חפש מאמרים:
שלום אורח
16.07.2025
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

הכבד, המוח, רקמת השומן, השריר הלב - אנרגיה

מאת: יעקב קובי עזראאופניים20/02/20111218 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

הכבד, המוח, רקמת השומן, השריר הלב - אנרגיה

מידור: בציטוזול מתרחשים הגליקוליזה, סינתזת ח' שומן ומסלול פנטוז הפוספט.

במטריקס המיטוכונדריאלי מתרחשים פירוק ח' שומן, מעגל קרבס, פוספורילציה אוקסידטיבית ויצירת גופי קטון.   הקשר בין הרקמות השונות מתרחש דרך מע' הדם.

המוח: מקבל כמקור אנרגיה רק גלוקוז המועבר אליו ע"י GLUT3, המספק כמות קבועה של גלוקוז למוח ובמקרים חריגים גופי קטון (במצב של רעב מתמשך). בגלל מחסום בין המוח למע' הדם, אלבומין הקושר ח' שומן לא מגיע למוח ולכן ח' שומן לא יכולות לספק מקור אנרגיה. אין מאגרי אנרגיה ולכן יש צורך באספקה רציפה של גלוקוז. במוח גלוקוז עובר חמצון מלא ל-CO2.

שריר הלב: הדלק העיקרי הוא ח' שומן. כמו כן, גופי קטון ולקטט יכולים לשמש כדלק. למעשה, הלב מעדיף שימוש באצטואצטט על פני גלוקוז.

רקמה שומנית: אחראית לאספקת ח' שומן לרקמות אחרות ולאספקת גליצרול. מאגר עשיר מאוד של ח' שומן וגליצרול בצורה של טריאצילגליצרול. פירוק טריאצילגליצרול נעשה ע"י שימוש באנרגיה מגלוקוז.

תאי השריר: מבצע עבודה מכנית ומשתמש גם בגלוקוז ובח' שומן כמקור אנרגיה וגם בגופי קטון. בנוסף, מתרחשת בשריר סינתזת גליקוגן לצורך אחסון אנרגיה. כתוצאה מגליקוליזה אינטנסיבית (תנאים אנאאירובים) בשעת עבודה נוצר ריכוז גבוה של לקטט שעובר למע' הדם ונכנס לכבד. בעקבות פעילות מוגברת של גליקוליזה יש פירוק חלבונים ונוצר אלאנין. בשעת מנוחה, ח' שומן הן הדלק העיקרי בשריר ומספקות 85% מן האנרגיה הדרושה.

תאי הכבד: מפעל לעיבוד מזון ואספקת גלוקוז לרקמות אחרות. ח' שומן מגיעות לכבד ושם מסונתז טריאצילגליצרול או שנכנסות ל-? אוקסידציה ליצירת אנרגיה. גלוקוז מסונתז בכמויות גדולות בכבד לצורך אספקה למוח ולשריר. גלוקוז 6 פוספטאז הוא אנזים סופי בגלוקונאוגנזה ואינו נמצא בשריר ובמוח אלא רק בכבד. הכבד יכול להשתמש בכל המקורות כמקור אנרגיה- ח' אמינו, ח' שומן, גלוקוז וגופי קטון. ריכוז הגלוקוז בדם הוא 4-5mM, כמות נמוכה של אנרגיה- אם גלוקוז לא נכנס למחזור הדם האנרגיה הזו מנוצלת תוך דקות. בכבד יש פחות גלוקוז מאשר בשריר כיוון שיש יותר שריר בגוף. המוח צורך כ-60% מהגלוקוז שנוצר בכבד, בנוסף גלוקוז נצרך כמזון בעת מנוחה. 15% של האנרגיה היומית נצרכת ע"י המוח. פעילות המוח לא משתנה הרבה ממצב שינה למצב מבחן. 20% מצריכת החמצן היא ע"י המוח ולכן הפסקת אספקת גלוקוז וחמצן למוח יכולה לגרום לנזק אדיר תוך זמן קצר.

* דיאטת מרק כרוב *  * דיאטה לפי סוג הדם * * דיאטת פריטיקין *

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

קובי עזרא, מומחה לרפואה נטורופטית, תזונאי ומאמן כושר. מר יעקב עזרא הינו מרצה במכון מור (לאוסטאופורוזיס) ובבית הספר להסמכות מאמנים של וינגייט - באוניברסיטת ת"א (אימונים לפיתוח הגוף ותזונה).

כתב את הספרים:
1. אבן הפינה בתחום פיתוח הגוף.
2. ספורטולוגיה - המדריך לספורטאי.
3. סטרואידים-כל מה שרצית לדעת? ולא העזת לשאות!

בעל קליניקה לרפואה נטורופטית ונותן שרותים:
* טיפול במחלות שונות (כולסטרול, מחלות לב, סוכרת ועוז...).
* דיאטה מהירה דיאטות הרזייה ועיצוב הגוף.
* פיתוח גוף עיצוב וחיטוב הגוף.
לפגישת יעוץ בקליניקה: 0528567140
* מנהל האתר: ארגון הבריאות והכושר.
ארגון הבריאות והכושר הישראלי

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת יעקב קובי עזרא

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה ותזונה20/06/25146 צפיות
בעולם המודרני, שבו הרפואה הקונבנציונלית מתמקדת לרוב בטיפול בסימפטומים, יותר ויותר אנשים פונים לגישות טבעיות ומונעות כדי לשפר את איכות חייהם. אחד מהשמות הבולטים בתחום הרפואה הנטורופתית בישראל הוא קובי עזרא – מומחה בעל שם עם ניסיון רב שנים בטיפול באמצעות תזונה, תוספים וצמחי מרפא. קובי עזרא – מומחה לרפואה נטורופתית: הדרך הטבעית לבריאות מיטבית...

מאת: יעקב קובי עזראהשמנת יתר03/04/25435 צפיות
אין דבר קשה ומייסר יותר מאשר להסתכל במראה ולא לאהוב את מה שאתה רואה. הגוף שאתה נושא איתך כל יום - האם הוא הגוף שאתה באמת רוצה? האם הוא משדר את החיוניות, העוצמה והביטחון שאתה חולם עליהם?

מאת: יעקב קובי עזראפיתוח שרירים 19/02/25594 צפיות
שלום לכם, קוראי יקרים. אני קובי עזרא, מומחה לרפואה נטורופטית ומכשיר מאמני כושר עם מעל 20 שנות ניסיון בתחום הבריאות והכושר. לאורך השנים, נתקלתי פעמים רבות בשאלות על תזונה נכונה לבניית שרירים ועל התסמינים הפיזיים והנפשיים המצביעים על חוסרים תזונתיים. במאמר זה אנסה לשלב את שני התחומים הללו כדי להאיר אור על הנושא באופן ברור וממוקד.

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה ותזונה06/03/201799 צפיות
קובי עזרא ויטמין D כנגד זיהומים - ויטמינים. לאחר התפרצויות שפעת H1N1 בשנת 2009, המליצו בחום על כל עובדי הבריאות והחולים להיבדק ולטפל במחסור בוויטמין D כדי למנוע החמרה של דלקות בדרכי הנשימה. ויטמין D מפחית גם את ייצור הציטוקינים הפרו-דלקתיים, מה שעלול להפחית את הסיכון לסערת ציטוקין בזיהום H1N1.48

מאת: יעקב קובי עזראבריאות ילדים15/09/191753 צפיות
גדילה לגובה וצמיחה במימדי הגוף - קובי עזרא. ראשית יש להבין שלוחית הגדילה ממוקמת בין האפיפיזה והמטפיזה ומורכבת משלושה אזורים (אזור מנוחה, ריבוי והיפרטרופי).

מאת: יעקב קובי עזראבריאות ורפואה כללי25/08/132020 צפיות
סוכרת סוג 2 (סוכרת מבוגרים) סוכרת מסוג 2 בעבר כונתה סוכרת מבוגרים, היות ובעבר כמעט ורק מבוגרים ובעיקר שמנים סבלו ממנה. כיום עם מגפת ההשמנה בקרב ילדים ובני נוער, חלה עלייה בתחלואה של סוכרת סוג 2 בילדים ונוער, זאת עקב ההשמנה אשר נובעת מתזונה בלתי נאותה וחוסר פעילות גופנית. בסוכרת סוג 2 נוצרת תופעה של תנגודת הגוף להורמון אינסולין וכך בהמשך הפרשת אינסולין מוגברת, ובסופו של דבר ירידה בכמות האינסולין המופרשת מבלוטת הלבלב, כך לנעשה נוכל להבחין בעליית רמות הסוכר בדם, מצב המכונה היפרגליקמיה והתפתחות סו

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה ותזונה18/08/131704 צפיות
דיאטה, ודיאטות בלתי פעילות אם כן נשאלה השאלה מדוע דיאטות אינן פעילות? או לפחות אנו רואים ירידה במשקל בהתחלה, אך כעבור זמן קצר אנו נתקעים! הסיבה העיקרית שדיאטות לא עובדות היא שלכל תוכניות הדיאטה למיניהן יש הנחת יסוד שגויה המבוססת על טיפול בסימפטומים, בגורמים החיצוניים וללא התייחסות לקשר של גוף-נפש הסתכלות מלאה על החיים שלנו. דיאטת מתבססות על כוח רצון ומשמעת עצמית בעיקר בלי לבדוק למה מלכתחילה אוכלים יותר מידי. בנוסף, השינוי המוצע הוא מבחוץ פנימה במקום מפנים החוצה. כלומר, דיאטות מציעות שנשנה את הפ

מאמרים נוספים בנושא אופניים

מאת: nirאופניים30/05/214851 צפיות
תזונה לרוכבי אופניים - חשוב מאוד לדעת שאכילה לא נאותה במשך השבוע, לאלו הרוכבים בעיקר בסופי השבוע, לא מאפשרת הרזייה או הורדת אחוזי שומן ! עוד מידע >>

מאת: עידן אברהמיאופניים21/02/182497 צפיות
הטכנולוגיה העכשווית מאפשרת ליהנות מאינספור אפשרויות חיוביות ומעולות לשפר ולשדרג את איכות החיים של כל אדם ובכל מצב. הדבר המדהים אפילו יותר, הוא שניתן לעשות זאת גם תוך שמירה על איכות הסביבה ויצירת ערך רב גם לדורות הבאים. כל זה משתלב באופן מובהק ברכישת אופניים חשמליים בתור אמצעי התחבורה העיקרי בחיינו.

מאת: עידן אברהמיאופניים17/02/182178 צפיות
מנעולים לאופניים כל דבר בעל ערך דורש יחס עדין ומחושב – משום שאחרת אפשר לאבד אותו מהר מאוד. ולפיכך, כאשר רוכשים זוג אופניים, חשוב מאוד שלא להקל ראש בכל הקשור לבטיחות שלו ולדאוג לרכוש גם מנעול לאופניים שילווה אתכם נאמנה כל זמן שהאופניים נמצאים ברשותכם. לכן סקר שוק בתחום מנעולים לאופניים על מנת לבחור את האופציה הנוחה ביותר מצד אחד, אך גם כזאת שתשדר לגנבי האופניים הפוטנציאליים שאין להם מה לחפש כאן.

מאת: ענת אמראופניים16/07/152614 צפיות
בשביל רובנו, רכיבה על אופניים היא מקסימום תחביב. אך, בשביל עוד ועוד אנשים, אופניים הם ספורט ממכר. בכתבה פה נספק לכם כמה טיפים שאולי יעזרו לבחור ולקנות זוג אופניים איכותי.

מאת: ענת אמראופניים25/06/152277 צפיות
כולנו מכירים את האופניים הירוקות של תל אופן וכולנו רואים מדי יום אנשים רוכבים ברחובות על אופניים. בעיר, לרוב, אנו רואים אופניים פשוטות יחסית שנועדו לרכיבה יומיומית בתנאים נוחים סך הכל.

מאת: ענת אמראופניים28/04/152398 צפיות
הכל על רכיבה נכונה ושדרוג האופניים.

מאת: elichai rubinאופניים24/02/152072 צפיות
ם בעבר האופניים הרגילות היו מונעות על ידי כוח רגליו של האדם, כיום אופניים חשמליות מונעות על ידי מנוע עזר אשר נמצא על האופניים עצמם. שדרוג זה התאפשר בעיקר של התפתחות בשני תחומים עיקריים - תחום הסוללות אשר אפשר יצירת סוללה קלת משקל ובעלת קיבולת אנרגיה רבה ובתחום המנועים שאפשר לייצר מנוע חזק וקטן מספיק אשר יניע את האופניים, אך לא יצור עומס על הרוכב.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica