חפש מאמרים:
שלום אורח
26.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

רכישת דירה זהו עסק למקצוענים– מאת סער פלד כלכלן ושמאי מקרקעין

מאת: סער פלדנדל"ן ומקרקעין17/01/20131076 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

אז בוא אני יגלה לכם סוד, אנשים עשירים שרוכשים דירה כמעט תמיד יעשו את הרכישה לאחר התייעצות עם בעל מקצוע, ובעל המקצוע היחיד בעוסק בתחום זה הינו שמאי המקרקעין! הם מבינים את העובדה כי יש אנשי מקצוע לכל תהליך ועדיף להיות על הצד הבטוח בעסקאות נדל"ן בשל גודלם הכספי, ובדיקת שמאי מהווה כסף קטן מבחינת גודל העסקה.

לעיתים אני נתקל בלקוחות האומרים לי שהם התייעצו עם מתווך והוא אמר להם שהכל בסדר או אחרים שאמרו שעו"ד שלהם בדק ו "הכל טוב". אז לא הכל לא טוב ובואו אני יסביר לכם למה, ואמחיש במספר דוגמאות.

רכישת דירה, בית צמוד קרקע בפרט או כל נדלן אחר אינה מתחילה ונגמרת במבנה עצמו. יש בעיות מיסוי שונות כגון היטלי השבחה, מס שבח, היטלים שונים כגון היטלי תיעול, מדרכה וכיו"צב, מעבר לבעיות היכולות להיות קשורות לרישוי עצמו לדוגמא חריגות בניה.

בואו ניקח את נושא חריגות הבניה. האם אתם חושבים שמתווך שמוכר לכם את הדירה או כל מתווך אחר, עו"ד המעורב בעסקה או כל אדם אחר יאתרו את חריגות הבניה שיכולות להיות בנכס? אז לא! כדי לאר חריגות אלו יש להגיע לוועדה המקומית לתכנון ובניה לעיין בתיק הבניין ולבצע מדידות בשטח. זהו תפקידו של שמאי המקרקעין לבצע.

הספקתי לראות דירות בתל אביב שבהיתר הבניה חסר חדר או לחילופין חדר זה מופיע בתשריט הבית המשותף אך אינו מופיע בהיתר הבניה. ואז מה קורה? יש בעיה עם המשכנתא! הבנק לעיתים לא משעבד דירות עם בעיות רישוי או בעיות משפטיות או לחילופין דורש לבצע הפחתה משמעותית בנספח ההפחתות עקב בעיות רישוי או בעיות משפטיות אלו.

ישנן דוגמאות לבעיות רישוי רבות והפשוטה שבהם הינה סגירת חדר לא חוקית, בדרך כלל על ידי סגירת מרפסת. ראיתי הרבה דירות שהרוכשים ראו בהם כדירת 5 חדרים לכל דבר אבל בפועל הם היו 4 חדרים, ובנוסף לזה המרפסת נסגרה ללא היתר ויש סיכוי סביר כי ידרשו הרוכשים בעתיד להסיר סגירה זו או לחילופין להוציא היתר בניה לסגירה דבר הכרוך במשאבים.

ישנן מספר רב של בדיקות נוספות שעל השמאי לבצע בבדיקת הדירה וזה בדיקת מיסוי. על המיסוי אפרט באופן ספציפי במאמר אחר, אך יש לציין כי מיסוי לעיתים משנה את כל אופי העסקה. אציין דוגמא שבא אני נתקל לפעמים והיא עסקת נטו.

עסקת נטו הינה עסקה בא הרוכש מקבל על עצמו לשלם את כל המיסים החלים על הנכס וכאן ישנה חשיבות רבה לבדיקה במצב שכזה.

אל תיקחו את רכישת הנכס (דירה, צמוד קרקע, נכס מסחרי ועוד). בצעו בדיקה מקיפה וקבלו תשובות ברורות. לא לטמון את הראש בחול ולהגיד "יהיה טוב". מוגש לכולם כחומר למחשבה.

להתייעצות ניתן להיכנס לאתר:www.saarpeled.co.il

פלד שמאים – סער פלד כלכלן ושמאי מקרקעין

פלד שמאים הינו משרד שמאות מקרקעין בבעלותו של סער פלד, כלכלן ושמאי מקרקעין, בעל ניסיון עשיר בתחום הערכת נכסים פרטים ומסחריים, השגות למינהל מקרקעי ישראל, השגות להיטלי השבחה, חוות דעת מומחה לבית משפט, ובעל מומחיות בהכנת תוכניות עסקיות (דוחות אפס) לפרויקטים במסגרת תמ``א 38

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

סער פלד

כלכלן ושמאי מקרקעין

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת סער פלד

מאת: סער פלדנדל"ן ומקרקעין17/01/131082 צפיות
בניה קרקע בבעלות ממנהל מקרקעי ישראל כרוכה בתשלומים שונים. בסקירה זו אפרט על אחד מהתשלומים הנ"ל והוא תוספת בניה.

מאת: סער פלדנדל"ן ומקרקעין17/01/13953 צפיות
רכישת קרקע ע"י חכירה ממנהל מקרקעי ישראל כרוכה בתשלומים שונים. בסקירה זו אפרט על אחד מהתשלומים הנ"ל והוא שינוי יעוד וניצול ועבוד פיצול מגורש.

מאת: סער פלדנדל"ן ומקרקעין17/01/13952 צפיות
רוב רוכשי הדירות בישראל הינם אנשים פרטיים חלקם בעלי השכלה וחלקם לא, אך רובם בוודאי אינם בעלי השכלה בתחום הנדל"ן או הסמכה אחרת כלשהיא. מעבר לכך ברכישת דירה ישנם מספר סיכונים שלצערי חוטאים בהם רוכשים רבים בכך שהם מעלימם ממה שיכול להיות ופשוט אומרים לעצמם, "ראיתי את הדירה במה אני יכול כבר לטעות?".

מאת: סער פלדנדל"ן07/10/12990 צפיות
רוב רוכשי הדירות בישראל נעזרים בלקיחת משכנתא לרכישת דירת המגורים בה הם רוצים להתגורר או להשכיר. חלק מהתהליך של לקיחת המשכנתא הוא שכירת שרותי שמאי מקרקעין שיעריך את הדירה. עד לכאן הכל בסדר, איפה הבעיה? הסבר מיד...................

מאת: סער פלדנדל"ן30/09/12925 צפיות
רוכשים דירה? כדאי לקרוא! בזמן של אי ודאות כדאי לנסות להסיר חלק ממנה. מומלץ להתייעץ עם שמאי לפני רכישת דירה כדי למנוע עוגמת נפש רבה, שאחרי חתימת חוזה מגלים שהדירה מוערכת בסכום נמוך יותר או שישנן בעיות רישוי הקשורות לדירה (חריגות בניה וכדומה). לשם המחשה מקרה שקרה...

מאמרים נוספים בנושא נדל"ן ומקרקעין

מאת: רוני הכהןנדל"ן ומקרקעין26/10/211695 צפיות
טרם ההקמה יש לדעת כי הקמה של מבנה חייבת להיות בהתאמה מלאה לחוקים.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין24/12/201321 צפיות
בונים לכם מגדל חדש ליד הבית? גיליתם שתוכנית חדשה עתידה לשנות לכם את החיים? מגרש החניה שהתרגלתם לחנות בו עומד להיעלם לטובת בניין חדש? תמיד תוכלו להגיש התנגדות לתוכנית. שכן רוצה להוסיף שטח בניה, מבקש שימוש חורג ? מאמר זה יסביר לכם איך אפשר להתנגד לתוכנית, מה צריך לעשות ולמי צריך לפנות.

מאת: רונית אלפסינדל"ן ומקרקעין22/11/201512 צפיות
רכישת דירה יד שניה או דירה מקבלן? ומה בודקים לפני שרוכשים דירה מקבלן? והאם צריך עו"ד דין מקרקעין או שאפשר שעו"ד של הקבלן ייצג אתכם? כל זא ועוד במאמר שלפניכם.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין01/11/201310 צפיות
קיבלת כתב אישום בדואר רשום בשל בנייה ללא היתר, חריגה מהיתר או תוכנית, שימוש חורג, פיצול דירות. אתם שואלים את עצמכם מה עליכם לעשות. במדריך זה נסביר לכם מה צפוי, שלב אחרי שלב.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין29/09/201594 צפיות
מתכננים לבנות בריכת שחייה ביתית? חשו לדעת למה אתם נכנסים! בשנים האחרונות הופכות הבריכות הפרטיות לפופולריות מאוד בכל רחבי הארץ ואינן עוד נחלתן הבלעדית של בעלי הממון בלבד, לא מעט הודות לטכנולוגיות המתקדמות שקיימות כיום, המוזילות משמעותית את עלויות הבניה וההתקנה. נושא הצורך וההליך בהיתר בניה מורכב וחשוב שיהיה מלווה על ידי המומחה הנכון

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין08/09/201003 צפיות
עיריית תל אביב-יפו מפעילה צעדי אכיפה מינהליים ומשפטיים כנגד עבירות על חוק התכנון והבנייה ובכלל זה עבודה אסורה או שימוש אסור בנכס. ב-20 בדצמבר 2018 נכנסו לתקפן תקנות העבירות המינהליות [קנס מינהלי - תכנון ובנייה] תשע"ח 2018. על פי תקנות אלו, ניתן יהיה להטיל קנסות מינהליים על עבודה אסורה, שימוש אסור ועל אי קיום צווים מינהליים להפסקת עבודות או להפסקת שימוש.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין11/08/20960 צפיות
קיבלת צו הריסה? לא סוף פסוק! בת המשפט נתן לאחרונה כמה החלטות שיתכן ויכולים לסייע לך!

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica