חפש מאמרים:
שלום אורח
04.05.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

עזרה משפטית לחסרי בית

בית במשפט

by Yariv Lissauer

חסרי בית  נחשבים לעיתים קרובות כמאכלסים את השוליים של החברה. פחות משנה כיצד הם הגיעו לשוליים- האם נדחקו לשם בגלל נסיבות חיצוניות, האם היו חלשים מכדי להתמודד או משום שילוב של השניים, כל זמן שהם הגיעו לשוליים, שם כנראה מקומם, ולכן ניתן להתעלם מקיומם שם.

מסמך זה אינו מתיימר להבין את המפתח לשהייתם של חסרי הבית בשולי החברה, כי אם לתאם פרוייקט שנועד לעזור להם לחזור לחיק החברה- "בית במשפט".

בשנת 2004 ישי מישור ויריב ליסאואר, היו מייד לאחר סיום ההתמחות שלהם במשרד ש. הורוביץ וחיפשו פרוייקט התנדבותי בעל משמעות. לאחר מספר רב של פגישות ומחקר מעמיק, הם בחרו לייסד פרוייקט חדש שנקרא "בית במשפט", ביחד עם עיריית תל אביב. בעיריית תל אביב כבר פעלה יחידה קטנה שנוסדה על מנת לתת פתרונות לאותה אוכלוסיה, אולם התמקדות היחידה הייתה בעיקר במתן פתרונות סוציאליים וכלכליים, רבים מהם למצוקות מידיות.

במסגרת הפרוייקט, עורכי דין מתנדבים נפגשים עם חסרי הבית, אשר בתורם מציגים בפניהם את מצוקותיהם וצרכיהם בעולם המשפט, ועוזרים להם למצוא את דרכם במציאות המשפטית אשר לעיתים רבות היא קפקאית להחריד, ולעיתים מדובר בבעיות פשוטות מאוד אשר החששות של אותם חסרי בית מהתמודדות מונעות מהם להתייחס לאותן בעיות ומותירות אותן כגבנונים שמוסיפים להכביד משקל נוסף ולכופף את גביהם הכפופים מאוד ממילא.

שיעור הבעיות "הפשוטות" מתוך סך הבעיות איתם מתמודדים המתנדבים במסגרת הפרוייקט, הוא גבוה למדי. משום כך, שיעור ההצלחות המהירות של הטיפול אותו מעניקים המתנדבים לקהלם, ובהתאם גם מידת הסיפוק שחשים אותם מתנדבים הם גבוהים מאוד. ודוק, הצלחה משמעה לאו דוקא תוצאה המיטיבה עם חסר הבית, אלא עיקר משמעה טיפול שורשי בסוגייה והסרתה מסדר היום ומסך המטען אותו סוחב חסר הבית על גבו.

להסרת המטען כאמור ערך עצום בסוגית החזרת חסר הבית לחיק החברה ובסוגית אזירת כוח, אומץ ורצון להתמודד עם הקשיים שהובילו אותו לרחוב.

כל זאת, ביחד עם העבודה בשיתוף החברים הנפלאים של סגל היחידה המטפלת בעיריה הופכים את ההתנדבות בפרוייקט למיוחדת ומומלצת בחום.

 



תגיות המאמר: תל אביב, חסרי בית


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

Yariv Lissauer

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת יריב ליסאואר

מאת: יריב ליסאוארדיני עסקים22/11/111446 צפיות
זכות הקיזוז איננה זכות קניינית בטוחתית במהותה, או לפחות לפי מאפייניה הפורמליים. עם זאת, היא מעלה קושי ומקבלת אופי כמעט מעין קנייני במקרי פירוק

מאת: יריב ליסאוארחקלאות22/11/111119 צפיות
על שימוש במקורות אנרגיה ביולוגיים כחלופה לנפט

מאמרים נוספים בנושא חוק ומשפט - כללי

מאת: אדיר בנימיניחוק ומשפט - כללי25/06/231632 צפיות
ההנחה שבדרך כלל החזקים הם אלו שגוברים על החלשים מהם, גורמת לכך שכאשר הגורם החלש יותר זוכה למעט צדק, הדבר מעניק לנו תחושה של עדנה מסוימת. לכן נדמה ששמענו לא מעט סיפורים בהם הודות להתערבות חיצונית זוכה הגורם הנפגע לצדק מסוים, או לכל הפחות מסופר כי הגורם שעשה את מעשה העוולה נענש על כך.

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי19/08/212074 צפיות
https://www.tel-aviv.gov.il/Residents/Construction/DocLib1/%D7%A8%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%AA%20%D7%9E%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%9D%20%D7%9E%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%9D%20%D7%A4%D7%A2%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D.pdf

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי19/06/211931 צפיות
מדיניות אכיפת עבירות תכנון ובניה – הרשות לאכיפה במקרקעין מדיניות אכיפה הינה כלי מרכזי הנתון בתחום האכיפה באמצעותו מבטיח הגוף האוכף למקד את משאביו המוגבלים בעבירות המשמעותיות ביותר ובאופן האפקטיבי ביותר. מיקוד משאבי האכיפה לפי סדרי עדיפות קבועים מראש מאפשר הגברת אפקטיביות האכיפה באמצעות פעילות יזומה, צמצום המשאבים המופנים כלפי עבירות בעלות ערך נמוך יותר, והבטחת השוויון באכיפה. יובהר, כי מדיניות אכיפה היא מסמך המתווה את הדרך אך אינו מסמך מחייב, שלא מאפשר בחינה מחודשת, עדכון וסטייה ממנו במקרים שיש לכך הצדקה.

מאת: רוני הכהןחוק ומשפט - כללי28/01/211585 צפיות
על מנת להבין מדוע אדם ניגש על מנת לבצע תרגום של תעודות ומסמכים רשמיים מסוימים צריכים להבין את התהליכים שאותם עוברים אנשים ברחבי העולם כולו.

מאת: רוני הכהןחוק ומשפט - כללי15/01/211261 צפיות
מתי נדרש לפעולה של תרגום עבור תעודת לידה?

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי13/12/201805 צפיות
הרשויות ממשיכות בקצב רב בהוצאת צווי הריסה. מאמר שכדאי לקרוא אם ביצעת חריגות בניה , ביקרו או רוצים לבקר בנכס מטעם הפיקוח על הבניה/ הוועדה לתכנון ובניה או שכבר הוזמנת לשימוע או אולי כבר קיבלת צו הריסה. המאמר מיועד לכל העוסקים בתחום. עורכי דין, שמאים, מהנדסים, קבלנים, וועדי בתים, אדריכלים, מפקחי בניה ועוד.

מאת: עופר שלוחוק ומשפט - כללי08/10/201540 צפיות
הסכם מייסדים מוצלח בחברות סטארט אפ

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica