חפש מאמרים:
שלום אורח
26.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

עישון בשר - איך לבשל בשר טעים במעשנת

מאת: נ.אמתכוני בשר23/12/20143443 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

עישון מזון היא אחת השיטות העתיקות לשימור בשר ודגים. עישון באמצעות הנחת הבשר בתוך מעשנת סגורה אליה מועבר עשן שנוצר משריפת גזרי עץ. טעמו של הבשר משתנה על פי משך העישון, סוג העץ, וכמות העשן. עישון מזון משמש גם למטרות טעם בלבד.

אסאדו בקר, אסאדו טלה, חזה בקר, עופות, דגים - הם חלק מהאפשרויות הנהדרות לעישון.

עישון בשר מבשל את הבשר בטמפרטורה נמוכה, בסביבה מעושנת, למשך מספר שעות. הטמפרטורה הנמוכה, בין 80 ל-100 מעלות צלזיוס - מאפשרת לעץ ולפחם שבמעשנת להתעשן לאיטם במקום להישרף.תהליך זה מקנה את הטעם המעושן הייחודי לבשר.

קיימות שתי שיטות של עישון: יבשה ורטובה. עישון יבש משתמש בחום עקיף בבישול האוכל, בזמן שעישון רטוב משלב בתהליך נוזלים, למשל יין, שמונח בתחתית המעשנת, במחבת.

עישון בשר הינה שיטה אשר מקנה טעם ייחודי ומעודן - הבשר מתקבל נימוח, בעל ריבוי טעמים בהתאם לתיבול ולדרך העישון שבחרנו.

כמה טיפים לעישון: יש לשמור על מחבת המים או היין מלא, אם אתה בוחר בשיטת העישון הרטוב. המים\היין יעזרו לשמור רוך הבשר ויוסיפו ארומטיות.
כאשר מעשנים בפעם הראשונה, רצוי להתחיל עם כמות קטנה של סוג העץ שבחרתם, בכדי להתנסות בטעם.
שבבי עץ מחזיקים זמן רב יותר כאשר מרטיבים אותם ואוגדים אותם בנייר אלומיניום. נקבו חורים באלומיניום, והניחו על הפחמים.

בתאבון!

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

נ.א

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת נ.א

מאת: נ.ארכב16/05/161753 צפיות
מה זה בעצם מגדש טורבו לרכב? מה הם יתרונותיו? וכיצד יש לתחזק אותו על מנת למנוע תקלות מיותרות? כל מה שרציתם לדעת על טורבו לרכב - במאמר הבא.

מאת: נ.אתחבורה ורכב - כללי03/02/161170 צפיות
לגז טבעי פחממני פוטנציאל אקולוגי גדול - הוא מייצר פחות זיהום סביבתי בהשוואה לשריפת דלקים כמו בנזין או דיזל ועשוי להפחית נזקים סביבתיים באופן משמעותי. בתחום הגפ"מ, ישנה שאיפה לקידום השימוש בגז טבעי לצרכיי המשק הישראלי, ובכללו, התחבורה הציבורית והפרטית בישראל. טכנולוגית ההנעה בגז של ימנו היא טכנולוגיה משוכללת בהרבה משהייתה בהתחלה וממשיכה להשתכלל כל הזמן. גם מהפן הכלכלי, יש לשימוש בגז טבעי פחממני לצרכי הנעת רכבים יתרון על פני השימוש בדלק.

מאת: נ.אעסקי מזון17/11/151653 צפיות
מתכננים אירוע? המאמר הזה נכתב עבורכם. כל מי שיצא לו לתכנן אירוע עבר, כבר יודע ששניים מן הגורמים החשובים ביותר בתכנון אירוע מוצלח הם כיבוד ואטרקציה. בר מתוקים לאירועים ודוכני מזון, שהפכו לשם דבר בתחום הקולינריה לאירועים בשל יתרונותיהם הרבים, הם הדרך האולטימטיבית לשלב אטרקציה קסומה עם כיבוד יוצא מן הכלל ולהפוך את האירוע שלכם בקלות למוצלח. אז איך בדיוק מתפקד בר מתוקים גם כאטרקציה? אילו סוגי בר מתוקים לאירועים ודוכני מזון יש? ואיך מתאימים אותם בהצלחה לסגנון האירוע? כל התשובות במאמר הבא.

מאת: נ.אקוסמטיקה23/12/141912 צפיות
הזדקנות מואצת עשויה לפגוע באיכות החיים ולקצר את תוחלתם. אמנם לא ניתן לעצור את תהליך ההזדקנות, אך בהחלט ניתן להאט את הקצב שלו. ניתן לסייע לתהליך האנטי-אייג'ינג על ידי ניהול אורח חיים בריא, הקפדה על פעילות גופנית תקינה ותזונה בריאה. מעבר לטיפולים השונים לטיפוח העור וטיפולים שנלחמים בקמטים שמוצעים בשוק - אפשר להתחיל ממש בבית הפרטי שלנו, במקרר. הנה סקירה קצרה ורשימת 5 מזונות מפתיעים, לוחמי אנטיאייג'ינג שריריים ונחושים.

מאמרים נוספים בנושא מתכוני בשר

מאת: amirdadon90מתכוני בשר17/01/173692 צפיות
ניתן לומר כי אפשרי למצוא היום מנגל גז אשר יגיע במגוון רחב של תצורות שונות. בין אם תהיו מעוניינים במנגל קטן ופשוט ובין אם באחד עוצמתי אשר יהיה רחב היקף, דעו לכם כי עקב הביקוש הרב שקיים היום בשוק ניתן למצוא את כל סוגי המנגלים שתוכלו לדמיין ובמחירים יוצאי דופן.

מאת: shlomy mutzafiמתכוני בשר10/12/141851 צפיות
כשמדובר על קייטרינג לאירועים לרוב מדובר על קייטרינג בשרי, מגוון בחירה רחב של מנות בשריות נבחר לככב ברוב הזמנות הקייטרינג, וכשהקייטרינג מהווה את אחד הדברים המרכזיים באירוע מומלץ לבצע מספר בדיקות טרם בחירת חברת הקייטרינג לאירוע שלכם, בייחוד לעבודה שיש כיום עסקים רבים בתחום שחלקם מקצועיים יותר וחלקם פחות

מאת: דניאל מוריץמתכוני בשר28/10/145621 צפיות
אחד הימים בהם עם ישראל נוהר לחנויות על מנת לקנות מוצרי בשר שונים הוא כמובן יום העצמאות. מדובר לא רק בחג למדינת ישראל אלא גם בחג לתפארת הבשר, כאשר המוני בית ישראל פושטים על רשתות המזון שמספקות מוצרי בשר קפואים ועל הקצביות והאטליזים שמאפשרות גישה לבשר טרי.

מאת: רונן וינברגמתכוני בשר18/04/146229 צפיות
קייטרינג בשרי עם כהגשה יכולה להיות בעד או נגד, תלוי את מי שואלים. היתרונות הם יותר מרובים. ניתן ליהנות משירות הגשה בכל מקום ובכל עת. אפשר לקיים אירוע בחיק הטבע ולקחת אתכם את האוכל שהוכן מבעוד מועד ואם זה אפשרי מבחינה לוגיסטית, לתאם עם חברת ההסעדה את האופן שבו יגיע המזון החם אל הנקודה שבה אתם מתכננים לאכול והגשתו חם אל השולחנות אשר מבקשים ומביאים אל המקום.

מאת: ישראל פלדמןמתכוני בשר23/02/148454 צפיות
ישראל פלדמן בשר מגיש לכם מתכון בשר קל להכנה. מדובר ברוסטביף מפילה בקר, בשילוב מנצח של חרדל ודבש. הכמויות במתכון מיועדות לשלושה עד חמישה סועדים.

מאת: ישראל פלדמןמתכוני בשר03/02/148642 צפיות
בדומה למוצרי מזון רבים אחרים, גם למוצרי בשר שונים ישנם תאריכי תפוגה. חשיבותם של תאריכי תפוגה כאלה, כאשר מדובר על מזון מהחי, משמעותיים הרבה יותר לעומת מוצרים יבשים, למשל. כאשר מדובר במוצרים מהחי לא רק שלא מומלץ לצרוך מזון ישן שפג תוקפו, אלא שהדבר גם עשוי להוות סכנה מהותית לבריאות וזאת בשל התפתחותם של חיידקים ומחוללי מחלות אחרים שמתרבים עם הזמן.

מאת: רונן וינברגמתכוני בשר01/04/132254 צפיות
סילבוס 1. איך לבחור בשר איכותי 2. מילון חלקי הפרה ושימוש נפוץ 3. טיפים להתעסקות עם בשר 4. סיכום ונקודות עיקריות

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica