חפש מאמרים:
שלום אורח
08.09.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

אריאל מליק - האם נאפל תנצל את הפסולת שלה בצורה יעילה?

מאת: אריאל מליקאיכות הסביבה 06/10/20131164 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק


בכל יום מייצרת נפאל כ-2,000 טון של פסולת מוצקה ב-58 הרשויות המקומיות שלה, אבל בשלב הזה עדיין אין במדינה מערכת יעילה שתנהל את הפסולת, ואולי אף תפיק ממנו אנרגיה. לזה כידוע, קוראים מומחי אנרגיה "בזבוז של פסולת".

האנרגיה שיכולה להיווצר מהפסולת יכולה לסייע באופן משמעותי לרשת החשמל הארצית במדינה, לטענת המומחים. כך יהיה ניתן לסייע לבעיה מתמשכת בנפאל – הפסקות חשמל תדירות. הקומפוסט שיכול להיות מיוצר מהפסולת, יכול לסייע גם הוא לחקלאים פרטיים רבים להתגבר על המחסור החמור בדשן.


"אין ספק שמדובר במצב שיכול להיטיב עם כל הצדדים, ועכשיו אנחנו צריכים להפוך את הפסולת שלנו לסיפור הצלחה סביבתי וכלכלי", הסביר אחד מאנשי ניהול הפסולת בנפאל. מדובר בגוף מדינתי שעובד מול הרשויות המקומיות ומטרתו לפתח את הכפרים במדינה הענייה.

בשנים האחרונות נרשם שיפור באיסוף הפסולת ממשקי הבית, מהשטחים הציבוריים וממרכזי הקניות, הודות למאמצים שהשקיעו בכך הרשויות המקומיות, הארגונים הלא ממשלתיים והמגזר הפרטי. כיום קיימים במדינה צוותים שתפקידם איסוף פסולת. הצוותים מנסים לשפר ולו במעט את היווצרות הפסולת בצדי הדרכים, דבר המזהם את הסביבה ומקשה על האיסוף.

הפתרון נראה באופק

למרות כל השיפורים, רוב הפסולת שנאספת בדרך כלל, מופנית לגדותיהם של נחלים, לשטחים פתוחים או לבורות. רק שש רשויות מקומיות משתמשות באתרי הטמנה סניטריים לסילוק סופי של הפסולת. כמו כן, התקציבים המופנים לניהול פסולת נמוכים ביותר ברשויות מקומיות במדינה.

את ההשראה יכולים לשאוב המקומיים מבית חולים מקומי שמזה זמן רב מנהל את הפסולת שהוא מייצר, כ-500 ק"ג ביום. הייחודיות היא שבניגוד לבתי חולים אחרים, בית החולים הספציפי אינו שורף את הפסולת שלו. בכל מקרה, עושה רושם כי לאחרונה החלו בנפאל להבין את החשיבות של המרת פסולת לאנרגיה. הצעות הוזמנו מחברות פרטיות עולמיות ותקציבים החלו להיות מופנים לנושא. ייתכן כי בעוד כמה שנים תוכל המדינה לנצל את הפסולת שלה בצורה יעילה הרבה יותר מאשר כיום.

אריאל מליק – איש עסקים ויזם.
אריאל מליק משקיע בחברות אנרגיה וביוכימיה ומתמחה בעיקר בשוק ההון.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אריאל מליק

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אריאל מליק

מאת: אריאל מליקאיכות הסביבה 13/11/138673 צפיות
כשמדברים על מחזור, שבדיה היא מדינה מוצלחת מאוד, לכל הדעות. רק ארבעה אחוזים מהפסולת הביתית במדינה מועברת למזבלות. שאר הפסולת ממוחזרת או משמשות כדלק בתחנות כוח הפועלות באמצעות פסולת. בכתבה שפורסמה ב-PRI נכתב על הפתרון היצירתי שמצאו בשבדיה למחסור בפסולת.

מאת: אריאל מליקאיכות הסביבה 21/10/131179 צפיות
בכתבה שפורסמה באתר Energy Digital נכתב כי סין צפויה להאיץ את קצב הצמיחה של ייצור אנרגיה מפסולת. על פי הפרסום, הצפי הוא להכפלת נתח השוק שלה בענף עד סוף שנת 2018.

מאת: אריאל מליקאיכות הסביבה 27/05/131593 צפיות
בניית מפעל לאנרגיה סולארית החלה במרוקו עם טקס מרשים של הנחת אבן הפינה בהשתתפותו של המלך מוחמד החמישי.

מאת: אריאל מליקאיכות הסביבה 19/05/131525 צפיות
מפעלים חדשים שאמורים להיות מוקמים בבריטניה הם העתיד של האנרגיה הירוקה עליה בונים כיום. צמד מפעלים שצפויים לשנות את פני האנרגיה הירוקה.

מאת: אריאל מליקאיכות הסביבה 13/05/131015 צפיות
בכפר קטן בהודו מצטרפים למהפכה הירוקה ומתחילים בהקמת מפעל חדש שכל מטרתו המרת פסולת רטובה ויבשה לצרכי אנרגיה.

מאת: אריאל מליקאיכות הסביבה 23/04/131168 צפיות
חברה העוסקת בשריפת פסולת לטובת אנרגיה באבו דאבי עושה את המיטב על מנת להקים מפעל לשריפת פסולת לצרכי אנרגיה לקראת 2017. עתיד ירוק באמירויות.

מאת: אריאל מליקהודעות לעיתונות - כללי17/04/131222 צפיות
מפעל מרשים לשריפת פסולת לאנרגיה מוקם בדנמרק עם מדרון תלול של 1500 מטרים וארובות עשן. מדובר באחד המפעלים המודרניים באירופה כעת

מאמרים נוספים בנושא איכות הסביבה

מאת: yoni romאיכות הסביבה 14/11/191360 צפיות
מדינת ישראל מעודדת את ייצור החשמל דרך מערכות סולאריות. פתרון זה הוא פתרון ירוק, ידידותי לסביבה וזמין בבתים פרטיים ושטחים עסקיים. מערכת סולארית עסקית היא מערכת אשר נבנית על גגות בתי עסקים ובכלל זה: שטחים מסחריים, מפעלים, בנייני משרדים ודומיהם.

מאת: Roei Kalvoאיכות הסביבה 11/12/171630 צפיות
מהו פינוי נייר? איך מבצעים פינוי נייר? איזה שלבים כלולים בתהליך מיחזור נייר? למה גופי תעשייה זקוקים לשירותי פינוי נייר?

מאת: אור מחשביםאיכות הסביבה 24/10/161834 צפיות
מה היא אנרגיה סולארית? אנרגיה, או חשמל, מיוצרת בדרך כלל מנפט, גזים, ופחם, וכל החומרים האלה פולטים פחמן דו-חמצני ופוגעים בסביבה, בכדור הארץ כולו, וכן בבריאות שלנו ושל בני משפחתינו. בנוסף לכל זה, האנרגיה הזו לא מתחדשת – ברגע שנגמר הנפט בעולם, לא נמצא עוד, וכשנגמר הפחם, ייקח אלפי שנים עד שהוא יתחדש בכמויות שאנחנו צורכים כיום. במקומות שונים בעולם, החומרים האלה כבר נגמרו, והיום אנחנו בדרך צלחה לגמור את מה שנשאר באיזורים שעוד יש בהם את החומרים האלה.

מאת: קליבר 818איכות הסביבה 17/11/143130 צפיות
במקביל לשיפור מנועי בנזין, יצרניות רכב שונות מייצרות מנועים הצורכים סוגים שונים של דלק, ישנם סוגי דלק ידידותיים יותר לסביבה יותר בהשוואה לאחרים.

מאת: איוורור והנדסהאיכות הסביבה 05/11/142720 צפיות
מהו חוק אוויר נקי? חוק אוויר נקי, התשס"ח- 2008, גובש על ידי קבוצת חברי הכנסת ועמותת "אדם טבע ודין" ונכנס לתוקף ביום 1/01/2011.

מאת: בני דואניאיכות הסביבה 30/10/142684 צפיות
אחד הרעיונות הבולטים ביותר שעומדים לקבל בקרוב משנה תוקף הוא הוצאת שקיות הניילון החינמיות מהסופרמרקט הקרוב לביתכם. למעשה, כל קונה ייאלץ להגיע עם שקית רב פעמית מהבית על מנת להניח בפנים את המוצרים אותם הוא רכש, כאשר לשקיות הניילון אליהן התרגלנו עד עכשיו לא יהיה יותר שימוש, אלא אם נהיה מוכנים לשלם תמורתן.

מאת: שלומית לנגאיכות הסביבה 26/12/138784 צפיות
כיום כל משרד מחזיק לפחות מדפסת אחת. טונרים של מדפסות לייזר המושלכים לפח האשפה הם פוטנציאל לנזק סביבתי כבד. מה ניתן לעשות כדי להתמודד עם בעיה סביבתית זו?

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica