חפש מאמרים:
שלום אורח
25.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

בניה ירוקה – יישום בשטח

מאת: ורד טויןאיכות הסביבה 13/02/20131009 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

בניה ירוקה היא סיסמא פופולארית מאוד בעת האחרונה, וישנן לא מעט חברות בניה הטוענות כי הן בונות בשיטה הירוקה, אולם בחינה מעמיקה של האופן בו הן פועלות מגלה כי אצלן- בניה ירוקה ססה רק צמד מילים אופנתי שאין בו ממש.

בניה ירוקה אינה רק סיסמא, אך על מנת להזמין חברה שתבצע אותה בפועל, חשוב להכיר מקרוב את התהליך שיש לבצע, על שלביו השונים, על מנת לבנות "ירוק". במאמר הבא נפרט אודות השלבים הללו שיש לעשותם בתהליך בניה ירוקה באשר הוא, על מנת לאפשר לכם לבחור בחוכמה ובאופן מושכל ומקצועי, חברה שתבנה בשיטה של בניה ירוקה על אמת.

1. תכנון השלד- תכנון השלד של המבנה חייב להתייחס לבידוד תרמי ביסודות ובחומרי הגלם המשמשים לציפוי הקירות והתקרה. אחד היתרונות הבולטים של מבנים הנבנים בשיטה של בניה ירוקה טמון בעובדה שמבנים אילו מעניקים שכבת בידוד תרמית ובכך- חוסכים לעולם בבזבוז אנרגיה חשמלית וחוסכים לנו בכסף. על מנת להשיג תוצאה אפקטיבית במיוחד ישנו צורך לדאוג לבידוד תרמי ביסודות, במרתפים, בקירות ולבידוד איכותי גם בגג המבנה.

2. תכנון אקלימי- חשוב גם לתכנן בצורה חכמה את החלונות ופתחי האוורור האחרים, את גובה התקרה ואת מיקום החללים בחלל עצמו. זה חשוב גם לבידוד התרמי והאקוסטי וגם לחיסכון במבנה עצמו (חלוקת החלל באופן הנכון והאפקטיבי ביותר).

3. מיקום המבנה- כשבוחרים כיצד למקם את המבנה, יש צורך לקחת בחשבון את כיווני האוויר ואת כיוון האור. זאת, על מנת שהמבנה יקבל אור שמש טבעי. שוב, במשך הזמן יתקבל כאן חיסכון עצום בחשמל המתקבל כתוצאה מחדירת שמש לבית.

4. חומרי גלם איכותיים- יש להשתמש לכל אורך הדרך בחומרי גלם איכותיים ורלוונטיים ולהימנע ככל האפשר משימוש בחומרים מסרטנים, מעודדי אלרגיות, עובש ועוד. עדיף גם לצבוע את הקירות והתקרה בצבעים נוחים וידידותיים ולא בצבעים המעודדים בעיות ופגמים בטווח הארוך.

5. גם כשבונים את החלונות ואת המעטפת של המבנה, יש להשתמש בחומרים "בריאים", ולהימנע ככל הניתן מחומרים מזמים אשר יביאו לבעיות תברואתיות לאורך השנים.

לסיכום, הרעיון של בניה ירוקה הוא חיסכון- חיסכון בכסף, חיסכון אנרגטי, חיסכון בפגעי הסביבה, חיסכון במקום, ח-י-ס-כ-ו-ן!!

הגיע גם הזמן שלכם להתקדם, ולחסוך! לעבור מהשיטה המסורתית לשיטת בניה ירוקה ולתרום לעולם טוב יותר ולכיס גדול יותר....

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

ורד טוין

כתבת מקצועית בתחום העיצוב

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת ורד טוין

מאת: ורד טויןעיצוב פנים28/07/131334 צפיות
כיצד לבחור בחוכמה חיפוי קיר זוכוית למטבח ומדוע מדובר בפיתרון מוביל בעיצוב מטבחים ובכלל? הינה התשובה!

מאת: ורד טויןעיצוב פנים22/07/131350 צפיות
כל מה שצריך לדעת על סוגי טפטים לבית ובכלל

מאת: ורד טויןעסקים - כללי22/07/132117 צפיות
כל מה שצריך לדעת על טיהור שפכים

מאת: ורד טויןעיצוב פנים22/07/131845 צפיות
כל מה שצריך לדעת על אדן חלון טרם רכישתו!

מאת: ורד טויןמחשבים וטכנולגיה - כללי22/07/131998 צפיות
כל מה שרציתם לדעת על ניהול מלאי ולא העזתם לשאול

מאת: ורד טויןגיל הזהב21/07/137000 צפיות
כל המידע על דיור מוגן

מאת: ורד טויןיין ואלכוהול21/07/138251 צפיות
כל מה שרציתם לדעת על בישול בירה בבית

מאמרים נוספים בנושא איכות הסביבה

מאת: yoni romאיכות הסביבה 14/11/191295 צפיות
מדינת ישראל מעודדת את ייצור החשמל דרך מערכות סולאריות. פתרון זה הוא פתרון ירוק, ידידותי לסביבה וזמין בבתים פרטיים ושטחים עסקיים. מערכת סולארית עסקית היא מערכת אשר נבנית על גגות בתי עסקים ובכלל זה: שטחים מסחריים, מפעלים, בנייני משרדים ודומיהם.

מאת: Roei Kalvoאיכות הסביבה 11/12/171563 צפיות
מהו פינוי נייר? איך מבצעים פינוי נייר? איזה שלבים כלולים בתהליך מיחזור נייר? למה גופי תעשייה זקוקים לשירותי פינוי נייר?

מאת: אור מחשביםאיכות הסביבה 24/10/161766 צפיות
מה היא אנרגיה סולארית? אנרגיה, או חשמל, מיוצרת בדרך כלל מנפט, גזים, ופחם, וכל החומרים האלה פולטים פחמן דו-חמצני ופוגעים בסביבה, בכדור הארץ כולו, וכן בבריאות שלנו ושל בני משפחתינו. בנוסף לכל זה, האנרגיה הזו לא מתחדשת – ברגע שנגמר הנפט בעולם, לא נמצא עוד, וכשנגמר הפחם, ייקח אלפי שנים עד שהוא יתחדש בכמויות שאנחנו צורכים כיום. במקומות שונים בעולם, החומרים האלה כבר נגמרו, והיום אנחנו בדרך צלחה לגמור את מה שנשאר באיזורים שעוד יש בהם את החומרים האלה.

מאת: קליבר 818איכות הסביבה 17/11/143050 צפיות
במקביל לשיפור מנועי בנזין, יצרניות רכב שונות מייצרות מנועים הצורכים סוגים שונים של דלק, ישנם סוגי דלק ידידותיים יותר לסביבה יותר בהשוואה לאחרים.

מאת: איוורור והנדסהאיכות הסביבה 05/11/142649 צפיות
מהו חוק אוויר נקי? חוק אוויר נקי, התשס"ח- 2008, גובש על ידי קבוצת חברי הכנסת ועמותת "אדם טבע ודין" ונכנס לתוקף ביום 1/01/2011.

מאת: בני דואניאיכות הסביבה 30/10/142628 צפיות
אחד הרעיונות הבולטים ביותר שעומדים לקבל בקרוב משנה תוקף הוא הוצאת שקיות הניילון החינמיות מהסופרמרקט הקרוב לביתכם. למעשה, כל קונה ייאלץ להגיע עם שקית רב פעמית מהבית על מנת להניח בפנים את המוצרים אותם הוא רכש, כאשר לשקיות הניילון אליהן התרגלנו עד עכשיו לא יהיה יותר שימוש, אלא אם נהיה מוכנים לשלם תמורתן.

מאת: שלומית לנגאיכות הסביבה 26/12/138677 צפיות
כיום כל משרד מחזיק לפחות מדפסת אחת. טונרים של מדפסות לייזר המושלכים לפח האשפה הם פוטנציאל לנזק סביבתי כבד. מה ניתן לעשות כדי להתמודד עם בעיה סביבתית זו?

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica