חפש מאמרים:
שלום אורח
30.05.2020
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

חזה אווז בניחוח אניס על מצע של ארטישוק בריגול


מאת מאיר קרנש – שף נודד – שף פרטי

מה זה בריגול?
מאיר קרנש, שף פרטי משיב: בריגול (Barigoule) הינה טכניקת בישול ירקות המתבססת על שמן זית ויין לבן, שימוש בשיטה זו משאיר לירקות צבע טבעי ובהיר, וחמיצות עדינה של היין הלבן נספגים בהם קלות.
רכיבים לבריגול:
1 בצל בנוני
1 ראש שומר
2 שיני שום
50 גרם סלמי חתוך לקוביות
ענף טימין
3 כוסות יין חצי יבש
1/2 כוס שמן זית
150 גרם ארטישוק נקי
1/2 כף מלח
זר מנגולד


אופן ההכנה:
מאיר קרנש – שף פרטי עד הבית – מסביר: מחממים קלות שמן במחבת מוסיפים את הבצל ומזהיבים, מוסיפים את השומר והשום וממשיכים בטיגון, מוסיפים את הסלמי ומשחימים מעט, מוסיפים את הארטישוק, ענף הטימין, היין הלבן והמלח ומשאירים על אש נמוכה כרבע שעה. כשתי דקות לפני ההגשה מוסיפים את המנגולד עד ריכוך ומגישים.

רכיבים לחזה האווז:
450 גרם חזה אווז (לא מעושן!!!)
2 כוכבי אניס
1 עלה דפנה
10 גרגירי פלפל שחור שלם
5 גרגירי פלפל אנגלי
50 מ"ל חומץ פטל
1 ליטר מים
500 מ"ל שמן קנולה


אופן ההכנה:
מנקים את החזה מעודפי שומן, חורצים בעזרת סכין את השומן בצורת שתי וערב, שורפים בעזרת ברנר את שאירי הנוצות. בסיר בינוני מרתיחים את המים עם האניס, עלה הדפנה, פלפל שחור, פלפל אנגלי וחומץ הפטל ומכניסים את חזה האווז למשך 3 דקות, מוצאים את החזה ומיבשים היטיב, מחממים בסיר את שמן הקנולה לכ 175 מעלות ומטגנים את החזה במשך 4 דקות, פורסים את החזה ומגישים


 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת ירון כהן

מאת: ירון כהןנשירת שיער25/03/18558 צפיות
בשנה האחרונה אנחנו עדים לתופעה שאלפי ישראלים נוהרים לתורכיה על מנת לבצע השתלות שיער במחירים שהם משמעותית נמוכים אל מול המחירים בארץ,באירופה ובארה"ב. במאמר זה ננסה להסביר מה הם ההבדלים בין מרפאות/רופאים באירופה אל מול מרפאות בתורכיה וננסה להבין האם מה שעולה בזול עלות לעלות אח"כ ביוקר.

מאת: ירון כהןאדריכלות15/02/181123 צפיות
לדלתות האוטומטיות יש יתרונות רבים מעבר ליוקרה והחדשנות שהן משדרות, סיוע למוגבלויות, תחושה ואווירה נעימים יותר ובטיחות.

מאת: ירון כהןמוסדות לימוד15/02/18875 צפיות
אם גם אתם מרגישים שהשעות בבית הספר לא מעניקות מספיק ידע לילדים שלכם, אתם לא לבד. העומס הגדול בכיתות בהחלט משפיע ולא כל תלמיד מקבל את היחס הראוי לו על מנת שיוכל באמת ללמוד כמו שצריך, לשם כך קיימת תכנית לימודים נוספת.

מאת: ירון כהןאומנות - כללי15/02/181826 צפיות
ענף הערכת התכשיטים הוא ענף פופולרי המבוסס על מוניטין חזק, גיליתם תכשיט עתיק או פריט אספנים? גשו למעריך מקצועי, בעל וותק ומומלץ.

מאת: ירון כהןספרות01/06/171151 צפיות
מי שאמר שבעידן האינטרנט אנשים יקראו פחות כנראה לא לקח בחשבון את העבודה שאנחנו קוראים בו כל היום, מאתרי חדשות ועד מדיה חברתית, וכבר רגילים למצוא מידע שמעניין אותנו מאוד בדרך זו. זה גם מה שמעורר בנו יותר את הצורך להיחשף מדי פעם לספרות יפה, ספרות מעניינת ומאתגרת את החשיבה שלנו ואת הידע על העולם.

מאת: ירון כהןתרבות ובידור01/06/174622 צפיות
לכותבים הרבים שניסו לספר את הסיפור האישי שלהם בשנים עברו לא היו ברירות רבות. מעטות היו ההוצאות שהסכימו להשקיע וגם השיקולים שלהן לא היו ברורים לגמרי גם כאשר הסיפורים היו מעניינים וטובים. היום, כבר אין צורך לחכות ולרוץ אחר אף הוצאה שתזהה את הפוטנציאל שלך בהוצאת קונטנטו דה סמריק וההוצאה הבת שלה, קונטנטו נאו, מזהים את הפוטנציאל של הסיפור לשכם ולוקחים אותו צעד אחד קדמיה

מאת: ירון כהןתרגום משפטי03/04/17852 צפיות
נוטריון בתל אביב הינו שירות מקצועי המוצע לכם על ידי מספר הולך של משרדי עריכת הדין ונוטריון הפועלים באזור המרכז. שירות מקצועי זה נועד בין היתר לצרכי אימות, אישור ועריכה של מסמכים משפטיים מכל סוג שהוא ומסמכים אזרחיים ומסחריים הנדרשים לצרכי קידום עניינכם המשפטיים, האזרחיים והמסחריים כאחד.

מאמרים נוספים בנושא מתכונים ואוכל - כללי

מאת: דוד כהןמתכונים ואוכל - כללי02/04/20205 צפיות
כשמתכוננים לעריכת ארוחה חגיגית, לא מתחשבים רק באוכל אלא גם בעיצוב השולחן. בדרך כלל משתמשים בכלי הגשה יוקרתיים. כלים אלה יכולים להיות גם מפלסטיק, כלים חד פעמיים. הבאנו כמה טיפים לשימוש בכלי הגשה חד פעמיים יוקרתיים.

מאת: עופר שלומתכונים ואוכל - כללי24/03/20241 צפיות
ציוד למסעדות

מאת: shlomy מתכונים ואוכל - כללי22/01/20506 צפיות
מתכננים אירוע בקרוב? רוצים לבחור את הקייטרינג הנכון ביותר עבור האירוע, וזה שיתרום להצלחה שלו בצורה הטובה ביותר? אם כן כדי לכם לקרוא את המאמר הבא:

מאת: ניב אבןמתכונים ואוכל - כללי21/01/20499 צפיות
אך מה ניתן לעשות כאשר רוצים לחגוג אירוע באווירה יותר אישית, מבלי לאבד את הייחודיות של ארוחת שף טעימה ומזמינה ללא טרחה שמצריכה עמידה מול כיריים ותנורים בוערים? בשביל זה בדיוק קיימים שפים אישיים.

מאת: שרון צרפתימתכונים ואוכל - כללי13/11/19772 צפיות
יש לשים את הדגש לגבי התוכן האישי על מנת לרדת מהר ובהצלחה

מאת: עופר שלומתכונים ואוכל - כללי30/07/191191 צפיות
ציוד למסעדות

מאת: חיים נוימתכונים ואוכל - כללי25/10/182186 צפיות
מסעדת "וינה" השוכנת ברחוב בן יהודה 62 בתל אביב היא מסעדה ותיקה שנוסדה לפני כשבעים שנה והמתמחה באוכל יהודי נוסח מזרח-אירופה. בשנים האחרונות קמה לה עדנה לארוחה מבית האימא הפולניה או הרומניה או הרוסיה ורבים שבים ופוקדים מסעדות המתמחות באוכל היהודי המנחם הזה, חלק רב מהם תיירים ולאחרונה גם צעירים שחזרו ממסע קניות בארצות מזרח אירופה ובמיוחד מפולין, שם הפירוגי הוא מאכל לאומי.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica