חפש מאמרים:
שלום אורח
06.04.2020
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

סכנת הרעלה משמן דגים – קובי עזרא

מאת: יעקב קובי עזראתוספי מזון14/10/2010839 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

סכנת הרעלה משמן דגים – קובי עזרא

בתאריך ה- 26-8-2010 הייתי בכנס של חברת מרוולס (Marvalous) שנערך בהיכל התרבות באור-יהודה, שם שמעתי הרצאה שחשפה אותי לעולם שמן הדגים ועולם השקרים של תוספי המזון!

כחלק מרכזי של הערב, הרצה הפרופסור שמואל אדלשטיין (לשעבר חוקר ראשי בחברת GNC ועוד כל מיני תארים...), הרצה והסביר אודות תהליך הייצור של שמן הדגים.

אוקי אז לדבריו הדגים מכילים ריכוזים גבוהים של מתכות רעילות, כגוון: קדמיום, עופרת, וכספית, כחלק מהזיהום הכללי של בני האדם בכדור הארץ. ומה גם שהדגים מכילים רכיב שניקרא: PCB אותו רכיב אשר שימש החל משנות 1930 לקירור שנאים (טרנספורמטורים) ולאר התהליך היות משליכים אותו לים, שם רמתו הצטברה הים ובדגים.

לדבריו של פרופסור שמואל אדלשטיין, לאחר בדיקות של תכשירים המכילים אומגה-3 שמקורם בשמן דגים וזאת מאחר שצוין על גבי האריזה שאינם מכילים את הרכיב PCB, לאחר בדיקות מעבדה (במספר מעבדות) נמצא הרכיב הרעיל הנ"ל (כלומר שהכיתוב הינו שיקרי) החלו כבר מסעות של טביעות ענק נגד החברות NOW, סולגר, GNC ועוד...

מעניין מאוד כי בארצנו הקטנה ישראל רופאים ומטפלים לא חשופים למידע הנ"ל !!! לדבריו של הפרופסור החברות בישראל אכן יודעות את המצב הנ"ל, להוכחה היריבה במחירי האומגה-3 והמבצעים אודות מוצרי שמן הדגים – המסוכן !!!

האומנם אני איני תמים כל כך, אני יודע שהסברים הנ"ל ורבים אחרים הינו חלק ממסע פרסום של מוצריו ובעיקר המוצר העיקרי אומגה-3 שמקורו בצמח המרווה המרושתת. חשוב לציין, כי אומגה-3 שמקורו העולם הצומח מכיל אומגה-3 ALA (חומצת שומן אלפא לינולנית) ולא אומגה-3 שמקורו בשמן הדגים EPA ו- DHA. האחרונים הינם הצורה המוגמרת של חומצת השומן אומגה-3. לעומת הנ"ל אומגה-3 בצורה ALA הכבד שלנו אמור להמיר אותן לחומצות השומן EPA ו- DHA.

חשוב לציין, שלדברי הפרופסור אומגה-3 שמקורו בצמח המרווה המרושתת, הינו המקור היעיל היחידי?! שאינו מתחמצן בקלות. כמו למשל אומגה-3 שמקורו בשמן הפישתן (למרות שכתוב מכבישה קרה) הוא אכן עובר חימום ומתחמצן!

הערה: אותו הרכיב PCB הינו למעשה ביפנילים עתירי כלור (PCBs) המבנה הכימי של ביפנילים עתירי כלור, כולל שתי טבעות פניליות מחוברות ביניהן בקשר שבין הפחמנים בעמדות. באופן תיאורטי קיימים 209 איזומרים של PCBs לפי השילובים האפשריים של מיצוב אטומי הכלור בעמדות השונות.

השימוש ב – PCBs החל לראשונה בשנות השישים כחומרים בתעשיית הפלסטיק. עד מהרה התגלה שלביפנילים-עתיר-הכלור התכונות הנדרשות לשמש כנוזלי-קירור במערכות עתירות חום, ובעיקר בתחנות-כח חשמליות בצינון שנאים וקבלים. בשנת 1966 גילה החוקר השבדי Jensen ריכוזים גבוהים של PCBs ברקמות של בעלי-החיים בקוטב הצפוני. בשנת 1968 אירע אסון תזונתי ביפן מחשיפה לאורז שהוכן בשמן שזוהם ב – PCBs שזלג לשמן הבישול ממערכת החלפת-חום של מפעל-המזון. עד מהרה יפנים רבים פנו לקבלת עזרה רפואית בשל הופעת נגעים "דמויי-אקנה" על פני העור בפניהם. הנגעים היו רבים ביותר, גדולים וצפופים יותר ממה שנהוג לראות במתבגרים הסובלים מפצעי בגרות, ולא נעלמו. המחלה זכתה ביפן בשם "מחלת יושו" (Yushu) ובשם המדעי "כלוראקנה" (Chloracne) להדגיש את המקור להופעת הנגעים: הכלור שב - PCBs. הסתבר שהצטברות ה - PCBs בחולים התרחשה גם בכבד ובעצבים ההיקפיים וגרמה להפרעות פתולוגיות מגבילות ומציקות הן במבוגרים והן בילודים שזה עתה נולדו. בניסיונות בתרנגולות התגלתה הפרעה בהטלת הביצים עד כדי הפסקתה.

בשנים 1983-4 אירע אסון אקולוגי בחופי האוקיינוס האטלנטי בסמוך לשפך הנהר סנט. לורנס (St. Laurence) בקנדה: כמה עשרות לווייתנים מסוג "בלוגה" עלו על החוף ומתו במה שנחשד באותם ימים כ"התאבדות קולקטיבית" של ענקי הים. בדיקות פתולוגיות של נתיחה שלאחר המוות הצביעו, בין השאר, על ריכוז גבוה של PCBs ברקמותיהם של הלווייתנים. הם סבלו ממחלות סרטניות, הפרעות אנדוקריניות (הורמונליות) שהתבטאו באי-יכולת של הנקבות להרות, בהפלות מוקדמות ובאי-יכולת של הנקבות להניק.

במחקר באגם מישיגן בארצות הברית נמדדו הריכוזים של PCBs בפלנקטון בסמוך לקרקעית, ברקמות של שפמנונים במים הרדודים וברקמות של השחפים שניזונו מהם. הוכח שה – PCBs מצטברים ברקמות וריכוזיהם עולים בשרשרת המזון, תופעות המוכרות לנו כבר במונחים המדעיים: Bio-accumulation ו – Bio-magnification. ידוע כיום ש - PCBs מתפזרים בטבע הן על פני טיפות-מים באוויר והן במי האוקיינוסים. הנזק הביו-פתולוגי מזיהום ב - PCBs זכה לתהודה עולמית עם הופעת המחלה - "כלוראקנה" - על פניו של המנהיג האוקראיני ויקטור יושצ'נקו . ניתוח הממצאים מאירועים ומחקרים אלו מלמדנו ש - PCBs הינם חומרים אורגאניים טוקסיים אנתרופוגניים יציבים בטבע (POPs). בני האדם נחשפים לביפנילים עתירי הכלור (PCBs) בריכוזים נמוכים בשגרה בעיקר דרך המזון.

למרות הידע הנרחב על ה - PCBs לא היה ברור לחוקרים באם הנזקים הטוקסיים-פתולוגיים שתוארו בבעלי-החיים ובבני-האדם שנחשפו לכימיקלים-עתירי-כלור אלו נובעים מהם עצמם, או מחשיפה לכימיקלים אחרים. העמקת החקירה לזיהוי הקשר בין סיבה העלתה שהנזקים הטוקסיים קשורים להימצאות כימיקלים אחרים בתוך התמיסות הנוזליות של PCBs: הדיאוקסינים והפוראנים.

יעקב עזרא מומחה לרפואה נטורופתית (לטיפול בתחלואות שונות, דיאטות ותזונת ספורטאים). לפגישת יעוץ בקליניקה: 0528567140 www.HealthNFit.org   www.DietMe.co.il   www.diet2all.net 


צרו עימנו קשר בנייד: אם היכם רוצים אומגה-3 ממקור צמחה המווה, ללא כל כימיקלים.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

קובי עזרא, מומחה לרפואה נטורופטית, תזונאי ומאמן כושר. מר יעקב עזרא הינו מרצה במכון מור (לאוסטאופורוזיס) ובבית הספר להסמכות מאמנים של וינגייט - באוניברסיטת ת"א (אימונים לפיתוח הגוף ותזונה).

כתב את הספרים:
1. אבן הפינה בתחום פיתוח הגוף.
2. ספורטולוגיה - המדריך לספורטאי.
3. סטרואידים-כל מה שרצית לדעת? ולא העזת לשאות!

בעל קליניקה לרפואה נטורופטית ונותן שרותים:
* טיפול במחלות שונות (כולסטרול, מחלות לב, סוכרת ועוז...).
* דיאטה מהירה דיאטות הרזייה ועיצוב הגוף.
* פיתוח גוף עיצוב וחיטוב הגוף.
לפגישת יעוץ בקליניקה: 0528567140
* מנהל האתר: ארגון הבריאות והכושר.
ארגון הבריאות והכושר הישראלי

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת יעקב קובי עזרא

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה ותזונה06/03/20140 צפיות
קובי עזרא ויטמין D כנגד זיהומים - ויטמינים. לאחר התפרצויות שפעת H1N1 בשנת 2009, המליצו בחום על כל עובדי הבריאות והחולים להיבדק ולטפל במחסור בוויטמין D כדי למנוע החמרה של דלקות בדרכי הנשימה. ויטמין D מפחית גם את ייצור הציטוקינים הפרו-דלקתיים, מה שעלול להפחית את הסיכון לסערת ציטוקין בזיהום H1N1.48

מאת: יעקב קובי עזראבריאות ילדים15/09/19765 צפיות
גדילה לגובה וצמיחה במימדי הגוף - קובי עזרא. ראשית יש להבין שלוחית הגדילה ממוקמת בין האפיפיזה והמטפיזה ומורכבת משלושה אזורים (אזור מנוחה, ריבוי והיפרטרופי).

מאת: יעקב קובי עזראבריאות ורפואה כללי25/08/131003 צפיות
סוכרת סוג 2 (סוכרת מבוגרים) סוכרת מסוג 2 בעבר כונתה סוכרת מבוגרים, היות ובעבר כמעט ורק מבוגרים ובעיקר שמנים סבלו ממנה. כיום עם מגפת ההשמנה בקרב ילדים ובני נוער, חלה עלייה בתחלואה של סוכרת סוג 2 בילדים ונוער, זאת עקב ההשמנה אשר נובעת מתזונה בלתי נאותה וחוסר פעילות גופנית. בסוכרת סוג 2 נוצרת תופעה של תנגודת הגוף להורמון אינסולין וכך בהמשך הפרשת אינסולין מוגברת, ובסופו של דבר ירידה בכמות האינסולין המופרשת מבלוטת הלבלב, כך לנעשה נוכל להבחין בעליית רמות הסוכר בדם, מצב המכונה היפרגליקמיה והתפתחות סו

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה ותזונה18/08/13929 צפיות
דיאטה, ודיאטות בלתי פעילות אם כן נשאלה השאלה מדוע דיאטות אינן פעילות? או לפחות אנו רואים ירידה במשקל בהתחלה, אך כעבור זמן קצר אנו נתקעים! הסיבה העיקרית שדיאטות לא עובדות היא שלכל תוכניות הדיאטה למיניהן יש הנחת יסוד שגויה המבוססת על טיפול בסימפטומים, בגורמים החיצוניים וללא התייחסות לקשר של גוף-נפש הסתכלות מלאה על החיים שלנו. דיאטת מתבססות על כוח רצון ומשמעת עצמית בעיקר בלי לבדוק למה מלכתחילה אוכלים יותר מידי. בנוסף, השינוי המוצע הוא מבחוץ פנימה במקום מפנים החוצה. כלומר, דיאטות מציעות שנשנה את הפ

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה01/08/131033 צפיות
דיאטת אטקינס: ד"ר אטקינס ממליץ בדיאטה שלו לצרוך בכמות כמעט בלתי מוגבלת, את המזונות הבאים: בשר, ביצים, גבינה ושומן, שמן וחמאה, וללא ספירת קלוריות. אך ישנו הצורך להגביל את צריכת הפחמימות מוגבלת לכ- 20 גרם ביום. דיאטה של אטקינס הינה ללא פחמימות לפחות בשלב הראשון. דיאטת אטקינס הידועה גם כדיאטה עתירת חלבונים ושומנים ודלה בפחמימות. למידע נוסף אודות דיאטת אטקינס. התיאוריה שאחרי הדיאטה, לדברי יודעי דבר ואטקינס הינה שלאורך התפתחות האדם, למעשה עד המהפכה החקלאית שחלה לפני כ- 10,000 שנה, האדם כמעט שלא ני

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה ותזונה06/04/131111 צפיות
מחקר על השפעות של דיאטה ללא פחמימות על פי מחקרים תצפיתיים תוכננו רופאים ומדעני תזונה, נמצאו ביצועים גופניים בלתי תקינים הם נפוצה אך אינם מחייבים תוצאה של דיאטת דלת פחמימות או דיאטה ללא פחמימות. אך יחד עם זאת, שימוש טיפולי בדיאטות קטוגניות לא צריך לחייב הגבלה מכל עבודה פיזית או פעילות גופנית, עם הייחודיות שהיכולת האנאירובית היחידה היא מוגבלת, כגון הרמת משקולות. במקרה זה, בשל רמות הגליקוגן הנמוכים בדיאטה קטוגנית, ספורטאים תחרותיים קשה עד כדי שאינם מסוגלים לעקוב אחרי זה סוג של דיאטה. בשנת 1939 שני

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה ותזונה03/04/131019 צפיות
מיץ טהור מכיל לא מעט סיבים תזונתיים, מיץ צם לעתים קרובות להשתמש בחוקן או משלשלי צמחים או מים מלוחים בתקופת צום יעילים לסלק פסולת מהמעיים והמעי הגס. שיטה נוספת להשגת אפקט זה כרוך קליפות פסיליום בערבוב עם המיץ הטבעי. בגלל שפסיליום אינו נספג לגוף, אך הוא סופח נוזלים באופן משמעות, כך הוא יוצר את העיקר הנחוץ כדי להקל על פינוי.

מאמרים נוספים בנושא תוספי מזון

מאת: רונןתוספי מזון25/06/171608 צפיות
היום בעידן חיים מודרניים, לחץ וסטרס בלתי פוסקים, ולא תמיד אנשים מוצאים זמן וכוח לתזונה מאוזנת. זה גרם לאנשי רפואה המודרנית לחפש פתרונות להשלמת החיסורים. אבל לפעמים לא צריך להמציא את הגלגל מחדש, אלא מספיק רק להתעדכן ולעשות כמה שינויים קטנים. סיפורים על מולטי ויטמין אפשר לפגוש עוד מתקופת מלחמת העולם, שהיו בשימוש, כדאי לעזור להתמודד לאותם אנשים שהגיעו לתת תזונה. עם השנים הרכב ומינון של ויטמינים התעדכן והשתנה. וכיום מולטי ויטמין ותוספי מזון בהחלט יכולים להיות מקור תמיכה והשלמה לתזונה בלתי מאוזנת

מאת: רונןתוספי מזון25/06/171535 צפיות
ויטמין D, אחד הויטמינים החשובים. נוא משתתף ברב התהליכים, שמתרחשים בגוף של אדם. תמיד היה נהוג לחשוב, שבארץ שלנו, מלאת שמש, אין צורך בתוספת ויטמין. אבל עם השנים, ועם מחקרים שמראים ומוכיחים, חשיפה ממשוכת לשמש, גורמת נזק רב בכל מיני הבטים. יותר ויותר רופאים ממליצים על תוספת של ויטמיםן D , באופן מבוקר. תוסף הזה, עוזר להתמודד עם עייפות מוגברת, חיזוק שיניים, למנוע דלדול מסת השריר, משםיעה על תהליך יוצר זרע אצל גברים, מסייע בהתמודדות עם מחלות לב, סרטן, טרשת נפוצה,לחץ דם גבוה ועוד. טבלת המינון תראו בהמשך

מאת: רונןתוספי מזון12/05/17833 צפיות
במהלך תקופת ההריון הגוף משתנה ולעיתים יש חוסרים תזונתיים שונים. אפשר להשלים חוסרים אלה על ידי אכילה נכונה וגם השלמה בעזרת תוספי תזונה

מאת: שרון צרפתיתוספי מזון08/10/151719 צפיות
אחד מאותם צמחי מרפא פלאיים בהם ישנו שימוש רב בארצות כמו סין הינו שורש רדיולה אשר מספק סגולות רבות לבריאות הנפשית והפיזית של האדם שצורך אותו, עד כי החלו לייצר כמוסות טבעיות ממנו על מנת לקבל את היתרונות הללו בצורה מהירה ופשוטה.

מאת: רוני הכהןתוספי מזון23/07/151095 צפיות
קרוב לוודאי שרק חלק זעיר מצליח לאזן את צריכה היומית ללא שימוש בתוספי תזונה כמו דנסיטי, אקסום ואחרים שמצליחים לספק את הכמות הנדרשת בצורה יעילה ביותר.

מאת: אמירתוספי מזון06/03/15992 צפיות
כל אחד מאיתנו אוהב לאכול אוכל שונה אבל כולנו בסופו של יום צריכים את אותם החומרים התזונתיים המסייעים לגוף. בדיוק לשם כך נוצרו תוספי תזונה המאפשרים לנו לא לאכול את כל החומרים שהגוף צריך אך עדיין כן לספק לו אותם בעזרת תוספי תזונה. א מי צריך תוספי תזונה? מה הכמות הנדרשת? ומתי כדאי לצרוך אותם? הכל במאמר הבא

מאת: יונתן קדםתוספי מזון09/03/147850 צפיות
בניגוד למה שרבים סבורים, התפתחות הטכנולוגיה לא הפכה את ניתוח שאיבת השומן לאקט פשוט וקליל.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica