חפש מאמרים:
שלום אורח
29.11.2014
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

בצק שוקולד לפיסול

מאת: מיה שטרןבישול ואפיה16/08/20094649 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

שוקולד לפיסול (בצק שוקולד)

מהו בצק שוקולד:

בעולם ובישראל ידוע שוקולד לפיסול בשם "בצק שוקולד" ובאנגלית "חימר שוקולד"
ו"שוקולד פלסטיק",אני מעדיפה לכנות אותו בשם "שוקולד לפיסול"
בצק/חימר/פלסטיק לא ממש מעוררים תיאבון...
שוקולד לפיסול הינו מוצר טבעי המבוסס בעיקר על שוקולד,
אשר לו מוסיפים מים ומעט סירופ תירס/גלוקוזה  והתוצאה היא חומר גמיש,
נוח לעבודה, נעים ריחני וטעים!

יתרונות השוקולד לפיסול על חומרי העיצוב האכילים האחרים ( בצק סוכר, מרציפן):
השוקולד טבעי , אין בו צבעי מאכל.
השוקולד נוח מאוד לעבודה, העבודה איתו קלה נעימה ופחות מלכלכת מבצק סוכר.
השוקלד יכול לשהות במקרר, ואפשר לקשט איתו עוגות קרם ומוסים ולא רק עוגות יבשות כמו עם בצק הסוכר.
השוקולד טעים מאוד!
פסלי שוקולד רבים שיצרתי עם השנים והצגתי במגוון תערוכות תוכלו לראות בגלריית הפיסול בשוקולד אשר נמצאת באתר שלי.

מתכון להכנת שוקולד לפיסול:

להמיס 600 ג"ר שוקולד מריר
עם 200 ג"ר סירופ תירס או סירופ גלוקוזה
להוסיף 50 ג"ר מים

לערבב היטב לצקת לתבנית חד פעמית ולכסות בניילון נצמד,
להניח לנוח לפחות 24 שעות,
לחתוך לחתיכות קטנות ולאכסן בכלי אטום,
ללוש לפני השימוש.

חשוב: לסוגי שוקולד שונים יהיו מרקמים אחרים, מומלץ להשתמש 
בשוקולד איכותי המיועד לעבודה מקצועית . 
כמו כן יתכנו פרקי זמן שונים עד להתקשות השוקולד, תלוי בסוג ובטמפ' הסביבה.

אני נוהגת להכין את בצק השוקולד לפחות שבוע לפני השימוש, בחורף שומרת בקופסא אטומה בארון יבש וקריר, בקיץ בתוך ניילון סגור בתוך קופסא אטומה- במקרר,

העבודה עם בצק שוקולד חייבת להתרחש בחדר ממוזג היטב אחרת חום הידיים ימס את השוקולד.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

מיה שטרן - סטודיו אמנות מתוקה

הסטודיו המוביל בישראל לסדנאות , קורסים ולימוד שוקולד

www.maya-stern.com

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת מיה שטרן

מאת: מיה שטרןבישול ואפיה16/08/09520 צפיות
שוקולד נחשב למאכל האלים כבר לפני אלפי שנים, עד היום הינו ממתק אהוב ומבוקש בכל רחבי העולם, במאמר הבא תגלו מהו באמת השוקולד, איך התגלה , איך נוצר, ועוד - כל מה שרציתם לדעת על שוקולד..

מאמרים נוספים בנושא בישול ואפיה

מאת: רוני הכהןבישול ואפיה02/08/14183 צפיות
משלוחי פיצה בישנה הם הבחירה של המשפחות, הצעירים, המבוגרים וגם בעלי העסקים בעיר. זה מאוד פשוט, פיצה היא בחירה אידאלית, פיצה כולם אוהבים מאוד, נשאר רק לבחור תוספות ולהתקשר להזמין פיצה ביבנה.

מאת: דודישבישול ואפיה18/11/13253 צפיות
הלהיט הנוכחי בעולם סדנאות הבישול הולך יד ביד עם מגמת הטבעונות המתעצמת. כולם מדברים על טבעונות וגם רוצים להתנסות, לטעום ולחוות את האוכל הטבעוני בעצמם.

מאת: ספיר ספירבישול ואפיה07/09/13580 צפיות
אהבת חיי רבים זהו בישולים וחלק לא קטן מהאוהבים לבשל הופכים זאת לדבר שהם יכולים להרוויח כסף ולהתפרנס מאהבתם מה שיוצר דבר נחמד מאוד לרבים לעסוק בתחביב וגם להרוויח כסף ממנו .

מאת: רוני מיכאלבישול ואפיה11/08/131168 צפיות
בשנים האחרונות הפכו הבישול והאפייה של מתכונים ללא גלוטן לטרנד. בכל מאפיה, רשתות המזון הגדולות אפשר למצוא מוצרים ללא גלוטן ויש את את המצרכים הנדרשים למתכונים ללא גלוטן שהקונדיטורים ואופים יכולים לרכוש וגם העוסקים באפייה ביתית משתמשים בהם.

מאת: רונן וינברגבישול ואפיה03/05/13234 צפיות
לכל אחד מגיע מדי פעם פינוק ובמיוחד כאשר מדובר באירוע אישי המתקיים אחת לתקופה מסוימת, כגון ימי הולדת, אירועים עסקיים, הפעלות שונות וכדו'. הפתרון של שף עד הבית במקרים אלו מוכח כיעיל ועל כך מיד.

מאת: נעמה פלגבישול ואפיה12/02/13466 צפיות
מתכונים הם חלק בלתי נפרד מהמטבח של כל בשלן חובב. בין אם מדובר במתכונים בעלי ערך אופי סנטימנטלי משום שהם מזכירים לו או לה את בית ההורים

מאת: בישוליםבישול ואפיה10/02/13315 צפיות
כוח המוח הפך לסימן היכר של מדינת ישראל, שהפכה למעצמת הייטק עולמית. את פירות ההשקעה אפשר לראות לא רק בתעשיית ההיי טק, אלא גם במטבח.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported