חפש מאמרים:
שלום אורח
29.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

חשיבות הסידן

סידן הוא הבסיס החיוני והחשוב ביותר לבניית עצמות והוא זה שקובע את חוזקן.
גיל ההתבגרות הוא חלון הזדמנויות חד-פעמי ובלתי חוזר להביא את העצמות לשיאן ולבנות עצמות בריאות וחזקות יותר, שכן עד גיל 20 העצם קולטת לתוכה את מקסימום הסידן והצורך של הגוף בסידן הוא הגבוה ביותר.
פעילות גופנית חשובה באותה המידה שכן היא עוזרת לשמור על חוזקה של העצם.

צריכת סידן יומית
גיל                       ההמלצות היומיות לצריכת סידן
 
3-1 שנים                               500 מ"ג
 
8-4 שנים                               800 מ"ג
 
18-9 שנים                            1300 מ"ג
 
50-19 שנים
הריון והנקה                           1000 מ"ג
 
מעל 51 שנים                        1200 מ"ג
 
מזונות המגבירים את ספיגת הסידן:
ויטמין D - נמצא בדגים, ביצים ומוצרי חלב ומיוצר בגופנו מהשמש.
ויטמין C- נמצא בפירות וירקות כמו: פירות הדר, גויאבה, מלון, עגבנייה, פלפל אדום וירוק, כרוב וכרובית וברוקולי (אפשר למשל לאכול פלפל אדום עם גבינה לבנה).
נוכחות לקטוז ( סוכר חלב ) - מוצרי חלב.

גורמים העלולים לפגוע במאזן הסידן בגוף:
צריכה מוגברת של נתרן (מלח), קפאין ועישון- המגבירים את הפרשת הסידן בשתן. לכן, יש להגביל את כמות המלח היומית, ולהמעיט בשתייה המכילה קפאין ( קולה, תה, קפה).
כמות גבוהה של זרחן בתפריט- מפריעה לספיגת הסידן וגורמת לפירוק העצם. זרחן נמצא בבשרים,מזונות מעובדים,שימורים,נקניקים וקולה.
חומצה אוקסאלית - מעכבת את ספיגת הסידן. נמצאת בשוקולד וקקאו.

למרות הדעה הרווחת, לא נמצא כל קשר בין צריכת חלב להופעת מחלות דרכי הנשימה העליונות (נזלת, דלקת אוזניים, אסטמה).

מוצרי חלב מספקים לגוף, נוסף על סידן, מרכיבי תזונה חיוניים כמו: חלבון איכותי, אשלגן וויטמינים מקבוצת B,A,D.

דוגמאות לכמות הסידן במזונות :


מוצר מזון                                גודל מנה             כמות הסידן
חלב                                            כוס                   200
גבינה צהובה                           פרוסה                  200
גבינה צפתית                           50 גר'                 220  
גבינה לבנה / קוטג'                   גביע                   250
גבינה לבנה / קוטג' מועשרים     גביע                   500
יוגורט                                       גביע                   260
לבן                                           גביע                   220
שוקו                                           כוס                   200
סרדינים                            1/2 קופסה                 200                                                                                                      טחינה גולמית משומשום מלא     כפית                   70
 

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

מירב רבר - בוגרת האוניברסיטה העברית בירושלים, דיאטנית במרכז הרפואי הלל יפה בחדרה וכן בשירותי בריאות כללית.

בעלת ידע וניסיון מקצועי רב בטיפול תזונתי לירידה במשקל במבוגרים ונוער, באיזון סוכרת מסוג 2, בהורדת שומני הדם ולחץ דם , בתזונה לאחר ניתוחים וביעוץ לתזונה נכונה במצבים שונים כגון: תזונת ספורט, אנמיה, צמחונות ונשים בהריון.

הניעה עשרות אנשים במסגרת טיפול אישי וקבוצתי והובילה אותם למשקל מאוזן ובריאות טובה יותר.

פרטים באתר www.meravdiet.co.il

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת מירב רבר - דיאטנית קלינית

מאת: מירב רבר - דיאטנית קליניתדיאטה ותזונה11/10/091063 צפיות
סקרים שבוצעו בשנים האחרונות מעידים שקיימת מגמת עלייה בשיעור הסובלים מהשמנה בקרב בני הנוער בישראל. סיבות להשמנת יתר כוללות שילוב של השפעה תורשתית ( גנטית) וסביבתית.

מאת: מירב רבר - דיאטנית קליניתדיאטה ותזונה04/07/09978 צפיות
השמנה הינה תוצאה של השפעה תורשתית וסביבתית. לרקע הגנטי יש השפעה מכרעת על בעיית ההשמנה ( 65% לעומת 35% סיבות סביבתיות). בשנים האחרונות חלה התקדמות בהבנת הבסיס הביולוגי להשמנה, בעקבות זיהוי חלבונים וגנים ( הנושאים את המידע התורשתי) המשפיעים על התיאבון, האכילה, הוצאת האנרגיה ומשקל הגוף.

מאת: מירב רבר - דיאטנית קליניתדיאטה ותזונה27/03/091045 צפיות
הכנת כריך לבית הספר נשמעת כפעולה שאמורה להיות פשוטה ביסודה. עם זאת, הורים רבים נתקלים מידי בוקר בקשיים לא מעטים ובצורך ב"מו"מ לשלום" בכל הקשור לאיזון המתבקש בתזונה של ילדם בדרך לביה"ס. אז מה עושים עם ילד שמתעקש לאכול תמיד "רק גבינה צהובה" בסנדוויץ'?

מאת: מירב רבר - דיאטנית קליניתדיאטה ותזונה27/03/091115 צפיות
ישנן נשים שתקופת ההריון "משחררת" אותן מהמחויבות לדיאטה והן מאמצות בחום ביטויים כמו "אוכלת בשביל שניים". לעומתן, ישנן כאלה שבמהלך ההריון שומרות יותר מתמיד על תזונה בריאה ומוקפדת. אז מה רצוי לאכול וכמה? איך מספקים את צורכי האישה והעובר מבלי לפגוע בסיכויים העתידיים להידחק חזרה לג'ינס?

מאמרים נוספים בנושא דיאטה ותזונה

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה ותזונה06/03/201560 צפיות
קובי עזרא ויטמין D כנגד זיהומים - ויטמינים. לאחר התפרצויות שפעת H1N1 בשנת 2009, המליצו בחום על כל עובדי הבריאות והחולים להיבדק ולטפל במחסור בוויטמין D כדי למנוע החמרה של דלקות בדרכי הנשימה. ויטמין D מפחית גם את ייצור הציטוקינים הפרו-דלקתיים, מה שעלול להפחית את הסיכון לסערת ציטוקין בזיהום H1N1.48

מאת: מאיה אהרונוביץדיאטה ותזונה27/10/191998 צפיות
טיפים מסדנת תזונה- כיצד להקפיד על תזונה בריאה בשעות העבודה

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה08/08/181697 צפיות
שורש מאקה הוא שורש מופלא הגדל בהרי האנדים. הוא מכיל את כל אבות המזון ומוגדר כמזון על. מחקרים מראים על סגולות רבות שיש לשורש בתחומים שונים. כיצד מאקה יכול לעזור לכם ולמה כדאי לכם לצרוך אותו.

מאת: דודישדיאטה ותזונה16/03/181281 צפיות
כיום כולנו יודעים שעודף משקל הוא לא בריא. אורח החיים העכשווי הביא לנו את שומן הטראנס, העבודות הסטאטיות וחוסר התזוזה שלנו לאורך היום

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה22/01/189716 צפיות
מגנזיום הוא מינרל חשוב לתפקוד תקין של גוף האדם, מבדקים בישראל מצאו שהישראלים סובלים מחוסר חמור במגנזיום בערבות הרגלי השתייה בישראל. כיצד מגנזיום משפיע על הגוף והאם כדאי לי לצרוך אותו?

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה22/01/181498 צפיות
תבלין הכורכום הפופולרי משמש את התרבות ההודית כבר אלפי שנים בטיפול בבעיות בריאותיות שונות. מחקרים אחרונים על תבלין הכורכום השאירו את המומחים פעורי פה לנוכח היכולות האנטי דלקתיות שבחומר הפעיל בתבלין הכורכום - הכורכומין. כיצד הכורכומיו עובד וכיצד הוא יכול לסייע לטיפול בבעיות רפואיות שונות.

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה15/01/181569 צפיות
גרסיניה קמבוג'יה הוא להיט הרזיה שכבש את העולם בעקבות תכניתו של ד"ר אוז מתכנית הבריאות האמריקאית. כיצד גרסיניה קמבוג'יה יכול לסייע לכם לרדת במשקל?

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica