חפש מאמרים:
שלום אורח
18.05.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

סושי: להתחיל מההתחלה

ביקור קבוע במסעדות סושי הפך בשנים האחרונות למנהג פופולרי ביותר בקרב ישראלים. לפעמים זה נראה מוזר שמאכל שהגיע מיפן – בעלת תרבות קולינרית שונה כל כך משלנו, אנשי המזרח התיכון – צבר תאוצה במהירות כזו מסחררת, ומסעדות סושי החלו לצוץ פתאום בכל פינת רחוב. האם יש לנו בכלל תשובה לזה? האם אוכלי הסושי למיניהם עושים זאת מתוך חיבור אמיתי וראשוני למנה ולטעם שלה, או שמא הם יסכימו להודות שמדובר בטעם נרכש ושהם עושים זאת מתוך רצון להשתייך לטרנד החדש? ואם לא, מה אנחנו כל כך אוהבים במאכל הזה?

אז נתחיל מהבסיס של הבסיס... מה זה בכלל סושי? ראשית כל, נתמקד בכך מהזווית האטימולוגית. "סושי" הוא חיבור של שתי מילים ביפנית: "סו" שמשמעו חומץ ו- "שי" שמשמעו אורז. כלומר, סושי הוא בעצם אורז מתובל בחומץ. כמובן שזה לא רק זה – האורז מוגש במעטפת של אצות מסוג נורי, ולצידו ישנו מילוי ע"פ בחירתו האישית של הסועד.

על מנת להקנות מעט ידע כללי, הסושי החל מתוך פעולה שגרתית של עטיפת דגים בחומץ ובאורז, שעזרה לייבש אותם ובכך לשמר אותם. עם הזמן התפתחו שיטות מתוחכמות יותר לשימור דגים, אך השיטה המסורתית התגלתה כמאכל משביע ובעל טעם שונה וייחודי.

סושי קיים במגוון גדול מאוד של סוגים. ראשית, ישנו סושי שנקרא "סושי מאקי". מדובר, בעצם, בסושי סטנדרטי וטיפוסי, הכולל ירקות שונים או דג העטופים בתוך אצה ולצידם אורז. קיימים שני תתי-סוגים של "סושי מאקי": "סושי פוטומאקי", שכולל רול עבה יותר, ו- "סושי הוסומאקי", שכולל רול דק. עם זאת, גורם נוסף שמשפיע מאוד על עובי הרול הוא המקום שממנו אתם מזמינים או באים לאכול. סוג נוסף של סושי, שהוא למעשה הסוג המומלץ לאוכלי סושי מתחילים, נקרא "סושי ניגירי". מדובר באורז עטוף בדג, ללא אצות נורי. הטעם שלו שונה במקצת מן הסושי הרגיל אך הוא עשוי לעזור לסועד להתרגל לרעיון, וממנו להתקדם אל הסושי הרגיל והפופולרי.

סוג נוסף נקרא "סושי טמאקי": מדובר בעצם בסושי שנעשה כמו הסושי הרגיל, אלא שבמקום צורת רול הסושי נעטף בצורת קונוס, ובכך מקבל טעם האצות דגש גדול יותר.

אז יש את הסוגים השונים של סושי. מה עוד עשוי להיות אחד הגורמים להפיכתו של הסושי למאכל כל כך אהוב עלינו? יכול מאוד להיות שהויזואליות שלו מדברת אלינו. כל מי שביקר במסעדת סושי, אפילו אם לא טעם בעצמו אלא רק צפה בחבריו לשולחן או בסועדים אחרים אוכלים סושי, הבחין בוודאי בצבעוניות המיוחדת של המנה הזו. ואכן, היא בנויה בצורה אסתטית ביותר ומושכת, כנראה, את העין לא פחות מאשר את הפה.

אמנם קיימות מסעדות סושי מרובות ברחבי הארץ, אך כיום אין אפילו צורך ללכת אליהן כדי לאכול סושי איכותי, וניתן להכינו בבית באופן עצמאי בדרכים לא מסובכות כלל וכלל. אבל אם אתם בכל זאת קצת נרתעים מהכנת סושי בביתכם ואין לכם זמן או חשק לצאת לאכול במסעדה, קיימים כיום מגוון סניפי משלוחים שהם תוצאה ישירה של צבירת הפופולריות העצומה של הסושי בארץ. ניתן למצוא בקלות מקומות המבצעים משלוחים ע"י חיפוש באינטרנט. לעיתים הרשת אף תתן הנחה למי שמזמין דרך האתר.

 



תגיות המאמר: סושי


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אביב יועצים >> המפתח שלך להצלחה שיווקית !

ייעוץ שיווקי

קידום אתרים בגוגל

 

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אביב יועצים

מאת: אביב יועציםפלילי14/02/162104 צפיות
כתב אישום הינו המסמך שפותח את המשפט כנגד הנאשם והוא כולל מספר סעיפים קבועים ואת כל העובדות שנאספו כנגד המואשם, עדי התביעה והסעיפים בחוק שהופרו, כביכול, על ידו. ביטול המסמך מונע את ההגעה למשפט כך שאין ענישה וכל הטיפול בתיק מופסק. את הביטול ניתן לבצע בנקודות זמן שונות כאשר המוקדמת ביותר היא כאשר התיק עדיין נמצא בידי המשטרה ועדיין לא עבר לבית המשפט. כאן נלמד מעט יותר אודות אפשרויות הביטול השונות בנקודת זמן זו.

מאת: אביב יועציםפלילי02/02/162448 צפיות
מועד מחיקת רישום פלילי ישן נקבע על פי הגדרות תקופת ההתיישנות. תקופת ההתיישנות מתחילה למעשה כבר כאשר בית המשפט נותן את פסק הדין שלו לגבי העבירה שבוצעה. כל תקופה נקבעת על פי קריטריונים שקבועים בחוק. תקופת ההתיישנות תלויה בסוג הרישום הפלילי – האם מדובר בהרשעה בפשע או באי הרשעה. בנוסף, נקבעת התקופה על פי גיל הנאשם ועובדת היותו קטין או אדם בוגר בעת מתן פסק הדין. לבסוף, החוק מתייחס לסוג העונש שהוטל על הנאשם.

מאת: אביב יועציםפלילי02/02/161959 צפיות
תחום המשפט המנהלי בישראל הוא אחד התחומים המעניינים והמגוונים ביותר בעולם המשפט. המשפט המנהלי עוסק בהתמודדות של אזרח מול גופים מנהלתיים וציבוריים, מועדות הבנייה שמאשרות את תוכניות הבתים שאנחנו בונים ועד לזכויותיהם של עובדים, אסירים, חיילים ומשפחות נפגעות טרור. מהתמודדות מול גורמים תקשורתיים כמו רשות השידור וחיוביה את הציבור ועד לעבודה משפטית מול רשויות מקומיות המחייבות אותנו במיסים על פי חוק.

מאת: אביב יועציםדיני משפחה10/01/161590 צפיות
אם אתם גרושים טריים, תקופת החגים עלולה להיות קשה מאוד עבורכם. תחושת האומללות, האשמה והבדידות היא מתכון מושלם לדיכאון. בזמן שמשפחות אחרות ומאושרות חוגגות יחדיו ושואגות את שירי החג, אתם תשבו מסוגרים בביתכם ותבהו בטלוויזיה. יתכן שתרגישו כל כך מדוכאים, עד שאפילו לא תצליחו להזיז את עצמכם מהמיטה. אז מה עושים? הנה כמה טיפים של עו"ד גירושין, כיצד לעבור את החגים בשלום ולהפוך את החג לקצת יותר נסבל:

מאת: אביב יועציםדיני משפחה10/01/161628 צפיות
כולנו מתחתנים בתקווה שהנישואים יחזיקו מעמד ויהיו יציבים. למרבה הצער, הרבה פעמים בני הזוג שלנו משתנים ומאבדים עניין בדברים שעניינו אותם לפני 10-15 שנים: תחביבים שונים, עיסוקים וגם אנשים. כשנשים מאבדות עניין בנישואים, הן פונות אל עורך דין גירושין. אבל כשזה קורה לגבר, הוא לאו דווקא ירוץ אל עורך דין גירושים. הוא בדרך כלל יתרחק מאשתו, ימעט לדבר איתה, לבלות איתה וימצא מפלט בקריירה תובענית או במאהבת.

מאת: אביב יועציםדיני משפחה10/01/161416 צפיות
גירושין הם נושא כואב עבור כל הצדדים המעורבים בעניין- אתה, אשתך והילדים. אין ספק שהם תובעים מחיר נפשי שלוקח זמן להתאושש ממנו. לאחר שנים רבות בהן אתה ואשתך הייתם יחד והילדים התרגלו לראות את הוריהם תחת קורת גג אחת, הפרידה אחד מהשנייה היא קשה ולוקח זמן להתרגל אליה.

מאת: אביב יועציםדיני משפחה10/01/161474 צפיות
גירושין בגיל מבוגר אינם עניין פשוט. מדובר בזוגות בגיל העמידה או אפילו בזוגות בני הגיל השלישי, שהגיעו לאחר שנים רבות יחד להחלטה על פירוק החבילה המשותפת. גירושין בגילאים אלו נובעים מכמה סיבות. לעיתים, ההחלטה על גירושין התקבלה לפני שנים רבות, אך בני הזוג העדיפו להמתין עד אשר הילדים יתבגרו ויעזבו את הבית. לעיתים מדובר במקרי גירושין על רקע שחיקה של מערכת היחסים הזוגית- כאשר לא נעשה דיי במשך השנים על מנת לשמור על הגחלת, אובד לקשר האהבה והתשוקה שאפיינו את תחילתו, ועימם אובד גם הרצון לעתיד משותף.

מאמרים נוספים בנושא מתכונים ואוכל - כללי

מאת: דוד כהןמתכונים ואוכל - כללי02/04/205339 צפיות
כשמתכוננים לעריכת ארוחה חגיגית, לא מתחשבים רק באוכל אלא גם בעיצוב השולחן. בדרך כלל משתמשים בכלי הגשה יוקרתיים. כלים אלה יכולים להיות גם מפלסטיק, כלים חד פעמיים. הבאנו כמה טיפים לשימוש בכלי הגשה חד פעמיים יוקרתיים.

מאת: עופר שלומתכונים ואוכל - כללי24/03/205263 צפיות
ציוד למסעדות

מאת: shlomy מתכונים ואוכל - כללי22/01/205557 צפיות
מתכננים אירוע בקרוב? רוצים לבחור את הקייטרינג הנכון ביותר עבור האירוע, וזה שיתרום להצלחה שלו בצורה הטובה ביותר? אם כן כדי לכם לקרוא את המאמר הבא:

מאת: ניב אבןמתכונים ואוכל - כללי21/01/205646 צפיות
אך מה ניתן לעשות כאשר רוצים לחגוג אירוע באווירה יותר אישית, מבלי לאבד את הייחודיות של ארוחת שף טעימה ומזמינה ללא טרחה שמצריכה עמידה מול כיריים ותנורים בוערים? בשביל זה בדיוק קיימים שפים אישיים.

מאת: שרון צרפתימתכונים ואוכל - כללי13/11/195961 צפיות
יש לשים את הדגש לגבי התוכן האישי על מנת לרדת מהר ובהצלחה

מאת: עופר שלומתכונים ואוכל - כללי30/07/196168 צפיות
ציוד למסעדות

מאת: חיים נוימתכונים ואוכל - כללי25/10/183112 צפיות
מסעדת "וינה" השוכנת ברחוב בן יהודה 62 בתל אביב היא מסעדה ותיקה שנוסדה לפני כשבעים שנה והמתמחה באוכל יהודי נוסח מזרח-אירופה. בשנים האחרונות קמה לה עדנה לארוחה מבית האימא הפולניה או הרומניה או הרוסיה ורבים שבים ופוקדים מסעדות המתמחות באוכל היהודי המנחם הזה, חלק רב מהם תיירים ולאחרונה גם צעירים שחזרו ממסע קניות בארצות מזרח אירופה ובמיוחד מפולין, שם הפירוגי הוא מאכל לאומי.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica