חפש מאמרים:
שלום אורח
19.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

פרקטיקום בפסיכולוגיה

מאת: פתרונות מתא"םפסיכולוגיה11/04/20121560 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

כללי:
התואר השני מורכב מלימודים אקדמיים ומפרקטיקום שבמסגרתו התלמיד משתלב באחד ממוסדות הטיפול איתם עובד המוסד הלימודי. בפרקטיקום לומדים הלכה למעשה איך לטפל ולאבחן. כל תלמיד מטפל באופן אישי במספר מטופלים ומקבל עליהם הדרכה צמודה ואינטנסיבית מאחד הפסיכולוגים הקליניים במוסד הטיפולי. פרט לטיפול האישי, התלמיד משתלב בישיבות הצוות של כלל צוות המרפאה בהן דנים בנושאים טיפוליים שונים ומשתתף בסמינרים בנושאים טיפוליים. לצד הטיפולים בפרקטיקום מתנסה התלמיד באבחונים פסיכולוגיים (בין אבחון אחד לשניים בשנה).

היקף ועומס הפרקטיקום:
במרבית מוסדות הלימוד הפרקטיקום נמשך לאורך כל הלימודים. ישנם מוסדות שבהם התלמיד עובר מקום פרקטיקום בין שנה א' לב' וישנם כאלו שהוא נשאר במקום אחד לכל אורך הלימודים. בשנה הראשונה מדובר ביום אחד של הדרכות וישיבות ויום אחד המוקדש לטיפולים. בשנה השנייה עולה מספר המטופלים ובהתאם עולה כמות ההדרכה ולכן במרבית המקרים מדובר בשלושה ימי פרקטיקום.

פרקטיקום ולימודים: הפרקטיקום הינו חלק מתוכנית הלימודים ומתוכנן כך שהלימודים האקדמיים והפרקטיקום לא יתנגשו.

איך בוחרים מקום פרקטיקום? 
הדבר משתנה בין מוסד למוסד אבל ברובם מדובר בווריאציות שונות של הגרלה ואז בחירה. ישנם מוסדות לימוד בהם התלמיד רושם את עדיפויותיו והמוסד או מקום הפרקטיקום בוחרים בהתאם.

טיפים:

  1. ישנםהבדלים בין מוסדות הפרקטיקום השונים ולכן שווה להתעניין לגבי המקומותהאפשריים טרם הבחירה ולחשוב איזה מקום נראה כמתאים ביותר. עם זאת, חשוב לזכורשבמהותה עבודת הפרקטיקנט בכל המקומות דומה באופייה ושבכל מקום יש את היתרונותוהחסרונות שלו.
  2. ישנן פעילויות רבות במסגרתהפרקטיקום שניתן להשתלב בהן במידה ורוצים ומבקשים.
  3. בכל מוסדלימודי יש מישהו שאחראי על הפרקטיקום. בכל שאלה או בעיה כדאי לפנות אליו, הואיכול מאוד לסייע.
  4. חשוב לבדוקאיזה הדרכה מקבלים במקום ומיהם המדריכים. הדרכה טובה היא המפתח לפרקטיקום טוב.
  5. לקראת סוףהפרקטיקום שווה להתעניין האם ניתן להמשיך להתמחות במקום, זה יכול לחסוך הרבה כאב ראש בהמשך הדרך.
  6. בבואכםלחפש מקום להתמחות, תתבקשו להציג המלצות ממקומות הפרקטיקום שלכם. חלקמהמוסדות בהם עושים פרקטיקום נותנים לתלמיד המלצה עם סיום עבודתו במוסד ובחלקמהמקומות נותנים את ההמלצה רק כאשר המועמד נדרש להציגה בפני מקומות התמחותפוטנציאליים. מועד מתן ההמלצה תלוי גם במוסד הפרקטיקום וגם במדריךהספציפי. בכל מקרה, חשוב לדאוג להבהיר את הנושא לפני תום תקופתהפרקטיקום.
פורסם ע"י פתרונות מתא"ם
 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

דניאל גילון, מנהל פיתוח, פתרונות מתא"ם.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת פתרונות מתא"ם

מאת: פתרונות מתא"םפסיכולוגיה11/04/124973 צפיות
השלב האחרון לקראת ההרשאה לעסוק בפסיכולוגיה קלינית הוא בחינת ההתמחות. בחינת ההתמחות נערכת בתום ההתמחות, לאחר שהמתמחה עמד בכל מחויבויות ההתמחות.

מאת: פתרונות מתא"םפסיכולוגיה11/04/121777 צפיות
לאחר סיום התואר השני השלב הבא הוא שלב ההתמחות. שלב ההתמחות הוא השלב שבו עובדים במוסדות טיפוליים במטרה להתמחות בראיון, טיפול ואבחון. מבחינה מעשית, ההתמחות דומה במהותה לשלבהפרקטיקום רק שמספר הראיונות, הטיפולים והאבחונים רב יותר, וכתוצאה מכך האחריות גדלה.

מאת: פתרונות מתא"םפסיכולוגיה11/04/122273 צפיות
פנקס הפסיכולוגים הוא למעשה רשימה של פסיכולוגים המוכרים על ידי משרד הבריאות. הרישום נועד על מנת שיהיה מעקב ובקרה על מקצועות הפסיכולוגיה השונים ועל כן הרישום הכרחי לכלל העוסקים במקצוע. לאחר סיום התואר השני הרישום רלוונטי מכיוון שהוא נדרש על מנת לקבל מלגת התמחות המאפשרת ביצוע התמחות.

מאת: פתרונות מתא"םפסיכולוגיה11/04/121763 צפיות
במסגרת חובות התואר השני נכללת עבודת התזה. בעבודת התזה התלמיד, בהנחיית אחד מחברי הסגל, נדרש להציע מחקר, לבצע אותו ולכתוב עליו במבנה של מאמר מדעי.

מאת: פתרונות מתא"םפסיכולוגיה11/04/121333 צפיות
בכדי להיות פסיכולוג קליני יש ללמוד במגמה לפסיכולוגיה קלינית או במגמה לפסיכולוגיה קלינית של הילד. התואר השני מהווה את החלק השני בהכשרה האקדמית.

מאת: פתרונות מתא"םפסיכולוגיה11/04/121457 צפיות
לאחר הגשת המועמדות לתואר השני ובמידה והמועמד נמצא מתאים הוא מזומן לראיונות קבלה, להערכה קבוצתית או למרכז הערכה שמטרתם לבדוק את מידת ההתאמה של המועמד למקצוע טיפולי ולמגמה הספציפית במוסד הלימודי.

מאת: פתרונות מתא"םפסיכולוגיה11/04/121863 צפיות
בעת ההרשמה לתואר שני טיפולי יש להגיש קורות חיים מפורטים הכוללים סקירה נרטיבית של ההתפתחות האישית והמקצועית. לקורות החיים מטרה כפולה: להכיר את הביוגרפיה של המועמד וללמוד על המשמעות הפסיכולוגית הנלווית לביוגרפיה זו.

מאמרים נוספים בנושא פסיכולוגיה

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196297 צפיות
מאמר המציע דרכי פתרון לאי גמילה מטיטולים בקרב בני 3-4. דרכי הפתרון מובאות מהזווית הפסיכולוגית הקלינית: חיזוקים חיוביים לילד לעומת עונשים וחיזוקים שליליים, וכד'. המאמר מתבסס על הקשר שבין ביקורת שלילית לילדים לחוסר הצלחתם להיגמל מהטיטולים.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196299 צפיות
כל מה שאתם צריכים לדעת על מנת לזהות אצל ילד בן 3-4 סימפטומים של אי גמילה מחיתולים. המאמר יציע פרשנות מדוע הדברים נוצרו ויספק מידע על פתרונות אפשריים אליהם.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196154 צפיות
מאמר מידע על הרטבות לילה. המאמר סוקר את הבעיה מהזווית הפסיכולוגית הקלינית ומציע, באמצעותה, דרכי פתרון אפשריות.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196280 צפיות
מאמר מומחים על הרטבת לילה. נקיטה בגישות פסיכולוגיות קליניות לפתרון הבעיה. שילוב אמצעים רפואיים במידת הצורך. מטרת המאמר היא להדריך אתכם בתחילת ניסיונכם לפתור בעיה זו.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196363 צפיות
תיאור הרטבת לילה אצל מבוגרים, ואי שליטה בסוגרים. הצעת פתרונות פסיכולוגיים לצד רפואיים להתמודדות עם בעיה זו: הורדת מתח ולחץ, אבחון מדד הסוכר בבדיקות המעבדה לצורך הסקת מסקנות לגבי הישנותה של סוכרת, ועוד.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196560 צפיות
תיאור בעיה פסיכולוגית נדירה בשם 'חרדת האסלה'. במסגרתה, ילד שיצא מגיל הינקות בהגיעו לגיל 4 נרתע מהאסלה ועושה את צרכיו בבגדיו. במאמר נדון בהיווצרות הבעיה, זיהוי סימפטומים ודרכי פתרון.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196235 צפיות
מאמר מידע על הרטבת לילה אצל ילדים, תוך גיבוש פתרון בגישה הפסיכולוגית הקלינית. במאמר זה מוצעות דרכי התנהגות של ההורים שמומלץ ליישם על מנת להימנע או לצמצם את ההרטבה, לצד ייעוץ עם פסיכולוג קליני.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica