חפש מאמרים:
שלום אורח
25.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

בעיות שינה בגיל הזהב

מאת: דיגריבריאות גיל הזהב31/03/20111135 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

עם ההתקדמות בגיל, איכות השינה יורדת ובני הגיל השלישי סובלים מהפרעות שינהשונות. הפגיעה באיכות השינה משפיעה על מצב הרוח, רמת האנרגיות, היכולתלתפקד והבריאות. מה גורם לקשיי שינה  בגיל הזהב וכיצד ניתן לפתור אותן?

גורמים לקשיי שינה בגיל הזה
צרבות:אחת הבעיות מהם סובלים בגיל הזהב, היא הצרבת המתרחשת כשחומצות הקיבהמגיעות אל הושט. התחושה של הצרבת היא של שריפה וכאב בבית החזה, בצווארובגרון. הצרבת מורגשת לאחר שאוכלים מאכלים עתירי שומן או פיקנטיים, לאחרארוחה כבדה, במיוחד לפני השינה, לאחר שתייה של משקאות תוססים ועוד.כששוכבים לישון מתחזקת הזרימה של החומצות אל הקיבה ותחושת הצרבת גוברת.

עלמנת למנוע הופעת צרבת יש לאכול ארוחות קלות ובהפרש של כמה שעות לפניהשינה. יש להימנע ממאכלים חריפים, שמנים, מתובלים ומצריכת שוקולד, קפה,משקאות תוססים ואלכוהול.
לאחר הארוחה מומלץ לשבת או ללכת בחוץ ולהימנעמשכיבה. בנוסף, מומלץ לקנות מוצרים להקלה ומניעה של צרבת בעת השינהוהשכיבה. ניתן לרכוש כריות הגבהה רגילות או דו צדדיות וכריות עם זווית של20-30 מעלות בהן הראש נמצא מעל הגוף וכך נמנעת זרימת חומצות הקיבה אל הושט.הכרית נוחה ונעימה ומאפשרת שינה איכותית ועמוקה.

נחירות: מבוגריםרבים סובלים מנחירות המפריעות לרציפות השינה וגם מדירות שינה מבני הזוגשלהם. במקום להגלות את הנוחר לסלון ולרכוש אטמי אוזניים, אפשר לרכוש לוכרית עם הגבהה, הגורמת לראש להיות מעל הגוף ואז קני הנשימה פתוחים והנשימהקלה יותר ונטולת נחירות.

כאבים ומחלות: עם ההזדקנות מתחילים לחושכאבים שונים כמו כאבי מפרקים ושרירים ומתחילות להופיע מחלות כרוניות כמומחלות לב,  אלצהיימר וכו'. תופעות לוואי של תרופות שנוטלים בקביעות, יכולותאף הן להשפיע על איכות השינה. שימוש בכרית הגבהה הנוחה והנעימה מאפשרתשינה עמוקה ונינוחה. אפשר להניח את הרגליים על הכרית ולאפשר זרימה טובהיותר של הדם ואפשר להשתמש בה גם בעת הקריאה או הצפייה בטלוויזיה. השימושבכרית מקל על הכאב ומאפשר שינה מהירה ורציפה.

טיפים לשינה איכותית בגיל הזהב
•    אנשים בגיל הזהב צריכים להיחשף לשמש לפחות שעתיים ביום, להסדרת שעות שינה.
•    יש להימנע מתנומות קצרות במהלך היום, המשבשות את השעון הביולוגי.
•    מומלץ לעסוק בפעילות מרגיעה לפני השינה כמו קריאה, תרגילי נשימות, צפייה בטלוויזיה.
•    חשוב שהתנאים בחדר יהיו מתאימים לשינה כולל אוורור, טמפרטורה מתאימה, מזרן נוח, החשכה.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

שינה רגועה

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת דיגרי

מאת: דיגרישינה 31/03/111353 צפיות
אחוזים ניכרים באוכלוסיה סובלים מבעיות שינה שונות. הבעיות כוללות: קשיים בדרכי הנשימה עקב אסטמה, נחירות, קשיי הירדמות במהלך הריון, צרבות ועוד. קשיי הירדמות גורמים לפגיעה באיכות החיים ולעייפות רבה במהלך היום. הקושי לתפקד כשעייפים הוא רב וגורם לעצבנות, חוסר ריכוז, פגיעה ברמת העבודה, קושי לנהוג ועוד. כיום קיימים מגוון פתרונות מתקדמים עבור אנשים הסובלים מבעיות שינה. להלן פירוט הבעיות השונות והפתרונות המתאימים להם.

מאת: דיגריצרכנות27/02/112182 צפיות
הקיבה מייצרת מיצי קיבה העוזרים לעכל את המזון. בין הקיבה לושט קיים שסתום שמטרתו למנוע ממזון וחומציות בקיבה מלחזור אל הושט.

מאת: דיגרישינה 14/02/111713 צפיות
צרבת היא ריפלוקס של הקיבה והושט שקורה כשהחומצה בקיבה מוצאת את דרכה אל הושט. תחושת הצרבת היא של בעירה בחזה שלעיתים מוקרנת לצוואר ולגרון.

מאת: דיגריקניות 30/01/111485 צפיות
פגים מוגדרים תינוקות שנולדו לפני השבוע ה-37 להריון ולא השלימו את פיתוחן של מערכות שונות של הגוף. הפגים סובלים לעיתים מקשיים בדרכי הנשימה, אובדן מהיר של חום הגוף, הפרעות בתפקוד הלב ומחזור הדם, הפרעות בעיכול וכו. בעיית השינה בקרב פגים ניתנת לפתרון באמצעות עזרים חדישים שונים.

מאמרים נוספים בנושא בריאות גיל הזהב

מאת: שלום כהןבריאות גיל הזהב29/09/191816 צפיות
בחירת מסגרת דיור מוגן מתבטאת הן בצורך של החוסה והן ביכולות המימון של האפוטרופוס. ישנן מסגרות דיור מוגן המיועדות לחוסים קשים הסובלים מלקויות נפשיות כבדות, לצד מסגרות שנועדו רק לחוסים קלים ביותר.

מאת: Droxitבריאות גיל הזהב18/04/197118 צפיות
אחרי שטיפלו בנו במשך כל החיים מגיע הרגע שבו ההורים שלנו זקוקים לעזרה שלנו. כשהם מתבגרים נדמה שפעולות רבות קשות עבורם יותר. ההליכה למכולת לרכישת מוצרי מזון עשויה להיות מאתגרת יותר, וגם מטלות בסיסיות בבית אינן פשוטות עבורם. במקרים רבים קשישים לאחר מחלה חלשים אף יותר, והאחריות מוטלת לא פעם על ילדיהם הבוגרים. עם זאת, ולמרות האהבה האדירה והרצון הרב לסייע, לילדים יש היום משפחות משלהם – וילדים משלהם. הם מתמרנים בין עבודה לסידורים, בין משפחה למחויבויות אחרות, ובתוך השגרה העמוסה הם רוצים להעניק את המיטב

מאת: Droxitבריאות גיל הזהב28/03/191643 צפיות
ככל שהשנים חולפות, ההורים שלנו (וגם סבא וסבתא) מתקשים לבצע מטלות רבות בכוחות עצמם. בין אם הם זקוקים לאדם שיסייע להם בהכנת ארוחה קלה ובין אם בעזרה בניקיון הבית, הקושי בהחלט קיים – והוא גם בהחלט מובן. הבעיה האמיתית מתחילה כשאנחנו מאוד רוצים להיות שם בשבילם, אבל המציאות הופכת למאתגרת. העבודה לוחצת, המשימות נערמות ואין לנו את הזמן להספיק הכול וגם להיות שם בשביל ההורים שלנו. שירות של מטפלת לקשישים פרטי הוא בדיוק השירות שמאפשר לכל הצדדים לנצח: ההורים מקבלים את הסיוע שהם זקוקים לו, ולכם יש את הזמן לטפל

מאת: אבי דוידיבריאות גיל הזהב26/03/191612 צפיות
מדוע מזרון לפצעי לחץ כב חשוב ומדוע אתם לא יכולים לדחות למחר את התחלת השימוש בו.

מאת: אבי דוידיבריאות גיל הזהב17/01/191849 צפיות
בקצרה על כסא גלגלים חשמלי ועל כל היתרונות שבו.

מאת: רועי כץבריאות גיל הזהב13/06/181164 צפיות
מבוגרים סיעודיים זקוקים לטיפול רב יחד עם השגחה ברוב שעות היממה. טיפול ביתי באדם סיעודי כרוך בלא מעט אתגרים, הכנות, שעות עבודה וקשיים. לא כל אחד יוכל לטפל באדם סיעודי ולא בכל בית הדבר מתאפשר. פנייה לטיפול ביתי עולה על הפרק כאשר האדם הסיעודי אינו מוכן להכניס לביתו מטפל סיעודי, אינו מסכים לקבלת טיפול במוסד סיעודי וכאשר ישנה נכונות ויכולת לבני המשפחה לספק את הטיפול הדרוש.

מאת: רועי כץבריאות גיל הזהב13/06/181330 צפיות
טיפול סיעודי ביתי ניתן בהיקף מלא של 24 שעות ביממה או בהיקף חלקי של כמה שעות בכל יום. היקף הסיוע לו זקוק האדם המבוגר נקבע בהתאם למצבו הנפשי והמנטלי. ישנם מקרים בהם מספיקה עזרה של כ-3 שעות בכל יום מול מקרים בהם נדרשים סיוע מלא והשגחה 24 שעות ביממה.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica