חפש מאמרים:
שלום אורח
25.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

התישנות חוב לבנק - פסיקת שלום מיום 17.4.08

מאת: סגולה אלטמןבנקאות21/05/20091675 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

ביום 17.4.08 נדחתה תביעת בנק נגד לקוחו עקב תום תקופת התיישנות ע"י בימ"ש שלום ב- תא (חי') 13485/03 בנק מסד בע'מ סניף חיפה נ' ס.א.ס.סי אייר סרביסס בע'מ .
בית המשפט קבע, כי התישנותו של חוב שפירעונו עם דרישה הנה 7 שנים ממועד דרישת החוב הראשונה ע"י הנושה.
במקרה דנן, החברה הנתבעת פתחה חשבון בנק. עם פתיחת החשבון ניתנה לחברה מסגרת אשראי, והערבים לחובות החברה שנתבעו יחד עמה ע"י הבנק חתמו כתב ערבות לפירעון חובותיה של החברה. השאלה שנדונה היתה מהו המועד שבו מתחילה לרוץ תקופת התיישנות החוב שנותר בחשבון עובר ושב של החברה בבנק.
  בימ'ש השלום דחה תביעת הבנק כנגד החברה בקובעו: סעיף 6 לחוק ההתיישנות קובע את המרוץ לתחילת מנין תקופת ההתיישנות 'ביום שבו נולדה עילת התביעה', דהיינו, היום שבו התגבשו העובדות המהותיות, המזכות את התובע (הנושה) בקיום החייב כלפיה ע'י הנתבעים (החייבים).
הקושי במקרה של חוב לבנק הנובע מקיום יתרת חובה בחשבון עו"ש, הנו שהמדובר בחיוב שלגביו הצדדים לא קבעו מועד לקיומו (כי כאשר מדובר בחיוב, מועד לקיומו, תתגבש העילה ביום שנקבע לקיומו ואין בעיה לבדוק את מועד קיום החיוב כי הוא הוגדר באופן ברור ע"י הצדדים).
במקרה זה, יש לברר מתי יתחיל מרוץ תקופת ההתיישנות.

 בית המשפט פסק, כי במצב בו הוסכם על מועד פירעון עתידי או כאשר הוסכם כי החיוב יקוים לאחר דרישה, אזי, החיוב מתגבש עם הדרישה.
במקרה דנן, הצדדים קבעו כי מועד קיום החיוב יהיה 'עם דרישה'.
כפי שנפסק באשר לחיוב קולטראלי (כגון ערבות או בטוחה לחוב), ניתן לעיתים להסיק מתוך הנסיבות כי כוונת הצדדים היתה ליתן משמעות לדיבור 'עם דרישה', באופן שההתיישנות תחל לרוץ מיום הדרישה. במצב דברים זה, אין לממש את החיוב הקולטראלי בלא דרישה, וההתיישנות תחל ממועד הדרישה.

בית המשפט קבע, כי התנהגות הבנק מלמדת בבירור כי הבנק בחר להעמיד את מלוא 'ההלוואה' (האשראי שנתן, ושבגינו נמצא החשבון ביתרת חובה) לפירעון מידי, וחוב הנתבעים לבנק התגבש כבר במועד הוצאת מכתב הדרישה הראשון.
מאחר ועברו מעל 7 שנים ממועד הוצאת מכתב הדרישה הראשון ועד למועד הגשת התביעה, קבע בית המשפט כי התביעה התיישנה, ודינה להדחות.
 באשר לטענת הבנק לפיה יש למנות את התקופה מהמועד שנקבע בין הצדדים לתום תקופת האשראי, אמר בית המשפט,כי משבוטל האשראי ע'י הבנק, בטרם הסתיימה התקופה המקורית, אזי אין כבר כל משמעות למועד הראשוני שנקבע בין הצדדים לתום תקופת האשראי.
יצויין, כי בית המשפט לא קיבל את טענת הבנק לפיה המכתב לא התקבל ע'י הנתבעים, ומכאן שלא 'נקלטה הודעת הביטול', וזאת נוכח האמור בבקשה לפתיחת חשבון ותנאים כללים לניהול חשבון, ובכתב ההתחייבות והערבות.
כמו כן, במכתב ששלח הבנק לא נאמר כי המועד לתשלום יחול מקבלת המכתב, ובמקרה דומה נפסק, כי הבנק שלל מעצמו במכתב הדרישה את האפשרות שניתן לראות במועד קבלת המכתב את המועד הקובע ולכן אין כל נפקות למועד קבלת המכתב ע'י הנמען.

המקור למאמר זה הנו אתר נבו: www.nevo.co.il

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

בעלת תואר ראשון בחשבונאות וכלכלה- האוניברסיטה העברית, ירושלים.
18שנות ניסיון בתחומי החשבונאות והכלכלה ועשרות הצלחות בעקבות מתן חוות דעת מומחה בתחומי בדיקות בנקים, הערכות שווי ואומדן נזקים כספיים (כגון למוניטין)לפירמות מובילות במשק וללקוחות פרטיים.
 יוצאת BIG 4, נמנית על רשימות המומחים של בית המשפט המחוזי בתל אביב, של ההסתדרות הציונית העולמית ושל משרד המשפטים. הוזמנה לדיוני ועדת חוקה חוק ומשפט בנושא הלוואות חוץ בנקאיות.03-6475937

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת סגולה אלטמן

מאת: סגולה אלטמןפיננסים וכספים - כללי 21/05/091223 צפיות
יתרונות מוסד הבוררות בכלל והבוררות העסקית בפרט על פני התדיינות משפטית רגילה ואופיו של הליך הבוררות על קצה המזלג, בפרט בעת מיתון.

מאת: סגולה אלטמןגישור ובוררות21/05/091348 צפיות
יתרונות מוסד הבוררות בכלל והבוררות העסקית בפרט על פני התדיינות משפטית רגילה ואופיו של הליך הבוררות על קצה המזלג, בפרט בעת מיתון.

מאת: סגולה אלטמןגישור ובוררות21/05/091359 צפיות
יתרונות מוסד הבוררות בכלל והבוררות העסקית בפרט על פני התדיינות משפטית רגילה ואופיו של הליך הבוררות על קצה המזלג, בפרט בעת מיתון.

מאת: סגולה אלטמןגישור ובוררות21/05/091307 צפיות
מתי כדאי להיעזר בחו"ד מומחה לכספים ומה היא מניבה.

מאת: סגולה אלטמןעסקים - כללי21/05/091238 צפיות
מתי כדאי להיעזר בחו"ד מומחה לכספים ומה היא מניבה.

מאת: סגולה אלטמןשירותים לעורכי דין21/05/091404 צפיות
מתי כדאי להיעזר בחו"ד מומחה לכספים ומה היא מניבה.

מאת: סגולה אלטמןבנקאות21/05/091432 צפיות
עמלות הבנקים, הוצאות שכ"ט עו"ד והוצאות המשפט בהן בנק מחייב חשבון, בראי חוק הריבית

מאמרים נוספים בנושא בנקאות

מאת: דניאל מלמדבנקאות17/05/201249 צפיות
כאשר אדם מגיע למצב שבו הוא כבר לא יכול לעמוד בהוצאות החודשיות שלו והוא מתמוטט כלכלית – הוא צריך להכריז על חדלות פירעון ולפתוח צו פשיטת רגל בבית המשפט. להמשך קריאה כנסו לפוסט >>

מאת: רוי ורלבנקאות23/10/171446 צפיות
Does thinking about your credit report give you awake? The sound advice above will help you fix your credit and be proud that you are financially responsible again.

מאת: רוי ורלבנקאות16/10/171541 צפיות
Now is the best time to start taking charge of your personal financial issues. Use the tips and techniques from this article to learn some sound personal finance tips. You do not need to take classes or years of training to start seeing big savings by improving your financial management skills. Every single knowledge you learn will help.

מאת: נועם קוריס משרד עורכי דיןבנקאות01/06/171830 צפיות
הבנקים מחוייבים בחובת גילוי מוגברת כלפי לקוחותיהם, מהי חובת הגילוי של הבנק כלפי הערבים של לקוחותיהם ?

מאת: נועם קוריס משרד עורכי דיןבנקאות01/06/171538 צפיות
האם בנק יכול לסרב לתת שירות ללקוחות מסויימים ? מהם התנאים לחוקיות סירוב הבנק לתת שירות ללקוח

מאת: איילתבנקאות20/01/162033 צפיות
טיפים - איך לא להיכנס למינוס מאת עו"ד רוני ברוש: על רקע מציאות כלכלית לא פשוטה ולעיתים אפילו סבוכה מאוד קל להתפתות לקחת עוד הלוואה או להיכנס למינוס בבנק. למעשה, יותר מידי הלוואות או משיכת יתר

מאת: ירון כהןבנקאות30/07/1510879 צפיות
יש לא מעט מוסדות ומשרדים שמבקשים אישורים נוטריונים עבור מסמכים שונים שמגיעים בשפות זרות. מסמכים כגון מסמכי לידה, תצהירים, דרכונים, תעודות, תעודות פטירה, תעודות נישואין או גירושין, מסמכי בעלות על רכוש והרשימה עוד ארוכה.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica