חפש מאמרים:
שלום אורח
19.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

מדריך לענייני מקרקעין

לבירוקרטיה המצורפת לרכישת דירה או כל נכס מקרקעין אחר במדינת ישראל אין אחורע בתבל.


המחוקק הישראלי, בתוך עמו הוא חי, ומודע למספר הנרחבשל ניסיונות ההונאה בנכסי מקרקעין.


בשנות השישים של המאההקודמת הייתה מוכרת מאוד התופעה של מכירת נכסים שאינם שייכים למוכר,והעדרפנקס רישום ממשלתי מסודר רק הקל על כל אותם רמאים שהותירו רוכשים רבים ללאכסף וללא חסכונות.


במעין "תגובת יתר" חוקקה הממשלה שורה ארוכהשל חוקים אשר מסבכים מאוד את הליך המכירה וקבעה שכל עסקה במקרקעין חייבתליווי צמוד של עורך דין שייצג את רוכשי הדירות,  כמו גם על המוכרים  מכלצרה שעלולה להתעורר.


כיום ההליך הנלווה לעסקת מקרקעין הוא מסובךביותר ורק עורך דין מקרקעין אמור להוציאו אל הפועל.
לאחר שקונה הדירההגיע למסקנה באופן סופי שהוא מעוניין לרכוש את הנכס מתכנסים שניאצל עורךדינם, או במידה שלכל אחד מהצדדים ישנו עורך דין אחר אז במשרדו של אחדמעורכי הדין, ונושאים ונותנים על האופן שבו תעשה הרכישה - הסדרי תשלוםהכספים ולוחות הזמנים לפינוי ומסירת החזקה, התניות שונות (הסכם מותנהבתקינות משפטית, הסכם מותנה בקבלת משכנתא וכו' ).


בעת החתימההראשונה נהוג שהקונה מעביר למוכר סכום כסף גדול  והסכום הוא מעין "הוכחתכוונות"
במקרה שהקונה מבטל את העסקה אינו מקבל את הסכום בחזרה.
בתמורהלהעברת הסכום מכניס עורך דין לענייני מקרקעין של הקונה או של המוכר "הערתאזהרה" בטאבו.
ההערה נועדה למנוע מקרה שבו ייקח המוכר את  סכום המקדמהואז ימכור את הנכס לאחר או שינהל מו"מ אם שני גורמים במקביל.
בנוסףעורכי הדין של הצדדים צריכים למלא דוחות מדויקים לרשויות המדינה - עליהםלחשב את כל תשלומי המיסים: תשלום מס השבח שיחול על המוכר ומס הרכישה שיחולעל הקונה ולהעביר את הדיווח לרשויות המס.
כאשר יתרת התשלום שולמה מועברתהחזקה בנכס לקונה.


אבל כאן לא  נגמר תפקידם של עורך הדיןלענייני מקרקעין - עליו לסיים את הרישום בטאבו לטובת הקונה וזאת על מנתשבמידה ובעתיד הוא ירצה למכור את הנכס הוא יוכל לעשות זאת ללא סייגים וללאבעיות מיוחדות.

לפרטים נוספים וייעוץ בקרו :

עורך דין משה קורמן | רישום מקרקעין,דיני מקרקעין,מיסוי מקרקעין

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת עו"ד משה קורמן

מאת: עו"ד משה קורמןדיני משפחה10/03/10954 צפיות
אפוטרופוס הוא אדם הממונה על ידי בית המשפט, על מנת שינהל את ענייניו של אדם אחר שאינו מסוגל לסדרם בעצמו, עקב מצבו הפיזי או מצבו הנפשי. ההחלטה על מינוי אפוטרופוס, זמני או קבוע, תלויה בנסיבות המקרה ותקבע על ידי בית המשפט. סעיף 33 לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, תשכ"ב-1962 מפרט את הסיטואציות בהם ימונה אפוטרופוס על ידי בית המשפט.

מאת: עו"ד משה קורמןדיני משפחה04/02/10878 צפיות
בימינו כשאחוזי הגירושין הולכים ועולים והנישואין האזרחיים הופכים למקובלים, רצוי לחשוב על חתימת הסכם ממון בין בני הזוג. מטרת הסכם הממון היא להסדיר את העניינים הפיננסים והרכוש לפני שמתחילים את החיים המשותפים כדי לחסוך קונפליקטים פוטנציאליים.

מאמרים נוספים בנושא נדל"ן ומקרקעין

מאת: רוני הכהןנדל"ן ומקרקעין26/10/211691 צפיות
טרם ההקמה יש לדעת כי הקמה של מבנה חייבת להיות בהתאמה מלאה לחוקים.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין24/12/201317 צפיות
בונים לכם מגדל חדש ליד הבית? גיליתם שתוכנית חדשה עתידה לשנות לכם את החיים? מגרש החניה שהתרגלתם לחנות בו עומד להיעלם לטובת בניין חדש? תמיד תוכלו להגיש התנגדות לתוכנית. שכן רוצה להוסיף שטח בניה, מבקש שימוש חורג ? מאמר זה יסביר לכם איך אפשר להתנגד לתוכנית, מה צריך לעשות ולמי צריך לפנות.

מאת: רונית אלפסינדל"ן ומקרקעין22/11/201509 צפיות
רכישת דירה יד שניה או דירה מקבלן? ומה בודקים לפני שרוכשים דירה מקבלן? והאם צריך עו"ד דין מקרקעין או שאפשר שעו"ד של הקבלן ייצג אתכם? כל זא ועוד במאמר שלפניכם.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין01/11/201303 צפיות
קיבלת כתב אישום בדואר רשום בשל בנייה ללא היתר, חריגה מהיתר או תוכנית, שימוש חורג, פיצול דירות. אתם שואלים את עצמכם מה עליכם לעשות. במדריך זה נסביר לכם מה צפוי, שלב אחרי שלב.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין29/09/201588 צפיות
מתכננים לבנות בריכת שחייה ביתית? חשו לדעת למה אתם נכנסים! בשנים האחרונות הופכות הבריכות הפרטיות לפופולריות מאוד בכל רחבי הארץ ואינן עוד נחלתן הבלעדית של בעלי הממון בלבד, לא מעט הודות לטכנולוגיות המתקדמות שקיימות כיום, המוזילות משמעותית את עלויות הבניה וההתקנה. נושא הצורך וההליך בהיתר בניה מורכב וחשוב שיהיה מלווה על ידי המומחה הנכון

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין08/09/20998 צפיות
עיריית תל אביב-יפו מפעילה צעדי אכיפה מינהליים ומשפטיים כנגד עבירות על חוק התכנון והבנייה ובכלל זה עבודה אסורה או שימוש אסור בנכס. ב-20 בדצמבר 2018 נכנסו לתקפן תקנות העבירות המינהליות [קנס מינהלי - תכנון ובנייה] תשע"ח 2018. על פי תקנות אלו, ניתן יהיה להטיל קנסות מינהליים על עבודה אסורה, שימוש אסור ועל אי קיום צווים מינהליים להפסקת עבודות או להפסקת שימוש.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין11/08/20954 צפיות
קיבלת צו הריסה? לא סוף פסוק! בת המשפט נתן לאחרונה כמה החלטות שיתכן ויכולים לסייע לך!

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica