נוצרים.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

ורד טוין

כתבת מקצועית בתחום העיצוב

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת ורד טוין

מאת: ורד טויןעיצוב פנים28/07/13240 צפיות
כיצד לבחור בחוכמה חיפוי קיר זוכוית למטבח ומדוע מדובר בפיתרון מוביל בעיצוב מטבחים ובכלל? הינה התשובה!

מאת: ורד טויןעיצוב פנים22/07/13341 צפיות
כל מה שצריך לדעת על סוגי טפטים לבית ובכלל

מאת: ורד טויןעסקים - כללי22/07/13358 צפיות
כל מה שצריך לדעת על טיהור שפכים

מאת: ורד טויןעיצוב פנים22/07/13291 צפיות
כל מה שצריך לדעת על אדן חלון טרם רכישתו!

מאת: ורד טויןמחשבים וטכנולגיה - כללי22/07/13389 צפיות
כל מה שרציתם לדעת על ניהול מלאי ולא העזתם לשאול

מאת: ורד טויןגיל הזהב21/07/13235 צפיות
כל המידע על דיור מוגן

מאת: ורד טויןיין ואלכוהול21/07/13386 צפיות
כל מה שרציתם לדעת על בישול בירה בבית

מאמרים נוספים בנושא מתכוני מתוקים

מאת: בני דואנימתכוני מתוקים12/10/1450 צפיות
במיוחד בעיצומה של תקופת החגים, ישנו דבר בולט במיוחד שמופיע כמעט בכל בית בישראל. נכון, הוא מופיע במטבח לאו דווקא בגלל שרוכשים אותו אלא יותר בגלל שקיבלתם אותו במתנה, אך הוא כאן, הוא נפוץ והוא טעים.

מאת: shmolikמתכוני מתוקים26/03/13437 צפיות
מתכון לסופלה שוקולד , טעים במיוחד , מומלץ וקל מאוד להכנה ...

מאת: ורד טויןמתכוני מתוקים25/10/12411 צפיות
איך תכינו עודות בצק סוכר מושלמות ולא תטעו בדרך? מה חשוב לקחת בחשבון לפני ובעת ההכנה? על כך, במאמר הבא

מאת: ורד טויןמתכוני מתוקים21/10/12515 צפיות
איך תכינו עוגות בצק סוכר טעימות במיוחד ותשדרגו את האירוע לצבעוני ומקורי יותר? כל הפרטים על עוגות בצק סוכר פלוס כמה טיפים מעולים. אל תתתיחלו בהכנה לפני שתקרו את הכתבה הבאה!

מאת: ask4web קידום אתריםמתכוני מתוקים20/05/12326 צפיות
בכל הנוגע עבור חגי ישראל שבועות יהיה ללא ספק אחד הפופלאריים והאהובים ביותר על רוב הישראלים. חגיגת גבינות ומטעמי חלב שחג שבועות מביא עימו הינו אירוע שנתי שמצפים לו בדריכות בכל הגילאים. על חג שבועות וחגיגות הגבינה שסביבו במאמר המרתק הבא

מאת: ענת שטרןמתכוני מתוקים31/03/122807 צפיות
בעבר נהגנו לקשט קישוט מינימליסטי את עוגת יום ההולדת שהוכנה, בעזרת מזרֶה סוכריות, ואולי גם מעט שמנת מתוקה או קרם אינסטנט וניל, ושמחו בתוצאה שהתקבלה. היום, אנחנו יכולים לקשט, לעצב ולפסל עוגות יום הולדת בדרכים רבות שמביאות לתוצאות מפתיעות, וזוכות לקריאות WOW, מפי כל מי שרואה או טועם אותן.

מאת: גל רניןמתכוני מתוקים24/03/12399 צפיות
כשמדובר על השוק של היום בישראל, הוא ללא כול ספק מאוד תחרותי וזה גם בא לידי ביטוי במותגי השוקולד השונים. חלק מייצור מקומי וחלקם מותגים בינלאומיים. יחד עם זאת רובכם עדיין שומרים אמונים למותג הנפלא הזה. שוקולד פרה. האמת היא שיש לכם לא מעט סיבות.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported