חפש מאמרים:
שלום אורח
27.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

הליך פשיטת רגל

פשיטת רגל היא מצב משפטי המכיר באי יכולת של אדם לשלם את חובותיו הכספיים. על אף שבהכרזת החייב כפושט רגל על פי חוק יש יתרונות וחסרונות לחייב כמו גם לנושים, הרי שברוב המקרים החייב הוא המבקש מהרשויות המתאימות הגנה מנושיו על ידי הכרזתו כפושט רגל.

בקשה לפשיטת רגל ניתנת להגשה על ידי החייב בעצמו. מומלץ להסתייע בגורם מקצועי עם ניסיון מוכח בייצוג פושטי רגל, כדי לקבל את ההגנה הטובה ביותר.

על החייב למלא טופס בקשת חייב למתן צו כינוס והכרזתו כפושט רגל. לטופס יצורף דיווח מפורט על חובות ונכסים. החייב יחתום על ויתור סודיות.

הטפסים ימולאו בארבעה עותקים ויוחתמו על ידי עורך דין. בנוסף לסט זה של טפסים ולצילום של תעודת זהות, על החייב להכין תצהיר המגולל את הסתבכותו הכלכלית, שהביאה אותו למצב של פשיטת רגל. כמובן שחשוב להקפיד על דיוק בפרטים.

אין להעלים מידע ולהתחכם. הבקשה תיבדק בקפדנות על ידי נציגי הכונס הרשמי. מידע שקרי יחשוף את המבקש לאפשרות של תביעה פלילית.

בישראל  מוסדרת פשיטת רגל על ידי פקודת פשיטת הרגל (נוסח חדש), 1980. המשרד הממשלתי המופקד על ביצועה הוא משרד המשפטים, זאת מתוך הכרה שהמדינה עצמה עלולה להיות נושה בהליכי פשיטת רגל: למשל כאשר אזרח החייב כסף למס הכנסה פושט רגל. משרד המשפטים ולא משרד האוצר, הוא על כן הגוף הממונה על ביצוע הפקודה.

הישות הסטטוטורית האחראית על ייצוג האינטרס הציבורי בהליכי פשיטת רגל היא הכונס הרשמי, אגף של האפוטרופוס הכללי במשרד המשפטים. הכונס הרשמי מתפקד כנאמן של פושטי רגל ומפרק זמני של חברות עד שבית המשפט ממנה נאמן או מפרק קבוע ומשנתמנו אלה, מפקח על פעולתם.

הליכי פשיטת הרגל מתחלקים לשלבים, כאשר בשלב הראשון ניתן נגד החייב צו כינוס נכסים. משניתן צו כינוס הנכסים, בית המשפט המחוזי מעכב את כל ההליכים המשפטיים התלויים ועומדים נגדו בגין חובותיו, לרבות הליכי הוצאה לפועל. אולם, מרגע שניתן צו כינוס הנכסים חלות עליו גם מגבלות רבות, כגון איסור פעילות כלכלית מסוגים שונים. המגבלות נועדו להבטיח שלא יצבור חובות נוספים. הוא גם מחויב לשלם לכונס הרשמי סכום חודשי שאותו קובע הכונס ומנוע מלצאת את גבולות ישראל.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

עו"ד אבי קלינגהופר מעל עשור עוסק בתחום ההוצאה לפועל, עוסק בליטיגציה משפטית וייצוג חייבים וזכאים כאחד בכל הערכאות השיפוטיות, כולל ייצוג בפני ראשי ההוצאה לפועל.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אבי קלינגהופר

מאת: אבי קלינגהופרחוק ומשפט - כללי15/08/111017 צפיות
ההליכים בלשכת ההוצאה לפועל מתחילים בפתיחת תיק. יש לפנות למודיעין או למדור פתיחת תיקים בלשכה ולקבל טפסי "פתיחת תיק". כמו-כן יש לשלם אגרה. לאחר מכן יש למלא את הטפסים בהקפדה יתרה, שכן אי דיוק עלול להוביל לבעיה בגביית הכספים מהחייב.

מאת: אבי קלינגהופרחוק ומשפט - כללי27/06/111385 צפיות
לאחר קבלת צו העיקול, מודיע המוציא לפועל לממונה על מרשם הרכבים כי הרכב מעוקל. בנוסף לרישום העיקול, מסמיך הצו את הקבלן - המוציא לפועל, לבצע את תפיסת הרכב והבאתו למחסני לשכת ההוצאה לפועל.

מאת: אבי קלינגהופרחוק ומשפט - כללי26/06/111024 צפיות
אדם שנפתחו כנגדו תיקי הוצאה לפועל על ידי גורמים שונים, יכול לבקש לאחד את כל התיקים ולשלם סכום חודשי קבוע לממונה על איחוד התיקים.

מאת: אבי קלינגהופרחוק ומשפט - כללי26/06/111179 צפיות
רק במקרים חריגים יעוכב ביצועו של פסק-הדין, במיוחד כאשר מדובר בפסק-דין כספי. כך, למשל, יינתן עיכוב ביצוע כאשר המבקש מצליח להראות כי באם לא יעוכב פסק הדין, לא ניתן יהיה להשיב את המצב לקדמותו.

מאת: אבי קלינגהופרחוק ומשפט - כללי22/06/111020 צפיות
חייב שהוכרז כמוגבל באמצעים יהיה מנוע ליזום או לקחת חלק בהקמת תאגיד וכן לא יהיה רשאי עוד להמשיך ולהיות בעל עניין בתאגיד שבו כבר יש לו חלק. ראש ההוצאה לפועל יכול לתת לחייב היתר מיוחד לפעולות אלה למרות הגבלה זו הקבועה בחוק.

מאמרים נוספים בנושא חוק ומשפט - כללי

מאת: אדיר בנימיניחוק ומשפט - כללי25/06/231606 צפיות
ההנחה שבדרך כלל החזקים הם אלו שגוברים על החלשים מהם, גורמת לכך שכאשר הגורם החלש יותר זוכה למעט צדק, הדבר מעניק לנו תחושה של עדנה מסוימת. לכן נדמה ששמענו לא מעט סיפורים בהם הודות להתערבות חיצונית זוכה הגורם הנפגע לצדק מסוים, או לכל הפחות מסופר כי הגורם שעשה את מעשה העוולה נענש על כך.

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי19/08/212069 צפיות
https://www.tel-aviv.gov.il/Residents/Construction/DocLib1/%D7%A8%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%AA%20%D7%9E%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%9D%20%D7%9E%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%9D%20%D7%A4%D7%A2%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D.pdf

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי19/06/211924 צפיות
מדיניות אכיפת עבירות תכנון ובניה – הרשות לאכיפה במקרקעין מדיניות אכיפה הינה כלי מרכזי הנתון בתחום האכיפה באמצעותו מבטיח הגוף האוכף למקד את משאביו המוגבלים בעבירות המשמעותיות ביותר ובאופן האפקטיבי ביותר. מיקוד משאבי האכיפה לפי סדרי עדיפות קבועים מראש מאפשר הגברת אפקטיביות האכיפה באמצעות פעילות יזומה, צמצום המשאבים המופנים כלפי עבירות בעלות ערך נמוך יותר, והבטחת השוויון באכיפה. יובהר, כי מדיניות אכיפה היא מסמך המתווה את הדרך אך אינו מסמך מחייב, שלא מאפשר בחינה מחודשת, עדכון וסטייה ממנו במקרים שיש לכך הצדקה.

מאת: רוני הכהןחוק ומשפט - כללי28/01/211576 צפיות
על מנת להבין מדוע אדם ניגש על מנת לבצע תרגום של תעודות ומסמכים רשמיים מסוימים צריכים להבין את התהליכים שאותם עוברים אנשים ברחבי העולם כולו.

מאת: רוני הכהןחוק ומשפט - כללי15/01/211255 צפיות
מתי נדרש לפעולה של תרגום עבור תעודת לידה?

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי13/12/201802 צפיות
הרשויות ממשיכות בקצב רב בהוצאת צווי הריסה. מאמר שכדאי לקרוא אם ביצעת חריגות בניה , ביקרו או רוצים לבקר בנכס מטעם הפיקוח על הבניה/ הוועדה לתכנון ובניה או שכבר הוזמנת לשימוע או אולי כבר קיבלת צו הריסה. המאמר מיועד לכל העוסקים בתחום. עורכי דין, שמאים, מהנדסים, קבלנים, וועדי בתים, אדריכלים, מפקחי בניה ועוד.

מאת: עופר שלוחוק ומשפט - כללי08/10/201534 צפיות
הסכם מייסדים מוצלח בחברות סטארט אפ

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica