חפש מאמרים:
שלום אורח
28.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

תקציב

מאת: יניב חדדראיית חשבון31/08/20092729 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

תקציב משפחתי מאת:  יניב חדד

במאמר זה נגדיר מהו תקציב , כיצד מנהלים ובונים תקציב וכיצד מתייעלים.

מהו תקציב ?

תקציב מוגדר סך המשאבים העומדים לרשות כל אדם לפני ביצוע פעולה פיננסית דהיינו תקציב מוגדר כתוכנית פעולה  המבוטאת בערכים כספיים. תקציב הוא כלי ניהולי שמטרתו תכנון הוצאות והכנסות בתקופה מסוימת לפני תחילת הפעילות.

לרוב מתבצע תכנון תקציבי לתקופה של שנה המקבילה לשנת המס דהיינו מ – 1 לינואר ועד 31 לדצמבר באותה שנה(תקציב שנתי) אך לעתים מתבצע תכנון תקציבי למשך חייו של פרויקט (תקציב פרויקטאלי) או לתקופה ארוכה יותר או קצרה יותר (תקציב רבעוני, תקציב חד שנתי, תקציב חודשי וכדומה).

התקציב הוא סכום מוגדר מראש שאנו חייבים לעמוד ביעדיו וחייבים לצאת מנקודת הנחה שלא נוכל להגדילו. למה הדבר דומה   -  אדם היוצא לטיול במדבר והוא לוקח איתו בקבוק מים אחד בלבד. הוא חישב את שלמספר השעות שהוא ישעה בשטח כמות המים בבקבוק תספיק. כידוע במדבר אין סיכוי להשיג כמות נוספת של מים ולכן חובת האדם לשתות בדיוק כמה שהוא חייב ולא כמה שהוא צריך שאם לא כן הוא יחרוג בכמות השתייה ובסוף המסלול הוא עלול להישאר ללא מים וכתוצאה מכך הוא עלול להתייבש. המסקנה היא שחייב לתכנן כל דבר מראש.

הניהול התקציבי

הניהול התקציבי מתבסס על קביעת סעיפים תקציביים המייצגים את הפעולות הסדורות במשק הבית. עבור כל סעיף ייקבע מראש הסכום המוקצה לפעילות המתוכננת. סכום זה עשוי להשתנות בהתאם להתפתחויות במהלך העניינים השוטף, אך קיומו של סכום מתוכנן מראש מאפשר בחינת סך היקף השימושים המתוכנן של משק הבית. במהלך תקופת הפעילות מיוחסות הוצאות והכנסות הארגון לסעיפים תקציביים, לרוב בעזרת תוכנת אקסל 

בניית התקציב

 קיימות שתי שיטות מרכזיות לבניית תקציב:

·         תקציב אפס- בניית התקציב מדי תקופה. כל פעם מתחילים על בסיס הערכה מחודשת של הצרכים בכל סעיף תקציבי.  לדוגמא : אם אנו מתכוונים לבצע שיפוץ לבית. פרויקט זה הוא חד פעמי ,אנו חייבים להכין תקציב חדש הכולל אומדן עלויות וזמן ביצוע. התכנון חייב לכלול את כל הסעיפים בכדי שסכום ההקצבה יהיה מדויק.

·         תקציב המשכי - בשיטה זו התקציב המוקדש לכל נושא זהה לתקציב השנה הקודמת בשינויים קלים. בבניית התקציב נשקלים רק שינויים בצרכים ובסדרי העדיפויות ולא התקציב הבסיסי. לדוגמא  תכנון התקציב הביתי לשנה הקרובה בסיס הצרכים הוא דומה. בתכנון זה אנו אמורים לשנות רק פרמטרים שהשתנו כגון : גובה ההכנסות , הוצאות צפויות מתוכננות  כגון השתלמות וכו'. 

כיצד בונים ומנהלים תקציב משפחתי

 שלב א: תכנון  והבנת מסגרת התקציב המשפחתית

שלב זה מטרתו להבין בטווח זמן של שנה מה מסגרת ההכנסות וההוצאות של המשפחה והאם ההתנהלות הזו תקינה איך וכמה צריך לשנות אותה. ובעצם להבין מה המצב הכלכלי של המשפחה ומה הכיוון שאליו היא צועדת.

לשם כך יש להכין את המסמכים הבאים:

·        דפי חשבון בנק של השנה האחרונה

·        12  דפים אחרונים לכל סוג כרטיסי האשראי

·        תלושי שכר (הכי טוב טופס 106 –סיכום שנתי אם יש)

·        ספחי פנקסי שקים

·        חשבונות טלפון, סלולארי, חשמל, גז, ארנונה, מים, כבלים - שאינם משולמים דרך הוראת קבע בבנק

את השלב הזה נבצע במחשבון תכנון באינטרנט.. היתרון במחשבון שלכל סוג הוצאה והכנסה ניתן לשייך את התדירות. למשל, בסעיף 'הכנסה חודשית נטו' נרשום את ההכנסה החודשית הממוצעת נטו (לשני בני הזוג) ובתדירות נבחר חודשי. דוגמא נוספת: בסעיף 'בונוס שנתי' נציין את הסכום השנתי החד פעמי שקיבלנו ובאופציית בחירת תדירות נבחר תדירות "שנתי" אותו כנ"ל בהוצאות שיניים וכד'. דוגמא נוספת: בסעיף בייביסיטר במידה ומדי שבוע יש לנו הוצאה נרשום את הסכום הממוצע השבועי, באופציית התדירות נבחר "שבועית". במרבית הסעיפים נבחר תדירות חודשית ונזין את הסכום הממוצע לחודש.

לאחר שסימנו את השלב הזה אנו יכולים לקבל מושג לגבי התחזית השנתית של התקציב המשפחתי והאם אנחנו נמצאים בתהליך של כניסה לחובות או בתהליך של חיסכון ושיפור הרווחה הכלכלית של המשפחה.

בנוסף נראה בכל סעיף מה ההוצאה הממוצעת החודשית ומה ההוצאה הצפויה השנתית (לפני שינוי).

בהתאם לנתונים שהתקבלו נתכן את שלב ג' התייעלות וצמיחה הכלכלית של המשפחה.

עתה עלינו להתחיל לבצע את שלב ב' וג' במקביל

שלב ב: מעקב תקציבי

המעקב החודשי על ההכנסות וההוצאות שמתבצעות בפועל. את השלב הזה נבצע באופן שוטף מידי חודש בעזרת קובץ אקסל למעקב חודשי. את המעקב יש לבצע בעזרת אותם מסמכים שהוזכרו בסעיף הקודם מידי חודש בכל חמישה עשר לחודש יסוכם החודש שעבר.

   ונעבור לתכנון ההתייעלות

לאחר שאנו בוחנים את ההוצאות עלינו להחליט באלו סעיפים להתייעל ואיך אפשר להקטין הוצאות ולהגדיל הכנסות? בכדי להבין האם המשפחה מתנהלת באופן חריג  אנו צריכים לבחור פרמטרים להשוואה כגון : השוואה לחברים בעלי הכנסה זהה , בדיקת הממוצע הארצי  , השוואה לשנים קודמות בכל פרמטר ופרמטר בנפרד.

בכדי לחסוך ולהתייעל בצורה מקסימאלית עלינו לבחון כל פרמטר בנפרד ולחשוב איך אנו יכולים לצמצם את סכום ההוצאות לדוגמא : סעיף חשמל  -   אם נכבס בשעות השפל בלבד נחסוך עשרות שקלים מיידי חודש , נעבור לנורות חסכון וכו'.

דוגמא נוספת :  הקנייה השבועית  :   נתחיל להשתמש בארגז הכלים הפיננסים ונתחיל בהשוואת מחירים  וסקר שוק , נבחר באמצעי התשלום היעיל ביותר.

יניב חדד , מומחה לחינוך פיננסי ומחבר רב המכר מהתיכון ועד הפנסיה

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

יניב חדד , מומחה לחינוך פיננסי ומחבר הספר "מהתיכון ועד הפנסיה"

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת יניב חדד

מאת: יניב חדדכלכלת משק בית26/11/091419 צפיות
פרמטריפ חשובים לבדיקה לקראת סוף שנת המס

מאת: יניב חדדעסקים - כללי31/08/091236 צפיות
מידע חיוני לפני לקיחת משכנתא

מאת: יניב חדדהשכלה ביתית28/06/093560 צפיות
הכל אודות כרטיס האשראי

מאת: יניב חדדהשכלה ביתית25/06/091487 צפיות
מהי הלוואה , סוגי הלוואות

מאת: יניב חדדהשכלה ביתית23/06/092651 צפיות
הסבר המשפט בדרך מקורית

מאת: יניב חדדהשכלה ביתית23/06/091667 צפיות
מספר דרכים לצאת מהמינוס

מאת: יניב חדדהשכלה ביתית26/05/093363 צפיות
זכויות וחובות החייל המשוחרר

מאמרים נוספים בנושא ראיית חשבון

מאת: אור מחשביםראיית חשבון24/10/162570 צפיות
הדוח השנתי הוא הדיווח שמידי שנה כל עצמאי מחויב בו הבסיס בדוח שמיחד אותו אצל עצמאי אל מול שאר מגישי הדוח הוא נספח א שבו רשומות כלל ההכנסות החשבוניות שבעל העסק הוציא באותה שנה ללקוחותיו ,מתחת לשורת ההכנסות רשומות כלל ההוצאות שבעל העסק הוציא.

מאת: עידן שלומןראיית חשבון05/03/152567 צפיות
טיפול בענייני מס נחשב מזה שנים רובת כשייך לרואי חשבון המייצגים עצמאיים ואנשי עסקים המגלגלים כסף רב, אך המצב אינו כזה ולאחרונה עוד ועוד שכירים מגלים כיתכנון מס אפקטיבי עבורם לא פחות מאשר עבור המעסיק שלהם.

מאת: עידן שלומןראיית חשבון05/03/152073 צפיות
פתיחת עסק עצמאי דורשת לא מעט אומץ ותעוזה כמו גם התמחות ויכולת בתחום שבו בחרתם. מעבר לכל אלו חשוב לנהל את כל ההתנהלות העיסקית בצורה נכונה וזאת באמצעות ליווי של רואה חשבון מקצועי.

מאת: עידן שלומןראיית חשבון05/03/151945 צפיות
אם אתם מקימים עסק חדש אתם חייבים לשכור שירותי רואה חשבון באזור המגורים שלכם ולקבל ממנו את כל סל השירותים המקובל בין רו"ח ללקוח. על כך במאמר הבא.

מאת: עידן שלומןראיית חשבון05/03/151975 צפיות
אחת הדרכים הנוחות ביותר להרוויח כסף מעבודה צדדית לזו שלכם כשכירים או סטודנטים היא באמצעות פתיחת תיק של עוסק פטור. מדובר על רישום כחוק כמי שעוסק בעבודה כעצמאי אך בהיקפים קטנים שפוטרים אותו מתשלומי מעמ או קבלה שלהם. על כך במאמר הבא.

מאת: יוסי נטוביץראיית חשבון08/02/152268 צפיות
בחינת הבקרות הפנימיות בארגון ובפרט בתהליכים עסקיים הייתה ונשארה אבן היסוד בעבודת המבקר הפנימי. תהליכים עסקיים רבים בארגון מתבצעים כיום במערכות ממוחשבות ומורכבותם, במיוחד בארגונים גדולים, מקשה על יכולת המבקר לבצע עליהם ביקורת אפקטיבית ללא אמצעים ממוחשבים. פיתוח טכנולוגית כריית התהליכים (Process Mining) לניתוח ניהולי של התהליכים עורר התעניינות מחקרית רבה ביכולות השימוש שלה גם ככלי בקרה בין היתר לזיהוי הפרות אבטחת מידע , ולאחרונה אף ככלי לביקורת פנימית לניהול סיכונים , ולזיהוי הונאות ומעילות

מאת: טוב לעסקראיית חשבון20/01/151922 צפיות
אחת השאלות אשר נשאלות על ידי עסקים, היא באיזה פונקציה להשתמש לצורך ניהול חשבונות העסק. ברואה חשבון או ביועץ מס, מה בעצם ההבדל ביניהם. במאמר זה ננסה להבהיר כיצד לבחור יועץ מס וההבדל מרואה חשבון.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica