חפש מאמרים:
שלום אורח
10.05.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

פסיכולוג קליני עונה על שאלות 3- לא קל באתרי היכרויות

מאת: עמית ורהפטיגפסיכולוגיה02/01/20111031 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

 עמית שלום

 אני בת 30, ללא זוגיות כבר הרבה שנים. אני עובדת במשרד בתל אביב, ויש לי קריירה מוצלחת, שאני גאה בה. אני רשומה בשני אתרי היכרויות באינטרנט, והשאלה שלי היא, האם כדאי להכניס את התמונה שלי לפרופיל, כך שהיא תהיה גלויה לעיני כל. מצד אחד נראה לי שגברים כמעט לא מתייחסים לפרופילים שאין בהם תמונה, מצד שני אני חוששת שחברים לעבודה ולקוחות יראו אותי שם. זה מביך אותי, ואני מפחדת  שאנשים במשרד ידברו.

 תמי                                                                                                                                                         

תמי יקרה

בודאי יש  הרבה כאב מאחורי הניסוח הענייני והיעיל שלך. כאב של מישהי שבתחום אחד בחיים  נהנית מהערכה וכבוד מצד חברים וקולגות, ואילו בתחום אחר מרגישה מפוחדת, מבוישת, ושצריך להסתתר.  זה פער שהרבה גברים ונשים, מוצלחים ככל שיהיו, אך ללא זוגיות, חשים אותו.

פעמים רבות כשאנחנו עסוקים במה אחרים יגידו, זה למעשה מבטא קול שנמצא בתוכנו. לא פשוט להתמודד מול דעות קדומות של החברה, אבל אם מרגישים שלמים מבפנים, קל יותר לעשות זאת. אולי גם בתוכך יש חלק שמזלזל בך, שמרגיש  שיצירת קשרים דרך אתר הכרויות זה מעשה שראוי לבוז. הבוז הפנימי מכוון לעבר ההזדקקות  שלך.

פעילות באתר היכרויות היא סוג של הצהרה, שאת רעבה לקשר.  זו תחושה אחרת מאשר  כשאת מבלה עם חברות בפאב, וכ"דרך אגב" סוקרת את הגברים שבסביבה. בהגזמה הייתי מדמה זאת יותר למצב, שבו את עומדת באמצע הפאב ושמה שלט:  "אני בודדה ומחפשת". לא קל להרגיש כך. תחושות ההזדקקות והבדידות עלולות לגרום לחוויות שליליות רבות:  יש אנשים שמרגישים לא שווים, וחושבים שמשהו בהם "דפוק"; אחרים מרגישים אשמה, שהם בודדים בגלל בררנות יתר. בנוסף, באתרי היכרויות ישנו במקביל חיפוש אחרי יחסי מין מזדמנים. גם מילוי הצורך הזה מביא חלק מהאנשים לתחושות בושה, אשמה וגינוי פנימי.

מה עושים?

הייתי רוצה להגיד לך, שהיוזמה והאקטיביות שאת נוקטת על מנת לספק את צרכיך ולהיות מאושרת, הינן ראויות להערכה, לא ללגלוג, ושאין בעיה שתפרסמי תמונה.  החששות  הם חששות שווא. אבל אני לא בטוח שזה יעזור, וירגיע את הקושי הפנימי. לכן אני מציע שתנסי  להיות גמישה עם העניין. היי רגישה לתחושות שלך: בימים שתרגישי בטוחה בעצמך, פרסמי את התמונה, ובפעמים אחרות, כשתרגישי אחרת, הסתירי. בנוסף, כדאי שתדאגי שהכרטיס שלך יהיה אטרקטיבי גם ללא תמונה, ויכיל אינפורמציה משמעותית עליך.

כמו כן אפשר לנסות להקהות את הבושה באופן יזום. נסי בהדרגה לשתף קולגות במשרד, בזה שאת מחפשת קשר באתר היכרויות. בהמשך תוכלי לספר לאלו שקרובים יותר  על חוויותיך מהאתר , ועל אנשים שדברת איתם ופגשת בהם. אני מניח שהתגובה האוהדת שלה תזכי, תראה שהשד לא כל כך נורא. דרך יעילה נוספת היא לפנות  לטיפול פסיכולוגי, שיקטין את המורכבות  והקושי שיש בחיפוש אחרי קשר זוגי.

 עוד על טיפול פסיכולוגי ומאמרים מאת פסיכולוג קליני

פסיכולוג | פסיכולוג קליני מסביר על טיפול פסיכולוגי לצעירים

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

עמית ורהפטיג, פסיכולוג קליני

מייסד מכון פסיכולוגיה לצעירים

התמודדות עם קשיים רגשיים בעזרת קורבי אינטרנט והדרכות וידאו

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת עמית ורהפטיג

מאת: עמית ורהפטיגפסיכולוגיה10/07/121856 צפיות
הרבה אנשים מנסים להיות אסרטיביים בדרך לא נכונה, שמביאה אותם לכישלון ולאכזבה מעצמם. והם מנסים את זה בדיוק ברגע הקריטי, שבו הם רוצים להשיג משהו לעצמם.

מאת: עמית ורהפטיגפסיכולוגיה29/03/121551 צפיות
פסיכולוג קליני מסביר על תופעת דיכאון סמוי. היא מורידה את איכות החיים וגורמת לתחושת חוסר הנאה והתלהבות.

מאת: עמית ורהפטיגפסיכולוגיה08/03/121393 צפיות
עצום אתה עיניים? שכח את הכול? האם זו הדרך היחידה להמודד עם כאב נפשי? מה הפסיכולוג חושב על כך?

מאת: עמית ורהפטיגפסיכולוגיה23/02/121284 צפיות
האם גם אתה צריך קהל? 15 שורות על פסיכולוגיה והאח הגדול מאת פסיכווג קליני. נלמד על צורך פסיכולוגי שמוביל אותנו בחיים ונדגים מתוך הכנית המופלאה האח הגדול

מאת: עמית ורהפטיגפסיכולוגיה31/01/121540 צפיות
האח הגדול ממבט של פסיכולוג. מה קורה כששמיים אנשים בחדר ריק ללא גירויים? הם נאלצים להסתכל פנימה לתוך הנפש, וזה מפחיד.

מאת: עמית ורהפטיגפסיכולוגיה25/01/121933 צפיות
התמודדות עם לחץ, מה ניתן ללמוד מבית האח הגדול על התמודדות עם לחץ? פסיכולוג קליני כותב על האח הגדול ממבט פסיכולוגי. מהומה בבית האח הגדול, שלושה מהדיירים יוצאים בשלב כל כך מוקדם מהבית מרצונם החופשי . מה הביא אותם לצאת

מאת: עמית ורהפטיגפסיכולוגיה12/01/121731 צפיות
האם הרגשת לאחרונה תחושת דכאון, חרדה, בדידות, חוסר כוחות, ריקנות, בלבול או תקיעות, ולא היה לך למי לפנות, ומי שיעזור לך להתמודד? האם אמרו לך ללכת לטיפול, והרגשת שזה לא מתאים לך? צעירים רבים חשים דכאון, חרדה, בדידות, חוסר כוחות, ריקנות, בלבול ותקיעות. אלה תחושות לא קלות. צעירים שחשים אותם סובלים באמת. גם אם אתה חש רק אחת מהתחושות האלה, אתה יודע כמה זה מקשה ומסובך.

מאמרים נוספים בנושא פסיכולוגיה

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196355 צפיות
מאמר המציע דרכי פתרון לאי גמילה מטיטולים בקרב בני 3-4. דרכי הפתרון מובאות מהזווית הפסיכולוגית הקלינית: חיזוקים חיוביים לילד לעומת עונשים וחיזוקים שליליים, וכד'. המאמר מתבסס על הקשר שבין ביקורת שלילית לילדים לחוסר הצלחתם להיגמל מהטיטולים.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196354 צפיות
כל מה שאתם צריכים לדעת על מנת לזהות אצל ילד בן 3-4 סימפטומים של אי גמילה מחיתולים. המאמר יציע פרשנות מדוע הדברים נוצרו ויספק מידע על פתרונות אפשריים אליהם.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196208 צפיות
מאמר מידע על הרטבות לילה. המאמר סוקר את הבעיה מהזווית הפסיכולוגית הקלינית ומציע, באמצעותה, דרכי פתרון אפשריות.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196336 צפיות
מאמר מומחים על הרטבת לילה. נקיטה בגישות פסיכולוגיות קליניות לפתרון הבעיה. שילוב אמצעים רפואיים במידת הצורך. מטרת המאמר היא להדריך אתכם בתחילת ניסיונכם לפתור בעיה זו.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196435 צפיות
תיאור הרטבת לילה אצל מבוגרים, ואי שליטה בסוגרים. הצעת פתרונות פסיכולוגיים לצד רפואיים להתמודדות עם בעיה זו: הורדת מתח ולחץ, אבחון מדד הסוכר בבדיקות המעבדה לצורך הסקת מסקנות לגבי הישנותה של סוכרת, ועוד.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196620 צפיות
תיאור בעיה פסיכולוגית נדירה בשם 'חרדת האסלה'. במסגרתה, ילד שיצא מגיל הינקות בהגיעו לגיל 4 נרתע מהאסלה ועושה את צרכיו בבגדיו. במאמר נדון בהיווצרות הבעיה, זיהוי סימפטומים ודרכי פתרון.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196290 צפיות
מאמר מידע על הרטבת לילה אצל ילדים, תוך גיבוש פתרון בגישה הפסיכולוגית הקלינית. במאמר זה מוצעות דרכי התנהגות של ההורים שמומלץ ליישם על מנת להימנע או לצמצם את ההרטבה, לצד ייעוץ עם פסיכולוג קליני.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica