חפש מאמרים:
שלום אורח
19.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

הפקעת קרקעות או הפשרת קרקעות

מרבית הקרקעות בישראל שייכות למנהל מקרקעי ישראל הקובע את הייעוד שלהן ומאפשר את המכירה שלהן לצרכי מגורים או חקלאות. קרקעות חקלאיות שמיועדות למכירת לצרכי בניית מבני מגורים או מבנים ציבוריים עוברות תהליך שנקרא הפשרת קרקעות שמשמעותו התרת הקרקע המיועדת לחקלאות למבני מגורים. את המושג הפשרת קרקעות או הפקעת קרקעות ניתן לשמוע הרבה בתקופה האחרונות הודות למגמת קבוצות הרכישה להיות יותר ויותר נפוצה. מהו התהליך התקין לביצוע הפקעת קרקעות לצרכי מבני מגורים, אילו מיסים מוטלים על הרוכשים של הקרקע ומה כדאי לבדוק לפני רכישת הקרקע? להלן התשובות.

הפשרת קרקעות לטובת מבני מגורים

הפשרת קרקעות לטובת מבני מגורים היא למעשה הפיכת קרקע חקלאית לקרקע שתאוכלס בבנייני מגורים. שטחי קרקע חקלאית גדולים מאוד המוסבים לשטחי מגורים לרוב יחולקו גם לשטחים שישמשו שירותים ומבנים ציבוריים כמו סלילת כבישים, מבנים ציבוריים של הרשות המקומית, פארקים, מרכזי קניות ועוד. חלוקת השטח לצרכים ציבוריים ולצרכי מגורים הופכת את השטח לנוח וייעודי לאכלוס על ידי קהילות.

היטל השבחה ומס שבח

היטל השבחה ומס שבח הם שני תשלומי מיסים שעל בעל הקרקע לשלם לפני תהליך הפקעת קרקעות ומכירת הקרקע. היטל השבחה הוא מס שמשולם מיד לאחר מכירת הקרקע והוא יכול להגיע לגובה של עד חמישים אחוזים מסכום ההשבחה של הקרקע. המס השני שהוא מס שבח משולם על חלק הרווח של בעל הקרקע ממכירת הקרקע. מס שבח הוא מס חובה שלא ניתן למכור את הקרקע מבלי לשלם אותו.

בדיקה לפני קניה

אנשים רבים ויזמים שונים ובעיקר קבוצות רכישה רואים ברכישת קרקעות שעברו תהליך של הפשרת קרקעות הזדמנות לרכוש קרקע יקרה במחיר זול אולם לא תמיד מדובר בעסקה מובטחת. קרקעות רבות בישראל העוברות תהליך הפשרת קרקע אינן מיועדות למגורים בלבד ולרשויות הקהילתיות יש תכניות מתאר מסודרות על ייעוד הקרקע. מסיבה זו, חשוב מאוד לבדוק את הייעוד של הקרקע לפי תכניות המתאר לפניה רכישה שלה. בנוסף, חשוב לבדוק את הייעוד של הקרקעות הסמוכות לקרקע הנרכשת ובמידה ומדובר באזור חדש יש לבחון האם יש תכנון לסלול כבישים, תחבורה ציבורית והאם תעסוקה באזור.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת חיימסון סודאי

מאמרים נוספים בנושא נדל"ן ומקרקעין

מאת: רוני הכהןנדל"ן ומקרקעין26/10/211691 צפיות
טרם ההקמה יש לדעת כי הקמה של מבנה חייבת להיות בהתאמה מלאה לחוקים.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין24/12/201317 צפיות
בונים לכם מגדל חדש ליד הבית? גיליתם שתוכנית חדשה עתידה לשנות לכם את החיים? מגרש החניה שהתרגלתם לחנות בו עומד להיעלם לטובת בניין חדש? תמיד תוכלו להגיש התנגדות לתוכנית. שכן רוצה להוסיף שטח בניה, מבקש שימוש חורג ? מאמר זה יסביר לכם איך אפשר להתנגד לתוכנית, מה צריך לעשות ולמי צריך לפנות.

מאת: רונית אלפסינדל"ן ומקרקעין22/11/201509 צפיות
רכישת דירה יד שניה או דירה מקבלן? ומה בודקים לפני שרוכשים דירה מקבלן? והאם צריך עו"ד דין מקרקעין או שאפשר שעו"ד של הקבלן ייצג אתכם? כל זא ועוד במאמר שלפניכם.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין01/11/201304 צפיות
קיבלת כתב אישום בדואר רשום בשל בנייה ללא היתר, חריגה מהיתר או תוכנית, שימוש חורג, פיצול דירות. אתם שואלים את עצמכם מה עליכם לעשות. במדריך זה נסביר לכם מה צפוי, שלב אחרי שלב.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין29/09/201588 צפיות
מתכננים לבנות בריכת שחייה ביתית? חשו לדעת למה אתם נכנסים! בשנים האחרונות הופכות הבריכות הפרטיות לפופולריות מאוד בכל רחבי הארץ ואינן עוד נחלתן הבלעדית של בעלי הממון בלבד, לא מעט הודות לטכנולוגיות המתקדמות שקיימות כיום, המוזילות משמעותית את עלויות הבניה וההתקנה. נושא הצורך וההליך בהיתר בניה מורכב וחשוב שיהיה מלווה על ידי המומחה הנכון

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין08/09/20998 צפיות
עיריית תל אביב-יפו מפעילה צעדי אכיפה מינהליים ומשפטיים כנגד עבירות על חוק התכנון והבנייה ובכלל זה עבודה אסורה או שימוש אסור בנכס. ב-20 בדצמבר 2018 נכנסו לתקפן תקנות העבירות המינהליות [קנס מינהלי - תכנון ובנייה] תשע"ח 2018. על פי תקנות אלו, ניתן יהיה להטיל קנסות מינהליים על עבודה אסורה, שימוש אסור ועל אי קיום צווים מינהליים להפסקת עבודות או להפסקת שימוש.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין11/08/20954 צפיות
קיבלת צו הריסה? לא סוף פסוק! בת המשפט נתן לאחרונה כמה החלטות שיתכן ויכולים לסייע לך!

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica