חפש מאמרים:
שלום אורח
06.12.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

מיקי שחם מדווח: פריצת דרך - ריאות מעבדה חיות ונושמות

מאת: מיקי שחםרפואה17/01/20111430 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

מיקי שחם מדווח: פריצת דרך - ריאות מעבדה חיות ונושמות

פורסם באתר LiveScience

מדענים בנו ריאות חיות, ונושמות במעבדה, קידמה חדשה שיכולה יום אחד לעזור לאלו שנמצאים בצורך נואש לאיברים חיוניים אלו.

מיקי שחם, בנק החיים, מדווח כי החוקרים פירקו ריאות של חולדה ובנו אותן מחדש עם תאים חדשים. לאחר שריאות חדשות אלו הושתלו בחולדות חיות, למשך זמן קצר הם החליפו בהצלחה חמצן ופחמן דו חמצני וחמצנו את דם החיות, בדיוק כמו שריאות רגילות עושות.

"זהו צעד מוקדם בחידוש של ריאות שלמות לחיות גדולות יותר, ולבסוף, אף לבני אדם", אמרה החוקרת לורה ניקלאסון, מהנדסת רקמות באוניברסיטת ייל בניו הייבן, קונטיקט.

דרך חדשה ליצור ריאות יכולה לשפר את הצלת החיים, כאשר מחלת ריאות מונה 400 אלף מיתות כל שנה בארה"ב לבדה. בעוד שלבבות יכולות לחדש ולגדל תאים חדשים במהלך חייו של אדם, ריאות בדרך כלל לא מתחדשות בגוף מעבר לרמה התאית. במצב כזה, כרגע הדרך היחידה להחליף רקמת ריאה בוגרת פגומה היא על ידי ביצוע השתלת ריאה, וריאות מתרומה לוקות בחסר. יתר על כן, השתלת ריאות בעלת נטייה גבוהה לדחיית איבר וזיהום, כאשר רק 10-20 אחוזים מהמטופלים שורדים את הפרוצדורה לאחר עשר שנים.

לפי מיקי שחם, בנק החיים, מהיות תאי גזע שמקורם בדם טבורי בעלי יכולת התמיינות לסוגים שונים של תאי גוף, עשויים גם הם לשרת השתלות חידוש איברים.

גידול ריאות

ניקלאסון ועמיתיה לקחו ראשית ריאות מחולדות מבוגרות ובעדינות הסירו את התאים הקיימים שלהן עם דטרגנט. זה הותיר להם פיגום של הרקמה המחברת ששמרה על המבנה הענפי של דרכי האוויר וכלי הדם בריאה המקורית, כמו כן את האלסטיות ותכונות מכאניות עיקריות אחרות. אסטרטגיה זו של שימוש באיברים ללא תאים כפיגומים להנדסת השתלות גורפת עניין, כאשר הצלחות נראו לאחרונה בגידול רקמת הפין, לדוגמא, כמו כן לבבות ואולי כבדים.

"זה הפיגום הזה שמהווה את המפתח," אמרה ניקאלסון ל-LiveScience. "הבעיה עם ייצור פיגומים סינטטיים כאשר זה נוגע לרמקת ריאות היא שהארכיטקטורה של הראיה היא מבנה כל כך מורכב – כאשר אתה לוקח אוויר פנימה, נתיב האוויר שלך מתפצל לשתיים עבור כל ריאה, ולאחר מכן כל נתיב אוויר מסתעף שוב ושוב למשך 23 דורות של הסתעפות."

"עד שאתה מגיע לתחתית, יש לך מיליונים על גבי מיליונים של שקי אוויר זעירים, אזור כולל של 70 מ"ר," היא הסבירה. "אז כפי שחשבתי על כך, אין באמת דרך שאני יודעת על, או שמישהו יודע על, איך ליצור פיגום סינטטי שיהיה שווה לכך, לכן לא יצרנו".

להבא, חוקרים הזריקו תערובת של תאי ריאה תפקודיים אל תוך פיגום זה והשרו את כולו ב"ביו-ריאקטור" המתוכנן לחקות תנאים עובריים. הביו-ריאקטורים אפילו הפכו את הריאות המהונדסות שבתוכם לנשום, בלחיצה אחורה וקדימה כדי ליצור זרימה שוטפת אל תוכם ומחוצה להם.

"עוברים נושמים, למעשה – לא אוויר, אלא נוזל שפירי", ניקאלסון הסבירה. "נשימה לא רצופה זו למעשה די חשובה לפיתוח ריאה מתפקדת. חקרנו הרבה מקצבי נשימה שונים כדי לראות איזה עובד הכי טוב, מפעם בשעה לפעם בדקה, ונראה שנשימה תדירה יותר מביאה לפיתוח ריאה טוב יותר".

במספר ימים בלבד, רקמת הריאה שנוצרה הכילה את סוג נתיבי האוויר, כלי הדם וכיסי האוויר שנראים בריאות רגילות. כל המבנים האלו אוכלסו עם רבים מסוגי התאים הנכונים עם סוג המאפיינים המכאניים הנכונים.

עתידו של תחום חידוש הריאות

מדענים הזהירו שמחקר רב נוסף נחוץ כדי לראות אם ניתן לגרום לריאות לשמור על התפקוד שלהן. כאשר מושתלות בתוך חולדות שהסירו מהן את הריאות השמאליות שלהן, ריאות מהונדסות אלו תפקדו היטב למשך 45 דקות עד שעתיים, אבל לאחר שלוש שעות בערך, "ראינו ראיות מסוימות לקרישים שנוצרים בריאה", ניקאלסון אמרה.

החוקרים חושדים שכאשר הם זרעו תאים בפיגומים, נקודות שחורות מסוימות נותרו מאחור שם דם יכל לזרום כדי ליצור קרישים. "זה משהו שאנחנו יכולים לבטח לשפר עם עבודה נוספת," היא העירה.

צוותי מחקר אחרים באוניברסיטת מינסוטה ואוניברסיטת טקסס גם משתמשים בריאות של עכבר או חולדה ללא תאים בתור פיגומים לגידול רקמת ריאה. עם זאת, ניקאלסון ועמיתיה הם הראשונים לשתול רקמה מהונדסת שכזו בבע"ח חיים.

כדי להוכיח שניסויים אלו יכולים באופן פוטנציאלי לעבוד עם רקמות אנושיות, הצוות של ניקאלסון לקח קטעים מריאות אנושיות מבנק רקמות והוציא מהם את תאיהם כדי ליצור פיגומים שלהם. גם תאי סרטן אנושי וגם תאים שהובאו מדם של חבל הטבור האנושי אשר הוזרקו אל תוך פיגומים אלו נתפסו בהצלחה במשטחים שלהם, בהצעה ששיטה זו יכולה להוכיח כאפקטיבית.

עדיין, סוג תאי הגזע של הריאות או כביכול תאי גזע פלוריפוטנטיים מושרים הנדרש כדי באמת ליצור ריאות אנושיות עובדות אינו זמין עדיין. כמו כן, על מנת ששיטה זו תהיה שימושית למטופלים אנושיים, כל תא המשמש לזריעה מחודשת של הפיגומים יצטרך לבוא מהמטופל שמקבל את השתלת הרקמה כדי להימנע מדחיית המערכת החיסונית.

"חידוש ריאות למטופלים הוא משהו שאני רואה בטווח של 20 או 25 שנה," אמרה ניקאלסון. "עם זאת, אני חושבת שחיברנו כאן פלטפורמה מוצקה מאוד לייצור ריאות עבור מטופלים בטווח הארוך".

מיקי שחם – מומחה לתאי גזע, דם טבורי ובנקאות דם טבורי, מבעלי החברות האחיות בנק החיים וסיטוג'ן, ימשיך לעדכן את הגולשים בנושא תאי הגזע והדם הטבורי – בכלל, ורפואת חידוש איברים | רפואה התחדשותית | רפואה מחדשת | רפואה רגנרטיבית | Regenerative Medicine | Gene Therapy, העושה שימוש בתאי גזע שמקורם בדם טבורי ומקורותיהם האחרים - בפרט.

מיקי שחם - בנק החיים, פיתח את טכנולוגיית ומכשיר הסיטוג'ן - הטכנולוגיה הראשונה בעולם באמצעותה ניתן לאסוף מספר תאי גזע טבוריים גבוה משמעותית (בכ- 80%) שיכול לשרת גם:

·                     השתלות לחולים מבוגרים ולא רק בילדים כפי המצב עד היום

·                     סדרות השתלות של רפואה רגנרטיבית / רפואת חידוש איברים, הדורשות מספר תאים גבוה

·                     טיפול במספר מחלות שונות במהלך החיים

בארץ, הטכנולוגיה זמינה ללקוחות בנק החיים, בלבד.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

מיקי שחם - מומחה לתאי גזע, דם טבורי ובנקאות דם טבורי, מבעלי החברות האחיות ביוקורד בע"מ - בנק החיים וסיטוג'ן, ימשיך לעדכן את הגולשים בנושא תאי הגזע והדם הטבורי - בכלל, ורפואת חידוש איברים | רפואה התחדשותית | רפואה מחדשת | רפואה רגנרטיבית | Regenerative Medicine | Gene Therapy, העושה שימוש בתאי גזע שמקורם בדם טבורי ומקורותיהם האחרים - בפרט.

מיקי שחם פיתח את טכנולוגיית סיטוג'ן (חברה אחות של בנק החיים), היא היחידה באמצעותה ניתן לאסוף מספר תאי גזע טבוריים גבוה שיכול לשרת גם:

" השתלות לחולים מבוגרים ולא רק בילדים כפי המצב עד היום
" סדרות השתלות של הרפואה ההתחדשותית, הדורשות מספר תאים גבוה מאוד
" טיפול במספר מחלות שונות

בארץ, הטכנולוגיה זמינה ללקוחות בנק החיים, בלבד.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת מיקי שחם

מאת: מיקי שחםבריאות ילדים29/04/161872 צפיות
מיקי שחם מביא חידושים ומחקרי תאי-גזע ודם טבורי מהעולם: דרך חדשה של קצירת תאי גזע מפחיתה תופעות לוואי שליליות. מדענים אוסטרלים פיתחו שיטה פחות פולשנית כדי לחלץ תאי גזע ממח העצם להשתלה. תאי גזע עבור השתלות מח עצם נקצרים מתורמים בריאים ומשמשים לטיפול בחולי סרטן כולל לוקמיה, אמרו חוקרי CSIRO.

מאת: מיקי שחםבריאות ילדים04/04/161797 צפיות
מיקי שחם מביא חידושים ומחקרי תאי-גזע ודם טבורי מהעולם: עיניים הופכות לעור: כיצד דלקת יכולה לשנות את גורלם של התאים מדענים מ-EPFL מצאו שדלקת כרונית יכולה לגרום להתחדשות של תאים לתוך סוגים חדשים ובלתי רגילים: הליך זה נקרא מטפלזיה, ומהווה הפרעה הקשורה לדלקת מתמשכת. המחקר מדגיש קונספט חדש שדלקת כרונית שיכולה להוביל לטיפולים טובים יותר.

מאת: מיקי שחםבריאות ילדים11/03/161843 צפיות
מיקי שחם מביא חידושים ומחקרי תאי-גזע ודם-טבורי מהעולם: תאי לבלב המייצרים אינסולין נוצרו מתאי עור אדם התאים החדשים מפרישים אינסולין בתגובה לשינויים ברמות הגלוקוז. כאשר הושתלו בעכברים, התאים הגנו על בעלי החיים מהתפתחות סוכרת בצורתה הקיימת בעכברים.

מאת: מיקי שחםבריאות ילדים15/01/161997 צפיות
מיקי שחם מביא חידושים ומחקרי תאי-גזע ודם טבורי: תאי גזע מושרים פלוריפוטנטיים בוגרים עשויים להיות עדיפים על מח עצם. תאי גזע מושרים פלוריפוטנטיים (iPSCs) בוגרים שעברו תכנות מחדש חזרו למצבם הראשוני – דמוי עוברי, עשויים להיות טובים יותר מתרומות מח עצם.

מאת: מיקי שחםבריאות ילדים11/12/152132 צפיות
מיקי שחם מביא חידושים ומחקרי תאי-גזע ודם טבורי: לחומר גרפן פוטנציאל אנטי סרטני טיפולים קונבנציונליים כמו כימותרפיה והקרנות לשם חיסול תאי סרטן לא תמיד הורגים את תאי הגזע הסרטני ושאריות יכולות לשרוד ולגדול. לתאי גזע סרטניים יכולת להישנות ולגדל גרורות, בהם הסרטן מתפשט לחלקים אחרים של הגוף. גרורה אחראית ל- 90% ממקרי המוות מסרטן, כך שכל טיפול שמונע את זה יעשה הבדל עצום בכל הקשור להישרדות החולה.

מאת: מיקי שחםרפואה28/08/152358 צפיות
מיקי שחם מביא חידושים ומחקרי תאי-גזע ודם טבורי: רקמת מוח מתפקדת יוצרה בתלת-מימד. חוקרים במרכז RIKEN לביולוגיה התפתחותית ביפן,השתמשו בתאי גזע עובריים אנושיים מושרים לארגן מבנה תלת-מימד דומה למוח הקטן במעבדה.

מאת: מיקי שחםבריאות ילדים27/07/151599 צפיות
מיקי שחם מביא חידושים ומחקרי תאי-גזע ודם טבורי: נמצא מנגנון שניתן לגיוס לצמיחת שיער שנשר. במחקר חדש, שפורסם ב- PLoS, חוקרים ממרכז הסרטן הלאומי הספרדי (CNIO) מתארים קשר שגילו בין מקרופאגים - תאי מערכת חיסון שאוכלים פתוגנים ותאי גזע עורי. "גיליתי שמקרופאגים, שתפקידם העיקרי מיוחס באופן מסורתי למלחמה בזיהומים ותיקון פצעים, מעורבות גם בהפעלת תאי גזע זקיקי שיער בעור", אומר מחבר מחקר, מירנה פרז-מורנו.

מאמרים נוספים בנושא רפואה

מאת: דוד כהןרפואה23/09/201631 צפיות
בימינו, כשהבריאות עולה לראש סדרי העדיפויות, חשוב לדעת לבחור רופא מומחה לרפואת אוזן גרון, כדי למנוע בעיות עתידיות, כדי לטפל בבעיות קיימות וכדי לשלול מחלות.

מאת: קרוסלה הריון ולידהרפואה24/04/192497 צפיות
לא אחת שולח הרופא את המטופל לבצע CT של מערות האף כדי לאתר בעיה זו או אחרת. עיבוי ברירית הסינוסים - ממצא שכיח ב-CT של מערות הפנים. העיבוי מתרחש בדרך כלל כתוצאה ממצב דלקתי בסינוסים. הסינוסים הם למעשה חללי עצמות הפנים המלאים באוויר. בדופן החללים האלה מצויה רקמה עדינה – הרירית. הרירית היא זו שמייצרת את הליחה בעת הצטננות, אך במצב דלקתי יכול להיווצר מצב של עיבוי ברירית.

מאת: קרוסלה הריון ולידהרפואה19/03/194059 צפיות
מה הגורמים והתסמינים של סינוסיטיס אצל ילדים? וכיצד מטפלים?

מאת: דוד כהןרפואה30/01/192156 צפיות
סינוסיטיס היא מחלה זיהומית שיכולה להיות כרונית ולעיתים יש נטייה גנטית לחלות במחלה. הגורמים למחלה הם בעיקר הצטננות וגודש באף ובמערות הפנים (לחי, עיניים ועוד), כשיש כאבים שלא חולפים באזור הפנים חשוב להבדק ע"י רופא על מנת למנוע סיבוכים

מאת: ילדונתרפואה15/08/182622 צפיות
ניסויים בבעלי חיים אינם רק נושא מדעי אלא גם טעונים רגשית. למצדדים בניסויים בבעלי חיים וגם למתנגדים יש טיעונים צודקים, מוכחים וכבדי משקל. להלן ננסה להבין ולו במעט את מורכבות נושא הניסויים בבעלי חיים.

מאת: יצחק בכררפואה18/06/181595 צפיות
לחץ בעבודה ובריאות לקויה הם עניין שכיח. מחקרים רבים הוכיחו את הקשר הזה שבין לחץ נפשי לבין בריאות לקויה. המחקר הנוכחי מצא שלחץ נפשי גבוה גורם גם לאובדן ימי עבודה על רקע של בעיות נפשיות וכמובן להפסדים כלכליים. העובד הוא הנכס הכי חשוב של המעביד. עובד מרוצה הוא עובד יצרני. עובד מדוכא הוא עובד שלא ניתן למצות את יכולתיו. התפיסה הזאת מתבססת על מגוון רחב של מחקרים כולל המחקר הנוכחי שעסק בתחום הארגונומיה וההשפעה שיש למצבו הנפשי של העובד על היכולות שלו.

מאת: אלעד סאעת רפואה29/03/181506 צפיות
פריצת דיסק, חוויה זה בבטוח לא... פריצת דיסק... רק מלשמוע את צירוף המילים הזה נעשה כאב מדומה בגוף. ללא ספק פריצת דיסק היא בעיה בריאותית המעיקה על הסובלים ממנה ומשנה את איכות חייהם שלא לטובה כמובן. עם זאת עולמנו המפותח לא נותן לנו להישאר עם הכאב יותר מדי זמן ומצא לנו אפשרות מצוינת להעלים את הכאב.. קראו את המאמר הבא והכירו את הדרך.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica