כולם מכירים, אוהבים ואוכלים פיצה, אבל האם אנחנו יודעים מה המקורות שלה ומאיפה היא באה? הפיצה הינה מאפה עשוי בצק, מעל הבצק ישנה שכבה של רוטב עגבניות, מעל זה מפזרים גבינה ותוספות שונות – לפי הטעם השונה של כל אחד. כיום ניתן למצוא מגוון פיצות הנבדלות בצורתן, בעובי הבצק, בתוספות ובהתאם לכך גם בטעמן.
במקור פיצה היא מאכל איטלקי, אשר הפכה לאחד המאכלים הפופולאריים ביותר לא רק באיטליה, אלא בכל העולם וברחבי העולם ניתן למצוא גרסאות רבות ושונות של הפיצה. גם בישראל פיצה היא אחד מן המנות המועדפות בישראל מבין מאכלי המזון המהיר, ובכלל.
רבים לא יודעים זאת, אך הפיצה בגרסה המודרנית והמוכרת כיום מקורה באזור נאפולי שבאיטליה, שם התווסף לראשונה רוטב העגבניות. פיצה מרגריטה היא הפיצה האיטלקית המוכרת ביותר, והיא מבוססת על בצק שמעליו רוטב מעגבניות מבושלות מרוסקות ומסוננות, ומעליו גבינת מוצרלה ועלי בזיליקום.
בזכות המהגרים מאיטליה לארה"ב, הפיצה החלה לצבור פופולאריות רבה גם מחוץ לאיטליה. ב-1905 נוסדה הפיצריה הראשונה בארה"ב ומאז, הפיצה עברה שינויים והתפתחויות רבים בארה"ב, כמו למשל הבצק נהפך לעבה יותר, הפיצריות הוסיפו תוספות חדשות שלא חשבו עליהן עד אז ומכירת הפיצה כ"משולשים". ב-2009 האיחוד האירופי קבע כי הפיצה הנפוליטנית היא מנה מסורתית מוגנת, מכיוון שהאיטלקים רצו שתהיה הבחנה בין הפיצה הנפוליטנית המסורתית לבין "חיקויים".
פיצה היא אחד מן המאכלים הפופולאריים ביותר בעולם, וגם בארץ היא אחת האופציות המועדפות על רוב הישראלים. בארץ ישנן פיצריות רבות אשר מוכרות פיצות בכל הסגנונות הקיימים. ישנן רשתות פיצה שברשותן פיצריות בירושלים, פיצריות באילת, פיצריות בתל אביב ועוד. אמנם כיום ניתן למצוא פיצות גם בתפריטי מסעדות יוקרה, אך עדיין מדובר על מאכל ממנו ניתן ליהנות במחיר סביר ביותר בפיצריות.
אם כבר הזכרנו אילת ופופולריות בקרב הישראלים, אילת היא עיר הנופש המועדפת על רוב הישראלים. באופן טבעי, רבים מן הנופשים בעיר, כמו גם תושביה, מבקשים להתענג על משולש פיצה באילת. גם שמה הנופשים והתושבים יצטרכו לבחור אם מתחשק להם פיצה עם בצק דק ובריך, בסגנון נפוליטני מסורתי, או פיצה עם בצק עבה, כמו בהרבה מקומות בארה"ב. בכל מקרה, בביקור בעיר הדרומית, תוכלו ליהנות ממשולש או מגש פיצה באחת מהפיצריות בעיר.