חפש מאמרים:
שלום אורח
25.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

פירות יבשים יפים ולא משמינים.

פירות יבשים פחות משמינים.

החומרים: שזיפים, משמשים, תמרים, תאנים, אפרסקים – כולם יבשים ומגולענים.

שקדים , אגוזי מלך, אגוזי פקאן, חמוציות, צימוקים.

גבינה לבנה 5%.

פודינג וניל, פודינג שוקולד, פודינג תות שדה.

עטרות נייר לבנות בגודל 2.

העצה: תנו לנכד לעזור ואם הוא מעל גיל 7, הוא יכול גם להכין לבד. אין בזה שום סכנה – אלא רק הנאה צרופה.

העיקרון של ההכנה: לכל אלה שסופרים קלוריות או סתם לא רוצים להשמין, נקטין את האכילה הפתטית ונגדיל את ההנאה האסטטית.

בכמה קעריות הנכד ישים כף גבינה לבנה ויוסיף לכל קערית כפית פודינג בצבע אחר. יערבב היטב. כך יתקבל ממרח צהוב, חום וממרח ורוד.

בכל פרי יבש יש לשים מעט מילוי צבעוני. הטריק הוא לגוון את הצבעים, וכאן כדאי לתת לנכד מעט הדרכה, אם אינכם סומכים על החוש האסטטי שלו. למשל, בתוך תמר חום כדאי לשים ממרח וניל צהוב ומעל לקשט בחמוצית אדומה. לתוך משמש צהוב הנכד ישים ממרח קקאו חום ויקשט בשקד לבן. בתוך שזיף שחור ישים ממרח גבינה ורוד בטעם תות ויקשט באגוז מלך, למשל.

לאחר שהנכד סיים, הגישו לו פלטה יפה ועטרות נייר. הנכד ישים בכל עטרת נייר פרי צבעוני אחר ויערוך פלטה יפהפייה, לתפארת ט"ו בשבט.

אפשר לשמור את הפלטה במקרר עד יומיים מיום ההכנה.

אם רוצים לאכול את הפירות מיד, אפשר לחסוך עוד יותר בקלוריות ולהכין פלטה מפירות טריים.

החומרים: אפרסמונים, קיווי, תפוחי עץ, קלמנטינות, לימון אחד.

אגוזים, שקדים, בוטנים, קוקוס – כולם טחונים. מעט סוכר.

צימוקים, דובדבנים, תפוזים סיניים, פקאנים סיניים – כולם מסוכרים - או סתם סוכריות ג'לי צבעוניות.

עטרות נייר לבנות בגודל 4.

כעת הנכד מקלף קודם את הפירות ומחלק אותם לפרוסות. הוא מכין קערית עם מים וסוחט לתוך המים מיץ לימון. הנכד יטבול את פרוסות התפוחים במי הלימון, על מנת למנוע את השחרתם.

בקעריות שונות הנכד מניח שקדים, אגוזים, קוקוס ובוטנים טחונים ומוסיף מעט סוכר לכל קערית. יש לערבב כדי לקבל תערובת אחידה.

כעת, הכול קל יותר: טובלים כל פרוסה של פרי בתערובת אחרת, מניחים אותה בעטרת נייר ומקשטים בפרי קטן או בסוכריית ג'לי. הנה עוד הזדמנות לשוחח עם הנכד על היופי שבגוונים ובצבעים: על פרוסת תפוח טבולה באגוזים וסוכר נשים דובדבן אדום, על פרוסת קיווי טבולה בבוטנים נניח תפוז סיני וכו'.

חג שמח, צבעוני ומהנה!

לרעיונות נוספים, גלשו לאתר:

מעניין את הסבתא

 



תגיות המאמר: נכד, פירות יבשים


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

קורה שורץ

www.saba-sabta.co.il

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת קורה שורץ- "מעניין את הסבתא"

מאת: קורה שורץ- "מעניין את הסבתא"הורות11/04/214003 צפיות
החל מגיל שלוש, ילד יכול להיכנס למטבח לא רק כדי לאכול, אלא גם כדי להתחיל ללמוד להכין את האוכל.

מאת: קורה שורץ- "מעניין את הסבתא"הורות16/12/204587 צפיות
מרבים לדבר עלינו כעל "Start up nation”. כמובן שכולנו היינו רוצים שנכדינו יצליחו להשתלב ולהתקדם בלימודים.אחד התנאים החשובים זה להצליח במדעים. אבל אם אחד הנכדים לא בדיוק מצטיין במדעים,הדבר היחיד שאנחנו יכולים לעשות בשיחותינו עם הנכדים זה לנסות לעורר בהם סקרנות. כידוע, הסקרנות היא תנאי ראשון לחיפוש האמת – וזאת תחילת הדרך למדע.

מאת: קורה שורץ- "מעניין את הסבתא"הורות22/10/204633 צפיות
הקורונה מרחיקה אותנו פיזית מהנכדים, אבל בואו ננסה לשמור לפחות על הקרבה הנפשית בעזרת רעיון נחמד וקל.

מאת: קורה שורץ- "מעניין את הסבתא"הורות22/07/201445 צפיות
סבים וסבתות, נצלו את הזמן הפנוי ובנו יחד עם הנכדים אילן יוחסין. זה ישעשע אותם וזה יוסיף לקשר הבין דורי.

מאת: קורה שורץ- "מעניין את הסבתא"הורות05/02/201626 צפיות
איך נבלה עם מספר נכדים, שהם בני 4, 7, 8, 10? מה יכול להתאים לכולם, לשעשע, להצחיק, להפעיל אותם ולהצחיק את כולנו עד דמעות? הנה רעיון נחמד. תיהנו!

מאת: קורה שורץ- "מעניין את הסבתא"חינוך ילדים12/07/19927 צפיות
אם חלק מהנכדים שלנו כבר גדולים , נצלו את החופש להקניית תכנון פיננסי וחינוך לחיסכון. בדרך כלל הסבים מפנקים, אבל אפשר תוך כדי פינוק גם לחנך.

שני מתכונים קלים לעוגיות שאפשר להכין יחד עם הילדים, או אפילו לאפשר לילדים להכין בעצמם.

מאמרים נוספים בנושא מתכוני חגים

מאת: דודישמתכוני חגים21/12/165794 צפיות
הנה מתכון לפסח שיוכיח לכם עד כמה זה אפשרי ועד כמה זה קל. אתם מוזמנים לנסות את המתכון הזה בבית ולראות מה יהיו התגובות...

מאת: קורה שורץ- "מעניין את הסבתא"מתכוני חגים18/12/142417 צפיות
נניח שנתקפתם חריצות מופלאה והחלטתם להזמין את הילדים ואת הנכדים לערב חנוכה. כמו כל אמא – וסבתא – יהודיה, כדאי לחשוב על הכיבוד. ואם כבר, "סוף מעשה במחשבה תחילה " רצוי גם להכין כיבוד ולא רק לחשוב עליו. לכו-לם כדאי להכין לביבות. הנה מתכון מנצח וקל מאד להכנה.

מאת: ירון פלדמתכוני חגים11/10/142416 צפיות
חג השבועות כבר מאחורינו, אתם כמובן זוכרים את המירוץ אחר מתכונים לשבועות, שיאפשרו לכם גם לארח, וגם להגיע למקום שאליו הוזמנתם עם מנה אחת לפחות.

מאת: ליאתמתכוני חגים09/05/131652 צפיות
שבועות חג הטוהר והלובן קייטרינג ליאת ירושלים החלב - צבעו לבן, והלבן מסמל טוהר. בני ישראל נצטוו להיטהר לקראת קבלת התורה.

מאת: live visionמתכוני חגים14/05/128501 צפיות
הקניידלך, ובמילה אחרת - כופתאות עשויות מקמח מצה וכשרות לפסח ועל כן הפכו למאכל העיקרי בשולחן ליל הסדר. כדאי להגיש את הקניידלך (כופתאות) יחד עם המרק או בלי מרק, אלא רק כתוספת לחוד.

מאת: קורה שורץ- "מעניין את הסבתא"מתכוני חגים13/05/128462 צפיות
זה מתכון קל להכנה בידי הנכדים - כדאי רק להשגיח על עבודתם ולעזור בשעת "משבר".

מאת: ask4web קידום אתריםמתכוני חגים15/04/128329 צפיות
בכל הנוגע עבור מתכונים חלביים לשבועות יותר ויותר ישראלים יודעים כי מתכונים לשבועות מבוססים גבינות ומוצרי חלב. מדוע זה כך? על זאת ועוד במאמר המרתק הבא

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica