חפש מאמרים:
שלום אורח
20.05.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

הטעיות מחקרי תזונה ? כאן תראו למה....

מאת: חיים לוידיאטה ותזונה11/08/2010994 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

· חוזק הקשר- במחקר שלי נבדוק זאת ע"פ ה-RR. אם המדד יהיה גדול מ-1 משמע שככל שכמויות הסידן שצורכים במהלך ההריון קטנות כך הסיכון למשקל תינוק נמוך, גדול יותר.

· מתדולוגיה- האם שיטות המחקר והניתוח תקינים. במחקר שלי אני אבדוק שגודל המדגם מתאים(מדגם גדול) והאוכלוסייה נבחרה כראוי (נשים בחודשים מתקדמים לא בסיכון וכו').

· עקביות- האם מחקרים שונים, בתנאים שונים מצאו תוצאות דומות. כלומר ככל שיהיו יותר מחקרים ותמיכה מאוכלוסיות/מדינות שונות הקשר יהיה יותר סיבתי.

· זמן- האם הסיבה המשוערת (החשיפה) מופיעה לפני התוצאה. במחקר שלי אנו רוצים להראות שככל שנשים צרכו יותר סידן במהלך ההריון כך בעצם נולדו להן תינוקות במשקל גבוה יותר. כלומר כאן חשיפה לרמות נמוכות (צריכה מועטה של סידן) מובילה למחלה (משקל לידה נמוך).

· קשר מנה תגובה- האם יש עלייה או ירידה בתגובה בהתאם לשינויי בחשיפה. במחקר שלי אני אבדוק האם המשקל של התינוקות משתנה בהתאם לרמות הסידן שהאם צורכת במהלך ההריון.

· סבירות ביולוגית- האם ניתן להסביר ע"י מנגנונים ביולוגיים. במחקר שלי אני אבדוק מהו המנגנון שמשפיע על צריכת הסידן וניצולו בגוף של האם לבין משקל התינוק.

· סגוליות/ספציפיות- האם הקשר מוגבל לסיבה אחת ותוצאה אחת. במחקר שלי אני אבדוק האם צריכה נמוכה של סידן היא זו שגורמת למשקל לידה נמוך בתינוקות או שישנו גורם נוסף.

· ניסוי- האם קיימת הוכחה מניסוי אקראי מבוקר שאכן הקשר מתקיים. יכולת ניבוי: קיום החשיפה מנבא את התוצאה. במחקר שלי אני אבדוק האם קיים מחקר שעשו ניסוי קליני אשר יאושש את מה שאני רציתי להוכיח.

· קוהרנטיות- המידע שהתקבל מתיישב עם הידע הקיים. במחקר שלי אני אבדוק שאכן ככל שצורכים כמות קטנה יותר של סידן במהלך ההריון משקל התינוק קטן יותר – לפי הידע הקיים עד כה.

 

לכן כאשר אתם עושים דיאטת אטקינס או  אינדקס גליקמי

או כל דיאטה אופניתית אחרת כדאי להצטרף לקבוצת תמיכה שתלווה אותך עד ההצלחה ולא בדיאטות אופניות.

 



תגיות המאמר: בריאות, דיאטה


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

כדי להצליח בדיאטה כדאי להיעזר בדיאטנית .

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת חיים לוי

מאמרים נוספים בנושא דיאטה ותזונה

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה ותזונה06/03/201574 צפיות
קובי עזרא ויטמין D כנגד זיהומים - ויטמינים. לאחר התפרצויות שפעת H1N1 בשנת 2009, המליצו בחום על כל עובדי הבריאות והחולים להיבדק ולטפל במחסור בוויטמין D כדי למנוע החמרה של דלקות בדרכי הנשימה. ויטמין D מפחית גם את ייצור הציטוקינים הפרו-דלקתיים, מה שעלול להפחית את הסיכון לסערת ציטוקין בזיהום H1N1.48

מאת: מאיה אהרונוביץדיאטה ותזונה27/10/192013 צפיות
טיפים מסדנת תזונה- כיצד להקפיד על תזונה בריאה בשעות העבודה

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה08/08/181710 צפיות
שורש מאקה הוא שורש מופלא הגדל בהרי האנדים. הוא מכיל את כל אבות המזון ומוגדר כמזון על. מחקרים מראים על סגולות רבות שיש לשורש בתחומים שונים. כיצד מאקה יכול לעזור לכם ולמה כדאי לכם לצרוך אותו.

מאת: דודישדיאטה ותזונה16/03/181294 צפיות
כיום כולנו יודעים שעודף משקל הוא לא בריא. אורח החיים העכשווי הביא לנו את שומן הטראנס, העבודות הסטאטיות וחוסר התזוזה שלנו לאורך היום

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה22/01/189841 צפיות
מגנזיום הוא מינרל חשוב לתפקוד תקין של גוף האדם, מבדקים בישראל מצאו שהישראלים סובלים מחוסר חמור במגנזיום בערבות הרגלי השתייה בישראל. כיצד מגנזיום משפיע על הגוף והאם כדאי לי לצרוך אותו?

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה22/01/181529 צפיות
תבלין הכורכום הפופולרי משמש את התרבות ההודית כבר אלפי שנים בטיפול בבעיות בריאותיות שונות. מחקרים אחרונים על תבלין הכורכום השאירו את המומחים פעורי פה לנוכח היכולות האנטי דלקתיות שבחומר הפעיל בתבלין הכורכום - הכורכומין. כיצד הכורכומיו עובד וכיצד הוא יכול לסייע לטיפול בבעיות רפואיות שונות.

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה15/01/181584 צפיות
גרסיניה קמבוג'יה הוא להיט הרזיה שכבש את העולם בעקבות תכניתו של ד"ר אוז מתכנית הבריאות האמריקאית. כיצד גרסיניה קמבוג'יה יכול לסייע לכם לרדת במשקל?

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica