חפש מאמרים:
שלום אורח
18.05.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

מס על השכרת דירה

מאת: עו"ד נדלןנדל"ן ומקרקעין10/08/2010910 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

אם אתם רוכשים דירה להשקעהתזכו להכנסה קבועה של דמי שכירות. שמיהשכירות מתווספיםלמשכורת או הפנסיה ועוזרים בכלכלת הביתיש בעלי נכסיםאשר לוקחים משכנתא בסכום גדולוהשכירותנועדה לכסותה לתקופת ההלוואה. עםתום תקופת ההלוואה ,בעלי הנכס נהניםמהכנסה נוספת נטו.אפשר להיעזרבהכנסה זו לאחר היציאה לגמלאות , במתן עזרה בשכר לימוד ודיור לסטודנטיםהפרטיים שלהם  , אם יש בעיה רפואית הכרוכה בהוצאות גבוהותועוד.

על הכנסות מדמי שכירות יש לשלם מיסים. השכירות היאכהכנסה לכל דבר.בשנת 1990, החלו לעלות לארץ עולים רבים מברית המועצות והיה צורת עצוםבנכסים להשכרה.   היה אינטרסלעודד השכרת נכסיםולכן נקבעו הקלות במיסיםעבור נכסים להשכרה .

מה הן הטבות המס בהשכרת דירות?

בעלי הנכסים  זכאים לקבלתפטור על סכום שכירות של עד 
כ- 4,320  ₪.סכום זהמשתנה ומתעדכן כל העת והוא מהווה את תקרת המס.  ההקלה כוללת אתהכנסותהמשכיר ובן או בת זוגו. כל סכום מעברתקרת מס זו פירושולהפחתהבאותו סכום מתקרת המס.כך שאם מדובר על שכירות של 4,900 ₪ הסכום עליו איןתשלוםמס הוא 3,740 ₪ לפי 4,320 פחות ההפרש של 580 ₪. אם השכירות היאבסביבות שמונת אלפים ₪התשלום הוא עבור כל סכום.

מהו תשלום מס על שכירות בשווי של 10%?
מסלול מס זה מפורט בפקודות מסההכנסה תחת סעיף 122. סעיף זה אומר כי מי בעלי נכס יחידזכאי להטבותבמס. גם אםהסכום של השכירות גבוהיםהסכוםהמותר לקבלת פטור, המשכירזכאי להקלותהמשכיר זכאילשלםמיסוי של 10 אחוזים בלבד על הכנסותיוברוטו מהשכרת הדירהמכיוון שמדובר בהכנסות ברוטו המשכיר לא יכול לנכותפחת או הוצאותהקשורות לנכס.  התנאי הואשהדירה המושכרת היא למטרת מגוריםולאלמטרות מסחר.  אם מדובר במטרת מסחר בעל הנכס לא יקבל הקלותבמס.בעליהן שלמעל שבעדירות, הוא למעשה בעל עסקולא זכאי להקלה. התנאיהשלישיהוא שהמס של עשרה האחוזים ישולם תוך חודש מיום סיום שנת המס, בהבעל הנכס קיבל את השכירות אושילם מקדמות של עשרה אחוזים.

מתי כדאי לבחור במסלול המס המוגבל?
כאשר הדירות נרכשו בסכוםנמוךוכן דירות מירושה. מהסיבה מפני שהמסהוא על כל ההכנסות ברוטוואין החזרים על הוצאות.

מתי לא כדאי לבחור במסלול מס של 10%?
כאשר שווי רכישת הנכס הואגבוה. במקרה זה בעל הנכס יכוללקבל זיכוימשמעותי עבור פחת. אם בעל הנכסלא זכאי לקבלהחזרים עבורהוצאות, לאכדאי לו לבחור במסלול של העשרהאחוזים

למידע נרחב יותרמומלץ לקבוע פגישה עם משרד עורכי דיןהמתמחה בתחום מיסוי הנדל"ן.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

לבירוקרטיה הנלווית לרכישת דירה או כל נכס מקרקעין אחר במדינת ישראל אין אח ורע בעולם.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת עו"ד נדלן

מאת: עו"ד נדלןנדל"ן ומקרקעין22/09/10796 צפיות
קנייה ומכירת דירה או מגרש היא עניין לא פשוט הדורש זמן, השקעה , כסף וידע משפטי בסיסי. בעת קניית או מכירת מקרקעין מתוודעים למושגים כמו: מס רכישה , דמי הסכמה, מס שבח ועוד.

מאמרים נוספים בנושא נדל"ן ומקרקעין

מאת: רוני הכהןנדל"ן ומקרקעין26/10/211706 צפיות
טרם ההקמה יש לדעת כי הקמה של מבנה חייבת להיות בהתאמה מלאה לחוקים.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין24/12/201328 צפיות
בונים לכם מגדל חדש ליד הבית? גיליתם שתוכנית חדשה עתידה לשנות לכם את החיים? מגרש החניה שהתרגלתם לחנות בו עומד להיעלם לטובת בניין חדש? תמיד תוכלו להגיש התנגדות לתוכנית. שכן רוצה להוסיף שטח בניה, מבקש שימוש חורג ? מאמר זה יסביר לכם איך אפשר להתנגד לתוכנית, מה צריך לעשות ולמי צריך לפנות.

מאת: רונית אלפסינדל"ן ומקרקעין22/11/201524 צפיות
רכישת דירה יד שניה או דירה מקבלן? ומה בודקים לפני שרוכשים דירה מקבלן? והאם צריך עו"ד דין מקרקעין או שאפשר שעו"ד של הקבלן ייצג אתכם? כל זא ועוד במאמר שלפניכם.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין01/11/201319 צפיות
קיבלת כתב אישום בדואר רשום בשל בנייה ללא היתר, חריגה מהיתר או תוכנית, שימוש חורג, פיצול דירות. אתם שואלים את עצמכם מה עליכם לעשות. במדריך זה נסביר לכם מה צפוי, שלב אחרי שלב.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין29/09/201605 צפיות
מתכננים לבנות בריכת שחייה ביתית? חשו לדעת למה אתם נכנסים! בשנים האחרונות הופכות הבריכות הפרטיות לפופולריות מאוד בכל רחבי הארץ ואינן עוד נחלתן הבלעדית של בעלי הממון בלבד, לא מעט הודות לטכנולוגיות המתקדמות שקיימות כיום, המוזילות משמעותית את עלויות הבניה וההתקנה. נושא הצורך וההליך בהיתר בניה מורכב וחשוב שיהיה מלווה על ידי המומחה הנכון

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין08/09/201011 צפיות
עיריית תל אביב-יפו מפעילה צעדי אכיפה מינהליים ומשפטיים כנגד עבירות על חוק התכנון והבנייה ובכלל זה עבודה אסורה או שימוש אסור בנכס. ב-20 בדצמבר 2018 נכנסו לתקפן תקנות העבירות המינהליות [קנס מינהלי - תכנון ובנייה] תשע"ח 2018. על פי תקנות אלו, ניתן יהיה להטיל קנסות מינהליים על עבודה אסורה, שימוש אסור ועל אי קיום צווים מינהליים להפסקת עבודות או להפסקת שימוש.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין11/08/20967 צפיות
קיבלת צו הריסה? לא סוף פסוק! בת המשפט נתן לאחרונה כמה החלטות שיתכן ויכולים לסייע לך!

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica