חפש מאמרים:
שלום אורח
27.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

התיישנות תביעות רשלנות רפואית

מאת: אלעד שניררשלנות רפואית16/11/20101121 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

התיישנות תביעות רשלנות רפואית – מבוא:

כאשר לאדם נגרם עוול, הוא יכול לבקש פיצוי בבית המשפט בדרך של תביעה. אולם לא סביר שהוא יוכל לבקש את הפיצוי אחרי מאה שנים. זאת בגלל שתי סיבות:

1. הנתבע לא שמר את הראיות שיכולות להוכיח שהוא לא חייב לתובע כלום. למשל, הנתבע זרק את הקבלה שמוכיחה שהוא כן שילם לתובע את מה שהוא חייב לו.

2. הנתבע הסתמך על כך שהוא לא יצטרך לפצות את התובע ועקב כך והרע את מצבו. למשל, הוא השתמש בכסף כדי לצאת לטיול ואם הוא יצטרך עכשיו לפצות את התובע, אפילו לא יהיה לו כסף לאוכל. דוגמא אחרת היא שחברה השקיעה את כספה במבנים נייחים ואם היא תחויב לפצות את התובע, היא תצטרך למכור אותם במחיר נמוך מערכם כדי להשיג את הכסף באופן מיידי.

3. רוצים לעודד את התובע לתבוע מיד ולא לחכות.

במערכת המשפט שלנו תקופת ההתיישנות שנקבעה (לגבי רוב התביעות) היא 7 שנים. הנתבעים יטענו להתיישנות כטענה מקדימה.

הפירמות מנסות לצמצם את תקופת ההתיישנות תוך הדגשה שנגרם להן בזבוז בתקופה כה ארוכה מכיוון שהן צריכות להשקיע במתקני אחסון לתיקי הלקוחות ומשום שהן צריכות לשמור שיהיה להן כסף זמין בהישג יד. לעומת זאת, ניתן לחשוב על הסדר שבו יהיה אפשר לתבוע גם אחרי 20 שנה כל עוד מוכח שלנתבע לא היו ראיות שהיו יכולות לזכות אותו ורק ככל שהוא לא הרע את מצבו לרעה. בנוסף על כך, לעיתים הנתבע מודע לכך שהוא צריך לשלם לתובע, ולא הגיוני לתת לו להתחמק מתשלום רק בגלל שהוא חשב שהתובע לא ייקח את העניין לבית משפט. בכל אופן, ההסדר כיום הוא של תקופת התיישנות בת 7 שנים.

תקופת ההתיישנות בת 7 השנים קיימת גם בתביעות רשלנות רפואית. אם נגרם למטופל נזק, הוא יוכל לתבוע בעילה של רשלנות רפואית רק תוך 7 שנים (אך יש סייגים שיצוינו להלן).

התיישנות תביעות רשלנות רפואית – מה קורה כאשר לתובע נודע על עילתו מאוחר יותר?

אם התובע לא ידע שהוא יכול לתבוע בבית משפט על רשלנות רפואית במשך 7 השנים, דרכו לבית המשפט לא תיחסם כשהוא כן מגיש את התביעה. תקופת ההתיישנות מתחילה מהיום שבו נודע לתובע על עילתו. למשל, אם רק אחרי עשר שנים הוא עשה צילום רנטגן ובו התברר שהרופאים שכחו משהו בבטנו, הוא יוכל לתבוע גם אז (אם כי מומלץ לו להזדרז מכיוון שכבר עברו שנים רבות). עם זאת, לתובע אסור לשקוט על השמרים. אם יש לו חשד, הוא צריך לבררו.

התיישנות תביעות רשלנות רפואית – עד מתי נספרת תקופת ההתיישנות?

תקופת ההתיישנות נספרת עד הגשת תביעת הרשלנות הרפואית. כאשר תביעת רשלנות רפואית מוגשת בתוך התקופה, אין התיישנות.

התיישנות תביעות רשלנות רפואית – מה קורה אם הניזוק היה קטין בעת המקרה?

במערכת המשפט שלנו, אדם לא נחשב ככשיר לכל הזכויות והחובות עד שהוא בן 18. לכן אין לדרוש ממנו להקפיד על תקופת ההתיישנות כאשר הוא קטין. משום כך, הקטין יכול להגיש תביעה בעילה של רשלנות רפואית עד 7 שנים מיום שהוא פסק להיות קטין. כלומר, הוא יוכל להגיש תביעה עד שהוא בן 25. אם רשלנות רפואית נעשתה כאשר הקטין היה תינוק בן יומו, 25 שנים הן זמן די ארוך לשמירה על זכות התביעה. אך המוסדות הרפואיים אמורים לשמור על המסמכים הרפואיים ויש להם גב כלכלי.

בדומה לכך, אם מדובר בפסול דין כדוגמת אדם בעל ליקוי נפשי חמור שהוכר ככזה על ידי בית המשפט, תקופת ההתיישנות תחל רק מיום שמונה לו אפוטרופוס. זאת מכיוון שרק אז האפוטרופוס דואג לענייניו.

התיישנות תביעות רשלנות רפואית – מה קורה אם הנזק התברר רק אחרי כמה שנים?

במצבים מסוימים, ובמקרי רשלנות רפואית במיוחד, הנזק האמיתי מתברר רק אחרי שנים רבות. אם התובע יתבע אחרי שנה בגין רשלנות רפואית, ויכלול בתביעתו את הנזקים הידועים עד אז, יהיה לו קשה לפתוח את התיק מחדש אם יתגלו נזקים נוספים (אם כי, תקופת ההתיישנות נספרת רק מיום שנודע לתובע גם על נזקו). לכן עורכי דין מגישים בדרך כלל תביעות רשלנות רפואית בתאריך סמוך מאוד לתאריך של פקיעת תקופת ההתיישנות.

התיישנות תביעות רשלנות רפואית – מה קורה אם הנתבע הודה בזכות התובע?

אם הנתבע הודה שלתובע יש זכות לקבל ממנו פיצויים, תקופת ההתיישנות מתאפסת ומתחילה להיספר מחדש. כלומר, יהיה אפשר לתבוע 7 שנים אחרי ההודאה.

התיישנות תביעות רשלנות רפואית – מילות סיום:

להתיישנות יש יתרונות וחסרונות אשר באים לידי ביטוי גם בתביעות בגין רשלנות רפואית. מחד גיסא לא רוצים לגזול מהתובע על הרשלנות הרפואית את זכויותיו ומאידך גיסא לא רוצים שהנתבע ירע את מצבו. ההסדר שתואר במאמר זה מהווה מעין איזון בין הרצונות השונים.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אלעד שניר

מאת: אלעד שנירפלילי20/02/111882 צפיות
אתם נמצאים במערכת יחסים אלימה? או שאתם רק מתחילים לראות את ניצני האלימות? מכירים מישהו שחווה אלימות במשפחה? מאמר זה יתאר את האופציות פתוחות בפניכם.

מאת: אלעד שנירתחביבים06/01/112492 צפיות
חידות מתמטיות לכולם – קראו על התועלת בחידות מתמטיות, קראו מהן ומה אפיוניהן. קראו על השיטות לפתור אותן ושטפו את עיניכם בשתי דוגמאות לחידות מתמטיות.

מאמרים נוספים בנושא רשלנות רפואית

מאת: עורך דין ירון מויאלרשלנות רפואית26/07/172224 צפיות
מערכת המשפט הישראלית מורכבת משלוש ערכאות: בית המשפט העליון, בתי המשפט המחוזיים ובתי משפט שלום. לצד אלו ישנן מספר ערכאות מקבילות: בית המשפט לעניינים מנהליים, בתי משפט למשפחה, בית משפט לתביעות קטנות, בית משפט לעניינים מקומיים ועוד. מורכבות מערכת המשפט ותחומי הסמכויות השונים של כל ערכאה מחייבת עורכי דין להתמקצע בתחומי משפט מסוימים, בכדי שיוכלו לספק ללקוחותיהם שירות מקצועי מתוך היכרות התחום באופן מעמיק על כל רבדיו.

מאת: שירה אלהרשלנות רפואית14/12/161711 צפיות
הדרך הנכונה להגיש תביעה ולדרוש פיצוי כספי בגין רשלנות רפואית בלידה היא לפנות למשרד עורכי דין עם ניסיון מעשי בטיפול בתביעות הקשורות לרשלנות רפואית בלידה... קרא עוד

מאת: עו"ד אסף אודיזרשלנות רפואית28/03/161743 צפיות
מה חשוב להכיר ולדעת כדי לבחור נכון עורך דין רשלנות רפואית? מעבר לניסיון, יש גורמים נוספים שצריך לקחת בחשבון.

מאת: עו"ד אסף אודיזרשלנות רפואית14/03/161757 צפיות
מהי רשלנות רפואית? מה הן הסיבות בגינן ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית כנגד הגוף הרפואי המטפל ומה הן תביעות הרשלנות הרפואית הנפוצות ביותר בישראל? כל מה שבאמת צריך לדעת על רשלנות רפואית בשורות שלפניכם.

מאת: שירה אלהרשלנות רפואית07/10/152779 צפיות
לא מעט מקרים של רשלנות רפואית חמורה הסתיימו במוות של המטופל. מיהו התובע בתביעת רשלנות רפואית במקרה כזה? על אילו נזקים ניתן לתבוע פיצויים? על כך במאמר שלפניכם.

מאת: אלעד שניררשלנות רפואית21/07/152046 צפיות
חברת הביטוח והמוסד הרפואי מעוניינים לחתום על הסכם פשרה כאשר הם יודעים שהתביעה תתקבל בבית המשפט. האם כדאי לחתום על הסדר פשרה?

מאת: אלעד שניררשלנות רפואית25/03/152034 צפיות
לא כל מקרה של רשלנות רפואית גורר פיצוי כספי. עם זאת, מעניין לבדוק כיצד נקבע גובה הפיצוי בתביעות רשלנות רפואית בלידה ומה עלול להשפיע עליו.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica