חפש מאמרים:
שלום אורח
27.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

זהירות - התיישנות בחוק הפוליו

זהירות - התיישנות בחוק הפוליו
 
בחודש מרץ 2007 חוקק בכנסת חוק פיצוי לנפגעי פוליו (להלן: חוק הפוליו). חוק הפוליו נועד לפצות את נפגעי הפוליו בין השאר בשל מחדליה של ממשלת ישראל בטיפול בנפגעי הפוליו. חוק הפוליו עבר בכנסת, לאחר מאבקים קשים של ארגון נכי הפוליו. ארגון נכי הפוליו בהנהגת מר דורון יהודה ועוד מספר נכים, שמהווים את הגרעין הקשה של הארגון, אילצו את הממשלה להצביע בעד חוק שמלכתחילה התנגדה לו.
בסה"כ חוק הפוליו הינו הישג מדהים לציבור נכי הפוליו, וזאת למרות שהמוסד לביטוח לאומי יצר מספר קשיים שמרביתם נובעים מפרשנותו החד צדדית של חוק הפוליו.
הקושי המוכר ביותר אשר עליו כתבו מאמרים מספר עורכי דין, הוא הפרשנות החד צדדית שנתן המוסד לביטוח לאומי למילה "ישראל" שמופיעה בחוק הפוליו. פרשנות זו הביאה לכך שעשרות רבות של נכי פוליו שנולדו בישראל לפני קום המדינה אינם מקבלים את המענקים והגמלאות שחוק הפוליו מקנה. בז'רגון המקצועי של העוסקים בחוק הפוליו, קבוצה זו נקראת "הפלשתינאים" וזאת מכיוון שהמוסד לביטוח לאומי טוען שהם קיבלו את הפוליו בפלשתינה ולא בישראל. פרשנות זו הביאה אותנו כמשרד עורכי דין שמתמחה בחוק הפוליו, להגיש עשרות תביעות לבתי הדין לעבודה. בתביעות אלה תקפנו את הפרשנות של המילה "ישראל" בחוק הפוליו. במקביל, הובילה הפרשנות המצמצמת של המוסד לביטוח לאומי למילה "ישראל" גם למספר הצעות לתיקון החוק לפיצוי לנפגעי פוליו ואף הוגשה עתירה בנושא זה בבג"ץ שהוגשה ע"י עו"ד אחר. כולנו מקוים שבג"ץ יפסוק לטובת "הפלשתינאים" ולפחות בעיה זו תיפתר. חשוב לזכור, שיש בחוק הפוליו ליקויים ואתגרים נוספים, אשר בחלקם מטפל ארגון נכי הפוליו בראשותו של מר דורון יהודה, וחלקם יתבררו בבתי הדין לעבודה. להערכתי, יש לצפות בקרוב לעתירות נוספות לבג"ץ בעניינים נוספים, שנובעים מהיישום הבעייתי של חוק הפוליו על ידי המוסד לביטוח לאומי.
במאמר זה ברצוני לציין, שרצוי שכל נכי הפוליו יגישו את התביעות לא יאוחר מיום 31.12.2008, מאחר ומי שיתמהמה, עלול לאבד חלק משמעותי מזכויותיו על פי חוק הפוליו.
על פי סעיף 14 ב' לחוק הפוליו, יש להגיש את טופסי התביעה עד לסוף שנת 2008. מי שיגיש את טופס התביעה למוסד לביטוח לאומי לאחר 31.12.2008 , עלול לאבד את זכותו לקבל את גם את הגמלאות הרטרואקטיביות מינואר 2007 וכמובן גם את המענק החד פעמי (ע"ס 51,400 ₪, או 102,800 ₪, או 123,360 ₪,- תלוי בדרגת הנכות).
נכה, שיגיש את התביעה לאחר 31.12.2008 יקבל בוודאות רק את הגמלאות החודשיות, שחוק הפוליו מקנה. לגבי שאר הזכויות שחוק הפוליו מקנה, קיימות שתי אפשרויות: או שהנכה לא יקבל אותן בכלל או שיקבל רק את חלקן. הדבר תלוי בין השאר "בטוב ליבו" של המוסד לביטוח לאומי וכן בדרך פרשנותו של המוסד לביטוח לאומי את סעיף 14 ב' לחוק פיצוי לנפגעי פוליו.
אני בדעה, שכדאי לפעול לפי האמרה הידועה "חכם לא נכנס לצרות שפיקח יודע לצאת מהן". לכן, אני ממליץ לכל ציבור נכי הפוליו, להיות חכמים ולהגיש את טפסי התביעה כבר בימים אלה (לא כדאי לחכות כי אולי תהיה שביתה של המוסד לביטוח לאומי). גם לנכה, שעדיין אין בידיו את מלוא החומר הרפואי הנוגע למחלת הפוליו. מומלץ להגיש את התביעה ללא מסמכים רפואיים ו/או מסמכים אחרים ופשוט לעקב את הזימון לוועדה, עד שיאתר את כל החומר הנדרש להוכחת תביעתו.
גם במקרה זה אני ממליץ, שלפני מילוי הטופס ומסירתו למוסד לביטוח לאומי  יש להתייעץ עם עורך דין הבקיא בחוק הפוליו. משרדנו  ישמח לתת לכל נכה פוליו ייעוץ במילוי הטופס וללא כל תשלום!!
ברצוני לציין ולהדגיש שאני ממליץ גם לכל נכי הפוליו שמכונים "הפלשתינאים" להגיש את התביעות על פי חוק הפוליו ולהמתין להחלטת בג"ץ (גם להם כדאי להתייעץ עם עורך דין המומחה בחוק הפוליו בטרם הגשת הטפסים). יהיה זה עצוב מאוד אם הבג"ץ יקבע ש"הפלשתינאים" זכאים ליהנות מהזכויות שמקנה חוק הפוליו, והמוסד לביטוח לאומי יעניק את מלוא הזכויות רק לאלה שהגישו את התביעות לפני 31.12.2008 .
אנו יודעים, שאם המוסד לביטוח לאומי יוכל לפרש את החלטת הבג"ץ בפרשנות מצמצמת ו"חסכונית", הוא יעשה כן. אז כדאי להיות חכמים ולא להיות פיקחים שבסופו של דבר יאלצו לפנות לעורכי דין המתמחים בחוק הפוליו או לחכות לעתירה נוספת לבג"ץ.
כאן המקום להזכיר שבחודש ינואר 2009 יתחילו נכי הפוליו לקבל את המחצית השנייה של המענק על פי חוק הפוליו. כולנו תקווה שהממשלה לא תשנה את חוק הפוליו בחוק ההסדרים ותמנע את תשלום החלק השני של המענק.
עוד אינפורמציה המתייחסת לחוק הפוליו והזכויות השונות של נפגעי הפוליו על פי חוק הפוליו ועל פי חוקים אחרים ניתן למצוא באתר זה. בעתיד הקרוב יש לצפות למאמרים נוספים באתר בנושאזכויות נכי הפוליו.
                                           אנא פנה אלינו לקבלת יעוץ חינם!
 
                                                          1800-229-444

אתרנו באינטרנט:

www.gil-law.co.il

 

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
עורך דין גיל גולדרייך

עורך דין גולדרייך,הוא משפטן המתמחה בתחום נזקי הגוף. הוא בעל מספר תארים אקדמיים ממספר אוניברסיטאות בישראל לרבות בתחום המשפטים, כלכלה ומנהל עסקים, ותחום החשבונאות. בנוסף, עו"ד גולדרייך בעל השכלה פרה-רפואית נרחבת שנרכשה במסגרת תפקידי הוראה שונים בבית הספר לרפואה צבאית ובמגן דוד אדום. כיום מעביר עו"ד גולדרייך הרצאות במוסדות ובפורמים שונים לרבות במס' אוניברסיטאות ומכללות, כגון:  אוניברסיטת חיפה, המכללה למנהל חיפה, מ.ט.י (מרכז טיפוח יזמות) חיפה ועוד .בנוסף, עו"ד גולדרייך מתנדב בארגונים ובמוסדות שונים ובן השאר  הוא מתנדב וכן משמש כחבר בחבר הנאמנים של "אחווה-ארגון נכי חיפה והצפון"

עו"ד גולדרייך הוא מומחה לנזקין ועוסק בתביעות ביטוח אך ורק בתחום נזקי הגוף. בתחום נזקי הגוף אנו כוללים בן השאר: את כל הנזקים שנגרמים לגוף האדם כתוצאה מתאונות,פציעות,חבלות,נפילות,מעידות וכו.. כמובן, שהמומחיות של עו"ד גולדרייך היא לתרגם את אותם נזקים למישור כלכלי, כך שבתביעות הביטוח ניתן יהיה למקסם את הפיצויים.


עורך דין גולדרייך צבר ניסיון של שנים בטיפול בנפגעי תאונות ובתחום נזקי הגוף בכלל. לכל נפגע בהתאם לפגיעתו נבנית אסטרטגיית טיפול המתאימה למקרה שלו וזאת על מנת למקסם את הסכומים להם הנפגע יהיה זכאי בסיום הטיפול בתיק. בבניית אסטרטגיית ניהול התיק יש לקחת בחשבון פרמטרים שונים לרבות סוג הפציעה, גיל הנפגע, מין הנפגע, דרגת הנכות, זהות חברת הביטוח, סוג בית המשפט אשר בו יש להגיש תביעות מסוג זה ומיקומו, זהות השופט ועוד.


עו"ד גולדרייך ניחן בסבלנות אין סופית ובעיקר, כשמדובר בלקוחות, הוא נותן יחס אישי וחם לכל ציבור הלקוחות, ולעולם הוא אינו מסרב לקיים פגישה עם לקוח, הן בנוגע לטיפול בתביעה, והן בנוגע לכל נושא אחר. כמובן, הפגישות עם הלקוחות אינן כרוכות בתשלום.

אנא פנה אלינו לקבלת יעוץ חינם!

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת עו"ד גיל גולדרייך

מאת: עו"ד גיל גולדרייךחוק ומשפט - כללי05/03/091608 צפיות
רישיון נהיגה בטרקטורון החוק בישראל קובע, שכדי לנהוגבטרקטורון על הנהג להחזיק ברישיון נהיגה על טרקטור. רישיון הנהיגה על טרקטור נחשב לרישיון נהיגה, שבאופן יחסי קל להוציאו. הגיל המינימאלי הנדרש לצורך קבלת רישיון נהיגה על טרקטורון הוא 17 שנה. נהגים, שהוציאו רישיון נהיגה על טרקטור לפני שמלאו להם 17 אביבים, רשאים לנהוג בטרקטורים או בטרקטורונים לצורכי עבודה בלבד, קרי נהיגה במקרה זו תותר רק בשטחי השיפוט של ישובים חקלאיים ובמהירות שלא תעלה על 40 קמ"ש. יש לציין, שמשרד התחבורה הנפיק תקנה, שלפיה נהיגה בטרקטורונים של משא כגון ריינג'ר, מיול, וטומקאר תוגבל לבעלי רישיון לרכב פרטי בלבד. טרקטורונים אלה, שייעודם המקורי היה לשימוש חקלאי, שימשו בעבר בני נוער לנסיעות רגילות במקום מגוריהם. מסתבר, שבני נוער רבים התפרעו בנהיגה באותם טרקטורונים. רק לאחר שנערה נהרגה, בעת שנסעה בטרקטורון כזה הותקנה התקנה..

מאת: עו"ד גיל גולדרייךחוק ומשפט - כללי28/01/091925 צפיות
לא רק ניצולי שואה זכאים לקבל גמלה מאוצר המדינה מרבית האנשים, שעלו לישראל ממדינות אירופה ומצפון אפריקה בין השנים 1939 ל 1953 זכאים לקבל גמלה חודשית מאוצר המדינה, על פי חוק נכי רדיפות הנאצים

מאת: עו"ד גיל גולדרייךחוק ומשפט - כללי28/01/091422 צפיות
ירידה בשמיעה בגין חשיפה לרעש תביעה להכרה בנזקי שמיעה כתוצאה מחשיפה לרעש במקום העבודה כפגיעה בעבודה, הפכה בשנים האחרונות לתביעה מסובכת ביותר. הקושי הוא בעיקר להוכיח תביעות, שהן תולדה של חשיפה ממושכת לרעש במקום העבודה. פגיעה בשמיעה כתוצאה מאירוע חד פעמי כגון פיצוץ במפעל היא תביעה פשוטה יותר להתמודדות ועל כן במאמר זה לא נתמקד בה.

מאת: עו"ד גיל גולדרייךחוק ומשפט - כללי28/01/092168 צפיות
נכות כללית - ישום מסקנות ועדת לרון בחודש יולי 2008,עבר בכנסת תיקון בחוק הביטוח הלאומי, שמתייחס להשתלבותם של נכים קשים במעגל העבודה בישראל. במאמר זה נתמקד בהסברים, שנתנו בהקשר ליישום התיקון בחוק הביטוח הלאומי לעידוד השתלבותם של אנשים עם מוגבלויות בשוק העבודה, בהתאם למסקנות ועדות לרון (להלן: "חוק נכות כללית החדש"). "

מאת: עו"ד גיל גולדרייךחוק ומשפט - כללי28/01/092206 צפיות
פגיעות ברחוב - תאונה בשטח ציבורי נפגעת עקב נפילה ברחוב ? נפלת בשטח ציבורי ונפצעת? האם הגורם לתאונה נובע מרשלנות עירייה או מרשלנות של גורם אחר ? אם כן, כדאי שתקרא את המאמר הזה הוא מיועד במיוחד בשבילך! כאשר אדם נופל ונחבל או נפצע במקום ציבורי, יתכן שמגיע לו פיצוי כספי. השאלה שיש לשאול היא האם האחראים או הבעלים של המקום הציבורי התרשלו וכתוצאה מכך התרחשה התאונה

מאת: עו"ד גיל גולדרייךחוק ומשפט - כללי28/01/091328 צפיות
גם לחולי פוליו שנפגעו במחלה לפני קום המדינה מגיע פיצוי! המוסד לביטוח לאומי ממשיך כהרגלו "להראות את נחת זרועו" לציבור הנכים. הפעם מדובר בהתייחסותו של המוסד לביטוח לאומי לציבור חולי הפוליו (שיתוק ילדים) שלקו במחלה לפני קום המדינה. לדאבוני הרב החוק לפיצוי לנפגעי פוליו נוסח באופן לקוי, וכבר במרץ 2007 (לאחר שהחוק עבר בקריאה שלישית) התרעתי על כך שהמוסד לביטוח לאומי עלול לפרש באופן מצמצם את המילה "ישראל

מאת: עו"ד גיל גולדרייךחוק ומשפט - כללי28/01/091206 צפיות
פיצויים לנפגעי פוליו ביום 19.3.2007 אישרה הכנסת ברוב של 83 תומכים וללא מתנגדים את הצעת החוק לפיצוי נפגעי פוליו. הצעת חוק זו אושרה לאחר שעברה מכשולים רבים וניסיונות לטרפוד החוק.

מאמרים נוספים בנושא חוק ומשפט - כללי

מאת: אדיר בנימיניחוק ומשפט - כללי25/06/231606 צפיות
ההנחה שבדרך כלל החזקים הם אלו שגוברים על החלשים מהם, גורמת לכך שכאשר הגורם החלש יותר זוכה למעט צדק, הדבר מעניק לנו תחושה של עדנה מסוימת. לכן נדמה ששמענו לא מעט סיפורים בהם הודות להתערבות חיצונית זוכה הגורם הנפגע לצדק מסוים, או לכל הפחות מסופר כי הגורם שעשה את מעשה העוולה נענש על כך.

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי19/08/212069 צפיות
https://www.tel-aviv.gov.il/Residents/Construction/DocLib1/%D7%A8%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%AA%20%D7%9E%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%9D%20%D7%9E%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%9D%20%D7%A4%D7%A2%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D.pdf

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי19/06/211924 צפיות
מדיניות אכיפת עבירות תכנון ובניה – הרשות לאכיפה במקרקעין מדיניות אכיפה הינה כלי מרכזי הנתון בתחום האכיפה באמצעותו מבטיח הגוף האוכף למקד את משאביו המוגבלים בעבירות המשמעותיות ביותר ובאופן האפקטיבי ביותר. מיקוד משאבי האכיפה לפי סדרי עדיפות קבועים מראש מאפשר הגברת אפקטיביות האכיפה באמצעות פעילות יזומה, צמצום המשאבים המופנים כלפי עבירות בעלות ערך נמוך יותר, והבטחת השוויון באכיפה. יובהר, כי מדיניות אכיפה היא מסמך המתווה את הדרך אך אינו מסמך מחייב, שלא מאפשר בחינה מחודשת, עדכון וסטייה ממנו במקרים שיש לכך הצדקה.

מאת: רוני הכהןחוק ומשפט - כללי28/01/211576 צפיות
על מנת להבין מדוע אדם ניגש על מנת לבצע תרגום של תעודות ומסמכים רשמיים מסוימים צריכים להבין את התהליכים שאותם עוברים אנשים ברחבי העולם כולו.

מאת: רוני הכהןחוק ומשפט - כללי15/01/211254 צפיות
מתי נדרש לפעולה של תרגום עבור תעודת לידה?

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי13/12/201802 צפיות
הרשויות ממשיכות בקצב רב בהוצאת צווי הריסה. מאמר שכדאי לקרוא אם ביצעת חריגות בניה , ביקרו או רוצים לבקר בנכס מטעם הפיקוח על הבניה/ הוועדה לתכנון ובניה או שכבר הוזמנת לשימוע או אולי כבר קיבלת צו הריסה. המאמר מיועד לכל העוסקים בתחום. עורכי דין, שמאים, מהנדסים, קבלנים, וועדי בתים, אדריכלים, מפקחי בניה ועוד.

מאת: עופר שלוחוק ומשפט - כללי08/10/201534 צפיות
הסכם מייסדים מוצלח בחברות סטארט אפ

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica