חפש מאמרים:
שלום אורח
23.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

המלצות לתואר שני בפסיכולוגיה

מאת: פתרונות מתא"םפסיכולוגיה11/04/20124368 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

כללי:

על מנת להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה במגמה טיפולית יש לספק המלצות (שתי המלצות בגדר חובה ובמספר מוסדות מאפשרים לספק המלצה שלישית). המלצה היא טופס בעל פורמט מובנה שאיש מקצוע ממלא בנוגע למאפייני המועמד הרלוונטיים לקבלה עליהם הוא יכול להעיד. מוסדות הלימוד דורשים שהתלמיד לא ייחשף להמלצה לאחר כתיבתה. במרבית מוסדות הלימוד נדרשת המלצה מהעבודה המעשית והמלצה אקדמית.

מתי רלוונטי?

ההמלצות צריכות להיות מוגשות בסמוך להגשת המועמדות לתואר השני, כלומר סביב החודשים פברואר- מרץ הקודמים לשנת הלימודים הרלוונטית.

מהי המלצה מהעבודה המעשית?

המלצה שניתנת על סמך עבודה במקום טיפולי על ידי הממונה או המדריך בעבודה המעשית (רצוי שיהיה בהכשרתו פסיכולוג קליני מומחה, פסיכיאטר או עובד סוציאלי קליני). במרבית מוסדות הלימוד, העבודה המעשית הינה חלק מתוכנית הלימודים. כלומר, בשנה ג' (או ב' בחלק קטן ממוסדות הלימוד) יש להירשם למוסד טיפולי כלשהו (מתוך מבחר אפשרויות שמוסד הלימוד מספק) ולהשתלב שם במשך השנה למספר שעות בשבוע. מקובל לבקש המלצה מעשית מהמדריך בעבודה המעשית. חשוב לקחת בחשבון שכדאי שתהיה יותר מאפשרות אחת של המלצה. על כן, במידה והתחום הטיפולי מעניין אתכם ויש לכם זמן, מומלץ מאוד להתנדב/לעבוד באחד המוסדות הטיפוליים כבר בשנה ב'. כך תוכלו להכיר טוב את התחום, לראות האם הוא מתאים לכם ובמידה ותחליטו שכן, לקבל המלצה מהימנה ומקדמת.

איך מוצאים מוסד טיפולי להתנדב בו? דרך האינטרנט (ראו קישורים מומלצים), דרך האוניברסיטה (ניתן ליצור קשר עם מקומות העבודה המעשית) ומפה לאוזן.

מהי המלצה אקדמית?

המלצה שניתנת על סמך ביצועכם בתחום האקדמי על ידי אחד מחברי הסגל האקדמי של המחלקה (דרגת ד"ר ומעלה). בשנת הלימודים השלישית תדרשו להשתתף בקורס סמינר. אופי הקורס וכתיבת הסמינר עצמו מאפשרים היכרות מעמיקה יחסית עם המרצה ולכן מקובל לבקש ממנו המלצה. חשוב לקחת בחשבון שכדאי שתהיה יותר מאפשרות אחת של המלצה, במיוחד לנרשמים בשנה ג' (ההמלצה ניתנת לאחר זמן קצר ועל בסיס הכרות פחות מעמיקה). על כן, במידה והתחום המחקרי מעניין אתכם ויש לכם זמן, אפשר ומומלץ מאוד (כבר משנת הלימודים הראשונה) להשתלב באחד המחקרים באוניברסיטה. ההשתלבות יכולה להיות בשכר (סמלי...) ו/או עבור המלצה. כך תוכלו להכיר טוב יותר את העולם המחקרי הלכה למעשה ובנוסף לקבל המלצה מהימנה.

איך מוצאים מחקר להשתלב בו? מחפשים בלוחות המודעות שליד המזכירות, פונים (ישירות או דרך המייל) למרצים ושואלים אותם, ומפה לאוזן.

טיפים:

1. כאשר מתחילים את ההתנדבות או את העבודה המחקרית כדאי לציין שתשמחו לקבל המלצה בהמשך הדרך, שלא יהיו הפתעות אחר כך.

2. דאגו לבקש את ההמלצה מספיק זמן מראש (לפחות חודש), בדרך כלל לוקח לממליצים זמן לכתוב אותה.

3.בזמן בקשת ההמלצה אפשר לשאול את הממליץ מה עליכם לעשות על מנת שיכיר אתכם טוב יותר ויוכל לכתוב לכם המלצה. ייתכן והוא יבקש לראות עבודות קודמות שלכם או פשוט לדבר איתכם. בכל מקרה, עצם השאלה מעידה על רצינות.

4. מותר ואף מומלץ לדבר עם מי שכותב לכם את ההמלצה ולשאול אותו האם הוא חושב שיוכל לכתוב לכם המלצה טובה ואישית.

5. חבל לקבל המלצה שלא תשפר את סיכויי הקבלה שלכם.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

דניאל גילון, מנהל פיתוח, פתרונות מתא"ם.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת פתרונות מתא"ם

מאת: פתרונות מתא"םפסיכולוגיה11/04/124997 צפיות
השלב האחרון לקראת ההרשאה לעסוק בפסיכולוגיה קלינית הוא בחינת ההתמחות. בחינת ההתמחות נערכת בתום ההתמחות, לאחר שהמתמחה עמד בכל מחויבויות ההתמחות.

מאת: פתרונות מתא"םפסיכולוגיה11/04/121777 צפיות
לאחר סיום התואר השני השלב הבא הוא שלב ההתמחות. שלב ההתמחות הוא השלב שבו עובדים במוסדות טיפוליים במטרה להתמחות בראיון, טיפול ואבחון. מבחינה מעשית, ההתמחות דומה במהותה לשלבהפרקטיקום רק שמספר הראיונות, הטיפולים והאבחונים רב יותר, וכתוצאה מכך האחריות גדלה.

מאת: פתרונות מתא"םפסיכולוגיה11/04/122273 צפיות
פנקס הפסיכולוגים הוא למעשה רשימה של פסיכולוגים המוכרים על ידי משרד הבריאות. הרישום נועד על מנת שיהיה מעקב ובקרה על מקצועות הפסיכולוגיה השונים ועל כן הרישום הכרחי לכלל העוסקים במקצוע. לאחר סיום התואר השני הרישום רלוונטי מכיוון שהוא נדרש על מנת לקבל מלגת התמחות המאפשרת ביצוע התמחות.

מאת: פתרונות מתא"םפסיכולוגיה11/04/121763 צפיות
במסגרת חובות התואר השני נכללת עבודת התזה. בעבודת התזה התלמיד, בהנחיית אחד מחברי הסגל, נדרש להציע מחקר, לבצע אותו ולכתוב עליו במבנה של מאמר מדעי.

מאת: פתרונות מתא"םפסיכולוגיה11/04/121561 צפיות
התואר השני מורכב מלימודים אקדמיים ומפרקטיקום שבמסגרתו התלמיד משתלב באחד ממוסדות הטיפול איתם עובד המוסד הלימודי. בפרקטיקום לומדים הלכה למעשה איך לטפל ולאבחן.

מאת: פתרונות מתא"םפסיכולוגיה11/04/121333 צפיות
בכדי להיות פסיכולוג קליני יש ללמוד במגמה לפסיכולוגיה קלינית או במגמה לפסיכולוגיה קלינית של הילד. התואר השני מהווה את החלק השני בהכשרה האקדמית.

מאת: פתרונות מתא"םפסיכולוגיה11/04/121458 צפיות
לאחר הגשת המועמדות לתואר השני ובמידה והמועמד נמצא מתאים הוא מזומן לראיונות קבלה, להערכה קבוצתית או למרכז הערכה שמטרתם לבדוק את מידת ההתאמה של המועמד למקצוע טיפולי ולמגמה הספציפית במוסד הלימודי.

מאמרים נוספים בנושא פסיכולוגיה

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196309 צפיות
מאמר המציע דרכי פתרון לאי גמילה מטיטולים בקרב בני 3-4. דרכי הפתרון מובאות מהזווית הפסיכולוגית הקלינית: חיזוקים חיוביים לילד לעומת עונשים וחיזוקים שליליים, וכד'. המאמר מתבסס על הקשר שבין ביקורת שלילית לילדים לחוסר הצלחתם להיגמל מהטיטולים.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196311 צפיות
כל מה שאתם צריכים לדעת על מנת לזהות אצל ילד בן 3-4 סימפטומים של אי גמילה מחיתולים. המאמר יציע פרשנות מדוע הדברים נוצרו ויספק מידע על פתרונות אפשריים אליהם.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196166 צפיות
מאמר מידע על הרטבות לילה. המאמר סוקר את הבעיה מהזווית הפסיכולוגית הקלינית ומציע, באמצעותה, דרכי פתרון אפשריות.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196293 צפיות
מאמר מומחים על הרטבת לילה. נקיטה בגישות פסיכולוגיות קליניות לפתרון הבעיה. שילוב אמצעים רפואיים במידת הצורך. מטרת המאמר היא להדריך אתכם בתחילת ניסיונכם לפתור בעיה זו.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196375 צפיות
תיאור הרטבת לילה אצל מבוגרים, ואי שליטה בסוגרים. הצעת פתרונות פסיכולוגיים לצד רפואיים להתמודדות עם בעיה זו: הורדת מתח ולחץ, אבחון מדד הסוכר בבדיקות המעבדה לצורך הסקת מסקנות לגבי הישנותה של סוכרת, ועוד.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196574 צפיות
תיאור בעיה פסיכולוגית נדירה בשם 'חרדת האסלה'. במסגרתה, ילד שיצא מגיל הינקות בהגיעו לגיל 4 נרתע מהאסלה ועושה את צרכיו בבגדיו. במאמר נדון בהיווצרות הבעיה, זיהוי סימפטומים ודרכי פתרון.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196248 צפיות
מאמר מידע על הרטבת לילה אצל ילדים, תוך גיבוש פתרון בגישה הפסיכולוגית הקלינית. במאמר זה מוצעות דרכי התנהגות של ההורים שמומלץ ליישם על מנת להימנע או לצמצם את ההרטבה, לצד ייעוץ עם פסיכולוג קליני.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica