חפש מאמרים:
שלום אורח
19.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

טעימות יין

מאת: דרך הייןיין ואלכוהול23/08/20091324 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

 מאות יקבים המייצרים יינות איכותיים, מזנים רבים ומגוונים,
הזוכים לביקורות טובות ממבקרי היינות החשובים בארץ ובעולם,
וכמובן עשרות אלפי חובבי יין  הלוקחים חלק בארועי יין שונים וטועמים יינות איכותיים מרחבי העולם
הינם עדות לתרבות היין המתפתחת בישראל. 

היצע גדול של יינות ויקבים מצריך לא פעם "מורה נבוכים" בעומדנו מול המדפים.
הדרך הטובה ביותר לפיתוח טעם אישי היא "למידה פעילה" על ידי בדיקה והתנסות ופיתוח מיומנות טעימה  וגילוי טעם אישי. למטרה זו, מתקיימות טעימות יין החושפות אותנו ליינות חדשים לצד ותיקים.

 טעימות יין

טעימות יין מאפשרות לכל אחד:

  • למידה אישית על טעם
  • פיתוח מיומנות הטעימה והערכה של יינות
  • חשיפה למגוון יינות מהארץ ומהעולם
  • פיתוח העדפה וטעם אישי

 כיצד טועמים יין

בטעימת יין מבחינים בשלושה קריטריונים עיקריים :
מראה, ניחוחות וטעמים. 

מראה  בחנו את היין בעין. במבט ראשון הביטו בכוס. על מנת לבחון את הגוון של היין ואת עומק צבעו.
יש להחזיק אותו מעל משטח לבן בזוית של 45 מעלות. כמו כן על מנת לבחון את עומק  הצבע ניתן להביט ביין מלמעלה ולראות את מידת האטימות או השקיפות וכן את הגוונים השונים ביין. 

ניחוחות  בכדי לבחון את הארומה בצורה הטובה יותר, יש לערבל את היין בכוס.
פעולת הערבול מחדירה יותר חמצן פנימה ומשחררת את הארומות ביין.
את היין יש לבחון כאשר האף בחלק העליון של הכוס בזוית של 45 מעלות בערך, על מנת להרחיב את שטח הפנים של היין והמגע שלו עם האויר.
הריחו את הניחוחות  (רצוי בעיניים עצומות) ונסו לדמיין את הניחוחות השונים שהיין מזכיר לכם. 

טעמים  כעת ניתן סוף סוף לטעום את היין.
קחו לגימה, העבירו את היין בכל חלקי הפה ולאחר שבלעתם הכניסו מעט אויר לפה ובכך אפשרו לרכיבים הנדיפים ביין לעבור לאף ולהגביר את חווית הטעימה.
נסו להבין מאילו טעמים היין מורכב: האם היין פירותי? אילו טעמים וניחוחות אתם מגלים? וניל? גרגרי יער? עשביות?
 כיצד ממלא היין את הפה?  האם ליין גוף מלא או האם הוא קל?

סיומת היין לאחר שסיימתם את הטעימה, בחנו איזו תחושות וטעמים היין משאיר.
האם הוא משאיר את חותמו לזמן ארוך או קצר. לאורך כל הטעימה בחנו את האיזון ביין. 

דרך היין מזמינה אותכם להנות מטעימות יין חינם, בכל יום שישי בכל אחד מהסניפים.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

דרך היין ,רשת חנויות יין ומרכז תרבות יין בישראל.
בחנויות הרשת תמצאו מגוון יינות איכות ישראלים ומבחר מקיף של יינות מהעולם.
דרך היין פותחת בפני לקוחותיה חלון לתרבות היין באמצעות
אירועי יין ופסטיבלים, טעימות יין, השקות של יינות מיוחדים וכמובן קורסי יין אותם אנו מקיימים.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת דרך היין

מאת: דרך הייןיין ואלכוהול18/01/101125 צפיות
עם התפתחות תרבות היין בישראל והתפתחות תעשיית היין הישראלית, ניתן כיום למצוא יין ישראלי מזנים מעניינים, ובכרמים ברחבי הארץ מגדלים זנים רבים ומגוונים.

מאת: דרך הייןיין ואלכוהול02/11/092021 צפיות
בוז'ולה נובו הפך להיות שם ודבר ברמה עולמית בזכות חגיגות ההשקה להן מחכים מאות אלפי חובבי יין בכל העולם, בטיימינג מוקפד מידי שנה כל יום חמישי השלישי בחודש נובמבר

מאת: דרך הייןיין ואלכוהול25/10/092310 צפיות
פורט הוא יין פורטוגלי מתוק המשתייך למשפחת היינות ה"מחוזקים". לא כל יין אדום המיוצר בשיטה זו הינו יין "פורט". פורט אמיתי הרשאי להקרא פורט הינו רק כזה המגיע מחבל דוארו אשר בפורטוגל.

מאת: דרך הייןיין ואלכוהול12/10/091398 צפיות
יין מבעבע הוא יין עם דו תחמוצת הפחמן טבעית. הצרפתים שהיו הראשונים לייצר יין מבעבע, טוענים כי הבועות מחזקות את הבוקה ומעדנות את טעם היין.

מאת: דרך הייןיין ואלכוהול09/09/091843 צפיות
ראש השנה מתקרב וההכנות לחג בעיצומן. המדפים עמוסים במבחר יינות, מבצעים אטרקטיביים ובקבוקים המושכים את העין. ריכזנו עבורכם מספר המלצות ליקבים ויינות ישראלים ומהעולם

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172755 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142546 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/142912 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144440 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1411801 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148160 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148478 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica