חפש מאמרים:
שלום אורח
27.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

מהו הגורם לכך שאנשים מתגרשים?

מאמר מאת עורך הדין אברהם זאדה הרפז.


מדוע אנו מתגרשים? והכיצד הופך אוהב לאויב?

כיצד הכל מתחיל?

כיצד יתכן הדבר כי ביום החתונה היינו אוהבים ומאושרים כל כך, באופן שהיינו סבורים כי בן הזוג הניצב לפנינו הנו המתאים, האוהב והתומך שחיפשנו כל חיינו – ואילו עתה עומד בפנינו אדם שכל רצוננו הוא שיצא מחיינו – ועדיף שעה אחת קודם.
כיצד הפך אדם אהוב, לאדם אשר איננו מעוננינים בו עוד ולעיתים אף לאויב ושנוא נפשנו?

לכך ישנם מספר הסברים ואמנה את ההסברים המקובלים עלי ביותר:

 

1. שינוי בצרכים והתמעטות החסמים:

מחקרים מדברים על כך כי גורמים כגון: אבולוציה,חינוך, סביבה וכו’  – הם המניעים את צרכיו ורצונותיו של האדם.

אולם, נראה כי הגשמת רצונותיו ושאיפותיו של אדם שהוטמעו על ידי גורמים אלו, משתנה מתקופת חיים של אדם לשניה.

מי מאתנו אינו זוכר עצמו בשנות העשרים לחייו, כיצד רקמנו לעצמנו חלומות על משפחה נחמדה, דירה נחמדה, רכב, תכנית חיסכון קטנה, קריירה וכו’.

על מנת להגשים רצונות אלו, חיפשה נפשנו בן זוג מתאים לצורך הוצאתם לפועל של אותן משאלות ליבנו אשר כאמור שיקפו את אותה תקופה בחיינו.
מחקרים מדברים על כך שבתהליך בחירת בן/בת הזוג אף משתתפים חושים כגון חוש הריח (אשר מסייע בבחירת בן זוג הרחוק מבחינה גנטית לשם בריאות הצאצאים), חוש הראיה (העוזר לנו לבחור בן זוג נאה המשול בטבע לבריא) ועל זאת הדרך.

ניתן לומר כי בגילאים אלו אנו נוטים לבחור באותם בני זוג אשר יועילו ויסייעו לנו להוציא את תוכניותנו לפועל. מי מאתנו לא שאף בגילאי העשרים למציאת בן זוג נאה, משכיל, חסון, בעל כושר השתכרות, שופע רעמת שיער וכו’.

כאמור תכונות אלו נצרכו בגילאי העשרים לשם הוצאת תוכניותינו אל הפועל ובמיוחד לתמוך בצורך ליצירת צאצאים, ליצירת המשכיות ולייצירת תנאים כלכליים אשר יאפשרו גידולם של צאצאים אלו – אשר ירשו אותנו בבוא העת.

בשל הצורך במציאת בן הזוג האולטימטיבי לצרכים אלו והצורך כי בן הזוג אפילו יקבל אותנו בגירסה הקיימת –  אף השתדלנו שלא להבליט את החסרונות שאפיינו אותנו באותה תקופה.

מי מאתנו אינו זוכר איך שקלנו מילים בטרם נאמרו, מי אינו זוכר איך שקלנו התנהגויות על מנת למצוא חן בעיני הצד השני. הרעפנו מחמאות וכינויי חיבה, הרעפנו מתנות ופרחים והתאמצנו לרצות את הצד השני ככל יכולתנו.

מאידך, לא הסתפקנו בכך, אלא גם

התעלמנו מאיתותים מבשרי רעה לגבי הצד השני. אם לדוגמא בן זוגנו היה מבצע עמנו שיחות טלפון באופן אובססיבי ומתנדב להסיענו ממקום אחד למשנהו – הדבר התפרש בעיננו כדאגה וכגילוי חיבה.

עם חלוף הזמן, משהשגנו את המטרות שלשמם התקשרנו עם בן הזוג, ובמיוחד לאור הגשמת הצורך בהולדת הצאצאים, והאפשרות הכלכלית לגידולם, ומשהבטחנו את המשכיותנו ולעיתים את התייצבותנו הכלכלית, הרי שצרכינו בגילאים מאוחרים יותר משתנים.

מצורך של דאגה להמשכיות הדור וייצוב הצאצאים מבחינה כלכלית – משתנים צרכינו לצרכים של מיצוי עצמי, הגשמה עצמית, הנאה, חיפוש משמעות, קריירה, לימודים וכו’.


זהו הזמן בו עורכים אנו  חשבון נפש, בדיוק באותו אופן בו ערכנו חשבון נפש טרם נישואנו, קרי – האם בן הזוג העומד מולנו כעת מתאים להגשמת מטרותינו החדשות?

ברוב המקרים התשובה הנה שלילית שכן הגשמת צרכים כגון הולדת צאצאים ויצובם מבחינה כלכלית – שונה בתכלית מהגשמת מטרות כגון הגשמה עצמית, חיפוש משמעות וכו’.

מאחר ובן הזוג אינו מהווה עוד כלי להשגת מטרתנו – הננו מתפנים לעריכת חשבון נפש ומעלים עם הזמן שאלות נוקבות בקשר לבן/בת הזוג.

לכך כאמור מצטרף "השינוי באישיות בן הזוג", אשר אינו בדיוק שינוי, אלא התבטאותה של האישיות האמיתית לנוכח הסרת החסמים.
ונחזור לדוגמא הקודמת: אם בשנות העשרים גילה בן הזוג גילויי חיבה כגון עריכת שיחות טלפון מרובות בכל שעות היום, גילה דאגה ועניין למקום המצאנו וכו’ – דבר שנראה אז כדאגה טהורה וכגילויי חיבה, הופך עתה עם הסרת החסמים לגילוי של דאגה אובססיבית ואולי אפילו לקנאות אלימה וחונקת. ביטויים כגון "איפה את נשמה?" הופכים ל:"עוד פעם את בקניון?"

ברור כי התנהגות זו אינה מסייעת לנו עתה, להשיג את מטרות כגון הגשמה עצמית, חיפוש משמעות, פיתוח הקריירה וכו’.

מכאן הופך הריחוק בין בני הזוג לדבר שאינו נמנע והתוצאות ידועות מראש.
כל צד מטיל את האשם על משנהו תוך שהו שואל את עצמו את הבלתי נמנע: כיצד עשה את הטעות המרה בהתקשרו עם אותו בן זוג.
זהו הזמן בו עולים וצפים "הסימנים המקדימים" אשר עלו בטרם הנישואים ואשר נהגנו להחביאם מחשש שיסכלו את הוצאת תוכניותנו אז אל הפועל.
בנוסף, כיוון שלאור המצב החדש איננו חוששים עוד מאבדן בן/בת הזוג, אף אנו עצמנו מסירים את החסמים אשר שמנו לעצמנו ואף פגמי אישיותינו פורצים ללא מורא – ומכאן הדרך לחיכוכים יומיומיים הנה קצרה.

2. שינוי במבנה האישיות:
לכל אדם אישיות שונה אשר אף היא משתנה מתקופת חיים אחת לשניה.
ברור כי אישיותו של אדם נתונה לשינויים תמידיים בעקבות אירועים שהננו חווים, בעקבות הסביבה בה הננו גדלים, בעקבות השכלה שהננו רוכשים וכו’.

אשר על כן, ברור כי אישיותו של אדם בן עשרים, הנה שונה בתכלית מאישיותו בהיותו בן 40.

טלו לדוגמא גבר ואישה אשר נישאו בשנות העשרים לחייהם. הגבר עבד כשכיר כשמסלול חייו נע בין עבודתו לבין לכורסת הטלוויזיה, ואילו האישה השקיעה בהשכלתה תוך שהיא רוכשת תואר אחר תואר, קופצת בין תפקידי ניהול שונים, מבצעת נסיעות תכופות לחו"ל, מרחיבה את מעגל חבריה וידידיה -  כלום לשני בני הזוג, יהיה כלל נושא שיחה משותף? כלום יוכלו בני הזוג לגשר על פערים הולכים ונפערים אלו?

אם לא די בכך, הרי שבנוסף לשינוי האישיות אשר מתרחש עם הזמן, הרי לכל אדם סממני אישיות מסויימים המאפיינים את אישיותו, וסממנים אלו מתגלים לעיתים אך ורק לאחר שנות נישואים רבות שכן עם חלוף הזמן ועם התקדמות מערכת היחסים ולאחר שהשלים האדם את צרכיו, כאמור – מסיר אדם את חסמיו כאמור לעיל והאישיות האמיתית פורצת במלוא הדרה.

כאמור, קיימים הסברים רבים ומגוונים וברור כי הדבר נובע ממגוון של סיבות השלובות אחת בשניה, וקיים שוני בסיבות לגירושין ממקרה למשנהו ויתכן ולעולם לא נדע מהי הסיבה האמיתית לגירושין, שכן החוקרים נחלקים בדעותיהם לגורמי הגירושין.

יש חוקרים הסבורים כי הדבר נגרם בשל תרבות השפע והתחרותיות אשר אופפת אותנו, יש הסבורים כי הדבר נובע מהצורך לסיפוקים מיידיים ולתחרות שהקנתה לנו תרבות השפע, יש הסבורים כי הדבר נובע  משינויים קיצוניים בערכי החברה, יש הסבורים כי הדבר נובע בשל האופי הסבלני/לא סבלני של החברה, יש הסבורים כי הדבר נובע בשל מצב כלכלי חברתי זה או אחר, יש הסוברים שהדבר נובע משינוי במעמד האישה, מהקלות הבלתי נסבלת של הפירוד -  ועל זאת הדרך, איש איש והסבריו.

לא נותר אלא להצטער על כך כי התא המשפחתי החם אשר היה קיים בדורות עברו, הולך ומתפורר לנגד עיננו, ונראה כי הנישואים במתכונתם הנוכחי, איבדו מחינם.

עוד מצערת העובדה כי על אף האמור לעיל, יהא כמעט בלתי אפשרי לבצע בחירה מושכלת יותר של בן/בת הזוג. ישנם מחקרים המוכיחים כי חיים משותפים עם בן הזוג משך שנים רבות בטרם הנישואין, אינה מתכון המסייע להכרת הצד השני ולבחירת בן זוג מושכלת יותר ואף לעיתים עובד הדבר באופן הפוך ומגדיל את הסיכוי לגירושין. אחוז הגירושין אצל זוגות אלו אינו מהנמוכים ואף לעיתים גבוה יותר.

אף הסטטיסטיקה לגבי זוגות הנישאים בשנית במערכת זוגית חדשה, כשהם מסתייעים בכלים שרכשו במערכת הזוגית הראשונה – אינה מעידה כי הדבר סייע בידם להפחית את הסיכוי לגירושין ולעיתים הסיכוי לגירושין הנו מוגבר יותר במערכת הזוגית השניה והשלישית.

אשר על כן – למרות העובדה כי הדבר כמעט ואינו ניתן, יש לשקול היטב את בחירת בן הזוג בטרם הנישואין ולהסתייע בכל כלי אבחוני כזה או אחר ואף לחשוב על מתכונת הנישואין הרצויה הכוללת הסכם משפטי ולא בנוסח הכתובה, שכן אין להתעלם מהסטטיסטיקה שפורסמה לאחרונה על ידי הלשכה המרכזית  לסטטיסטיקה:

 

בשנת 2009 עולה, כי כ-50 אלף זוגות התחתנו, וכ-13,000 זוגות התגרשו.

כאן המקום להסביר כי אותם זוגות אשר התגרשו היום, הנם אותם זוגות שהתחתנו לפני מספר שנים כאשר מספר הזוגות הנישואין היה מצומצם יותר לאור גודל האוכלוסיה, כך שסטטיסטיקת הגירושין עומדת על בין 30% ל-35%.

