חפש מאמרים:
שלום אורח
20.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

Zoom In Ski in

מאת: סקימולטורספורט אתגרי17/07/2009889 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק
Zoom In Ski in
מאת: מעין מלצר

חופשת הסקי נחרתת בלב, אבל על מנת ליהנות שוב מרגעים קטנים וממראות בלתי נשכחים, כדאי להתאמץ ולתעד את החופשה בצילומים. כך אפשר לחלוק את החוויות עם אחרים, או עם עצמכם, גם ימים רבים לאחר החזרה לשגרה. צילום וסקי, הלכה למעשה

רבים מוצאים עצמם במהלך חופשת הסקי במצבים בלתי מוכרים. לפתע אופפים את היומיום תנאי קור קשים, סרבול בתנועה ומאמץ גופני. בעקבות כך, גם ברגעים היפים של החופשה, לרוב מתעצלים לעצור, להוריד את הכפפות ולצלם. בסופו של שבוע, כשמגיעים בחזרה הביתה, נותרים ללא תיעוד ממשי של החופשה, רק עם זיכרונות שעם הזמן דוהים. לפניכם צרור הסברים וטיפים מעשיים איך להפוך את הצילום לכיף, ולהוציא את המיטב מהמצלמה ומעצמכם.

איך לצלם?
שתי אפשרויות צילום עיקריות עומדות בפניכם, בהתאם למצבי הפעילות השונים. בשני המקרים מומלץ, אם אפשר, לצלם יותר מאשר פעם אחת, למניעת פספוסים. בעידן הצילום הדיגיטלי, הדבר פשוט וזול, שכן תמיד אפשר למחוק צילום של חצי גולש, ולפנות מקום לצילום המוצלח הבא.
• צלם סטטי. הצלם מחכה למצולם בהמשך המסלול, ומצלם אותו בזמן הירידה. במצב זה, על הצלם לרדת לנקודה נמוכה יותר של המדרון, להוריד את הכפפה, לכוון את המצלמה לכיוון הגולש ולסמן לו לרדת כשהוא מוכן לצילום. במקרים כאלו, רצוי להתחיל את הצילום עם זום רחב, כך שיהיה לצלם קל יותר לעקוב אחרי הגולש.
• צלם בתנועה. לרוב, סיטואציה שמצולמת בוידאו, כשהצלם גולש לצד או מאחורי המצולם. הצלם גולש כשהמצלמה מכוונת על זום רחב, המצולם גולש אף הוא באותו הזמן, והצלם מכוון את עדשת המצלמה לכיוון הגולש. שימו לב, רצוי שלא לשחק עם הזום במהלך הצילום בתנועה, ולהשאירו רחב לכל אורך הצילום.

איפה לצלם?
בחירת המיקום בו מצלמים ומצטלמים מהותית לגבי התוצאה שמתקבלת, ולכן בחירת המיקום חשובה כמו הפריטים שיכנסו לפריים עצמו.
• על המסלול. עדיף לצלם על מסלול ארוך, רחב ומתון באופן יחסי. רצוי גם להכיר אותו היטב, ולדעת מראש היכן המסלול מתפתל והיכן תנאי השלג טובים.
• מפסגת האתר. רצוי לבדוק מראש את מפת המסלולים, בה מצוינים הגבהים ומיקום פסגת האתר. גלשו לשם ומצאו את הפינה המשקיפה אל הנוף. זה המקום לבקש מגולש שחולף בדרך לצלם אתכם. סדרו עבורו את המצלמה מראש, כוונו את הזום והמנגנון הרצויים. בקשו ממנו לצלם יותר מתמונה אחת, כך שיהיה ממה לבחור.
• סנופארק. גם אם אינכם אלופי העולם בקפיצות, הרי שתמונות וסרטי קפיצות תמיד משמחים כשיושבים בבית. חפשו רמפה או מקום לקפיצה ברמתכם. עדיף שהנחיתה תהיה בירידה, כך הקפיצה נראית גבוהה יותר, הודות לזווית הצילום. הצלם יורד ראשון ומתמקם בצד הרמפה, מכוון את המצלמה ומסמן לגולש כשהוא מוכן. אם יש לכם במצלמה אפשרות לצילום אוטומטי של מספר תמונות ברצף, הרי שזהו המקום להשתמש בפונקציה זו.
• בעיירת הסקי. מקום זה איננו נפוץ בישראל החמימה, ולכן כדאי לצלם את העיירה מזוויות שונות. מומלץ לצלמה אחרי סופה, במצב מושלג ולבן, וכן ממרומי אתר הסקי.
• במסעדה במהלך המסלול. תמיד נעים להיזכר ברגעי המנוחה, ולכן תמונת גולשים עייפים אך מרוצים היושבים במסעדה עם "שיזוף משקפת" ובירה משובבת נפש.
• על הרכבל. במיוחד כדאי לצלם על הצ'רליפט, לפעמים אלו כיסאות עתיקים שהעלייה בהם נמשכת זמן רב הרבה יותר מאשר הירידה בגלישה, והנופים הנשקפים בעת הישיבה בהם נפלאים. 

מתי כדי לצלם?
תזמון הוא חלק בלתי נפרד מצילום מוצלח, ולכן חשוב במקביל לבחירת האתר והפריים להתאים את התמונה לזמנים אישיים וכלליים.
• תנאי סביבה. יום עם ראות טובה ומזג אוויר חם באופן יחסי, הוא יום שמזמין לצילומים.
• עייפות. הוצאת המצלמה מהנרתיק וההכנות לצילומים עצמם, גוזלות זמן, והרי זה זמן גלישה. לכן, כשהעייפות פושה בגוף, וכבר אין מרץ לגלוש, אפשר לוותר על עצירה במסעדה או על רביצה בחדר, ולנצל את הזמן ללכידת פריימים מוצלחים.
• מסלולים פנויים. כדאי לצלם בשעות בהן המסלולים יחסית פנויים, ולא עמוסים בגולשים שיכנסו לכם לפריים. לרוב, אלו שעות הבוקר המוקדמות, שעת הפסקת הצהריים ושעה לפני סגירת הרכבלים.
• איחוד משפחתי. אלו זמנים קצובים עבור גולשים שמתחלקים לקבוצות הדרכה שונות. לעיתים, המשפחה או החברים גולשים בקבוצות הדרכה נפרדות, ברמות שונות, ובזמן שגולשים ביחד כדאי לנצל את הזמן גם לתמונות משותפות.

טיפים שימושיים
• סוללות חלופיות. כדאי להצטייד בסוללות חלופיות גם בגלישה עצמה, כך שלא תמצאו את עצמכם באמצע הצילומים עם מצלמה מושבתת.
• כרטיס זיכרון. אם יש לכם מחשב לסוף כל יום גלישה, העבירו אליו את התמונות ורוקנו את הכרטיס. לחילופין, קחו אתכם כרטיס זיכרון נוסף למקרה הצורך.
• תיהנו. הצילום עצמו והתמונות שבאות בעקבותיו הם חלק מחוויית החופשה. הסרבול והאיטיות ישכחו כשתשבו בבית ותצפו בתמונות ובסרטים מהחופשה, וזיכרונות עתירי חיוכים יגרדו לכם את קצות האצבעות לקראת החופשה הבאה.
 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

סקימולטור
הבית של הסקי בישראל
חיפה, עמק חפר וחולון

http://www.skimulator.co.il

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת סקימולטור

מאת: סקימולטוראורטופדיה ופיזותרפיה27/10/091178 צפיות
ילדים בעלי צרכים מיוחדים המטופלים בפיזיותרפיה מגיעים לשלב בו הטיפול הפרטני מגיע ל"רוויה" - נקודה שבה ההתקדמות נעצרת או דורכת במקום - ויש לעבור לאלטרנטיבות נוספות שיביאו שינוי/ שיפור או קידום ביכולתו של המטופל. אחת האלטרנטיבות לקידום/שיפור יכולות המטופל הינה אימון גלישה במדרון הסקימולטור.

מאת: סקימולטורטיולים בחו"ל20/09/091200 צפיות
חופשת סקי באיטליה הנה חופשה בטעמי פיצה, פסטה, יין, טירמיסו ומצב רוח תוסס.

מאת: סקימולטורצרכנות12/09/091213 צפיות
בשנים האחרונות אני נתקל רבות בשאלה: "כיצד עלי לטפל במגלשיים שלי על מנת לשמור עליהם, להפיק מהם את המרב, ולהאריך את חייהם?" בכתבה זו, אנסה על קצה המזלג לפרט על מבנה ועל דרכי הטיפול (העצמאיות והמקצועיות) בציוד סקי וסנובורד.

מאת: סקימולטורצרכנות12/09/091305 צפיות
המזוודות של היום הנן בבועה הייטקית של נוחות, פונקציונאליות, אסטטיות, צבעוניות ואופנה, אז על מה חשוב וכדאי להקפיד לפני הרכישה בכדי להיום "IN" וגם ליהנות מהתוצאות.

מאת: סקימולטורספורט וכושר גופני - כללי25/08/091250 צפיות
ביגוד הסקי / הסנובורד צריך להיות מורכב מבדים קלים, ספורטיביים, השומרים על חום הגוף ומוציאים את אדי הזיעה החוצה לאוויר , או במילים אחרות - "מזגן נייד" השומר על 25 מעלות צלזיוס נטולות לחות (שמקורה בזיעה) לגלישה בטמפרטורה קבועה.

מאת: סקימולטורספורט אתגרי17/07/091153 צפיות
מהו שלג בתולי? שלג טרי, יבש, נראה כמו טלק, לא מטופל, גובהו לפחות 15-20 ס"מ וכשנמצאים עליו שוקעים. גלישה על כל שלג שהיא מתחת ל - 15 ס"מ, למעשה זהה לגלישה רגילה. גלישה בשלג בתולי ("פודרה") היא "החלום הרטוב" של רוב הגולשים, אך למרבה הצער, רובם אינם מצליחים להגשימו. אחרי מספר נפילות וחיפוש ממושך אחר הציוד ש"אבד" בשלג העמוק בזמן הנפילה, יש "הנשברים" ועוזבים את הרעיון הזה ומשאירים אותו ל"אלופים"... לדעתי, כל גולש שיודע לגלוש ברמה סבירה במקביל ("פרלל") גם בסיבובים, מסוגל להנות גם מגלישה חופשית בפודרה.

מאת: סקימולטורספורט אתגרי17/07/091202 צפיות
אם אתם חפצים בחופשת סקי מושלמת, שמתוכננת ונערכת בידי מקצוענים ובליווי צוות מדריכים ישראלי מקצועי ומיומן - חופשות הסקי של סקימולטור הן החופשות בשבילכם. כל מה שרציתם לדעת על החופשות המתוכננות לשנת 2009

מאמרים נוספים בנושא ספורט אתגרי

מאת: נטלי אינטרדבספורט אתגרי28/03/222707 צפיות
הם תפסו את תשומת ליבנו ביכולת האתלטית שלהם, אבל גם לא פעם בסיפור חייהם ובאישיותם הכובשת. סקרינז מאפשרת לכם מפגש עם כמה מהדמויות הבולטות בעולם הספורט, ועם כמה מהסיפורים הייחודיים של ספורטאים אשר הגשימו את יעדם והתגברו באמצעות הנפש על מגבלות הגוף, באמצעות הרצאות בנושא ספורט. בנוסף, יש לכם כאן הזדמנות מצויינת להתאמן באמצעות סדנה ייחודית המועברת על ידי כמה מהדמויות הספורטיביות המאוד אהודות בעת האחרונה שכיכבו על מסך הטלויזיה שלכם.

מאת: דניסספורט אתגרי18/04/162912 צפיות
פיינטבול הוא משחק אשר משוחק בקבוצות ומעניק חוויה מעצימה לכל אירוע, מאמר שיסכם את סוגי המשחק השונים שיש לפיינטבול להציע עבור האירוע שלכם.

מאת: פבלספורט אתגרי11/02/162702 צפיות
התאוששות של מערכת גוף האדם- משמעו החזרתם נתונים פיזיולוגיים של הגוף לתיקנם לצד העלאת יכולת ההסתגלות של הגוף לאחר פעילות פיזית מאומצת. חשוב לציין שמטרה עיקרית של התאוששות בקרוספיט היא חיזוק נתונים פיזיולוגיים של הגוף. (כוח, סיבולת) רפואת ספורט מדגישה ארבעה שלבים בסיסיים: התאוששות מהירה. התאוששות איטית. פיצוי היסף (סופרקומפנסציה). התאוששות מתעכבת.

מאת: פבלספורט אתגרי24/12/152673 צפיות
אם אתם רוצים להגיע לשיפור בכושר גופני – תהיו ממושמעים! צעד ראשון – לא לפספס אימונים. צעד שני – תזונה נכונה. שילוב שמוביל לתוצאות! הגוף והשרירים שלנו – זה מה שאנחנו אוכלים.

מאת: פבלספורט אתגרי24/12/152377 צפיות
שיטת הקרוספיט יכולה לפתח כוח רצון, כשהשריר שורף, אתה נוטף זיעה , הלב דופק כמו מנוע פועל של קטר, ויש לך רצון עז להפסיק ולעזוב הכל אך הרצון לסיים את המשימה ולשבור את השיא של אתמול נותן לך כוח להמשיך, אתה מנצח את עצמך, עושה את הבלתי אפשרי ומסיים את הסיבוב.

מאת: פבלספורט אתגרי24/12/152098 צפיות
קרוספיט היא תוכנית כושר כללית שמשלבת בתוכה התעמלות קרקע, הרמת משקולות, ריצה, פליאמטריקס, חתירה, טיפוס על חבל, הפיכת צמיגים ועוד.

מאת: ירון כהןספורט אתגרי21/10/132499 צפיות
יורם קראוס טיפס על כמה מההרים הגבוהים בעולם. הנה שיטה להתמודדות עם הפחד והסכנות.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica