חפש מאמרים:
שלום אורח
19.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

כיצד נוסד מפעל שוקולד בישראל?

כאשר חושבים על ממתק כלשהו, המחשבה הראשונה היא על טעמו, מרקמו, צבעוניותו והשפעתו המיטיבה עם החיך. השוקולד, לעומת זאת, בישראל הוא מתקשר מייד עם שוקולד עלית. קיימות אמנם חברות נוספות המייצרות שוקולד ואפשר להשיג סוגי שוקולד מיובאים שונים בכל מקום, אך בכל זאת, שוקולד עלית הוא השוקולד המנצח בישראל. הוא תופס נתח שוק נרחב והמתחרים בו מועטים מאד. כיצד הפך שוקולד עלית ממפעל קטן לקונצרן ענק המשווק את תוצרתו בישראל ובמקביל מייצא אותו לארצות רבות בעולם?

איך התחיל ייצור שוקולד בארץ?

בתחילת שנות העשרים של המאה הקודמת הקים אליהו פרומצ'נקו מפעל שוקולד בלטביה וקרא לו בשם לאימה שפרושו בלטבית מזל. ואכן, שם זה התאים מאד למוצר זה. כאשר עלה לישראל בשנת 1933, הוא הביא עימו מכונות לייצור שוקולד והקים ביחד עם שני שותפים נוספים מפעל לייצור שוקולד. שותפיו להקמת המפעל היו דוד מושביץ ואליהו קופילוב. מומחים להכנת שוקולד שוכנעו על ידי פרומצ'נקו לעלות לארץ ולעסוק בהכנת שוקולד איכותי וכך הוקם הצוות הראשוני של המפעל החדש. פרומצ'נקו שכבר אז הבין חשיבותה של תל אביב כעיר מרכזית בארץ, חשב על הנמל השוכן בה כמקום להבאת סחורות ולייצוא של שוקולד למדינות רחוקות. זו הסיבה שבחר בעיר רמת גן כמקום לשכן בה את מפעל השוקולד הראשון בארץ. למרות שמפעל עלית כבר אינו עומד יותר שם, עדיין נקרא המקום צומת עלית.

מה היה המוצר הראשון שייצרו במפעל עלית?

המוצר הראשון שיוצר במפעל שוקולד עלית היה שוקולד שמנונית. על אריזת השוקולד הייתה מצוירת פרה חמודה ולא עבר זמן רב עד שהציור החביב העניק לשוקולד את שמו החדש - שוקולד פרה. השם שוקולד פרה השתרש במהירות בציבור וכאשר הלקוחות ביקשו לרכוש את השמנונית ששמה היה קשה להגייה, הם פשוט ביקשו שוקולד פרה. מובן ששוקולד פרה נמכר היטב באותם ימים לא רק בשל הציור של הפרה אלא גם בזכות טעמו הטוב שהזכיר לרבים מבני היישוב את טעמו של השוקולד אותו אכלו בארצות מוצאם.

איך התפתח מפעל השוקולד בימי מלחמת העולם השנייה?

כאשר בעלות הברית שהו בפלשתינה א"י (ישראל של לפני קום המדינה) ובמצרים, הם נזקקו למוצרי מזון טריים שקשה היה לייבאם מרחוק. את השוקולד קשה היה במיוחד לייבא מחו"ל, בשל תכונתו להימס בחום. הבריטים העניקו למפעל עלית את הזיכיון לשווק שוקולד לצבא הבריטי ששהה באזור והכנסותיו של המפעל הלכו ורבו. לאחר שהבריטים יצאו מארץ ישראל עם קום המדינה, הצטמצם שיווק השוקולד של המפעל ונוצר צורך למצוא מוצרים נוספים שיספקו פרנסה למשפחות העובדים הרבים שבמפעל. לאחר מחשבה מעמיקה הוחלט על ידי השותפים לייצר קפה נמס, כמוצר משלים לשוקולד. בשנות השישים, כשלושים שנה לאחר הקמת המפעל, הוחל בייצור קפה נמס שעד אז לא היה מוכר בארץ. מפעלי קפה נמס הוקמו בצפת ובנצרת עילית.

איך התפתח מפעל השוקולד לאחר קום המדינה?

המפעל לייצור שוקולד עבר תהפוכות רבות במשך השנים. בשנת 1973 עלית הונפקה בבורסה וב-1986 מכרו המייסדים את המפעל. בשנת 1989 נרכשו מפעלי קפה במספר ארצות אירופאיות ובצרפת נרכש מפעל לשוקולד. ב-1991 נוסף תחום חדש למפעל - תחום החטיפים. בשנת 1997 חברת שטראוס הפכה לשותפה של חברת עלית וכיום היא החברה מפוצלת לארבע חטיבות: חטיבת מכירות, חטיבת קפה, חטיבת ממתקים וחטיבת מלוחים.

 



תגיות המאמר: שוקולד


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

רון לויני

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת רון לויני

מאת: רון לוינימתכונים ואוכל - כללי19/11/111542 צפיות
במאמר זה תוכלו למצוא מידע בנוגע לטיבו של חומוס אחלה, ממה הוא מורכב ולמה הוא עדיף על כל חומוס אחר.

מאת: רון לוינימתכונים ואוכל - כללי25/10/111088 צפיות
במאמר זה הבאנו לכם מידע בנוגע להיסטוריה של היוגורט וכיצד מכינים ומשווקים אותו כיום בארץ ובעולם.

מאת: רון לוינימתכונים ואוכל - כללי24/10/111334 צפיות
במאמר זה הבאנו לכם מידע בנוגע לזמן שבו החלו לייצר שוקולד בארץ ואיזה טעמים הוסיפו לשוקולד במשך השנים.

מאת: רון לוינימתכונים ואוכל - כללי25/09/111335 צפיות
כולנו אוהבים לאכול שוקולד פרה אך כמה מאיתנו באמת יודעים איך והיכן שוקולד פרה נוצר לראשונה? במאמר זה תוכלו למצוא מידע בנוגע להיסטוריה של שוקולד פרה

מאת: רון לוינימתכונים ואוכל - כללי19/09/111432 צפיות
במאמר זה תוכלו לקרוא על הסטוריית היוגורט ועל יתרונותיו הרבים הן בתחום הרפואי ובתחום הקוסמטי.

מאת: רון לוינימתכוני סלטים15/09/118536 צפיות
במאמר זה תוכלו למצוא מידע על כל המיתוסים הנפוצים הנוגעים לחומוס

מאת: רון לוינימתכוני סלטים15/09/118254 צפיות
במאמר זה תוכלו למצוא מידע על כל המיתוסים הנפוצים הנוגעים לחומוס

מאמרים נוספים בנושא מתכונים ואוכל - כללי

מאת: דוד כהןמתכונים ואוכל - כללי02/04/205261 צפיות
כשמתכוננים לעריכת ארוחה חגיגית, לא מתחשבים רק באוכל אלא גם בעיצוב השולחן. בדרך כלל משתמשים בכלי הגשה יוקרתיים. כלים אלה יכולים להיות גם מפלסטיק, כלים חד פעמיים. הבאנו כמה טיפים לשימוש בכלי הגשה חד פעמיים יוקרתיים.

מאת: עופר שלומתכונים ואוכל - כללי24/03/205181 צפיות
ציוד למסעדות

מאת: shlomy מתכונים ואוכל - כללי22/01/205484 צפיות
מתכננים אירוע בקרוב? רוצים לבחור את הקייטרינג הנכון ביותר עבור האירוע, וזה שיתרום להצלחה שלו בצורה הטובה ביותר? אם כן כדי לכם לקרוא את המאמר הבא:

מאת: ניב אבןמתכונים ואוכל - כללי21/01/205574 צפיות
אך מה ניתן לעשות כאשר רוצים לחגוג אירוע באווירה יותר אישית, מבלי לאבד את הייחודיות של ארוחת שף טעימה ומזמינה ללא טרחה שמצריכה עמידה מול כיריים ותנורים בוערים? בשביל זה בדיוק קיימים שפים אישיים.

מאת: שרון צרפתימתכונים ואוכל - כללי13/11/195883 צפיות
יש לשים את הדגש לגבי התוכן האישי על מנת לרדת מהר ובהצלחה

מאת: עופר שלומתכונים ואוכל - כללי30/07/196090 צפיות
ציוד למסעדות

מאת: חיים נוימתכונים ואוכל - כללי25/10/183088 צפיות
מסעדת "וינה" השוכנת ברחוב בן יהודה 62 בתל אביב היא מסעדה ותיקה שנוסדה לפני כשבעים שנה והמתמחה באוכל יהודי נוסח מזרח-אירופה. בשנים האחרונות קמה לה עדנה לארוחה מבית האימא הפולניה או הרומניה או הרוסיה ורבים שבים ופוקדים מסעדות המתמחות באוכל היהודי המנחם הזה, חלק רב מהם תיירים ולאחרונה גם צעירים שחזרו ממסע קניות בארצות מזרח אירופה ובמיוחד מפולין, שם הפירוגי הוא מאכל לאומי.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica