חפש מאמרים:
שלום אורח
10.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

קישורים נוספים
מאפים ללא גלוטן
   
 

אפיה של עוגיות ביתית – כמה טיפים לאופה המתחיל

מאת: רונן צורמתכוני מאפים08/07/20128656 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

אחד מהתוצרים האהובים והחביבים במיוחד של אפיה ביתית הן כמובן העוגות. המגוון העצום של מתכוני עוגות, האפשרות להכין אותן מתוקות או מלוחות, חמצמצות או אפילו חרפרפות, הופך את העוגות לאחד מהעוגנים המענגים של אפיה ביתית פשוטה ומשמחת. האהבה הגדולה שילדים צעירים רוכשים לשלבים השונים של הכנתן – ערבוב החומרים, לישת הבצק וכמובן העיצוב המקורי של כל עוגה,  הופכים את הכנתן לחוויה יצירתית לכל המשפחה.

לטובת מי מאיתנו שעוד לא אין לו קילומטראז' ארוך במסלול בין השיש לתנור האפייה, יובאו להלן כמה טיפים קטנים שהופכים אפיה של עוגות למוצלחת יותר:

-    הכנה מראש של הבצק – אם תרצו לארגן מראש פעילות אפיה נפלאה עם הילדים אבל אין לכם מושג מדויק מתי תתפנו למשימה, תוכלו להכין בצק של עוגותאפילו 3-4 ימים מראש ולשמרו במקרר. כשיגיע הרגע הנכון כל שתצטרכו הוא לעצב עם הקטנים את העוגות ולעבור לשלב האפייה
-    קשה זה לא בשבילנו – עוגות קשות עושות חיים קשים לשיניהם של קטנים וגדולים. מלבד ההקפדה על זמן אפיה מדויק, כדי למנוע התקשות רצוי לא ללוש את הבצק יותר מדי, בעיקר אחרי שלב הוספת הקמח לתוכו ולדייק בכמויות המופיעות במתכון. מעבר לזה, ניתן בהחלט להמיר את החמאה ו/או המרגרינה המופיעות במתכון המקורי בשמן תירס או מרגרינה על בסיס שמן תירס, מה שבדרך כלל יוביל לתוצאה רכה ונימוחה יותר בפה
-    שמירה על "גבול העוגה" – לעוגות יש תכונה להמשיך להתרחב, להתארך ולצאת מגדרן לא רק בזמן אפיה אלא גם לאחר ההוצאה מהתנור. כדי למנוע תופעה זו הפוגעת בצורה שלהן, מומלץ להכניס את התבנית עם העוגות למקרר כ- דקות לפני תחילת האפייה.
-    הימנעות מאפיית יתר – כדי למנוע את המשכם של תהליכי אפיה לאחר ההוצאה מהתנור, חשוב מאד להפריד את העוגות מהתבנית מיד לאחר ההוצאה מהתנור (באין הוראה אחרת במתכון, כמובן)
-    לשמור על יצירתיות בעיצוב – עזבו אתכם מתבניות מעוצבות או כלי חיתוך. העיצוב היפה ביותר של עוגותהוא, כמו במקרים אחרים של אפיה, הוא כזה אליו תגיעו בעצמכם בעזרת דמיונכם הפורה וידיכם הטובות.

אפיה נעימה!

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

רונן צור - מקדם אתרים להצלחה

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת רונן צור

מאת: רונן צורשוק ההון10/12/131245 צפיות
על זהב ניתן להגיד דברים רבים – הוא פופולארי, נוצץ ויוקרתי וכמובן, יקר באופן מובהק מחומרים אחרים. אם כך הדבר, מדוע שלא להשתמש בזהב הישן וחסר השימוש שבידיכם ולהפיק ממנו תועלת מרובה? מכירת זהב ישן יכולה להשתלם מאוד מבחינה כלכלית ולהלן אפשרויות קצירת הרווחים.

מאת: רונן צורניקיון27/06/131082 צפיות
כיצד מזהים חברות ניקיון מקצועיות ואיכותיות? כל התשובות בשורות הקצרות שלפניכם.

מאת: רונן צורעיצוב מוצר16/05/131970 צפיות
עיצוב מוצר מוצלח מעצים את חוויית המשתמש, תורם ליצירת הקונספט הנדרש אותו מעוניינים ליצור מנהלי החברה ומפתחי המוצר ובסופו של דבר משרת את הפונקציונאליות שלו.

מאת: רונן צורספורט וכושר גופני - כללי25/04/131213 צפיות
כל אחד ואחת מאיתנו חייב לשמור על אורח חיים בריא על מנת שלא לפגוע בגופו, להימנע ממחלות ולתת לו לממש את הפוטנציאל שלו לזמן ארוך. כיצד עושים זאת בצורה נכונה? המשיכו לקרוא ומייד תגלו.

מאת: רונן צורבריאות השן25/04/131616 צפיות
אם גם אתם שייכים לקבוצת "הבלתי מחייכים" יש לנו בשורות נפלאות עבורכם. כיום קיימים אינספור טיפולי הלבנת שיניים יעילים שבסופם תוכלו לשוב ולחייך בפה מלא ובוהק.

מאת: רונן צוריוגה10/03/132115 צפיות
כאשר מדברים על שיעורי יוגה, תל אביב אשר ידועה בהיפך הגמור שלה מאורח חיים רגוע ושליו, מציעה לכם מגוון רחב של קליניקות ומדריכים שיאפשרו לכם לחוות תחושות שטרם הכרתם.

מאת: רונן צורייעוץ עסקי27/02/131167 צפיות
בין אם בידכם עסק קיים או שהינכם מעוניינים להקים עסק במו ידיכם, כדאי מאוד לו תיוועצו באיש מקצוע מתאים אשר יעניק לכם ייעוץ עסקי מקיף. ביחד תבנו תכנית פעולה כוללת אשר תעזור לכם לנצל את מלוא הפוטנציאל העסקי שלכם.

מאמרים נוספים בנושא מתכוני מאפים

מאת: ירון כהןמתכוני מאפים30/01/152438 צפיות
אין ספק שטרנד ה'ללא גלוטן' תפס תאוצה בתקופה האחרונה, והוא משתלט בהצלחה על תפריטים רבים. ויש לזה סיבה טובה: האנשים שהסירו את הגלוטן מהתפריט שלהם והכניסו במקום יותר פירות, מאפים ללא גלוטן, לחמים ללא גלוטן ונמנעו מסוכרים, הגיעו לתוצאות בריאותיות מרשימות תוך זמן קצר. אז מהו טרנד ההימנעות מגלוטן?

מאת: ירון כהןמתכוני מאפים30/11/142029 צפיות
איך תדעו כי יש לכם רגישות לגלוטן? יש תופעות עיכול שונות ותופעות פיזיולוגיות שונות המעידות כי המערכת שלכם חלשה ורגישה ולכן תפיק רווח ושיפור כתוצאה מאכילת מאפים ללא גלוטן.

מאת: Efratמתכוני מאפים22/08/128545 צפיות
קיטרינג טוב הוא אחד מהגורמים ההופכים ארוע מיוחד לבלתי נשכח. ההבדל בין ארוע טוב לכזה מצוין נעוץ לא פעם ברמת האוכל שמוגש בו. ברוב המקרים בארועי בת מצווה מדובר על ארוע לחברים ומשפחה יקרים ועל כן חשוב מאוד להשקיע בקיטרינג אכותי שמגיש מזון טוב ומתאים את התפריט לילדים וצעירים יותר.

מאת: רונן צורמתכוני מאפים24/05/1110719 צפיות
מתכונים לעוגות הם מרכיב מרכזי בכל מטבח מושקע ופעיל, שכן עוגות הן אחד מסוגי המאכלים הפופולאריים והטעימים ביותר בעולם, כפי שמרבית האנשים יוכלו להסכים.

מאת: דן קומםמתכוני מאפים22/02/118944 צפיות
סנדוויצ'ים לאירועים הם פיתרון מושלם מכל הבחינות וכמעט עבור כל סוג של אירוע – תשכחו מהרעיון שמדובר על אוכל פשוט ולא מרשים! בינינו, מי לא אוהב סנדוויץ' טוב? מדובר על אחת המנות הטעימות והמספקות ביותר וגם כזו שמאפשרת גיוון אין סופי של מרכיבים וטעמים. סנדוויצ'ים כבר ממש אינם נחלתם של אירועים משמימים כמו כנסים מקצועיים אפורים, אזכרות וכדומה וכיום כבר בהחלט ניתן לציין מגמה של קייטרינג מגשי אירוח מושקעים ואיכותיים שבנויים על טהרתם של סנדוויצ'ים מגוונים ומלאים בכל טוב.

מאת: nirמתכוני מאפים05/02/118868 צפיות
מפלי שוקולד - אטרקציות שוקולד מפלי שוקולד אם אתם מחפשים אטרקציה מיוחדת וטעימה לאירוע שלכם, מפלי שוקולד הם בהחלט הפתרון האידיאלי עבורכם.

מאת: Efratמתכוני מאפים22/12/108333 צפיות
האם נתקלתם פעם בילד שאמר "לא" לשוקולד? (אלא אם ישנה אלרגיה לכך). המאכל המתוק הזה שמספק לקטנים אנרגיה זמינה הוא אולי המאכל האהוב עליהם יותר מכל. מומחים מסבירים את האהבה הזו למתוק כהעדפה עם רקע גנטי, כאשר אותם תינוקות מעדיפים למעשה את הטעם המתוק על פני החמוץ, כאשר עם הגיל יכול להיות שהשפעת גיל תעקוף את ההעדפות הגנטיות עם ההתנסויות בטעמים וההשפעות הסביבתיות. שוקולד הוא פריט מתוק על כל גווניו, גם השוקולד המריר הוא ממותק. אפשר למצוא

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica