חפש מאמרים:
שלום אורח
23.06.2018
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

מכונת פסטה: להיות בחולון ולהרגיש בחו"ל

מאת: דודישבישול ואפיה20/03/20172823 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

את המיתוס הגורס שעל מנת להכין פסטה טובה באמת צריך להיות נצר למשפחה איטלקית באתי  לנפץ, למרות שאני האמנתי בו בכל ליבי במשך תקופה ארוכה מאוד. למעשה, כאשר הייתי שף צעיר עשיתי הכול כדי להגיע לאיטליה על מנת ללמוד מהמאסטרים המקומיים כיצד להכין את הפסטה. הייתי בטוח שמלאכת הכנת הפסטה האיטלקית האותנטית היא מורכבת, ושבמהלכה יעופו סירים, שאין סוף ביצים יוקצו למשימה, אבקת קמח תדאה באוויר המטבח, ושכל העסק הולך להיות ארוך, מלוכלך ומסועף. אבל מה ידעתי? הייתי רק שף צעיר וחסר ניסיון.

כאשר הגעתי לאיטליה והתחלתי ללמוד מטובי השפים חיכתה לי הפתעה. מהר מאוד גיליתי שלא רק שלא צריך להקצות יום שלם להכנת פסטה אמתית בעבודת יד ושמדובר במלאכה פשוטה יחסית, גיליתי שאם יש לכם מכונת פסטה טובה סביר מאוד להניח שתוכלו לייצר פסטה איכותית, טעימה שלא נופלת בטעמה ובמרקמה מהפסטות שאכלתי והכנתי באיטליה.

גם תהליך הלימוד לא היה ארוך. מניסיוני אני יכול לומר שאם מנסים להכין פסטה ביתית, בתוך כמה ניסיונות ספורים מגיעים לפסטה שהיא לא פחות מסיפור הצלחה קולינרי. לא צריך חומרים מיוחדים, לא צריך מכשירים או אביזרים מיוחדים, גם לא צריך ידע נרחב בבישול בכלל או בישול איטלקי בפרט, מספיקה מכונת פסטה טובה ומוטיבציה גבוהה, זה הכול!. למעשה, אם יש לכם מכונה, קערה, קמח, ביצים, מלח, שמן זית, שעה וחצי פנויות וידיים לעבוד איתם - תוכלו כבר הערב להזמין חברים לארוחת ערב שבמרכזה פפרדלה מעשה ידיכם להתפאר.

התוצאה צפויה להיות נפלאה. אתם תוכלו לשבת בפינת האוכל שלכם בחולון ולהרגיש ממש כמו בחו"ל; ברומא, ונציה או נפולי. מנת הפסטה שלכם יכולה להיות רעננה, טעימה, אותנטית, עשירה ובעלת מרקם משי ממש כמו באיטליה, אפילו בניסיון הראשון שלכם.

המתכון להכנת פסטה משובחת: בטחון עצמי ומכונת פסטה.

החלק הקשה ביותר בהכנת פסטה בפעמים הראשונות הוא הביטחון שלנו. בניסיונות הראשונים צריך לחוש ביטחון עצמי שכן הוא יאפשר לנו לשנות מתכונים כך שיתאימו לנו. כך למשל, יש כלל אצבע בהכנת פסטה שמסתובב בעולם הקולינרי שעל פיו יש להשתמש בביצה אחת לכל 100 גרם של קמח. אך הפרופורציות בין הביצים לקמח למעשה נקבעת על פי גורמים נוספים, ביניהם: מידת הלחות בחדר הבישול, גילו של הקמח, סוג הקמח, גודל הביצים וכו'. לכן כאשר אנחנו מכינים את הפסטה אנחנו חייבים לחוש את הבצק ולהשתמש באינטואיציה שלנו.

בחורף, למשל, כאשר עור הידיים שלנו יבש יותר, גם הפסטה עלולה לצאת יותר יבשה, אז כדאי מאוד להוסיף קצת פחות קמח לבצק. אך כאשר מזג האוויר חמים ושמשי אני מוסיף עוד קצת קמח לבצק. יש שפים שמוסיפים שמן זית, אחרים מעשירים את הקמח במלח. כמו מכוון פסנתרים, כך כל שף וטבח יכולים לכוונן את מתכון הפסטה ולהתאימו להעדפותיו ולטעמו האישי.

 



תגיות המאמר: מכונת פסטה


 
     
     
     
   
   
     
   
 

מאמרים נוספים מאת דודיש

מאת: דודישגינון13/06/1873 צפיות
בשלב כלשהו במהלך השנים האחרונות החל להתפתח ולהשתכלל קונספט חדש של גידול צמחים, והמשתלות המסורתיות שכולנו מכירים הושפעו מן הקונספט הזה והחלו אט אט לקבל תפנית מעניינת.

מאת: דודישעסקי מזון31/05/1895 צפיות
"רק מחילופי המשפטים הקצרים הללו, נשמע כאילו עמדנו להיות אסירות במקום כלשהו בהרצליה ושבקרוב מאוד תמנע מאתנו האפשרות לנהל באופן חופשי את מאורעות ארוחת הערב שלנו או לפחות לצאת אל הרחוב ולתור אחר אחת כזאת.

מאת: דודישיהדות27/05/18106 צפיות
כשאני חושבת על מצבים בהם אני רוצה לייחל לבריאותו ואושרו של אדם היקר לי, תמיד עולה בראשי איזושהי תפילה לבריאות שאני הוגה מתוך לבי.

מאת: דודישבריאות ורפואה כללי21/05/18139 צפיות
עם חלוף השנים מתגלות יותר ויותר מחלות שניתן לטפל בהן באמצעות קנאביס רפואי. האפקטיביות של הטיפול מתגלה כיעילה בהרבה מאשר זו של התרופות המיוצרות בתהליכים כימיים.

מאת: דודישדתות02/05/18229 צפיות
ממש לא מזמן יצא לי להתקל בשאלה די מעניינת באחד האתרים אשר קיים בהם מדור 'שאל את הרב'. למען האמת, חיפשתי קצת מידע בנושא תיקון הכללי

מאת: דודישאובדן כושר עבודה02/05/18283 צפיות
ידוע לרוב שאם אנחנו מחליטים להשקיע במשהו או לצלוח אתגר בכוחות עצמנו, רוב הסיכויים שנצליח לעשות זאת בסופו של דבר.

מאת: דודישצרכנות וקניות30/04/18235 צפיות
עכשיו שיש לנו מדיניות של "שמים פתוחים" כל העולם נפתח בפנינו. תמורת כמה מאות שקלים אנחנו יכולים להגיע לפריס, אמסטרדם, ברלין או רומא ואכן אנחנו הישראלים מנצלים היטב את השמיים שנפתחו בפנינו.

מאמרים נוספים בנושא בישול ואפיה

מאת: SEOMANבישול ואפיה28/04/18166 צפיות
מהו בית בד וכיצד ניתן לדעת האם בית הבד מייצר את שמני הזית בצורה טובה, בריאה ואיכותית? כל מה שרציתם לדעת על תהליך הכנת שמן הזית בבתי הבד השונים ועל סגולותיו של שמן הזית בהוספתו בבישול.

מאת: דודישבישול ואפיה16/03/16884 צפיות
ידע זה כוח, וידע יאפשר לכם באמת להיות טבעונים. ללא הידע אתם עלולים להישבר מהר מאוד ולהרגיש אין לכם מה לאכול או אף לסבול מחסכים תזונתיים שממש אין סיבה שיהיו לכם

מאת: עידן שלומןבישול ואפיה21/10/151435 צפיות
העולם הקולינרי בישראל הופך להרבה יותר מקצועי ואיכותי כאשר בבתים ישראלים רבים כבר לא מסתפקים בסטים בסיסיים של כלי בישול, אפייה והגשה שלהם, אלא בציוד מודרני מעוצב שמוסיף לחוויה עצמה.

מאת: ענת אמרבישול ואפיה17/09/15799 צפיות
אנחנו מבינים ויודעים כמה קשה לתמרן בין זמן המשפחה, לעבודה לבין כל מה שמסיבת יום הולדת דורשת. אנחנו גם יודעים שאת רוצה מסיבה יפה, שילדך יהנה ממנה ותוכלו להיזכר בה בתמונות גם עוד שנים ארוכות.

מאת: ירון כהןבישול ואפיה29/12/141014 צפיות
אם אתם מוכשרים באפיה ורוצים להעשיר את המטבח שלכם במאפים נפלאים ללא גלוטן תמצאו באתר המאפים של תמר מגוון מתכונים ללא גלוטן למאכלים פשוט נפלאים. תוכלו למצוא באתר של המאפיה של תמר מגוון מתכונים אנינים ומעולים שכולם מתכונים ללא גלוטן ביניהם תמצאו מאפים מתוקים ללא גלוטן, מאפים מלוחים ללא גלוטן, עוגיות ללא גלוטן ועוגות ללא גלוטן. לקבל באתר ידע נרחב תמר עברה מסלול לימודים מכובד בקונדיטוריה והיא חולקת את הידע הנפלא הזה באתר.

מאת: רוני הכהןבישול ואפיה02/08/141965 צפיות
משלוחי פיצה בישנה הם הבחירה של המשפחות, הצעירים, המבוגרים וגם בעלי העסקים בעיר. זה מאוד פשוט, פיצה היא בחירה אידאלית, פיצה כולם אוהבים מאוד, נשאר רק לבחור תוספות ולהתקשר להזמין פיצה ביבנה.

מאת: דודישבישול ואפיה18/11/137474 צפיות
הלהיט הנוכחי בעולם סדנאות הבישול הולך יד ביד עם מגמת הטבעונות המתעצמת. כולם מדברים על טבעונות וגם רוצים להתנסות, לטעום ולחוות את האוכל הטבעוני בעצמם.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica