הגורם לכאב ודרך הטיפול בו
כאב הינו סימפטום הכי נפוץ שמביא את החולה אל הרופא או לחילופין לטיפול ברפואה משלימה. במצב של כאב, משהו לא טוב מתרחש בגוף ומטרת המערכת התחושתית של הכאב הינה לאתר, למקם ולזהות תהליכים הורסי רקמות מצב המעידים על התפתחות מחלה או סטרס.
הכאב הוא בעצם תחושה לא נעימה שממקמת לאזור מסוים בגוף. בדרך כלל כל כאב בעוצמה בינונית או גבוהה מלווה בחרדה ובצורך לברוח או להפסיק את הכאב.
כאשר הכאב הינו אקוטי, הוא מלווה בתגובת סטרס סימפתטית: לחץ דם עולה, דופק עולה, אישון גודל וכמו כן יש התכווצות מקומית של שרירים.
פלקסיה = כיפוף של הגפיים וקישיון של הבטן.
(לחולים סוכרתיים אין תחושות ולכן עלול להיות סיכון של תהליך הזנחה).
בטראומה מאוד חזקה הגוף מפריש *אנדורפינים שבולמים את הכאב. (*אנדרופין = חומר כימי שמפרש מהמוח ומסייע לשיכוך כאב).
הרצפטורים לכאב נמצאים על גבי: 1. העור 2. איברים פנימיים 3. שרירים. רצפטורים אלה נקראים: Nociceptors (קולט = Ceptors, כאב = Nocic)
רצפטורי כאב מופעלים במצב נורמלי רק בגירוי מאוד חזק, במצב של תהליך דלקתי הסף גירוי של האדם יורד. לדוגמא: בעור שנשרף מהשמש כל נגיעה קטנה או לחיצה תגרום לכאב.
בדלקת באזור הבטן, אנשים לא זזים כי כל תזוזה מפעילה את הרצפטורים של הכאב.
כאשר סף הגירוי יורד תהליך זה נקרא – סינסיטיזציה. (סנסיטיביות = רגישות).
בזמן ליטוף מופעלים רצפטורים אחרים שמופעלים בזמן מגע קל. בניגוד למצב של סטרס חזק מאוד שבו מופעלים רצפטורים של כאב כמו בדקירה, צביטה או מכה חזקה.
האקסונים של עצבי הכאב נכנסים לעמוד השדרה ויוצרים *סינפסה עם עצב אחר, הכניסה שלהם נמצאת בסמיכות לעצבים אחרים. עצבי הכאב שנעים ביחד, יש להם יכולת לתקשר אחד עם השני או להפעיל אחד את השני.
*סינפסה = מרווח זעיר בין תא עצב לתא מטרה כמו תא שריר או תא בלוטה, דרכו עוברים אותות חשמליים ע''י חומר כימי המשמש מעין מוליך עצבי.
לדוגמא: עצב שמגיע מהלב והוא מעורר, מעביר את תחושת הכאב מהלב ובסמוך אליו עובר עצב שמעצבב את התחושה של יד שמאל, ולכן כאב בחזה יהיה מלווה בכאב ביד שמאל - כאב מקרין.
מערכת העצבים הפרה סימפתטית שולטת על האיברים הפנימיים במצבי רוגע והגנגליונים במערכת זו נמצאים בסמוך או מעל איברים אלה.
במערכת העצבים הסימפתטית הפועלת בעיקר במצבי דחק / בסכנה קיומית, מצויות שתי קבוצות של גנגליונים (= צבר תאי עצב ולעיתים גם סינפסות) משני צידי חוט השדרה.
גוף התא נכנס לעמוד השדרה לחומר האפור ועושה סינפסה עם עצב אחר אשר מעביר את תחושת הכאב למערכת העצבים המרכזית.
מערכת העצבים המרכזית מעבדת את המידע בעיקרה ב*תלמוס (=Thalamus).
(*תלמוס = אזור העשוי מחומר אפור דמוי ביצה הנמצא עמוק בתוך כל המיספרה מוחית. משמש כתחנת ממסר מכל העצבים הסנסוריים הנכנסים למוח לבין קליפת המוח).
בתלמוס מתחילה המודעות לכאב ולתחושות אחרות כמו חום ומגע.
- עצב הסרעפת מעוצבב עם הכתף והגב.
- עצב הלב מעצבב את הלסת התחתונה, שיניים וזרוע שמאל.
- לסינוס מקסילרי (בפנים) יש עצב משותף עם שיניים עליונות
וכו' ...
אל כאב צריך להתייחס כאל איתות או תהליך דלקתי של מחלה / מצב של חוסר איזון מסוים בגוף. ועל כן הכי טוב לטפל בגורם שגרם לכאב ולא בנגרם (בסימפטום). וברגע שנסיר את הגורם לכאב, ממילא לא יהיה כאב. אם נחזיר את האיזון לגוף הכל יחזור לקדמותו.
טיפול בדרך טבעית בכאב - רפואה משלימה:
אני מטפל בכאב בתהליך ריפוי של מקור הכאב בסו ג'וק
כיצד?
הגוף שלנו שולח נקודות ריפוי לאזור ההדמיות בכפות הידיים, הרגליים והאפרכסת. נקודות אלה רגישות וכואבות במיוחד (ובעוד מקומות שונים בגוף). אני מאתר את נקודות הכאב, מדקר במחט / מחטים או מניח מגנט לפי המצב. ישנן עוד מספר דרגות טיפול שונות. אני מטפל גם דרך קווי האנרגיה (המרידיאנים) או דרך הצ'קרות שהם מרכזי אנרגיה בגופנו ומאזן אותם.
כך מתבצע תהליך הריפוי. בגוף מאוזן אין מחלה וגם לא כאב.
אני משתמש בפורמולות סיניות מדור שלישי:
פורמולה נוזלית שעשויה בעיקרה מפטריות הקיסר בשילוב צמחי מרפא ומאזנת את כל מערכות גופינו בכל השלבים ובכל הרמות בעת ובעונה אחת. החומר הפעיל עובר דרך התאים. הטכנולוגיה בה מיוצרת הפורמולה מאפשרת להעצים את השפעת החומרים ממנה היא מורכבת ולפעול באופן סיסטמי כביו אנרגיה אימונו מודולטור. (מסדירה במהירות את האיזון הביו-אנרגו-חיסוני). מנקה, מזינה ומאזנת את גופינו בעת ובעונה אחת.
והפורמולה השנייה היא בצורה של כמוסות (כמוסות לינצ'י) אשר עוברות דרך הדם לאזור המוח, חוט השדרה, עמוד השדרה. מטפלת ומאזנת את מערכת העצבים המרכזית והפריפרית, משפרת את זרימת הדם וחומרים אחרים כמו חלבונים לעמוד השדרה, אשר מגיעים עם זרם הדם ומרפאה מקומות כאב שמקורם בדלקות ובעיות אחרות בעמוד השדרה.
הפורמולה הנוזלית וכמוסות לינצ'י – השילוב המנצח!
פורמולות אלה אינן תרופה ומאושרות ע''י משרד הבריאות כתוסף מזון.