חפש מאמרים:
שלום אורח
23.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

אי-גרין (e-green.co.il) מציגה: חובות היצרן והיבואן בחוק להפחתת פסולת אלקטרונית

מאת: ליאור פאיכות הסביבה 07/03/20121179 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

החוק להפחתת פסולת אלקטרונית מטיל על היצרנים ועל היבואנים של מכשור אלקטרוני את האחריות לבצע מחזור של מכשור שהסתיים השימוש בו. האחריות של היצרן מתקיימת כאשר המדובר בייצור בתחומי ישראל ואילו האחריות של היבואן מתקיימת כאשר המדובר במכשור תוצרת חוץ.

 

החוק קובע כי במקרה של יצרן או יבואן קטן, לא תחול החובה לבצע איסוף ומחזור, אך תחול חובת תשלום היטל למדינה (שתבצע את האיסוף והמחזור). טיפול בפסולת ציוד אלקטרוני יידרש בהיקף של לפחות 65% מסך היקף השיווק השנתי של היצרן או היבואן. כלומר: אם היצרן או היבואן מוכר סחורה במשקל של 100 טונות בשנה, הוא יידרש למחזר ציוד שהסתיים השימוש בו במשקל של לפחות 65 טונות.

 

זאת ועוד, חוק הפחתת פסולת אלקטרונית קובע, כי היצרן או היבואן ימחזרו עד 80% מהפסולת שתיאסף, ואת היתר יהיה עליה להעביר לשימוש חוזר בקהילה, בין היתר ע"י תיקון המכשירים ומכירתם ביד שנייה. עקרון זה בא לעודד שימוש מחדש בציוד אלקטרוני מתיישן, שהוא התרחיש הטוב ביותר להתמודדות עם ציוד אלקטרוני מתיישן.

 

נשאלת השאלה, איך ידווחו היצרנים והיבואנים על פעילות המחזור שלהם. החוק קובע כי מדי שנה ידווחו היצרנים והיבואנים למדינה על היקף המכירות שלהם, בהיבטי כמות ומשקל. מתוך כך, הם יידרשו לדווח על היקף המחזור המבוצע באותה שנה ולהוכיח כי עמדו ביעד של 65% מחזור.

 

החוק גם מגדיר כי כל יצרן ויבואן יחויבו להכין "מדריך לממחזר" שיפרט את המבנה הפיזיקלי והכימי של המוצר, ויקל על הגורם הממחזר לבצע מחזור מהיר וחסר סיכונים. מעבר לכך, מדריך כזה יקל לבצע השמשה מחדש של המכשור האלקטרוני לטובת צרכנים יד שנייה.

 

החוק מחייב את היצרנים והיבואנים ליצור איגוד שיטפל מקצועית בתהליכי המחזור או ההשמשה מחדש. המשמעות היא כי יקום איגוד שיספק במרוכז את תהליכי איסוף הפסולת האלקטרונית ואת תהליכי המחזור או ההשמשה מחדש. מטרת האיגוד תהיה למנוע מכל יצרן או יבואן להתמודד פרטנית עם נושא הטיפול בפסולת.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

ניתן לעשות כל שימוש במאמר

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת ליאור פ

מאת: ליאור פאיכות הסביבה 20/03/121145 צפיות
מזל טוב! הצעת החוק למחזור פסולת אלקטרונית עברה בקריאה ראשונה בכנסת בתאריך 19.2.12. החוק מגדיר את היצרנים והיבואנים של מוצרי אלקטרוניקה כאחראים לאיסוף המכשירים עם סיום השימוש בהם והעברתם למחזור או לשימוש מחדש. עד עתה עשתה מרבית הפסולת האלקטרונית את דרכה אל מאגרי האשפה הרגילים, הווה אומר שפסולת זו לא עברה מחזור או השמשה מחדש.

מאת: ליאור פאיכות הסביבה 07/03/121028 צפיות
בארץ נוצרת פסולת בהיקף של כ-6 מיליון טונות בשנה: כ-5 מיליון טונות של פסולת עירונית (של משקי בית) ומיליון טונות של פסולת תעשייתית. משמעות הדבר היא כי כל תושב מייצר כ-1.5 ק"ג פסולת ביום. בשנים האחרונות כמות הפסולת הנוצרת גדלה מדי שנה בכ-4% ומגמה זו צפויה להימשך בעתיד הנראה לעין.

מאת: ליאור פאיכות הסביבה 20/02/121067 צפיות
יום ה- 19.2.2012 ייזכר אצל שוחרי איכות הסביבה בישראל כארוע מכונן במאבקם לקידום איכות הסביבה בישראל. ביום זה העבירה ממשלת ישראל חוק להפחת פסולת אלקטרונית. משמעות החוק היא כי האחריות לפינוי מרוכז ומיחזור פסולת אלקטרונית מוטל על יבואני המכשור האלקטרוני. המדובר בעיקר במחשבים, טלוויזיות, מסכים, מדפסות, טלפונים ניידים ואף מצברים.

מאת: ליאור פאיכות הסביבה 18/02/121115 צפיות
מחקר בין-לאומי חדש מגלה כי חשיפה לפסולת אלקטרונית עשויה להוביל לנזקים בריאותיים בלתי הפיכים, כגון: מחלות לב וכלי דם (cardiovascular ), נזק למטען הגנטי (DNA) ולגידולים סרטניים. פסולת אלקטרונית מוגדרת כמוצרי אלקטרוניקה שהסתיים השימוש בהם: טלויזיות, מחשבים, מסכי מחשב, מדפסות, טלפונים ניידים, סורקים ועוד.

מאת: ליאור פאיכות הסביבה 15/02/121022 צפיות
אין עוררין כי השלכת פסולת אלקטרונית מהווה מטרד סביבתי ופגם מוסרי: יצרניות המכשירים האלקטרוניים משווקות את מרכולתן לצרכנים, אלה עושים בהם שימוש של מספר שנים ולבסוף משליכים אותם אל פח האשפה. אך מה קורה לציוד האלקטרוני שנזרק חודש לאחר מכן? שנה? עשור?

מאת: ליאור פאיכות הסביבה 12/02/12997 צפיות
עניין הפסולת האלקטרונית, אותם מכשירי חשמל היוצאים משימוש ונזרקים כלאחר יד אל האשפה, מעורר דאגה בקרב מומחי איכות סביבה באופן גובר והולך במהלך עשרות השנים האחרונות. זאת ועוד, קיימת מגמה של חברות אלקטרוניקה למחזר מוצרים ישנים באופן חלקי, שבו הן מפיקות את החלקים היקרים מתוך המוצרים הישנים, ואילו את שאר החלקים הן זורקות למזבלה הקרובה.

מאת: ליאור פאיכות הסביבה 12/02/121142 צפיות
פסולת אלקטרונית היא מכשור אלקטרוני היוצא משימוש: מחשבים,מדפסות, טלפונים ניידים,נגני מדיה, טלויזיות, מקררים, תנורים ועוד. הפסולת האלקטרונית הבעייתית ביותר מבחינה אקולוגית מקורה במסכי מחשב ובטלויזיות.

מאמרים נוספים בנושא איכות הסביבה

מאת: yoni romאיכות הסביבה 14/11/191294 צפיות
מדינת ישראל מעודדת את ייצור החשמל דרך מערכות סולאריות. פתרון זה הוא פתרון ירוק, ידידותי לסביבה וזמין בבתים פרטיים ושטחים עסקיים. מערכת סולארית עסקית היא מערכת אשר נבנית על גגות בתי עסקים ובכלל זה: שטחים מסחריים, מפעלים, בנייני משרדים ודומיהם.

מאת: Roei Kalvoאיכות הסביבה 11/12/171561 צפיות
מהו פינוי נייר? איך מבצעים פינוי נייר? איזה שלבים כלולים בתהליך מיחזור נייר? למה גופי תעשייה זקוקים לשירותי פינוי נייר?

מאת: אור מחשביםאיכות הסביבה 24/10/161764 צפיות
מה היא אנרגיה סולארית? אנרגיה, או חשמל, מיוצרת בדרך כלל מנפט, גזים, ופחם, וכל החומרים האלה פולטים פחמן דו-חמצני ופוגעים בסביבה, בכדור הארץ כולו, וכן בבריאות שלנו ושל בני משפחתינו. בנוסף לכל זה, האנרגיה הזו לא מתחדשת – ברגע שנגמר הנפט בעולם, לא נמצא עוד, וכשנגמר הפחם, ייקח אלפי שנים עד שהוא יתחדש בכמויות שאנחנו צורכים כיום. במקומות שונים בעולם, החומרים האלה כבר נגמרו, והיום אנחנו בדרך צלחה לגמור את מה שנשאר באיזורים שעוד יש בהם את החומרים האלה.

מאת: קליבר 818איכות הסביבה 17/11/143049 צפיות
במקביל לשיפור מנועי בנזין, יצרניות רכב שונות מייצרות מנועים הצורכים סוגים שונים של דלק, ישנם סוגי דלק ידידותיים יותר לסביבה יותר בהשוואה לאחרים.

מאת: איוורור והנדסהאיכות הסביבה 05/11/142647 צפיות
מהו חוק אוויר נקי? חוק אוויר נקי, התשס"ח- 2008, גובש על ידי קבוצת חברי הכנסת ועמותת "אדם טבע ודין" ונכנס לתוקף ביום 1/01/2011.

מאת: בני דואניאיכות הסביבה 30/10/142627 צפיות
אחד הרעיונות הבולטים ביותר שעומדים לקבל בקרוב משנה תוקף הוא הוצאת שקיות הניילון החינמיות מהסופרמרקט הקרוב לביתכם. למעשה, כל קונה ייאלץ להגיע עם שקית רב פעמית מהבית על מנת להניח בפנים את המוצרים אותם הוא רכש, כאשר לשקיות הניילון אליהן התרגלנו עד עכשיו לא יהיה יותר שימוש, אלא אם נהיה מוכנים לשלם תמורתן.

מאת: שלומית לנגאיכות הסביבה 26/12/138674 צפיות
כיום כל משרד מחזיק לפחות מדפסת אחת. טונרים של מדפסות לייזר המושלכים לפח האשפה הם פוטנציאל לנזק סביבתי כבד. מה ניתן לעשות כדי להתמודד עם בעיה סביבתית זו?

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica