חפש מאמרים:
שלום אורח
14.12.2017
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

מכונת פסטה: להיות בחולון ולהרגיש בחו"ל

מאת: דודישבישול ואפיה20/03/20172157 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

את המיתוס הגורס שעל מנת להכין פסטה טובה באמת צריך להיות נצר למשפחה איטלקית באתי  לנפץ, למרות שאני האמנתי בו בכל ליבי במשך תקופה ארוכה מאוד. למעשה, כאשר הייתי שף צעיר עשיתי הכול כדי להגיע לאיטליה על מנת ללמוד מהמאסטרים המקומיים כיצד להכין את הפסטה. הייתי בטוח שמלאכת הכנת הפסטה האיטלקית האותנטית היא מורכבת, ושבמהלכה יעופו סירים, שאין סוף ביצים יוקצו למשימה, אבקת קמח תדאה באוויר המטבח, ושכל העסק הולך להיות ארוך, מלוכלך ומסועף. אבל מה ידעתי? הייתי רק שף צעיר וחסר ניסיון.

כאשר הגעתי לאיטליה והתחלתי ללמוד מטובי השפים חיכתה לי הפתעה. מהר מאוד גיליתי שלא רק שלא צריך להקצות יום שלם להכנת פסטה אמתית בעבודת יד ושמדובר במלאכה פשוטה יחסית, גיליתי שאם יש לכם מכונת פסטה טובה סביר מאוד להניח שתוכלו לייצר פסטה איכותית, טעימה שלא נופלת בטעמה ובמרקמה מהפסטות שאכלתי והכנתי באיטליה.

גם תהליך הלימוד לא היה ארוך. מניסיוני אני יכול לומר שאם מנסים להכין פסטה ביתית, בתוך כמה ניסיונות ספורים מגיעים לפסטה שהיא לא פחות מסיפור הצלחה קולינרי. לא צריך חומרים מיוחדים, לא צריך מכשירים או אביזרים מיוחדים, גם לא צריך ידע נרחב בבישול בכלל או בישול איטלקי בפרט, מספיקה מכונת פסטה טובה ומוטיבציה גבוהה, זה הכול!. למעשה, אם יש לכם מכונה, קערה, קמח, ביצים, מלח, שמן זית, שעה וחצי פנויות וידיים לעבוד איתם - תוכלו כבר הערב להזמין חברים לארוחת ערב שבמרכזה פפרדלה מעשה ידיכם להתפאר.

התוצאה צפויה להיות נפלאה. אתם תוכלו לשבת בפינת האוכל שלכם בחולון ולהרגיש ממש כמו בחו"ל; ברומא, ונציה או נפולי. מנת הפסטה שלכם יכולה להיות רעננה, טעימה, אותנטית, עשירה ובעלת מרקם משי ממש כמו באיטליה, אפילו בניסיון הראשון שלכם.

המתכון להכנת פסטה משובחת: בטחון עצמי ומכונת פסטה.

החלק הקשה ביותר בהכנת פסטה בפעמים הראשונות הוא הביטחון שלנו. בניסיונות הראשונים צריך לחוש ביטחון עצמי שכן הוא יאפשר לנו לשנות מתכונים כך שיתאימו לנו. כך למשל, יש כלל אצבע בהכנת פסטה שמסתובב בעולם הקולינרי שעל פיו יש להשתמש בביצה אחת לכל 100 גרם של קמח. אך הפרופורציות בין הביצים לקמח למעשה נקבעת על פי גורמים נוספים, ביניהם: מידת הלחות בחדר הבישול, גילו של הקמח, סוג הקמח, גודל הביצים וכו'. לכן כאשר אנחנו מכינים את הפסטה אנחנו חייבים לחוש את הבצק ולהשתמש באינטואיציה שלנו.

בחורף, למשל, כאשר עור הידיים שלנו יבש יותר, גם הפסטה עלולה לצאת יותר יבשה, אז כדאי מאוד להוסיף קצת פחות קמח לבצק. אך כאשר מזג האוויר חמים ושמשי אני מוסיף עוד קצת קמח לבצק. יש שפים שמוסיפים שמן זית, אחרים מעשירים את הקמח במלח. כמו מכוון פסנתרים, כך כל שף וטבח יכולים לכוונן את מתכון הפסטה ולהתאימו להעדפותיו ולטעמו האישי.

 



תגיות המאמר: מכונת פסטה


 
     
     
     
   
   
     
   
 

מאמרים נוספים מאת דודיש

מאת: דודישחיות מחמד19/09/17754 צפיות
יש לא מעט דברים שיש להיערך אליהם כשמחליטים לצרף למשפחה חבר חדש בדמות כלבלב. כלומר, כל חיית מחמד דורשת היערכות מסוימת, אבל אני חושב שיסכימו איתי רוב האנשים, שכלב בבית דורש קצת יותר הערכות ונכונות והשקעה

מאת: דודישגינון16/08/17547 צפיות
אז התחלתם לגדל קנאביס במערכת הידרופונית ביתית. שתלתם, השקתם, הזנתם טיפחתם, חיכיתם וחיכיתם...וכאשר הגיע זמן הקציר – גיליתם שהקנאביס שגידלתם לא עונה על הציפיות

מאת: דודישתזונה23/05/172040 צפיות
הצלחתם להרים את עצמכם מהספה, להיכנס לכושר ואפילו להיכנס לשגרה של אימונים. אתם יודעים שאתם חוזרים מהעבודה, מחליפים בגדים ויוצאים לריצה או לשחייה או לחדר כושר או עם מאמן כושר אישי בבית שלכם ועושים שוב ושוב את אותן פעולות שגיליתם כי הן תורמות לכם.

מאת: דודישגינון23/05/17379 צפיות
יש כמה הבדלים מהותיים בין גידול צמחייה ביתית בתוך אדמה בעציץ, בדרך המסורתית אותה כולנו מכירים משכבר הימים, לבין גידול המבוסס עם מים ותמיסות מזון בתוך סוג של מערכת אקולוגית מוקטנת ומדויקת יותר.

מאת: דודישחיות מחמד07/05/172082 צפיות
הכלב הוא לא רק חברו הטוב ביותר של האדם, הוא גם אוכל השאריות שהאדם מגניב לו מתחת לשולחן הטוב בעולם. ואוכל דברים שנפלו על הרצפה במטבח הטוב בעולם.

מאת: דודישקידום אתרים30/04/171054 צפיות
בכל פעם שצירוף המילים "קידום אתרים בחו"ל" נזרק לאוויר, יש לו השפעה של פצצה. פצצת סירחון אם להיות מדויקים.

מאת: דודישהפסקת עישון 25/04/17532 צפיות
היתרונות הטמונים במכשירי האידוי (הוופורייזרים) הם גדולים ובולטים ואפילו יש לכך הוכחות מתועדות. כך שבין אם אתם סטלנים בשעות הפנאי או חולים שצורכים קנאביס רפואי ובין אם אתם צרכני קנאביס מזדמנים.

מאמרים נוספים בנושא בישול ואפיה

מאת: דודישבישול ואפיה16/03/16709 צפיות
ידע זה כוח, וידע יאפשר לכם באמת להיות טבעונים. ללא הידע אתם עלולים להישבר מהר מאוד ולהרגיש אין לכם מה לאכול או אף לסבול מחסכים תזונתיים שממש אין סיבה שיהיו לכם

מאת: עידן שלומןבישול ואפיה21/10/151352 צפיות
העולם הקולינרי בישראל הופך להרבה יותר מקצועי ואיכותי כאשר בבתים ישראלים רבים כבר לא מסתפקים בסטים בסיסיים של כלי בישול, אפייה והגשה שלהם, אלא בציוד מודרני מעוצב שמוסיף לחוויה עצמה.

מאת: ענת אמרבישול ואפיה17/09/15734 צפיות
אנחנו מבינים ויודעים כמה קשה לתמרן בין זמן המשפחה, לעבודה לבין כל מה שמסיבת יום הולדת דורשת. אנחנו גם יודעים שאת רוצה מסיבה יפה, שילדך יהנה ממנה ותוכלו להיזכר בה בתמונות גם עוד שנים ארוכות.

מאת: ירון כהןבישול ואפיה29/12/14938 צפיות
אם אתם מוכשרים באפיה ורוצים להעשיר את המטבח שלכם במאפים נפלאים ללא גלוטן תמצאו באתר המאפים של תמר מגוון מתכונים ללא גלוטן למאכלים פשוט נפלאים. תוכלו למצוא באתר של המאפיה של תמר מגוון מתכונים אנינים ומעולים שכולם מתכונים ללא גלוטן ביניהם תמצאו מאפים מתוקים ללא גלוטן, מאפים מלוחים ללא גלוטן, עוגיות ללא גלוטן ועוגות ללא גלוטן. לקבל באתר ידע נרחב תמר עברה מסלול לימודים מכובד בקונדיטוריה והיא חולקת את הידע הנפלא הזה באתר.

מאת: רוני הכהןבישול ואפיה02/08/141864 צפיות
משלוחי פיצה בישנה הם הבחירה של המשפחות, הצעירים, המבוגרים וגם בעלי העסקים בעיר. זה מאוד פשוט, פיצה היא בחירה אידאלית, פיצה כולם אוהבים מאוד, נשאר רק לבחור תוספות ולהתקשר להזמין פיצה ביבנה.

מאת: דודישבישול ואפיה18/11/137396 צפיות
הלהיט הנוכחי בעולם סדנאות הבישול הולך יד ביד עם מגמת הטבעונות המתעצמת. כולם מדברים על טבעונות וגם רוצים להתנסות, לטעום ולחוות את האוכל הטבעוני בעצמם.

מאת: ספיר ספירבישול ואפיה07/09/131176 צפיות
אהבת חיי רבים זהו בישולים וחלק לא קטן מהאוהבים לבשל הופכים זאת לדבר שהם יכולים להרוויח כסף ולהתפרנס מאהבתם מה שיוצר דבר נחמד מאוד לרבים לעסוק בתחביב וגם להרוויח כסף ממנו .

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica