חפש מאמרים:
שלום אורח
18.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

לביבות מכל הלב.

לביבות לחנוכה (או בקיצור: לביבות מחונכות!).

מתכון בסיסי ועסיסי. החומרים:

תפוח אדמה גדול, ביצה גדולה, כף גדושה פירורי לחם/ קמח / קמח מצה, מלח, פלפל לפי הטעם, שמן לטיגון.

הכנה: מקלפים את תפוח האדמה ומגרדים במעבד המזון. מעבירים לקערה. מוסיפים ביצה, קמח, מלח ופלפל. בינתיים מחממים שמן במחבת . רצוי מחבת מהסוג החדש – קרמי, למשל – שדורשת הרבה פחות שמן, ולכן יותר דיאטטי ויותר בריא. כשהשמן חם, מניחים בעזרת כף את הלביבות. כשמזהיבות, הופכים אותן לצד שני. מוציאים בעזרת כף מחוררת, מניחים על ניר סופג ואוכלים בתאבון!

אפשרות קלה יותר, קצרה יותר ודיאטטית יותר: להניח ניר אפיה על תבנית, לשמן אותו ולהניח את הלביבות על נייר האפייה. אופים ב-175 מעלות כ-25 דקות על צד אחד, הופכים ואופים עוד 15 דקות על הצד השני.

גיוונים: אפשר להוסיף גזר מגורד,למשל; בצל קצוץ; שמיר או פטרוזיליה קצוצים; קישואים טריים מגורדים –או מבושלים, מעוכים וסחוטים – ;פטריות קצוצות; פלפל אדום או ירוק קצוץ דק; מעט שום מעוך; כרובית מבושלת, מסוננת ומעוכה; גבינה צהובה מגורדת; תפוחי עץ מגורדים. אם התערובת דלילה מדי, יש להוסיף עוד קמח, אם התערובת סמיכה מדי, יש להוסיף עוד ביצה.

לביבות גבינה.

פחות נפוצות, אבל לא פחות טעימות.

הכמויות: 250 גרם גבינה לבנה ללא מים, ביצה אחת, חצי כוס סוכר – או יותר, אם אוהבים מתוק – וכשליש כוס קמח. התערובת צריכה להיות סמיכה כמו טחינה מעובדת.שמן לטיגון.

מחממים שמן במחבת. כשהשמן חם, מעבירים מהתערובת בעזרת כף גדולה. מטגנים משני הצדדים. מוציאים בעזרת כף מחוררת, מניחים על ניר מגבת סופג ואוכלים חם – אבל לא רותח!

גיוונים: אפשר להוסיף צימוקים, סוכר וניל וכו'.

ועוד רעיון, מעט יותר דיאטטי:

כופתאות גבינה מבושלות.

הכמויות: 250 גרם גבינה לבנה ללא מים, ביצה אחת וכחצי כוס סולת . בזמן ההכנה, מניחים על האש סיר גדול מלא מים, עם כפית מלח, וממתינים שירתח. במשך הזמן הזה מערבבים את כל החומרים .שהמיםרותחים, מנמיכים את האש ומניחים בכל פעם כף מהתערובת וממתינים כחמש דקות. אח"כ הופכים כל כופתא על הצד השני ומבשלים עוד חמש דקות.

אוכלים עם שמנת, סוכר, אבקת קקאו, ריבה, רסק תפוחי עץ, וכו'.

עוד מתכונים שגם הילדים יכולים להכין תמצאו באתר

www.saba-sabta.co.il

ולממהרים:

http://www.saba-sabta.co.il/tahbiv/matconim

 



תגיות המאמר: גבינה, ילד, לביבות


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

קורה שורץ

www.saba-sabta.co.il

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת קורה שורץ- "מעניין את הסבתא"

מאת: קורה שורץ- "מעניין את הסבתא"הורות11/04/213980 צפיות
החל מגיל שלוש, ילד יכול להיכנס למטבח לא רק כדי לאכול, אלא גם כדי להתחיל ללמוד להכין את האוכל.

מאת: קורה שורץ- "מעניין את הסבתא"הורות16/12/204564 צפיות
מרבים לדבר עלינו כעל "Start up nation”. כמובן שכולנו היינו רוצים שנכדינו יצליחו להשתלב ולהתקדם בלימודים.אחד התנאים החשובים זה להצליח במדעים. אבל אם אחד הנכדים לא בדיוק מצטיין במדעים,הדבר היחיד שאנחנו יכולים לעשות בשיחותינו עם הנכדים זה לנסות לעורר בהם סקרנות. כידוע, הסקרנות היא תנאי ראשון לחיפוש האמת – וזאת תחילת הדרך למדע.

מאת: קורה שורץ- "מעניין את הסבתא"הורות22/10/204608 צפיות
הקורונה מרחיקה אותנו פיזית מהנכדים, אבל בואו ננסה לשמור לפחות על הקרבה הנפשית בעזרת רעיון נחמד וקל.

מאת: קורה שורץ- "מעניין את הסבתא"הורות22/07/201438 צפיות
סבים וסבתות, נצלו את הזמן הפנוי ובנו יחד עם הנכדים אילן יוחסין. זה ישעשע אותם וזה יוסיף לקשר הבין דורי.

מאת: קורה שורץ- "מעניין את הסבתא"הורות05/02/201618 צפיות
איך נבלה עם מספר נכדים, שהם בני 4, 7, 8, 10? מה יכול להתאים לכולם, לשעשע, להצחיק, להפעיל אותם ולהצחיק את כולנו עד דמעות? הנה רעיון נחמד. תיהנו!

מאת: קורה שורץ- "מעניין את הסבתא"חינוך ילדים12/07/19923 צפיות
אם חלק מהנכדים שלנו כבר גדולים , נצלו את החופש להקניית תכנון פיננסי וחינוך לחיסכון. בדרך כלל הסבים מפנקים, אבל אפשר תוך כדי פינוק גם לחנך.

שני מתכונים קלים לעוגיות שאפשר להכין יחד עם הילדים, או אפילו לאפשר לילדים להכין בעצמם.

מאמרים נוספים בנושא מתכוני חגים

מאת: דודישמתכוני חגים21/12/165791 צפיות
הנה מתכון לפסח שיוכיח לכם עד כמה זה אפשרי ועד כמה זה קל. אתם מוזמנים לנסות את המתכון הזה בבית ולראות מה יהיו התגובות...

מאת: קורה שורץ- "מעניין את הסבתא"מתכוני חגים18/12/142414 צפיות
נניח שנתקפתם חריצות מופלאה והחלטתם להזמין את הילדים ואת הנכדים לערב חנוכה. כמו כל אמא – וסבתא – יהודיה, כדאי לחשוב על הכיבוד. ואם כבר, "סוף מעשה במחשבה תחילה " רצוי גם להכין כיבוד ולא רק לחשוב עליו. לכו-לם כדאי להכין לביבות. הנה מתכון מנצח וקל מאד להכנה.

מאת: ירון פלדמתכוני חגים11/10/142412 צפיות
חג השבועות כבר מאחורינו, אתם כמובן זוכרים את המירוץ אחר מתכונים לשבועות, שיאפשרו לכם גם לארח, וגם להגיע למקום שאליו הוזמנתם עם מנה אחת לפחות.

מאת: ליאתמתכוני חגים09/05/131649 צפיות
שבועות חג הטוהר והלובן קייטרינג ליאת ירושלים החלב - צבעו לבן, והלבן מסמל טוהר. בני ישראל נצטוו להיטהר לקראת קבלת התורה.

מאת: live visionמתכוני חגים14/05/128498 צפיות
הקניידלך, ובמילה אחרת - כופתאות עשויות מקמח מצה וכשרות לפסח ועל כן הפכו למאכל העיקרי בשולחן ליל הסדר. כדאי להגיש את הקניידלך (כופתאות) יחד עם המרק או בלי מרק, אלא רק כתוספת לחוד.

מאת: קורה שורץ- "מעניין את הסבתא"מתכוני חגים13/05/128459 צפיות
זה מתכון קל להכנה בידי הנכדים - כדאי רק להשגיח על עבודתם ולעזור בשעת "משבר".

מאת: ask4web קידום אתריםמתכוני חגים15/04/128327 צפיות
בכל הנוגע עבור מתכונים חלביים לשבועות יותר ויותר ישראלים יודעים כי מתכונים לשבועות מבוססים גבינות ומוצרי חלב. מדוע זה כך? על זאת ועוד במאמר המרתק הבא

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica