אוכל הוא צורך קיומי. אלא שמותר האדם מן הבהמה, גם במובן זה שיודע הוא להפיק מהאוכל הנאה. האבולוציה שהתפתחה ויצרה אותנו, את האדם המודרני, שינתה אצלנו בין היתר את הפרופורציות הקולינריות. לא אחת, אולי אף יהא נכון לומר 'בדרך כלל', אנו אוכלים לשם התענוג שבדבר, יותר מאשר לשם השבעת רעבוננו והבטחת המשך הקיום...
נוהגים אנו להציב את האוכל כמרכזו של כמעט כל אירוע. מפגשים משפחתיים, שמחות שונות, ערבי שבת וחג, כולם נסובים סביב האוכל. רמת אירוע נמדדת בדרך כלל על פי טיב המזון. טוב, ניתן אולי להרחיב קצת את הקריטריונים, ולקבוע שגם יופי ההגשה ורמת השרות של העוסקים בהסעדה, גם להם יש חשיבות. בשורה התחתונה, האוכל הוא המרכז.
במצב עניינים זה, הנה רעיון לשדרוג אמיתי של "אירוע בוטיק". שף פרטי. הוא מתאים אמנם לאירוע קטן, אך אם זה התכנון – הוא יהיה קטן ואיכותי! שונה, מיוחד, מפנק. תחושה של "מלך ליום אחד" לכל אחד מהסועדים. ארוחה כיד המלך, המותאמת אישית, מבחינת זמן ומקום, מבחינת התפריט, ותזמון ההגשה של כל מנה.
רוגע אמיתי, כאשר השף הפרטי דואג בעצם לכל סידורי הארוחה מ-א' ועד ת'. חשקה נפשכם בארוחת גורמה בבית, בחיק הטבע, או בכל בפינה קסומה אחרת שאתם מכירים? הארגון, השולחנות, הכיסאות, המפה והמפיות, הצלחות הכוסות והסכו"ם, השתיה והאוכל, לכולם ידאג השף הפרטי. החברה תכין את התפאורה, השף יכין לכם את הכל במקום.
ארוחת שף, פרטי, כמובן, היא רעיון מצוין כהפתעה ייחודית לרגל ארוע מיוחד כמו הצעת נישואין, או לכבוד תאריך איזכור חשוב: יום הולדת עגול, יום נישואין, וכדומה. ארוחה כזו תגלם את כל מה שמצופה מאירוע שכזה – הפתעה, אווירה מיוחדת, המון רומנטיקה, חגיגה לחיך. תענוג צרוף.
אז הנה נזרק הרעיון לחלל האוויר. נותר רק לחשוב למה להתאים אותו. חשוב לחכוך ולשקול היטב. לא לבזבז... לא נפגוש שפים פרטיים ביותר מידי הזדמנויות במהלך חיינו. אז חשוב לוודא שעצמת האירוע תתאם את גדולת הרעיון, והמפגש בין שניהם ייצור את הקסם הרצוי, את החווייה המושלמת.