עתה צאו וחישבו כמה זוגות הנכם מכירים שחיים חיי פרישות, בדידות ואומללות בעודם נשואים אך אינם אוזרים עוז לבצע את הגירושין בפועל?

 

------------------------------

 

אין באמור לעיל בבחינת יעוץ משפטי ובכל מקרה יש לפנות לעורך דין על מנת לקבל חוות דעת אישית.

משרד עורך דין זאדה הרפז הינו משרד עורכי דין בירושלים העוסק בקשת התחום האזרחי ובין היתר ב: פשיטת רגל, גירושין, מקרקעין, ועוד... 

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

משרד עורכי דין בירושלים - אברהם זאדה הרפז מנוהל על ידי עו"ד, בוגר במשפטים LL.B, עוסק בייצוג משפטי ובכתיבת מאמרים בכל קשת הסוגיות המשפטיות בדין האזרחי. ניתן לקרוא את המאמרים המשפטיים הנוספים הנכתבים ע"י עורך הדין ע"י לחיצה על הקישור: עורך דין ירושלים

המשרד עוסק בדיני משפחה , גירושין , מקרקעין ו נדלן , הוצאה לפועל, רשלנות ובכל סוגיות הדין האזרחי.

כמשרד עורך דין בירושלים קטן ואינטימי, השירות המשפטי המוענק מאופיין במתן דגש על מתן שירותים משפטיים בסטנדרט מקצועי גבוה, ביחס אישי ואדיב, בטיפול יסודי, בנאמנות ובטיפול מקצועי מהיר ומסור לכל לקוח ולקוח, כאשר הדגש הוא על שיקול דעת מעמיק בטרם הטיפול בכל מקרה על נסיבותיו והתאמת אופן הטיפול לאותו מקרה וללקוח.

ניהול נכון וחכם בעניינו של הלקוח, מגביר את הסיכוי כי הלקוח יקבל את השירות המשפטי על הצד הטוב ביותר ולפיכך משרד קטן ואינטימי הינו בעל יכולת הענקת יחס אישי, תשומת לב מרבית, נאמנות, טיפול מקצועי ומסור וכן התעמקות ברזי החוק והפסיקה אשר הם שיעניקו יתרון נוסף ללקוח.

הנכם מוזמנים ליצור קשר עם המשרד לשם קבלת ייעוץ משפטי או מידע נוסף. לתיאום פגישה עם עורך הדין ניתן להתקשר ישירות לטלפון נייד 054-3001999 או למשרד בטלפון: 072-2498444. ניתן אף לשלוח דואר אלקטרוני לכתובת: harpaz-law@012.net.il

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת עו"ד אברהם זאדה הרפז

מאת: עו"ד אברהם זאדה הרפזחוק ומשפט - כללי15/07/20643 צפיות
טיפים לבחירת עורך דין משפחה

מאת: עו"ד אברהם זאדה הרפזייעוץ משפטי11/04/201223 צפיות
הגשתם בקשה להיתר בניה וקיבלתם סירוב? התקבלה החלטה בעניינכם ללא שנתנה לכם האפשרות לטעון את טענתכם? לא העניקו לכם הזדמנות לטעון את טענותיכם? מה ניתן לעשות במקרים כאלה ומהם זכויותיו של האזרח בפני הרשות ומהם חובותיה של הרשות?

מאת: עו"ד אברהם זאדה הרפזאלימות במשפחה06/04/201313 צפיות
לעיתים בהליך גירושין בעל עוצמה גבוהה, קיים סיכוי כי אחד מהצדדים ינהג שלא ביושר על מנת להשיג יתרון בהליך המשפטי שלא כדין. אחד מהאמצעים הפסולים הנו שימוש לרעה בבקשות לצווים - אשר במקרים מסויימים עלול לעלות למבקש ביוקר

מאת: עו"ד אברהם זאדה הרפזאלימות במשפחה06/04/201373 צפיות
מה עושים כאשר אחד מבני הזוג מפעיל אלימות במשפחה? כיצד יכולים בתי המשפט לענייני משפחה ומשטרת ישראל לסייע בעניין?

מאת: עו"ד אברהם זאדה הרפזחוק ומשפט - כללי03/01/171799 צפיות
מהו עיקול, כיצד הוא מבוצע, מה ההבדל בין עיקול ברישום למימוש העיקול? האם ניתן לעקל נכס טרם הגשת התביעה, מה ההבדל בין עיקול בהוצאה לפועל לבין עיקול בבית המשפט? כיצד מטילים עיקול? מהם דרישות הסף להטלת עיקול בבית משפט? שאלות אלו ואחרות תוכלו למצוא במאמר זה.

מאת: עו"ד אברהם זאדה הרפזחוק ומשפט - כללי05/09/111451 צפיות
ההליך המתאים בהוצאה לפועל: איחוד תיקים או פשיטת רגל? מאמר המסביר את ההבדלים בין שתי הדרכים להגנת החייב. מאמר מאת עורך הדין אברהם זאדה הרפז.

מאת: עו"ד אברהם זאדה הרפזדיני ירושה05/09/111451 צפיות
מהי השפעה בלתי הוגנת אשר יש ותפסול צוואה? לפי הפסיקה נקבע מס’ מבחנים על מנת לפסול צוואה בשל הפגם של השפעה בלתי הוגנת.... מאמר מאת עורך הדין אברהם זאדה הרפז.

מאמרים נוספים בנושא דיני משפחה

מאת: איתמר כוכבידיני משפחה11/05/211507 צפיות
הורים מעוניינים להבטיח את כספם באמצעות החתמת הילד/ה ובן/בת זוגו על הסכם הלוואה, במסגרתו הם יתחייבו להחזיר את הכספים עם גירושיהם או חתימה על הסכם ממון של ילדיהם עם בן/בת הזוג.

מאת: איתמר כוכבידיני משפחה11/05/211301 צפיות
עשרת התנאים אשר הורים יכולים להציב לילדיהם או אף לילדם ובת/בן הזוג המתגוררים בדירה, שההורים רכשו והעניקו במתנה לילדיהם (או הבטחת כספים שהעניקו), המשתנים בהתאם לנסיבות המקרה כדלהלן:

מאת: נועם קוריס משרד עורכי דיןדיני משפחה26/01/201617 צפיות
בית המשפט העליון בפסק דינו של כבוד השופט מ' מזוז, הכריע בימים אלו בעתירה המכוונת נגד החלטות של המשיבים 2-1, בית הדין הרבני הגדול בירושלים ובית הדין הרבני האזורי בתל אביב-יפו (להלן: בית הדין האזורי), מיום 14.2.2019 ומיום 12.11.2018 בהתאמה, בהן נקבע כי העותר חייב בגט לאשתו.

מאת: טלדיני משפחה03/06/182013 צפיות
אחד הנושאים המרכזיים בענייני גירושין הינו חלוקת הרכוש. בשיקולים של חלוקת רכוש כל צד מעלה את טענותיו כאשר מטרתו לקבל נתח משמעותי יותר בכלל הרכוש שנצבר.

מאת: רוני הכהןדיני משפחה10/04/181580 צפיות
לכל עורך דין לגירושים יש את הסגנון שלו. כדאי לוודא כי הסגנון שלהם מתאים הן שלך ואת הסגנון הדרוש כדי להגן על האינטרס שלך במהלך ואחרי הגירושים.

מאת: רוני הכהןדיני משפחה28/03/181686 צפיות
איך מסייעים בשלבים הללו של הפירוק הבלתי נמנע כדי ליצור עד כמה שפחות רגעים קשים בהליך מורכב שכזה? פניות אל עו"ד משפחה הן בהחלט צעד נבון

מאת: רוני הכהןדיני משפחה23/10/171798 צפיות
ברגע בו כבר נמצאים על פרשת דרכים לקראת גירושים יש כאלה שיכולים לומר דבר או שניים לגבי איך להתגרש נכון וחשוב להבין את העניין לעומק טרם הקפיצה השירה לתוכו.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica