חפש מאמרים:
שלום אורח
20.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

יין ישראלי

מאת: דרך הייןיין ואלכוהול18/01/20101125 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

 

יין  ישראלי
תעשיית היינות בישראל התרכזה במשך שנים בייצור יינות המבוססים על זני בורדו הקלאסיים קברנה סוביניון ומרלו,
וייצור יינות פשוטים יותר ששילבו בין היתר קריניאן, ארגמן (זן שהורכב בישראל) וגם ריזלינג.
עם התפתחות תרבות היין בישראל והתפתחות תעשיית היין הישראלית,
ניתן כיום למצוא יין ישראלי מזנים מעניינים, ובכרמים ברחבי הארץ מגדלים זנים רבים ומגוונים. 

זני ענבים בישראל
שתי מגמות עיקריות מאפיינות את זני הענבים לייצור יינות איכות בישראל.
הראשונה , יצירת יינות איכותיים מזני ענבים הגדלים בארץ בכרמים מבוגרים כמו: פטיט סירה, קריניאן, שנין בלאן ועוד .
דוגמא נהדרת היא השנין בלאן "ג'יימס" מיקב סוסון ים.
היבול בכרמים אלו נמוך בהרבה מבעבר ורק עם טיפול נכון והרבה השקעה אנו רואים יינות מצוינים.
מגמה שניה היא הבאת זני ענבים מיוחדים מאזורים שונים ברחבי העולם.
כיום נטועים ברחבי הארץ זני ענבים רבים ומגוונים ובינהם:
זינפנדל המגיע מכרמי קליפורניה
גרנאש הנפוץ בדרום עמק הרון,
סנג'ובזה מכרמי טוסקנה,
אוסלטה המגיע אלינו מכרמי וונטו,
נביולו וברברה המייצגים את כרמי פיאמונטה המדהימים.
ויונייה, מורבדרה, רוסאן ומרסן מרחבי עמק הרון. 

ברחבי העולם מייצרים יינות מזנים אלו כבר שנים רבות.
בישראל ניתן למצוא כיום שורה של יינות מעניינים המציגים אינטרפרטציה ישראלית לזנים הללו וכן בלנדים מעניינים ומקוריים . לדוגמא: הפטיט סירה זינפנדל רזרב המיוצר ביקב רקנאטי. 

 הפנינג יינות ישראל
כמדי שנה בשבע שנים האחרונות, מקיימת דרך היין הפנינג של יינות ישראלים,
בו עשרות יקבים חולצים פקקים.
בטעימה יינות חדשים ובצירים חדשים ובינהם:
- יינות חדשים מיקב פלטר, כולל השרונה הנהדר
- יינות חדשים מדומיין דו קסטל
- יינות יקב רד פואטרי, כולל "רד סטיין" קריניאן
- השקת שורש 2007 מיקב צרעה

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

דרך היין ,רשת חנויות יין ומרכז תרבות יין בישראל.
בחנויות הרשת תמצאו מגוון יינות איכות ישראלים ומבחר מקיף של יינות מהעולם.
דרך היין פותחת בפני לקוחותיה חלון לתרבות היין באמצעות
אירועי יין ופסטיבלים, טעימות יין, השקות של יינות מיוחדים וכמובן קורסי יין אותם אנו מקיימים.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת דרך היין

מאת: דרך הייןיין ואלכוהול02/11/092021 צפיות
בוז'ולה נובו הפך להיות שם ודבר ברמה עולמית בזכות חגיגות ההשקה להן מחכים מאות אלפי חובבי יין בכל העולם, בטיימינג מוקפד מידי שנה כל יום חמישי השלישי בחודש נובמבר

מאת: דרך הייןיין ואלכוהול25/10/092310 צפיות
פורט הוא יין פורטוגלי מתוק המשתייך למשפחת היינות ה"מחוזקים". לא כל יין אדום המיוצר בשיטה זו הינו יין "פורט". פורט אמיתי הרשאי להקרא פורט הינו רק כזה המגיע מחבל דוארו אשר בפורטוגל.

מאת: דרך הייןיין ואלכוהול12/10/091398 צפיות
יין מבעבע הוא יין עם דו תחמוצת הפחמן טבעית. הצרפתים שהיו הראשונים לייצר יין מבעבע, טוענים כי הבועות מחזקות את הבוקה ומעדנות את טעם היין.

מאת: דרך הייןיין ואלכוהול09/09/091843 צפיות
ראש השנה מתקרב וההכנות לחג בעיצומן. המדפים עמוסים במבחר יינות, מבצעים אטרקטיביים ובקבוקים המושכים את העין. ריכזנו עבורכם מספר המלצות ליקבים ויינות ישראלים ומהעולם

מאת: דרך הייןיין ואלכוהול23/08/091325 צפיות
היצע גדול של יינות ויקבים מצריך לא פעם "מורה נבוכים" בעומדנו מול המדפים. הדרך הטובה ביותר לפיתוח טעם אישי היא "למידה פעילה" על ידי בדיקה והתנסות ופיתוח מיומנות טעימה וגילוי טעם האישי. למטרה זו, מתקיימות טעימות יין החושפות אותנו ליינות חדשים לצד ותיקים.

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172756 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142546 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/142912 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144441 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1411803 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148160 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148478 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica