חפש מאמרים:
שלום אורח
25.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

דירקטיבת ה WEEE האירופאית למיחזור פסולת אלקטרונית

מאת: אמנון אקוקלאיכות הסביבה 19/02/20121453 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק
מדיניות ה WEEE האירופאית  למיחזור פסולת אלקטרונית ביתית WEEE הם ראשי תיבות של Waste Electrical and Electronic Equipment (פסולת אלקטרונית וציוד אלקטרוני). מדובר בחקיקה של פרלמנט האיחוד האירופי שמטרתה להתמודד עם הבעיה הגדלה והולכת של פסולת אלקטרונית.

בעית הפסולת האלקטרונית פסולת אלקטרונית (הכוללת למעשה כל פריט ציוד ובו רכיבים חשמליים) מכילה מגוון רחב של חומרים מזהמי סביבה כגון מתכות כבדות, מעכבי בעירה, מיני תרכובות פלסטיות ועוד.

ארגונים ירוקים שונים, ובראשם ארגון גרינפיס (greenpeace) החלו עוד בשנות התשעים להתריע על נזקים לאיכות הסביבה ועל סיכונים בריאותיים הנובעים מטיפול בפסולת אלקטרונית כבכול אשפה מוצקה אחרת. מנתוני דוחות כאלה ניתן היה כבר אז להתרשם שהיקף הבעיה ילך ויצמח לאור קצב ההתפתחות הטכנולוגית ותרבות הצריכה המערבית.מודעות גבוהה לאיכות הסביבה המאפיינת את המדינות המפותחות החברות באיחוד האירופי הניעה כבר עם תחילת שנות האלפיים לתת את הדעת לבעיית הזיהום הסביבתי שמקורו בפסולת אלקטרונית ובבעית המיחזור.בשנת 2003 נכנס לתוקפו צו ה weee והפך חלק מספר החוקים האירופי.

פן אחר לבעיית הזיהום שמקורו בפסולת אלקטרונית מטופל בצו נוסף שחוקק במקביל ל WEEE ונקרא (RoHS -Restriction of Hazardous Substances Directive). צו זה המגביל את השימוש בחומרים מסוכנים בייצור ציוד אלקטרוני.

מטרת צו  weee מטרתו הסופית של הצו היא להפחית עד למינימום את כמות הפסולת האלקטרונית הנטמנת במטמנות אשפה ככל אשפה מוצקה אחרת. המטרה שהציב המחוקק האירופי לקהילה האירופית הייתה שאפתנית למדי ונקבעה על השגת יעד של מיחזור פסולת אלקטרונית בכמות של לפחות 4 קילוגרמים בשנה עבור כל אזרח עד לשנת 2009. עיכובים ביישום התקנות שקובע החוק במערכות המשפטיות הפנימיות של כל מדינה החברה באיחוד לא אפשרו את השגת יעד זה אך אין ספק שצו ה weee חולל מהפך של ממש בתחום איסוף פסולת אלקטרונית ומחזורה. כמעט בכל 25 המדינות החברות באיחוד האירופי בוצעה לבסוף החקיקה הנדרשת כך שהוראות הצו יחייבו יצרנים ויבואנים של ציוד אלקטרוני בתחומם.

השפעת דירקטיבת ה WEEE על מיחזור פסולת אלקטרונית באירופה ובעולם

מדיניות "אחריות יצרן מורחבת" המדיניות העומדת מאחורי הוראותיו של הצו עולה בקנה אחד עם עקרון "אחריות היצרן המורחבת", עקרון המקובל בעולם כיעיל בהתמודדות עם בעיות של זיהום באמצעות הטלת האחריות למניעתו על חברות המרוויחות מן הפעילות המהווה את מקור הזיהום.לפיכך מטיל צו הweee את האחריות לטיפול באיסוף פסולת אלקטרונית ומחזורה על יצרנים ויבואנים של ציוד אלקטרוני. הצו מורה על הקמת מערך פיקוח ומטיל על היבואנים והיצרנים חובת דיווח באשר לכמות הציוד שמכרו וכמות פסולת אלקטרונית שדאגו להביאה למחזור במתקנים המורשים (כדוגמת מתקני אקוקל בישראל למיחזור פסולת אלקטרונית)

הצו מפרט יעדי מחזור שעל החברות לעמוד בהן (לפי אחוז מסוים ממשקל הציוד שנמכר), היעדים משתנים מעט בין עשר קטגוריות משנה אליהם מחולקת פסולת אלקטרונית. ביניהן כוללות עשר הקטגוריות כמעט כל ציוד הקיימים בו רכיבים חשמליים או אלקטרוניים אולם הצו מוציא מכלל זה ציוד תעשייתי כבד וציוד המיועד למערכות בטחון... למידע נוסף ולקריאת המאמר המלא - אקוקל מיחזור


 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אקוקל - מיחזור פסולת אלקטרונית.

הכשרה , איסוף , מיכלי מיחזור לפסולת אלקטרונית.

Ecokal - the ewaste company in israel

www.ecokal.co.il

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אמנון אקוקל

מאת: אמנון אקוקלבניין ואחזקה - כללי07/04/12992 צפיות
בימים אלה ממש מתנהל הליך חקיקה של חוק חדש בתחום – "חוק להפחתת פסולת אלקטרונית ומיחזורה". הצעת חוק זו זוכה לפופולאריות רבה, שותפים לה חברי כנסת ממגוון סיעות, מהן סיעות שנדיר למוצאן משתפות פעולה בעניין כלשהו. חבר הכנסת ניצן הורוביץ הוא המוביל את הליך החקיקה ונראה שהוא זוכה להצלחה יתרה עד כדי שהחוק צפוי להיכנס לתוקפו עוד לפני תום הכנסת הנוכחית (הכנסת השמונה עשרה). לאור המהירות בה מתקדם הליך החקיקה ויעילותו הצפויה של החוק המוצע (המבוסס על חקיקה אירופאית אשר כבר הוכיחה עצמה) נראה שבשנים הקרובות ית

מאת: אמנון אקוקלאיכות הסביבה 25/03/121087 צפיות
כבר בגיל 17 החליט אלכס שתחביבו העיקרי, המחשב, יהיה גם המקצוע שלו לחיים. מכיוון שהיה נער רציני וחרוץ, דחה את גיוסו לצה"ל והמשיך ללמוד שנתיים נוספות בסופן זכה להסמכה כהנדסאי מחשבים מטעם משרד העבודה. כשהתגייס הייתה דרכו סלולה לשירות מאתגר בממר"מ (מרכז המחשבים ומערכות המידע בחיל התקשוב). אלכס נחשב לחיל מצטיין, יצא לקורס קצינים ובתום שלוש שנות שירות החובה המשיך ושירת שנתיים נוספות בקבע למרות שברור היה לו שאין הוא רוצה בקרירה צבאית.

מאת: אמנון אקוקלבריאות31/01/127804 צפיות
בשנת 2011 מתוך כ100,000 טונות של פסולת אלקטרונית שנוצרה בישראל רק 30% עברו מיחזור כלשהו. קיימת יוזמה תחיקתית בנושא אשר אמורה להביא לשינוי מבורך לטובה באמצעות הטלת אחריות למיחזור פסולת אלקטרונית על יצרנים ויבואנים של מכשירים אלקטרוניים. חברות אלה ייקנסו אם לא ידאגו למיחזור אחוז מסויים ממשקל סך הציוד האלקטרוני שמכרו. אחוז זה ילך ויגדל כל שנה מרגע כניסת החוק לתוקפו עד ליעד של 70 -80 אחוז (תלוי בסוג הפסולת).

מאת: אמנון אקוקלאיכות הסביבה 31/01/121730 צפיות
תרומה של ציוד אלקטרוני שמיש נראית על פניה כרעיון טוב. תרומה שכזו יכול שתהיה בקנה מידה מקומי, כשאנו מניחים טלוויזיה ישנה למשל באזור שברשות הרבים (על המדרכה למשל) או כשאנו מעבירים אותה לעמותה המטפלת בחלוקת תרומות לאוכלוסיה חלשה. מעין תרומה של ציוד אלקטרוני נעשית גם במישור הבינלאומי כאשר ציוד שכזה נאסף במדינות מפותחות ומועבר למדינות העולם השלישי.

מאת: אמנון אקוקלאיכות הסביבה 24/01/121321 צפיות
פסולת אלקטרונית מורכבת ממכשירים שהטכנולוגיה המאפשרת את ייצורם הינה מן המתקדמות שברשות האדם. אין פלא כי פסולת זו מכילה מגוון עצום של חומרים, מהם כאלה המצויים באופן טבעי בסביבה וכן תרכובות שניתן להפיק רק באמצעות תהליכים כימיים ותעשייתיים מורכבים.

מאת: אמנון אקוקלאיכות הסביבה 24/01/121398 צפיות
רבים מאיתנו מעדיפים תמיד לתרום כל מה שלנו אין עוד צורך בו אך עשוי להיות בעל ערך למישהו אחר. בוודאי שכך נרגיש בכל הנוגע לציוד אלקטרוני תקין אך מיושן מעט ושהחלפנו בחדש.

מאמרים נוספים בנושא איכות הסביבה

מאת: yoni romאיכות הסביבה 14/11/191296 צפיות
מדינת ישראל מעודדת את ייצור החשמל דרך מערכות סולאריות. פתרון זה הוא פתרון ירוק, ידידותי לסביבה וזמין בבתים פרטיים ושטחים עסקיים. מערכת סולארית עסקית היא מערכת אשר נבנית על גגות בתי עסקים ובכלל זה: שטחים מסחריים, מפעלים, בנייני משרדים ודומיהם.

מאת: Roei Kalvoאיכות הסביבה 11/12/171564 צפיות
מהו פינוי נייר? איך מבצעים פינוי נייר? איזה שלבים כלולים בתהליך מיחזור נייר? למה גופי תעשייה זקוקים לשירותי פינוי נייר?

מאת: אור מחשביםאיכות הסביבה 24/10/161766 צפיות
מה היא אנרגיה סולארית? אנרגיה, או חשמל, מיוצרת בדרך כלל מנפט, גזים, ופחם, וכל החומרים האלה פולטים פחמן דו-חמצני ופוגעים בסביבה, בכדור הארץ כולו, וכן בבריאות שלנו ושל בני משפחתינו. בנוסף לכל זה, האנרגיה הזו לא מתחדשת – ברגע שנגמר הנפט בעולם, לא נמצא עוד, וכשנגמר הפחם, ייקח אלפי שנים עד שהוא יתחדש בכמויות שאנחנו צורכים כיום. במקומות שונים בעולם, החומרים האלה כבר נגמרו, והיום אנחנו בדרך צלחה לגמור את מה שנשאר באיזורים שעוד יש בהם את החומרים האלה.

מאת: קליבר 818איכות הסביבה 17/11/143051 צפיות
במקביל לשיפור מנועי בנזין, יצרניות רכב שונות מייצרות מנועים הצורכים סוגים שונים של דלק, ישנם סוגי דלק ידידותיים יותר לסביבה יותר בהשוואה לאחרים.

מאת: איוורור והנדסהאיכות הסביבה 05/11/142649 צפיות
מהו חוק אוויר נקי? חוק אוויר נקי, התשס"ח- 2008, גובש על ידי קבוצת חברי הכנסת ועמותת "אדם טבע ודין" ונכנס לתוקף ביום 1/01/2011.

מאת: בני דואניאיכות הסביבה 30/10/142628 צפיות
אחד הרעיונות הבולטים ביותר שעומדים לקבל בקרוב משנה תוקף הוא הוצאת שקיות הניילון החינמיות מהסופרמרקט הקרוב לביתכם. למעשה, כל קונה ייאלץ להגיע עם שקית רב פעמית מהבית על מנת להניח בפנים את המוצרים אותם הוא רכש, כאשר לשקיות הניילון אליהן התרגלנו עד עכשיו לא יהיה יותר שימוש, אלא אם נהיה מוכנים לשלם תמורתן.

מאת: שלומית לנגאיכות הסביבה 26/12/138677 צפיות
כיום כל משרד מחזיק לפחות מדפסת אחת. טונרים של מדפסות לייזר המושלכים לפח האשפה הם פוטנציאל לנזק סביבתי כבד. מה ניתן לעשות כדי להתמודד עם בעיה סביבתית זו?

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica