חפש מאמרים:
שלום אורח
26.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

הארצי לעבודה: קבלני שירות שפגעו בזכויות עובדים לא יקבלו רישיון

בית הדין הארצי לעבודה דחה ערעורן של חברות קבלני שירות כנגד ההחלטה שלא להעניק להן רישיון בקובעו כי לאור תכליתו של הסדר מתן הרישיונות שהיא הגנה על עובדים חלשים, סירובו של אגף הרישוי להענקת הרישיון היה סביר.

תיקון לחוק קבלני כוח אדם שפורסם ב-2009 וחל מ- 1.1.10, קובע כי קבלני שירות בתחומי השמירה, האבטחה והניקיון חבים בחובת רישוי. במהלך שנת 2010 הגישו החברות המערערות, שהן קבלני שירות בתחום, בקשות לרישיון שסורבו ע"י אגף הרישוי. הסירוב התבסס על הצגת מידע כוזב באשר לזהות מנהלי החברות, על תביעות אזרחיות כנגדן, הרשעות פליליות מחמש השנים האחרונות וכתבי אישום כנגד החברות ומנהלן ועל הפרות חובות מהותיות מתחום משפט העבודה. על כך הגישו החברות ערעור.

לטענת החברות, החלטת מנהלת אגף הרישוי ניתנה שלא בסמכות, פוגעת בחופש העיסוק ואינה סבירה. לדידן, הסדר הרישוי החדש משנה מהותית את המצב הקיים וגורם למצב בו חברות שפעילות כבר שנים יינזקו קשות, וכך גם עובדיהן. נטען, כי מנהלת אגף הרישוי לא הביאה בחשבון את ההשלכות על העובדים בניגוד לנדרש בחוק, והיה מקום להפעיל מנגנון פוגעני פחות, כגון הענקת רישיון על תנאי. באשר להרשעות וכתבי האישום נטען, בין היתר, כי מדובר בעבירות ישנות שהצטמצמו מאד, וכי המנהלת התעלמה מראיות לפיהן התחלפו מנהלים בחברות.

בעקבות הצעת ביה"ד לצדדים, נערך בירור שהעלה ממצאים קשים באשר לחברות שלא איפשרו את יישומה של ההצעה, אולם המדינה הודיעה כי לא תהיה מניעה שהחברות ימשיכו להעסיק את עובדיהן עד לסיום הליכי מכרז שיבצעו לקוחותיהן לבחירת קבלן שירות חדש.

השופטת רונית רוזנפלד דחתה את הערעור בקובעה כי תכלית החלת הסדר הרישיון לקבלני שירות הינה הגנה על העובדים המוחלשים בתחומים אלה, ועל כן ראוי היה לבחון במיוחד את היבטי שמירת זכויות העובדים בהליך קבלת הרישיון. נקבע, כי אין ממש בטענה כי מנהלת אגף הרישוי פעלה בחוסר סמכות ובטענות כנגד הראיות עליהן היא התבססה.

השופטת קיבלה את עמדת המדינה כי החברות עצמן הורשעו באישומים שונים, ובתביעות אזרחיות מעולם לא נקבע כי עמדו בכל הנדרש מהן. גם באשר לתקופת ההתארגנות התקבלה עמדת המדינה לפיה התיקון פורסם זמן רב לפני שהחלו פעולות האכיפה והתאפשר לחברות להתארגן.

עם זאת, קבעה השופטת, כי בשל העובדה שמדובר בהסדר חדש המופעל על חברות פעילות ויש לו פוטנציאל פגיעה גדול, יש צורך בזהירות יתרה, כאשר בניגוד לטענת המדינה, היה על המנהלת לשקול גם את היבט ההגנה על העובדים שינזקו מהפסקת פעילות החברות, אולם הדבר לא נעשה. טעות זו, כך נקבע, תוקנה בהודעת המדינה כאמור כי החברות יוכלו להמשיך ולפעול עד שלקוחותיהם יבחרו קבלני שירות אחרים.

לפיכך נפסק, כי החברות לא יקבלו רישיון קבלן שירות, אולם יוכלו להמשיך ולפעול עד סיום הליכי המכרז אצל לקוחותיהן, כאמור. בנסיבות העניין לא נפסקו הוצאות ההליך.

בפסק דין תמצאו אינדקס מקצועות כולל שמאי, עורך דין, גרפולוג, חוקר פרטי, נוטריון, תמלול, פוליגרף ועוד.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

פסקדין - אתר המשפט הישראלי

מידע לעורכי דין ושירותי אינדקס לכל מי שזקוק לשמאי,

חוקר פרטי ועוד...

שיווק באינטרנט

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת פסקדין - אתר המשפט הישראלי

מאת: פסקדין - אתר המשפט הישראלידיני עבודה03/07/111410 צפיות
ביה"ד האזורי לעבודה בתל אביב קבע, כי עובדת שנדרשה לעבוד במהלך חופשת הלידה, ולאחר מכן אף פוטרה במהלך החופשה זכאית לפיצוי של עשרות אלפי שקלים מהמעסיק, וכן קבע: על בית הדין להוקיע התנהלות של מעסיק אשר פגע בתנאי עבודה של עובדת בשל סירובה לעבוד בחופשת הלידה.

מאת: פסקדין - אתר המשפט הישראלידיני אינטרנט03/07/111249 צפיות
בימ"ש השלום בי-ם קבע כי בני זוג, שהפיצו מייל אשר פורסם באתרי אינטרנט שונים, בו הם קוראים להחרמת בר בעיר, מהווה לשון הרע, ודחה את טענת בני הזוג, כי לא הוכנסו לבר בשל מוצאה האתיופי של בת הזוג.

מאת: פסקדין - אתר המשפט הישראלידיני משפחה03/07/111229 צפיות
בית המשפט לענייני משפחה בחיפה דחה תביעת סב להתמנות כאפוטרופוס נוסף לנכדתו, אשר חיה עם אביה לאחר מות אמה בקובעו- כי אין להתערב באוטונומיה ההורית של האבא, אשר מטפל בקטינה כיאות.

מאת: פסקדין - אתר המשפט הישראליצרכנות13/06/111307 צפיות
מנוי של פרטנר (אורנג') טען, כי במשך 21 חודשים קיבל שירותי מידע מעולם הבידור באמצעות מסרונים, עבורם חויב כל חודש, וזאת למרות שמעולם לא הזמין שירות זה. בית המשפט חייב את החברה ששלחה את המסרונים לשלם לו פיצוי של 3,000 שקלים.

מאת: פסקדין - אתר המשפט הישראליחוק ומנהל13/06/111364 צפיות
בית המשפט המחוזי בתל אביב קבע, כי משחלפה תקופת ההתיישנות על קנס חניה והעירייה לא הוכיחה באופן פוזיטיבי כי במהלכה קיבל החייב את דרישות התשלום, לא הייתה העירייה רשאית לפעול לגבייתו ולפגוע בזכויות היסוד של האזרח.

מאת: פסקדין - אתר המשפט הישראליפלילי13/06/111227 צפיות
פחות מחודש לאחר שהורשעו, גזר ביהמ"ש המחוזי מרכז על רוני רון ומארי פיזם עונשי מאסר עולם בגין הרשעתם ברצח בכוונה תחילה ושידול לרצח. בית המשפט דחה את טענת בא כח הנאשם, כי יש בכוחן של ראיות חדשות שהציג, כדי לשנות את הכרעת הדין כנגד מרשו.

מאת: פסקדין - אתר המשפט הישראלינזיקין27/05/111790 צפיות
בני זוג שטענו כי הושפלו בעת בידוק בטחוני אגרסיבי וברוטאלי ע"י צוות הבטחון של אל על בשדה התעופה בהונג קונג, תבעו פיצוי של 93,561 ש"ח. בית משפט השלום בראשל"צ דחה את התביעה וקבע, כי אנשי הבטחון ביצעו חובתם כיאות.

מאמרים נוספים בנושא דיני עבודה

מאת: איתמר כוכבידיני עבודה10/09/20954 צפיות
עובד המפוטר ממקום עבודתו זכאי לשכר של חודש כנגד כל שנת עבודה (אלא אם כן, הוסכם על שיעור גבוה יותר), בעת פיטוריו או בעת היותו מתפטר כדין מפוטר או כמוסכם בהסכם עבודה. תשלומי פיצויים מגלמים בתוכם את רכיב העמלות (בחישוב ממוצע של 12 החודשים האחרונים), ואת רכיבי השכר הקבועים, גם כאלה שלא נכנסים תחת הקטגוריה "שכר בסיס". עם זאת, פיצויים אינם משולמים עבור פרמיות, מענקים, בונוסים, החזרי הוצאות, משכורת 13 ותוספות מותנות. הכלל הבסיסי הינו (למעט במקרה של מתפטר בדין מפוטר), שעובד מפוטר בלבד, זכאי לפיצויי פיט

מאת: רונית בילרדיני עבודה14/03/181384 צפיות
חוק פיצויי פיטורים קובע, כי עובד אשר פוטר ממקום עבודתו לאחר שנת עבודה זכאי לפיצויי פיטורים מהמעביד. כמו כן, קובע החוק, כי בנסיבות מסוימות זכאי עובד לתשלום פיצויי פיטורים אף לאחר התפטרותו מעבודה. (הרעת תנאים, התפטרות לצורך טיפול בילד, מעבר מגורים לצורך עבודתו של בן הזוג ועוד).

מאת: tiloniדיני עבודה07/09/171920 צפיות
לעיתים, כמו בכל משפחה, יכולים להתגלע ויכוחים וחילוקי דעות, אולי אפילו להיאמר מילים קשות אך במקום העבודה, בניגוד למקרים דומים בתוך המשפחה הקרובה או לחברים הקרובים, עלול הצד השני לראות בדברים אלו כהוצאת לשון הרע בעבודה ולתבוע את אומרם בבית המשפט תחת חוק ""איסור לשון הרע התשכ"ה- 1965"

מאת: שירה אלהדיני עבודה20/12/161714 צפיות
במסגרת עבודתו, זכאי העובד לזכויות שונות, כגון חופשה שנתית, דמי הבראה, גמול שעות נוספות ועוד.

מאת: איתמר כוכבידיני עבודה01/08/162695 צפיות
אישור מרופא תעסוקתי המורה כי אין העובד מסוגל לחזור לעבודתו הקודמת, או מצב הזהה לה, וזאת בשל תפקוד לקוי של אחד מאברי הגוף. עובד הסובל מבעיות בריאותיות ומציג מסמכים מרופא מומחה, המציין את הלקות בכושר עבודתו ומגבלותיו הרפואיות בעבודתו. עובד הסובל ממגבלה בריאותית ומבצע עבודה אשר אינה מתאימה ליכולותיו הרפואיות עקב מצב בריאותי לקוי.

מאת: איתמר כוכבידיני עבודה02/06/163309 צפיות
החובה לשלם שכר בחגים לעובדים, עולה מתוקף צו ההרחבה להסכם המסגרת במגזר העסקי. בהתאם לכך, עובד חודשי ועובד שכר (בתנאים הרשומים להלן) זכאים לשכר רגיל, אף בימים אשר לא עבדו בהם בשל היותם ימי מנוחה בחגים.

מאת: אבי דוידידיני עבודה23/05/163471 צפיות
בקצרה על הרעת תנאים בעבודה לאלו המחליטים להתפטר ולאלו המחליטים להישאר במקום העבודה.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica