חפש מאמרים:
שלום אורח
26.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

עו"ד נדל"ן והתמודדות עם קבלן בנייה

מאת: גלעד שנינדל"ן ומקרקעין13/08/2013860 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

תפקידו של עורך דין מקרקעין היא לדאוג לזכויות הלקוח שלו בעסקאות נדל"ן. לא פעם, נדרש עורך הדין להתמודד מול קבלני בנייה בפרויקטים שונים כדון פינוי-בינוי, פרויקטי בנייה שונים וביצוע תמ"א 38. מדוע עבור הדיירים הייצוג המשפטי כה חשוב?

רכישת דירה חדשה מקבלן בפרויקט בנייה

לא מעט זוגות צעירים ומשפרי דיור רוכשים דירות חדשות מקבלני בנייה בפרויקטי מגורים. לרוב, הדירה תירכש טרם בנייתה כך שלמעשה, אנו רוכשים דירה מבלי לראות אותה כלל. התמודדות עם קבלן הבנייה במקרה זה דורשת לא מעט יכולת ראייה קדימה. כולנו מודעים לקשיים ובעיות העלולות להיווצר בסיטואציה זו החל ממקרים קלים יחסית כגון סטיות בבנייה עצמה הניתנות לתיקון ועד לפשיטת רגל של הקבלן. ליווי של עורך דין מקרקעין מטעם הקבלן אינו מספיק כדי להגן על הרוכשים שכן עורך הדין אינו מחויב לרוכשים אלא לקבלן. עו"ד נדל"ן מטעמם הרוכש הוא היחיד שיוכל להגן על האינטרסים שלכם.

התמודדות עם קבלן בפרויקטי תמ"א 38

פרויקטי תמ"א 38 נועדו לעודד חיזוק של מבני מגורים מפני רעידות אדמה על ידי מתן הקלות מס לקבלן, אישור לתוספות בנייה ועוד. הקבלן לא רק יחזק את המבנה ויוסיף יחידות דיור אותן יוכל למכור, הוא גם יציע לדיירים שיפוץ של הבניין, תוספות כגון מעלית או מרפסות וכדומה. על מנת לוודא שדיירי הבניין לא יצאו כששכרם בהפסדם, חשוב מאוד להיות מיוצגים על ידי עורך דין מקרקעין. בנוסף, עורך הדין יוכל לטפל בדיירים סרבנים אשר מונעים את ביצוע הפרויקט לרעת יתר הדיירים.

פרויקטי פינוי-בינוי והתמודדות עם הקבלן

ייתכן כי הפרויקטים המורכבים ביותר הן מבחינת הבנייה עצמה והן מבחינת התמודדות הקבלן מול הדיירים והדיירים מול הקבלן הם פרויקטי פינוי-בינוי. מדובר על מספר רב של בעלי דירות, סכומי כסף לא קטנים ובעיות לוגיסטיות רבות. עבור דיירים, ישנה חשיבות מכרעת לייצוג הולם על ידי עורך דין מקרקעין על מנת להגן על זכויותיהם. יש לזכור כי עורך דינו והצוות של הקבלן לא מייצג את הדיירים ועליהם לדאוג לייצוג משפטי מקצועי.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת גלעד שני

מאת: גלעד שנימיתוג01/08/13949 צפיות
אין בעל עסק או חברה שלא מודע לחשיבות השיווק והפרסום בקידום העסק. באווירה עסקית תחרותית ורווית מתחרים ללא שיווק אפקטיבי קשה מאוד לשמור על מאגר לקוחות יציב, שלא לדבר על משיכת לקוחות חדשים. על מנת לבנות אסטרטגיה שיווקית איתנה חשוב מאוד להתחיל את התהליך עם מיתוג של המוצר/שירות או עסק. חברת מיתוג יכולה לעזור לנו בכך על ידי החלת תהליך מיתוג מקצועי בעסק.

מאמרים נוספים בנושא נדל"ן ומקרקעין

מאת: רוני הכהןנדל"ן ומקרקעין26/10/211696 צפיות
טרם ההקמה יש לדעת כי הקמה של מבנה חייבת להיות בהתאמה מלאה לחוקים.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין24/12/201322 צפיות
בונים לכם מגדל חדש ליד הבית? גיליתם שתוכנית חדשה עתידה לשנות לכם את החיים? מגרש החניה שהתרגלתם לחנות בו עומד להיעלם לטובת בניין חדש? תמיד תוכלו להגיש התנגדות לתוכנית. שכן רוצה להוסיף שטח בניה, מבקש שימוש חורג ? מאמר זה יסביר לכם איך אפשר להתנגד לתוכנית, מה צריך לעשות ולמי צריך לפנות.

מאת: רונית אלפסינדל"ן ומקרקעין22/11/201514 צפיות
רכישת דירה יד שניה או דירה מקבלן? ומה בודקים לפני שרוכשים דירה מקבלן? והאם צריך עו"ד דין מקרקעין או שאפשר שעו"ד של הקבלן ייצג אתכם? כל זא ועוד במאמר שלפניכם.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין01/11/201310 צפיות
קיבלת כתב אישום בדואר רשום בשל בנייה ללא היתר, חריגה מהיתר או תוכנית, שימוש חורג, פיצול דירות. אתם שואלים את עצמכם מה עליכם לעשות. במדריך זה נסביר לכם מה צפוי, שלב אחרי שלב.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין29/09/201594 צפיות
מתכננים לבנות בריכת שחייה ביתית? חשו לדעת למה אתם נכנסים! בשנים האחרונות הופכות הבריכות הפרטיות לפופולריות מאוד בכל רחבי הארץ ואינן עוד נחלתן הבלעדית של בעלי הממון בלבד, לא מעט הודות לטכנולוגיות המתקדמות שקיימות כיום, המוזילות משמעותית את עלויות הבניה וההתקנה. נושא הצורך וההליך בהיתר בניה מורכב וחשוב שיהיה מלווה על ידי המומחה הנכון

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין08/09/201003 צפיות
עיריית תל אביב-יפו מפעילה צעדי אכיפה מינהליים ומשפטיים כנגד עבירות על חוק התכנון והבנייה ובכלל זה עבודה אסורה או שימוש אסור בנכס. ב-20 בדצמבר 2018 נכנסו לתקפן תקנות העבירות המינהליות [קנס מינהלי - תכנון ובנייה] תשע"ח 2018. על פי תקנות אלו, ניתן יהיה להטיל קנסות מינהליים על עבודה אסורה, שימוש אסור ועל אי קיום צווים מינהליים להפסקת עבודות או להפסקת שימוש.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין11/08/20960 צפיות
קיבלת צו הריסה? לא סוף פסוק! בת המשפט נתן לאחרונה כמה החלטות שיתכן ויכולים לסייע לך!

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica