חפש מאמרים:
שלום אורח
18.05.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

ליקויי בניה

מאת: עמית ורדנדל"ן ומקרקעין29/09/2011764 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

ליקויי בניה בדירה חדשה

ליקויי בנייה – מה זה?

ליקויי בניה יכולים להתבטא בכל מני צורות. יש המון סוגים של ליקויי בניה. ליקויי בניה יכולים להיות למשל - סטיה מהוראות הסכם המכר בכמות אביזרים שנקבעו במפרט הטכני, מידות שנקבעו בתשריט נכס הדירה וכיוצ"ב, המצורפים לכל חוזה רכישת דירה מקבלן.

ליקויי בניה נוספים יהיו, למשל- אי עמידה בתקנות שנות וחוקים רשמיים וכן תקנים ישראלים של מכון התקנים בישראלי לגבי טיב חומרי בניה, מידות, שיטות עבודה לקויות, וכיו"ב.

המאמר נכתב על ידי עורך דין ליקויי בניה מומחה ממשרד עורכ ידין עמית ורד.

כמו כן, הבדלים לעומת תשריטי הדירה שצורפו לחוזה רכישת דירה מקבלן, כלומר השטח שהקבלן התחייב לספק לעומת השטח בפועל. במסגרת עסקת רכישת דירה מקבלן, יש הרבה בדיקות מקצועיות אותן יש לבצע והקשורות לנושא ליקויי בניה, הנעשות ע"י מומחים, כגון: מהנדסי בנין, אינסטלציה, קונסטרוקציה, אדריכלים, מומחים לאיטום, שמאי מקרקעין, ועוד.

להלן דוגמאות למספר ליקויי בניה העשויים להתגלות בעת רכישת דירה מקבלן:

בעיות של אינסטלציה לקויה ומערכת הביוב, בעיות של אקוסטיקה לקויה, בעיות רטיבות ואיטום, שימוש בחומרי בניה שלא עומדים בתקן ישראלי, סדקים, חריצים בקירות, טיח, זוויות קירות, ריצוף לא תקין, תקרה נמוכה לעומת התקן (מינימום 2.5 מטר) ועוד ליקויי בניה רבים; לצערנו, לא ניתן לפרט רשימה מלאה; פשוט מדובר במאות אפשרויות, ולכן חשוב להיוועץ עם מומחים לליקויי בניה.

מה עלי לעשות בקשר לנושא ליקויי בנייה?

ראשית, יש לפנות אל עורכי דין אשר ביחד עם חברות לביקורת מבנים ולעתים גם לשמאי מקרקעין מוסמך. עורך דין מקרקעין מטפל בחוזה ויוכל לטפל עבורך גם בתביעות ליקוייה בניה, אך עליך להצטייד בחוות דעת מקצועית לבית משפט מאת מומחים. חשוב לדעת כי לרוב ההוראות החוקיות הנוגעות לנושא זה לא ניתנות להתניה על יד הקבלנים, לפי חוק מכר דירות אסור להתנות עליהן לרעתך, כלומר גם במקרה וחוזה הרכישה קובע שהקבלן לא יתקן ליקויי בניה או לא אחראי, או לא תקבל פיצוי מרבית הסעיפים יהיו בלתי תקפים ותוכל לדרוש תיקון ליקוייה בניה ואף לתבוע בגינם בבית משפט, אם לא יתוקנו, או לא ניתנים לתיקון, או גורמים לירידת ערך דירה, וכיו"ב.

מומלץ כבר בשלב ראשוני של רכישת דירה חדשה להיוועץ עם עורכי דין ובמקביל לשכור חברת ליקויי בניה לאחר חתימת חוזה, במטרה שהם יבדקו עבורך ויפקחו על את טיב הבניה. ליקויי בניה מסוימים יהיה קשה ולעתים בלתי אפשרי לגלות לאחר סיום בניית הדירה.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

הכותב הוא בעלים של עמית ורד - משרד עורכי דין נוטריון וגישור בראשון לציון. נוסד בשנת 1998. המשרד עוסק בתחום אזרחי-מסחרי, התמחויות בגירושין ומעמד אישי, מקרקעין ונדל"ן, דיני חוזים, ייצוג בבתי משפט. המשרד מספק שירותים נוטריונים בראשון לציון והמרכז.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת עמית ורד

מאת: עמית ורדנדל"ן ומקרקעין19/01/13880 צפיות
מכירת דירה אינה פעולה יומיומית, אלא מהווה עסקה גדולה עבור מרבית אנשים, המבוצעת אחת למספר שנים. מאחר ועסקינן בעסקה בסכום גבוה, יש להקפיד על התנהלות נכונה, על-מנת שהעסקה תעבור באופן חלק וללא מכשולים. בסקירה זו נביא בפניכם מספר טיפים חיוניים בנושא של מכירת הדירה, לקראת חתימת חוזה המכר.

מאת: עמית ורדנדל"ן ומקרקעין18/01/131649 צפיות
המאמר כולל הסבר על מדרגות מס הרכישה ומפרט עדכון המדרגות לשנת 2013.

מאת: עמית ורדדיני משפחה18/01/131139 צפיות
לפי הפסיקה של בית המשפט העליון, ככל שאחד מבני זוג קנה דירת מגורים לפני הנישואין (גם ללא משכנתא) ורשם אותה על-שמו, אולם לאחר החתונה התגורר בה עם הצד השני במשך שנים ארוכות, עם ילדים וכו', בעלותו בדירה בסכנה... והצד השני יוכל לתבוע מחצית מהדירה, אלא אם כן ערכו הצדדים הסכם ממון.

מאת: עמית ורדנדל"ן ומקרקעין26/09/121066 צפיות
מכירת דירה הינה עסקה מורכבת. מדובר בנכס בעל שווי יקר מאוד, המהווה את הנכס העיקרי בדרך כלל עבור המשפחה. לכן, טרם מכירת דירה יש לנקוט באמצעי זהירות ולבצע את הדברים עם תכנון מוקדם ובאופן מקצועי. במאמר זה תוכלו לקרוא דגשים על עסקאות מכירת דירה וטיפים חיוניים, אשר ישפכו לכם בוודאי אור על הנושא הזה. בהצלחה ושיהיה בשעה טובה!

מאת: עמית ורדדיני משפחה01/06/121188 צפיות
הסכמי ממון בישראל הפכו בשנים האחרונות לדבר מקובל. לאור היקף גירושין גבוה במדינת ישראל, גיל הנישואין שעלה, יחסים זוגיים פרק ב', ועוד סיבות, כיום יותר ויותר אנשים מבינים את החשיבות הרבה שיש לחוזה הייחודי הקרוי הסכם ממון. במאמר זה נסקור שבע סוגיות מרכזיות, אשר חובה לדעת לגבי הסכמי ממון בישראל.

מאת: עמית ורדחוק ומשפט - כללי31/01/121101 צפיות
בישראל 2013 מקצוע עריכת הדין מוצף כאשר מדי שנה יותר ויותר עורכי דין מצטרפים ללשכת עורכי הדין בישראל. למרבה הצער, הצפת המקצוע גרמה לירידה ברמה המקצועית של עורכי דין, בהיות עורכי דין צעירים רבים משוועים לעבודה ומורידים מחירים. מצב זה הוא מאוד בעייתי. התחרות הגוברת מקשה על אדם בבחירת עורך הדין המתאים והמקצועי עבורו לטיפול בתיק או בסוגיה משפטיים. המאמר שלפניכם כולל טיפים שימושיים לבחירת עורך דין.

מאת: עמית ורדחוק ומשפט - כללי31/01/1211520 צפיות
תעריפי נוטריונים בישראל הם אחידים ונקבעים ע"י משרד המשפטים. כל הנוטריונים מחויבים לאותם תעריפי נוטריון, כלומר, לאף נוטריון אסור לגבות שכר שירותי נוטריון שונה, בין אם גבוה, ובין אם נמוך. התעריפים של נוטריון צמודים למדד המחירים ומתעדכנים אחת לשנה. בחודש ינואר 2012 התעדכנו התעריפים. הפוסט מביא מספר דוגמאות לתעריפי נוטריון נכון לשנת 2012 לאחר העדכון במחירי נוטריון.

מאמרים נוספים בנושא נדל"ן ומקרקעין

מאת: רוני הכהןנדל"ן ומקרקעין26/10/211706 צפיות
טרם ההקמה יש לדעת כי הקמה של מבנה חייבת להיות בהתאמה מלאה לחוקים.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין24/12/201328 צפיות
בונים לכם מגדל חדש ליד הבית? גיליתם שתוכנית חדשה עתידה לשנות לכם את החיים? מגרש החניה שהתרגלתם לחנות בו עומד להיעלם לטובת בניין חדש? תמיד תוכלו להגיש התנגדות לתוכנית. שכן רוצה להוסיף שטח בניה, מבקש שימוש חורג ? מאמר זה יסביר לכם איך אפשר להתנגד לתוכנית, מה צריך לעשות ולמי צריך לפנות.

מאת: רונית אלפסינדל"ן ומקרקעין22/11/201524 צפיות
רכישת דירה יד שניה או דירה מקבלן? ומה בודקים לפני שרוכשים דירה מקבלן? והאם צריך עו"ד דין מקרקעין או שאפשר שעו"ד של הקבלן ייצג אתכם? כל זא ועוד במאמר שלפניכם.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין01/11/201318 צפיות
קיבלת כתב אישום בדואר רשום בשל בנייה ללא היתר, חריגה מהיתר או תוכנית, שימוש חורג, פיצול דירות. אתם שואלים את עצמכם מה עליכם לעשות. במדריך זה נסביר לכם מה צפוי, שלב אחרי שלב.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין29/09/201605 צפיות
מתכננים לבנות בריכת שחייה ביתית? חשו לדעת למה אתם נכנסים! בשנים האחרונות הופכות הבריכות הפרטיות לפופולריות מאוד בכל רחבי הארץ ואינן עוד נחלתן הבלעדית של בעלי הממון בלבד, לא מעט הודות לטכנולוגיות המתקדמות שקיימות כיום, המוזילות משמעותית את עלויות הבניה וההתקנה. נושא הצורך וההליך בהיתר בניה מורכב וחשוב שיהיה מלווה על ידי המומחה הנכון

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין08/09/201011 צפיות
עיריית תל אביב-יפו מפעילה צעדי אכיפה מינהליים ומשפטיים כנגד עבירות על חוק התכנון והבנייה ובכלל זה עבודה אסורה או שימוש אסור בנכס. ב-20 בדצמבר 2018 נכנסו לתקפן תקנות העבירות המינהליות [קנס מינהלי - תכנון ובנייה] תשע"ח 2018. על פי תקנות אלו, ניתן יהיה להטיל קנסות מינהליים על עבודה אסורה, שימוש אסור ועל אי קיום צווים מינהליים להפסקת עבודות או להפסקת שימוש.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין11/08/20967 צפיות
קיבלת צו הריסה? לא סוף פסוק! בת המשפט נתן לאחרונה כמה החלטות שיתכן ויכולים לסייע לך!

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica