חפש מאמרים:
שלום אורח
03.05.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

הגסטרונומיה בשיאה,מה עם מקצוע המלצרות???

מאת: רונן חואן רזניקעסקי מזון02/02/20091697 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק
לכל הדעות,הרמה הגסטרונומית כיום בישראל הינה לעילא ועילא,ואנו ארץ בעלת היצע ,מגוון ורמות גבוהות מאוד,גם במסעדנות,וגם במלונאות הגבוהה. מרכיב רב ערך לדעתי,נותר חבוי ומתבייש בפינה,ללא שאף אחד ייקח אותו ברצינות,ינער אותו,ויציב אותו בקדמת הבמה, זהו נושא השירות המקצועי,אשר לעניות דעתי,מהווה גורם משמעותי בחוסר ההבנה של בעלי העסקים את הסועד המקומי. הישראלי הינו נהנתן,דעתן,תובען,וכל זאת,לרוב,לא בדרך האירופית האדיבה,אלא בדרך הישראלית הנפוצה ביותר והיא,הוצאת קיטור,והכרזת צ'ילבה לעולמים . כעת חישבו לרגע על מלצר באירופה,ושימו לב שאני כותב מלצר ולא מלצרית,ולא מתוך שוביניזם חלילה,אלא כקביעת עובדה. בבראסרי בפריז לעולם ישרת אותך גבר,לרוב מעל גיל שלושים,הרואה במקצוע ההגשה והשירות את פרנסתו ופרנסת ילדיו,ועושה זאת בכבוד מכיוון ולקוחותיו מודעים לעובדה שהמדובר באיש מקצוע אשר לעיתים עולה בחשיבותו על האדם המייצר את המנה במטבח,ומתייחסים אליו בהתאם,בכבוד,וכנ"ל המעסיק היודע שלא מדובר בבחור צעיר או בחורה שבאו לעשות חיסכון להודו. גם באיטליה,לא תראו מלצרית צעירה ללא ידע או הבנה או מלצר בן 20 עם הג'ינס למטה והתחתונים בחוץ וכך גם בספרד,בלגיה,פורטוגל ועוד ועוד ועוד. לו אני איש עסקים בענף המזון הייתי דוחף לקדם את נושא השירות המקצועי בצורה מעוגנת ברמה הארצית , היום השירות ברוב המקומות הינו לקיחת הימור,ולעיתים ארוחה נפלאה יורדת לטימיון עקב אי טיפול נכון בסועדים באולם המסעדה,ויחד עם זה לא ראיתי שום מקום העוסק ברצינות בהכשרת מלצרים. בענף המלונאי הנושא מוסדר מעט יותר אולם בשנים האחרונות גם שם רוב המלצרים/יות הינם משוחררים העובדים למען המענק. עצוב,אין הסתכלות קדימה,העיתונות והטלביזיה הקולינאריות עסוקות בהתבוססות בתוכניות אוכל וניהול מסע מייגע של שפים ובשלנים המהללים זה את זה בטלביזיה ואף אחד לא מעלה בעייה אכוטית זו הפוגעת בו זמנית באורח ובמארח. יום טוב.
 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

שף רונן רזניק,שף פעיל,יועץ מזון ומדריך למקצועות הבישול.

חבר בקהילת שפים של על השולחן ודה מארקר קפה

אב לשלוש,תושב חיפה.

rreznik65@gmail.com

0528-254818

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת רונן חואן רזניק

מאת: רונן חואן רזניקעסקי מזון13/02/091947 צפיות
עיצרו את הסחרחרה !

מאת: רונן חואן רזניקמתכוני סלטים13/02/092913 צפיות
סלט סלסה קאריבי מתכון של רונן חואן רזניק סלט קיצי מרענן מטבח: קאריבי • מנות: 2 • רמת קושי: קל • זמן הכנה: 20 דקות • זמן כולל: 20 דקות

מאת: רונן חואן רזניקמתכוני עוף13/02/0910460 צפיות
• מנות: 2 • רמת קושי: קל • זמן הכנה: 10 דקות • זמן בישול: 20 דקות • זמן כולל: 30 דקות • שיטות הכנה: אפייה, טיגון ,

מאת: רונן חואן רזניקמתכוני רטבים13/02/0910083 צפיות
באדיבות מלון "majestic grande hotel bangkok"


מאת: רונן חואן רזניקמתכוני בשר25/01/096064 צפיות
ישן וטוב,לאינדיבידואלים חובבי מאכלים קרושים בלבד !

מאת: רונן חואן רזניקעסקי מזון24/01/092227 צפיות
יש חשיבות עצומה בניהול נכון של כל עסק, ובמיוחד בזמני שפל. אני עוסק בייעוץ מזון, ומשם באים דבריי ,יועץ מביא עימו ראייה מרחבית, ידע, כלים, וקשרים, אשר באים לידי ביטוי קודם כל בליטוש נהלי עבודה , נהלי איחסון ,שיטות עבודה המותאמות לזמנים, התאמת מנות לרמות מחירים, צמצום בלאים...

מאמרים נוספים בנושא עסקי מזון

מאת: עופר שלועסקי מזון18/07/213683 צפיות
תנור אפייה תעשייתי

מאת: עופר שלועסקי מזון26/02/214083 צפיות
ציוד למסעדות

מאת: דניאל מלמדעסקי מזון16/02/205548 צפיות
מסעדת NG נווה צדק הינה מסעדת בשרים הותיקה והאיכותית מאז שנת 2003. הבשרים הכי איכותיים. קראו מה הלקוחות ממליצים על המסעדה.

מאת: רועי כץעסקי מזון16/12/1810562 צפיות
מעוניינים באוכל מוכן לשבת? מתגעגעים לטעמים של בית? את ארוחת השבת הקרובה שלכם כבר תרכיבו מאוכל ביתי מוכן, טעים להפליא, אוכל עם טעם של בית. את התחושה החמימה הממלאת את הלב עם כל ביס בארוחה המתבססת על אוכל ביתי קשה לתאר במילים. גם כאשר ישנן עשרות מסעדות גורמה המציעות מנות מודרנית מעוצבות, רוב האנשים עדיין מתגעגעים יותר מכל לאוכל של בית כי אחרי הכל מאין כמו אוכל של בית.

מאת: דודישעסקי מזון31/05/183362 צפיות
"רק מחילופי המשפטים הקצרים הללו, נשמע כאילו עמדנו להיות אסירות במקום כלשהו בהרצליה ושבקרוב מאוד תמנע מאתנו האפשרות לנהל באופן חופשי את מאורעות ארוחת הערב שלנו או לפחות לצאת אל הרחוב ולתור אחר אחת כזאת.

מאת: הדסהעסקי מזון17/09/173156 צפיות
מאז ומתמיד פיצה הייתה נחשבת למאכל פופולרי ונחשק בקרב האוכלוסייה בעולם. ארץ ישראל גם היא נחשבת לאחת המדינות שאוהבות מאכל זה. ניתן למצוא פיצריות רבות ברחבי הארץ ובכלל זאת גם פיצריות בירושלים. ההבדל המשמעותי ביותר בין פיצריות בירושלים לפיצות בערים האחרות הוא הסגנון ההכנה של הפיצה ומבחר הרב שניתן למצוא.

מאת: שרון צרפתיעסקי מזון13/08/173522 צפיות
בהחלט לא חייבים לצאת מן הבית כדי לקבל ארוחה שהיא גורמה, ובדיוק לפי הטעם האישי של הסועדים. בלי לקום מהכסא, בלי לאחר, בלי לחכות למלצרית ועם כל הפרטיות של הבית האישי של כל אחד ואחד.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica