חפש מאמרים:
שלום אורח
19.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

בתיה אשורי, זיכרון דברים

מה זה זיכרון דברים?

שלא כמו חוזה רכישה, זיכרון דברים הוא מסמך קצר הנכתב לרוב ע"י אחד מהצדדים או שניהם יחד בו מפורטים פרטי עסקת הרכישה ואשר נחתם ע"י המוכר וע"י הרוכש. מטרתו היא לשמש סוג של פרוטוקול לתאום ציפיות וכוונות. נהוג בתחום המפשט להתייחס לזיכרון דברים כ"חוזה מקדים" לחוזה הרכישה אשר עתיד להיחתם לרוב זמן קצר לאחר זיכרון הדברים.

זיכרון הדברים יכלול את כל פרטי העסקה, לרבות המחיר, אופן התשלום, מועדי התשלום ומועד העברת הבעלות. למרות שפרטים אלה יצוינו בחוזה רכישה עצמו, חשוב בכל זאת להוסיף גם בזיכרון הדברים את פרטי הנכס המלאים כולל זהותו, מיקומו המדויק, פרטי הטאבו שלו, וזהות בעלי הנכס הנוכחיים וכן על מי חלים המיסים.  

מה ההבדל בין זיכרון דברים לחוזה רכישה?

זיכרון דברים הינו חוזה לכל דבר. ההבדל בינו לבין חוזה הרכישה נסוב סביב אורכו, רזולוצית הפירוט שאליו הוא נכנס וזהות כותב/י החוזה. כלומר, בניגוד לחוזה רכישה כהלכתו זיכרון דברים הוא לרוב קצר בהרבה וכולל רק את עקרי ההסכם. כמו כן הוא לרוב נכתב על ידי באי העסקה ולא על ידי עורך דין.

חושב מאד לזכור שלמרות שניתן לאכוף , משפטית , את זיכרון הדברים הרי  אין הוא מהווה תחליף לחוזה רכישה. זיכרון הדברים מהווה מעצם היותו רק כוונה  ליצירת יחסים משפטיים בין שני הצדדים. אולם יש להיזהר הואיל וזיכרון דברים הינו מסמך משפטי לכל דבר ועניין וכאשר הוא מנוסח ע"י הצדדים ולא ע"י עו"ד המתמחה במקרקעין עלול הדבר ליצור חילוקי דעות בין הצדדים לגבי זכויות ו/או חובות כאלה ואחרים שלא צוינו בזיכרון הדברים.

האם זיכרון דברים הוא מסמך משפטי?

בהחלט כן. כפי שציינו בתשובה לשאלה הקודמת, זיכרון דברים הינו  מסמך משפטי לכל דבר ובעל תוקף משפטי עצמאי. בהתאם לכך, הוא חייב לעמוד בשלושת כללי החוזים כפי שאלו מוגדרים ע"י חוק החוזים: הוא חייב להוכיח, ברמה המשפטית, הצעה וקיבול, תמורה, וגמירות דעת. בנוסף יש לפרט בזיכרון הדברים את מהות העסקה (תאור הדירה , מיקומה גוש חלקה וכו') .

במועד החתימה על זיכרון הדברים בין הצד המוכר לצד הרוכש, הופכים שני הצדדים למחויבים לפרטים הרשומים במסמך. הסתרת פרטים מהותיים לעסקה, הסתרת פרטים הקשרים לנכס, אי עמידה בפרטים אלו או נסיגה מסעיפים המפורטים בזיכרון הדברים מהווים הפרה  של הסכם.

מה הם חסרונות זיכרון הדברים?

מעצם היותו מסמך שמנוסח על ידי הדיוטות ולא על ידי איש מקצוע (עורך דין) , עלול זכרון הדברים שלא לכלול דברים מהותיים שבלתם אין או לחילופין לחייב בעסקה כאשר טרם התגבשו כל תנאיה לדוגמא : מי משלם מס שבח או היטל השבחה וכו' . בכך לא יגן נכונה זיכרון הדברים על צד מהצדדים באופן הטוב ביותר ובהתאם לרוח העסקה .

לעומת זאת, כאשר יש נכס שיש עליו מספר מתעניינים והקונה מעוניין להבטיח לעצמו את העסקה הרי שחתימה על זיכרון דברים תבטיח לו את העסקה .  

בסופו של דבר חסרונו העיקרי של זיכרון הדברים טמון דווקא ביתרונו הגדול ביותר, להבטיח את קיום העסקה, ולכן הואיל וזיכרון דברים הינו  מסמך משפטי לכל דבר, חשוב שאף הוא ינוסח ע"י  עורך דין אשר לו הידע והמיומנות בתחום.

בכל שלב ניתן להתקשר לעורך הדין אשר ייצג את אחד הצדדים ולבקש שינסח בקצרה זיכרון דברים ממצא .    

מאמר זה אינו מהווה ייעוץ ואין להסתמך על מאמר זה . בכל מקרה יש להיוועץ בעו"ד המתמחה בתחום .

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת עו"ד בתיה אשורי

מאת: עו"ד בתיה אשורינדל"ן ומקרקעין12/03/111365 צפיות
סביר להניח שאחת מהעסקאות הגדולות שתבצעו בחייכם היא רכישת דירה. רכישת דירה, בין אם היא מקבלן ובין אם מדובר בדירה יד שנייה מחייבת רצינות ואחריות. הנה כמה דברים שכדאי שתדעו אודות רכישת דירה.

מאת: עו"ד בתיה אשורינדל"ן ומקרקעין27/01/111145 צפיות
כולנו רוצים קורת גג, והצורך הבסיסי הזה מביא אותנו להשקיע את רוב כספינו ברכישת דירה. התשלומים עבור רכישת הדירה אינם רק עלות הדירה עצמה אלא כוללים תשלומים נוספים כמו תשלום לעורך דין ותשלום מס רכישה, כאשר מס רכישה הינו חובה עבור כל רכישת דירה.

מאת: עו"ד בתיה אשורינדל"ן ומקרקעין10/01/111306 צפיות
רכישת דירה היא וודאי אחת הרכישות הגדולות ביותר שזוג עושה במהלך חייו. כולנו צוחקים למשמע הפרסומת, מאז שלקחת משכנתא, אתה שותה קפה וחושב משכנתא, אשתך קוראת לך לחדר השינה אתה חושב, היא בטח רוצה לדבר על המשכנתא. אבל בפועל מילים כמו משכנתא, רכישת דירה, בין אם מדובר בדירה חדשה מקבלן או בדירת יד שנייה, הן מילים גדולות לכולנו.

מאמרים נוספים בנושא נדל"ן ומקרקעין

מאת: רוני הכהןנדל"ן ומקרקעין26/10/211691 צפיות
טרם ההקמה יש לדעת כי הקמה של מבנה חייבת להיות בהתאמה מלאה לחוקים.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין24/12/201317 צפיות
בונים לכם מגדל חדש ליד הבית? גיליתם שתוכנית חדשה עתידה לשנות לכם את החיים? מגרש החניה שהתרגלתם לחנות בו עומד להיעלם לטובת בניין חדש? תמיד תוכלו להגיש התנגדות לתוכנית. שכן רוצה להוסיף שטח בניה, מבקש שימוש חורג ? מאמר זה יסביר לכם איך אפשר להתנגד לתוכנית, מה צריך לעשות ולמי צריך לפנות.

מאת: רונית אלפסינדל"ן ומקרקעין22/11/201509 צפיות
רכישת דירה יד שניה או דירה מקבלן? ומה בודקים לפני שרוכשים דירה מקבלן? והאם צריך עו"ד דין מקרקעין או שאפשר שעו"ד של הקבלן ייצג אתכם? כל זא ועוד במאמר שלפניכם.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין01/11/201304 צפיות
קיבלת כתב אישום בדואר רשום בשל בנייה ללא היתר, חריגה מהיתר או תוכנית, שימוש חורג, פיצול דירות. אתם שואלים את עצמכם מה עליכם לעשות. במדריך זה נסביר לכם מה צפוי, שלב אחרי שלב.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין29/09/201588 צפיות
מתכננים לבנות בריכת שחייה ביתית? חשו לדעת למה אתם נכנסים! בשנים האחרונות הופכות הבריכות הפרטיות לפופולריות מאוד בכל רחבי הארץ ואינן עוד נחלתן הבלעדית של בעלי הממון בלבד, לא מעט הודות לטכנולוגיות המתקדמות שקיימות כיום, המוזילות משמעותית את עלויות הבניה וההתקנה. נושא הצורך וההליך בהיתר בניה מורכב וחשוב שיהיה מלווה על ידי המומחה הנכון

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין08/09/20998 צפיות
עיריית תל אביב-יפו מפעילה צעדי אכיפה מינהליים ומשפטיים כנגד עבירות על חוק התכנון והבנייה ובכלל זה עבודה אסורה או שימוש אסור בנכס. ב-20 בדצמבר 2018 נכנסו לתקפן תקנות העבירות המינהליות [קנס מינהלי - תכנון ובנייה] תשע"ח 2018. על פי תקנות אלו, ניתן יהיה להטיל קנסות מינהליים על עבודה אסורה, שימוש אסור ועל אי קיום צווים מינהליים להפסקת עבודות או להפסקת שימוש.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין11/08/20954 צפיות
קיבלת צו הריסה? לא סוף פסוק! בת המשפט נתן לאחרונה כמה החלטות שיתכן ויכולים לסייע לך!

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica