חפש מאמרים:
שלום אורח
25.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

כירורגיית מוח

מאת: סרגיי ספקטוררפואה13/11/20131113 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

כירורגיית מוח:

כירורגיית מוח היא אחד התחומים היוקרתיים ביותר בעולם הרפואה, למסלול זה מתקבלים רק הטובים שברופאים תוך שהם צריכים לעבור מסלול התמחות מפרך האורך קרוב לשתי עשורים. כירורגיית מוח מטפלת בפגיעות ונזקים במוח, הנזקים יכולים לנבוע מפגיעה חיצונית, מגידול מזדמן, עקב בעיות תורשתיות וכד'.

עיסוק בכירורגיית מוח דורש היכרות מעולה עם כל חלק ואזור במוח, כדי לסבר את האוזן אפרט כי מוח האדם מורכב משלושה מבנים עיקריים שהם: המוח הגדול, גזע המוח והמוח הקטן, במוח ניתן למצוא רקמות שונות כגון רקמת החומר האפור המכילה בעיקר תאי עצב ורקמת החומר הלבן. רופא כירורג ידע בדיוק כיצד לחדור אל המוח תוך גרימת נזק מזערי. עיסוק בכירורגית מוח גובה פעמים רבות מחיר כבד מהרופא, מצד אחד הוא נדרש להתמודד עם קושי פיזי הנובע ממשמרות ארוכות ועמידה בלחץ של ניתוחים היכולים לארוך מספר שעות, ומן הצד השני קשיים נפשיים אשר נובעים ממות מטופלים או אי שיפור במצבם.

הדרך אל התואר הנכסף עוברת דרך שבע שנים של לימודי רפואה, שש שנות התמחות ואינספור השתלמויות. להיות מנתח מוח משמעו להיות הטוב ביותר ולהכריע מדי יום על גורל חייהם של המטופלים. ניתן לסכם ולומר שעיסוק בכירורגית מוח היא שליחות אותה מבצעים רופאי המוח הטובים ביותר, שליחות שבסופו של כל יום מצילה את חייהם של מספר לא מבוטל של אנשים.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

ד"ר סרגיי ספקטור, מומחה בעל שם עולמי בנוירוכירורגיה, מנהל מרכז ניתוחי בסיס הגולגולת בבית החולים האוניברסיטאי הדסה עין כרם.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת סרגיי ספקטור

מאת: סרגיי ספקטוררפואה23/12/131196 צפיות
מסלול ההכשרה של רופא המתמחה ברפואת מוח מתחיל בשבע שנות לימודים שלאחריהן מתחילה תקופת התמחות ארוכה האורכת מספר שנים.

מאמרים נוספים בנושא רפואה

מאת: דוד כהןרפואה23/09/201466 צפיות
בימינו, כשהבריאות עולה לראש סדרי העדיפויות, חשוב לדעת לבחור רופא מומחה לרפואת אוזן גרון, כדי למנוע בעיות עתידיות, כדי לטפל בבעיות קיימות וכדי לשלול מחלות.

מאת: קרוסלה הריון ולידהרפואה24/04/192365 צפיות
לא אחת שולח הרופא את המטופל לבצע CT של מערות האף כדי לאתר בעיה זו או אחרת. עיבוי ברירית הסינוסים - ממצא שכיח ב-CT של מערות הפנים. העיבוי מתרחש בדרך כלל כתוצאה ממצב דלקתי בסינוסים. הסינוסים הם למעשה חללי עצמות הפנים המלאים באוויר. בדופן החללים האלה מצויה רקמה עדינה – הרירית. הרירית היא זו שמייצרת את הליחה בעת הצטננות, אך במצב דלקתי יכול להיווצר מצב של עיבוי ברירית.

מאת: קרוסלה הריון ולידהרפואה19/03/192437 צפיות
מה הגורמים והתסמינים של סינוסיטיס אצל ילדים? וכיצד מטפלים?

מאת: דוד כהןרפואה30/01/192018 צפיות
סינוסיטיס היא מחלה זיהומית שיכולה להיות כרונית ולעיתים יש נטייה גנטית לחלות במחלה. הגורמים למחלה הם בעיקר הצטננות וגודש באף ובמערות הפנים (לחי, עיניים ועוד), כשיש כאבים שלא חולפים באזור הפנים חשוב להבדק ע"י רופא על מנת למנוע סיבוכים

מאת: ילדונתרפואה15/08/182431 צפיות
ניסויים בבעלי חיים אינם רק נושא מדעי אלא גם טעונים רגשית. למצדדים בניסויים בבעלי חיים וגם למתנגדים יש טיעונים צודקים, מוכחים וכבדי משקל. להלן ננסה להבין ולו במעט את מורכבות נושא הניסויים בבעלי חיים.

מאת: יצחק בכררפואה18/06/181438 צפיות
לחץ בעבודה ובריאות לקויה הם עניין שכיח. מחקרים רבים הוכיחו את הקשר הזה שבין לחץ נפשי לבין בריאות לקויה. המחקר הנוכחי מצא שלחץ נפשי גבוה גורם גם לאובדן ימי עבודה על רקע של בעיות נפשיות וכמובן להפסדים כלכליים. העובד הוא הנכס הכי חשוב של המעביד. עובד מרוצה הוא עובד יצרני. עובד מדוכא הוא עובד שלא ניתן למצות את יכולתיו. התפיסה הזאת מתבססת על מגוון רחב של מחקרים כולל המחקר הנוכחי שעסק בתחום הארגונומיה וההשפעה שיש למצבו הנפשי של העובד על היכולות שלו.

מאת: אלעד סאעת רפואה29/03/181384 צפיות
פריצת דיסק, חוויה זה בבטוח לא... פריצת דיסק... רק מלשמוע את צירוף המילים הזה נעשה כאב מדומה בגוף. ללא ספק פריצת דיסק היא בעיה בריאותית המעיקה על הסובלים ממנה ומשנה את איכות חייהם שלא לטובה כמובן. עם זאת עולמנו המפותח לא נותן לנו להישאר עם הכאב יותר מדי זמן ומצא לנו אפשרות מצוינת להעלים את הכאב.. קראו את המאמר הבא והכירו את הדרך.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica