חפש מאמרים:
שלום אורח
18.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

בעיות בריאות במהלך גיל הזהב והדרכים לטפל בהן

מאת: עינבבריאות גיל הזהב18/11/20091405 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

גיל הזהב הוא תקופה מאתגרת, מלאה בשינויים מרובים הן מבחינה פיזיולוגית והן מבחינה נפשית. ככל שהאדם מתבגר כך גם גופו הולך ומתנוון, גם אם אותו אדם שמר על תזונה מאוזנת ובריאה ועסק בפעילות גופנית. באופן טבעי מרגע הלידה אנו מתחילים להזדקן. בגיל הזהב, עולה שכיחות החולים במחלות כרוניות ואקוטיות ומשום כך הבריאות (אשר ממילא נמצאת במצב רעוע) עלולה להדרדר עוד יותר.

מכיוון, שלא ניתן לעצור את הזמן או לסובב את הגלגל אחורה, הדרדרות המצב הבריאותי בגילאים מאוחרים היא לעיתים בלתי נמנעת. יחד עם זאת נשאלת השאלה, מה ניתן לעשות על מנת להיות בריאים, חזקים ומאושרים גם בגיל הזהב.

מהן הבעיות הרפואיות הנפוצות בגיל הזהב?


כל גיל חובו בתוכו סכנה למחלות כאלו ואחרות. ככל שהאדם מתבגר ובמיוחד מגיל 40 ומעלה, האדם נמצא בסכנה גבוהה יותר לחלות במחלות כמו מחלות לב, סוכרת, לחץ דם גבוה, הפרעות בתפקודי כבד, אוסטיאופורוזיס, הפרעות בתפקודי כליות, הפרעות ראייה (שכיחות מעל גיל 45) הפרעות שמיעה ומחלות סרטן.

כמו כן, הוא עלול לסבול מהפרעות בקוגניציה, אשר נובעות ממחלות שונות כמו דמנציה או אלצהיימר. נוסף לכך, רבים מבני גיל הזהב, סובלים מדכאון המגיע עקב השינויים הרבים המתרחשים באופן טבעי בגיל זה (מחלות, מוות, איבוד פרנסה), וכן מהפרעות חרדה והפרעות שינה. קשישים רבים סובלים גם מהפרעות בתזונה, בעיקר מתת תזונה בשל דיאטה לא בריאה, תזונה בלתי מאוזנת, חוסרים בוויטמינים ושילוב לא נכון של אבות המזון.

כיצד מטפלים בבעיות בריאות בגיל הזהב?

באופן טבעי, בגיל הזהב, לכל קשיש יש את הרופא המטפל איתו הוא נמצא בקשר כבר שנים רבות. הטיפול במחלות בגיל זה הינו טיפול ספציפי לפי סוג המחלה. כל מחלה מטופלת באופן אינדיבידואלי, תוך כדי שמירה על קשר עם רופאים אחרים בכדי למנוע ריאקציה בין תרופתית.

במקרים בהם מצבו הבריאותי של הקשיש מדרדר ואין ביכולתו לטפל יותר בעצמו ולחיות חיי יומיום נורמאליים ללא עזרה - יהיה צורך בעזרה ממטפלת סיעודית או בהעברת הקשיש לבית אבות, בתי אבות לתשושים בית חולים סיעודי. נוסף לכך, מחלות מסוימות (כגון דמנציה, אלצהיימר) מצריכות גם אבחון ועזרה מצד פסיכוגריאטר, פסיכולוג ועובד סוציאלי.

כיצד שומרים על בריאות בגיל הזהב?

נכון כי באופן טבעי, הגוף מזדקן ומביא עימו שינויים פיזיולוגים רבים, העלולים להחליש את האדם ולגרום למצב רוחו להשתנות. נוסף על כך, גם השינויים הטבעיים המתרחשים בסביבה הקרובה (מוות, מחלות, עזיבת הילדים את הבית) מביאים איתם שינוים נפשיים מרובים.

עם זאת, הבחירה אם לחיות כאדם קשיש  חולה, בודד ומסכן או כאדם קשיש המקבל את שינויי החיים בחיבוק וכחלק מהטבע האנושי - נמצאת בידי הקשיש עצמו. לחיות טוב ולשמור על בריאות הגוף והנפש זו אומנם משימה לא קלה, אך בעזרת תמיכה מהמשפחה היא יכולה גם להיות פשוטה יותר. אמצעים נוספים כמו טיפולים פסיכולוגים ותפריט תזונה בריא ומאוזן שיינתן על ידי דיאטנית, יאפשרו לכם לחיות חיים מלאים מאושרים ובריאים.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

כתיבת מאמרים לאתרי אינטרנט בשיתוף אינדקס אתרים

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת עינב

מאת: עינבמתכונים ואוכל - כללי27/02/111554 צפיות
סתם קפה או קפה קפה? מה אתם יודעים על רשת בתי הקפה המובילה בישראל?

מאת: עינבהפרעות קשב וריכוז14/12/101619 צפיות
בריאות הנפש - הכנס השנתי הראשון של ה-ADHD מגיע לישראל...

מאת: עינבוטרינריה11/10/105807 צפיות
החתול שלך סובל מתולעים? כיצד מזהים תולעים? האם זה מסוכן לחתול או לבני אדם?

מאת: עינבחוק ומשפט - כללי03/10/102086 צפיות
קיבלת פסק דין אחרי משפט ארוך אבל הצד המפסיד מסרב לשלם? בואו לקרוא על מימוש פסק דין בהוצאה לפועל...

מאת: עינבהחזרי מס20/09/101468 צפיות
האם בדקת פעם האם הנך זכאי/ת להחזרי מס? האם אתם יודעים כי יותר מ-55% מהשכירים במשק זכאים להחזרי מס?

מאת: עינבתוספי מזון24/08/105667 צפיות
מטרנה ותוספי תזונה לתינוקות - מידע רפואי ובריאותי לאם ולילד...

מאת: עינבראיית חשבון15/08/103596 צפיות
אם את או אתה מנהלים עסק בטח שאלתם את עצמכם מה תפקידו וסמכויותיו של רואה חשבון CPA בישראל?

מאמרים נוספים בנושא בריאות גיל הזהב

מאת: שלום כהןבריאות גיל הזהב29/09/191809 צפיות
בחירת מסגרת דיור מוגן מתבטאת הן בצורך של החוסה והן ביכולות המימון של האפוטרופוס. ישנן מסגרות דיור מוגן המיועדות לחוסים קשים הסובלים מלקויות נפשיות כבדות, לצד מסגרות שנועדו רק לחוסים קלים ביותר.

מאת: Droxitבריאות גיל הזהב18/04/197080 צפיות
אחרי שטיפלו בנו במשך כל החיים מגיע הרגע שבו ההורים שלנו זקוקים לעזרה שלנו. כשהם מתבגרים נדמה שפעולות רבות קשות עבורם יותר. ההליכה למכולת לרכישת מוצרי מזון עשויה להיות מאתגרת יותר, וגם מטלות בסיסיות בבית אינן פשוטות עבורם. במקרים רבים קשישים לאחר מחלה חלשים אף יותר, והאחריות מוטלת לא פעם על ילדיהם הבוגרים. עם זאת, ולמרות האהבה האדירה והרצון הרב לסייע, לילדים יש היום משפחות משלהם – וילדים משלהם. הם מתמרנים בין עבודה לסידורים, בין משפחה למחויבויות אחרות, ובתוך השגרה העמוסה הם רוצים להעניק את המיטב

מאת: Droxitבריאות גיל הזהב28/03/191641 צפיות
ככל שהשנים חולפות, ההורים שלנו (וגם סבא וסבתא) מתקשים לבצע מטלות רבות בכוחות עצמם. בין אם הם זקוקים לאדם שיסייע להם בהכנת ארוחה קלה ובין אם בעזרה בניקיון הבית, הקושי בהחלט קיים – והוא גם בהחלט מובן. הבעיה האמיתית מתחילה כשאנחנו מאוד רוצים להיות שם בשבילם, אבל המציאות הופכת למאתגרת. העבודה לוחצת, המשימות נערמות ואין לנו את הזמן להספיק הכול וגם להיות שם בשביל ההורים שלנו. שירות של מטפלת לקשישים פרטי הוא בדיוק השירות שמאפשר לכל הצדדים לנצח: ההורים מקבלים את הסיוע שהם זקוקים לו, ולכם יש את הזמן לטפל

מאת: אבי דוידיבריאות גיל הזהב26/03/191609 צפיות
מדוע מזרון לפצעי לחץ כב חשוב ומדוע אתם לא יכולים לדחות למחר את התחלת השימוש בו.

מאת: אבי דוידיבריאות גיל הזהב17/01/191847 צפיות
בקצרה על כסא גלגלים חשמלי ועל כל היתרונות שבו.

מאת: רועי כץבריאות גיל הזהב13/06/181159 צפיות
מבוגרים סיעודיים זקוקים לטיפול רב יחד עם השגחה ברוב שעות היממה. טיפול ביתי באדם סיעודי כרוך בלא מעט אתגרים, הכנות, שעות עבודה וקשיים. לא כל אחד יוכל לטפל באדם סיעודי ולא בכל בית הדבר מתאפשר. פנייה לטיפול ביתי עולה על הפרק כאשר האדם הסיעודי אינו מוכן להכניס לביתו מטפל סיעודי, אינו מסכים לקבלת טיפול במוסד סיעודי וכאשר ישנה נכונות ויכולת לבני המשפחה לספק את הטיפול הדרוש.

מאת: רועי כץבריאות גיל הזהב13/06/181326 צפיות
טיפול סיעודי ביתי ניתן בהיקף מלא של 24 שעות ביממה או בהיקף חלקי של כמה שעות בכל יום. היקף הסיוע לו זקוק האדם המבוגר נקבע בהתאם למצבו הנפשי והמנטלי. ישנם מקרים בהם מספיקה עזרה של כ-3 שעות בכל יום מול מקרים בהם נדרשים סיוע מלא והשגחה 24 שעות ביממה.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica