חפש מאמרים:
שלום אורח
06.05.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

אי הרשעה למול הרשעה

רק מי שחווה על בשרו אשמה פלילית, יודע איזה הבדל עושה הברה אחת ומהו ההבדל בין הרשעה  ל אי הרשעה. מתוקף תפקידי כעורכת דין פלילית, אני נתקלת לא אחת בייצוג נאשמים אשר זוהי להם עבירה ראשונה. אין להם כל עבר פלילי ויתרה מזאת, אין להם כל נטייה פלילית, כך שסביר להניח שמערכת המשפט לא תפגוש בהם שוב. בעבור אותם נאשמים התנהלות נכונה של הליך פלילי היא הכול

כל אדם אשר מעורב באירוע פלילי ומוגש נגדו כתב אישום, יכול למצוא עצמו מורשע בהליך פלילי. הרשעה משמע אשמה שתלווה אותך תקופה ארוכה, שבע עשרה שנים ליתר דיוק. כך שלכל מקום אליו תפנה, בין אם מדובר בקבלה לעבודה, כניסה לארץ זרה או כל הליך המחייב תעודת יושר ועבר נקי, תיתקל בבעיה.

הדעה הרווחת בקרב אנשים רבים היא שרק עבריינים מוכרים, מוצאים עצמם בבית משפט  בהליך פלילי ורק עבריינים מוצאים עצמם עם הרשעה. אין טעות גדולה מזו. הספקטרום הפלילי רחב מאוד ומכיל תחומי משפט רבים, כך שגם עבירות שלכאורה נראות לנו כזניחות, יכולות להסתיים בהרשעה ולהפוך חיים של אדם נורמטיבי לחיים עם כותרת שחורה, הרשעה.

בהליך פלילי יש לנו את העבירה והנאשם , אשר לו מיוחסת העבירה. במשפט הפלילי, יכולה ההרשעה להיעשות באמצעות ראיות, אחרי ניהול הוכחות או באמצעות הודאה  בעבירה המיוחסת לו , במסגרת הסדר טיעון, כך או כך, בשני המקרים יסתיים ייתכן  וההליך יסתיים  בהרשעה.

להפוך הרשעה ל אי הרשעה

  • מערכת המשפט, מעבר להיותה מערכת ענישה, היא גם מערכת הרתעה וחינוך. חשוב לה להעביר מסר ולכן אי הרשעה היא היוצא מן הכלל ולא הכלל. לפיכך, תפקידו של עורך דין פלילי, הינו בין היתר הצגת האדם העומד מאחורי העבירה, כך שבית המשפט יוכל להתחשב בקריטריונים שונים ולנקוט בגישה של אי הרשעה, זאת בהתאם לאופי הנאשם וחומרת העבירה.
  • מעבר לכך, אחד השיקולים הנלקחים בחשבון בבחינת הליך אי הרשעה במקום הרשעה, היא חוות דעתו של קצין מבחן. קצין מבחן פוגש את הנאשם בעת ההליך הפלילי, כאשר מטרת הפגישות היא לגבש חוות דעת על הנאשם ולראות האם הוא בר שיקום. כלומר, האם הרשעה יכולה לגרום לו נזק בלתי הפיך ולמעשה בדרך זו מערכת המשפט תעשה יותר נזק מתועלת, בכך שתרשיע אותו.
  • במקרים בהם מצליח עורך הדין של הנאשם, להוכיח שהרשעה תפגע באופן חמור בעתידו של הנאשם וכי הנאשם מביע חרטה ברורה על המעשה, יכול בית המשפט להתחשב בנסיבות ולפסוק אי הרשעה במקום הרשעה.

כאשר הינכם עומדים בפני כתב אישום, חשוב מאוד לבחור ייצוג משפטי הולם, אשר מכיר את רזי החוק ויודע כיצד לנייד את ההליך, כך שיסתיים באי הרשעה ולא בהרשעה, כך שעתידכם לא יפגע.






 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

עו"ד פלילי, נגה ויזל, ייצוג מקצועי עם יחס אישי.

זומנת לחקירה ? הוגש נגדך כתב אישום ?

זה הזמן לקבל ייצוג הולם

052-3295296 03-6935310
מגדל המוזיאון ,רחוב ברקוביץ 4 תל אביב

  למידע מקיף אודות המשפט הפלילי בקרו בבלוג שלי

http://nogawiesel.com/

המידע שלפניכם הינו כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/או חוות דעת משפטית. המחברת אינה נושאת באחריות כלשהי כלפי הקוראים ואלה נדרשים לקבל ייעוץ מקצועי משפטי ו/או אחר לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת עו"ד נוגה ויזל

מאת: עו"ד נוגה ויזלפלילי25/08/111384 צפיות
כאשר אדם נחשד בעבירת אלימות, הוא יכול לסיים את הפרשה בגדר חשוד או להפוך לנאשם באם הפרקליטות החליטה להגיש נגדו כתב אישום על אלימות, עליו להתמודד עם הדבר ולהוכיח את חפותו בבית המשפט. בשביל זה צריך משרד עורכי דין המתמחה בעבירות אלימות.

מאת: עו"ד נוגה ויזלפלילי17/08/111455 צפיות
רובנו אנשים שומרי חוק וסדר ולא מסתבכים עם החוק, בטח שלא בפלילים. יחד עם זאת, לעיתים קורה כי דווקא באופן הכי לא צפוי אנו עומדים בפני כתב אישום. כתב אישום על איומים הוא מצב בו כל אחד כמעט עשוי להיות מועמד לדין. האופי הישראלי, החום והמתח השוררים פה לעיתים מוציאים אותנו מכלינו ואנחנו צועקים, מקללים ומאיימים. ברוב המקרים זה מתחיל ונגמר בזה, אך במקרים קיצוניים, אנחנו עשויים לעמוד בפני כתב אישום על איומים.

מאת: עו"ד נוגה ויזלפלילי11/08/111285 צפיות
"למה זה נחשב לעבירת מין ? מה כבר עשיתי ? זה היה בהסכמה. למה אני צריך להצדיק את עצמי ואת מה שקרה ? "

מאת: עו"ד נוגה ויזלפלילי04/08/111381 צפיות
לעיתים בית משפט מחליט לעצור אדם עד תום ההליכים בשל סיבות שונות. חשוב כי כל אדם העומד במצב כזה ידע ויבין מהו האפשרויות העומדות בפניו, על פיהן יחליט באיזו דרך לפעול.

מאת: עו"ד נוגה ויזלפלילי01/08/111209 צפיות
"אני לא מבין למה אני צריך להיות פה ולהסביר להם מה קרה. זה עניין שלי ושל חברים שלי." "מי הם שהם יחשדו בי שעשיתי את זה ויגידו לי כך וכך. מה אני חייב להם?"

מאת: עו"ד נוגה ויזלפלילי01/08/111316 צפיות
כאשר אדם עומד בפני הליך פלילי, החוק מגן על זכויותיו ומאפשר לו לקבל את ההגנה הטובה ביותר, לצד ניהול משפט תקין. חלק מהליך זה נקרא שחרור בערבות. מהלך מהוגן בחוק, אשר יכול לקבוע איפה יבלה הנאשם את זמנו עד תחילת המשפט.

מאת: עו"ד נוגה ויזלפלילי24/07/111320 צפיות
"למרות שהמשפט שלי הולך להיות מורכב וקשה, ברור לי שלא יחזיקו אותי במעצר עד שהוא יתחיל, אחרי הכול, מה זה. מכניסים מישהו למעצר לפני שקובעים אם הוא אשם ? "

מאמרים נוספים בנושא חוק ומשפט - כללי

מאת: אדיר בנימיניחוק ומשפט - כללי25/06/231637 צפיות
ההנחה שבדרך כלל החזקים הם אלו שגוברים על החלשים מהם, גורמת לכך שכאשר הגורם החלש יותר זוכה למעט צדק, הדבר מעניק לנו תחושה של עדנה מסוימת. לכן נדמה ששמענו לא מעט סיפורים בהם הודות להתערבות חיצונית זוכה הגורם הנפגע לצדק מסוים, או לכל הפחות מסופר כי הגורם שעשה את מעשה העוולה נענש על כך.

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי19/08/212077 צפיות
https://www.tel-aviv.gov.il/Residents/Construction/DocLib1/%D7%A8%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%AA%20%D7%9E%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%9D%20%D7%9E%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%9D%20%D7%A4%D7%A2%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D.pdf

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי19/06/211934 צפיות
מדיניות אכיפת עבירות תכנון ובניה – הרשות לאכיפה במקרקעין מדיניות אכיפה הינה כלי מרכזי הנתון בתחום האכיפה באמצעותו מבטיח הגוף האוכף למקד את משאביו המוגבלים בעבירות המשמעותיות ביותר ובאופן האפקטיבי ביותר. מיקוד משאבי האכיפה לפי סדרי עדיפות קבועים מראש מאפשר הגברת אפקטיביות האכיפה באמצעות פעילות יזומה, צמצום המשאבים המופנים כלפי עבירות בעלות ערך נמוך יותר, והבטחת השוויון באכיפה. יובהר, כי מדיניות אכיפה היא מסמך המתווה את הדרך אך אינו מסמך מחייב, שלא מאפשר בחינה מחודשת, עדכון וסטייה ממנו במקרים שיש לכך הצדקה.

מאת: רוני הכהןחוק ומשפט - כללי28/01/211587 צפיות
על מנת להבין מדוע אדם ניגש על מנת לבצע תרגום של תעודות ומסמכים רשמיים מסוימים צריכים להבין את התהליכים שאותם עוברים אנשים ברחבי העולם כולו.

מאת: רוני הכהןחוק ומשפט - כללי15/01/211261 צפיות
מתי נדרש לפעולה של תרגום עבור תעודת לידה?

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי13/12/201807 צפיות
הרשויות ממשיכות בקצב רב בהוצאת צווי הריסה. מאמר שכדאי לקרוא אם ביצעת חריגות בניה , ביקרו או רוצים לבקר בנכס מטעם הפיקוח על הבניה/ הוועדה לתכנון ובניה או שכבר הוזמנת לשימוע או אולי כבר קיבלת צו הריסה. המאמר מיועד לכל העוסקים בתחום. עורכי דין, שמאים, מהנדסים, קבלנים, וועדי בתים, אדריכלים, מפקחי בניה ועוד.

מאת: עופר שלוחוק ומשפט - כללי08/10/201540 צפיות
הסכם מייסדים מוצלח בחברות סטארט אפ

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica