חפש מאמרים:
שלום אורח
23.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

רשלנות רפואית בניתוח לקיצור קיבה - לא כל נזק מקורו ברשלנות

המקרה שעליו נדבר עוסק בשאלה אודות רשלנות רפואית בניתוח לקיצור קיבה שהתעוררה בת"א (י-ם) 1109/97 פרננדס נ' הסתדרות מדיצינית הדסה.

באותו מקרה דובר במר פרננדס שסבל מהשמנת יתר והחליט להתמודד עם בעיית ההשמנה הקשה ממנה סבל על ידי ביצוע ניתוח לקיצור קיבה.  מר פרננדס נותח ע"י פרופ' "ג" וד"ר "ל", בניתוח שגרתי. במהלך הניתוח נבדקו שלמות הקיבה והכיס שנוצר, אשר לא העלו דלף באזור. יום לאחר הניתוח עלה חומו של מר פרננדס. תחילה סבר הצוות הרפואי שמדובר בחום עקב תמט ריאתי, ומר פרננדס טופל בהתאם. כעבור מספר ימים, לאחר בדיקה נוספת שנעשתה, התברר שישנה דליפה ממקום הניתוח, מהכיס העליון של הקיבה. באותו יום נותח שוב מר פרננדס, ובמהלך הניתוח נעשו בדיקות שלא העידו על זיהום, ולא זוהה בוודאות נקב. לאחר הניתוח מר פרננדס היה מאושפז, תחילה ביחידה לטיפול נמרץ נשימתי ולאחר מכן במחלקה הכירורגית, עד שחל שיפור במצבו.

טרם ששוחרר לביתו נעשתה לו בדיקות שהראו שאין דלף ממקום הניתוח. יחד עם זאת, כעבור מספר חודשים החל מר פרננדס לחוש כאבים חזקים בבטן האמצעית לאחר שאכל מזון מוצק, ובסופו של דבר פנה לחדר המיון. בדיקות שנערכו לו בחדר המיון הצביעו על דלף באזור הניתוח, הוא טופל באנטיביוטיקה ושוחרר לביתו. יחד עם זאת, סבלו של מר פרננדס לא תם, והוא אושפז מספר פעמים נוספות בשל תלונות דומות. בתביעת רשלנות רפואית בניתוח לקיצור קיבה טוען מר פרננדס כי הוא סובל באופן מתמיד מהפרעות עיכול לרבות הקאות, מצרבות, מקושיים באכילת אוכל מוצק וכן מנזק נפשי.

בתביעתו טוען מר פרננדס שהצוות הרפואי התרשל בביצוע הניתוח לקיצור קיבה, שכן הניתוח בוצע על ידי מנתח לא מיומן, בחוסר זהירות ובחוסר מיומנות, אשר הביאו ליצירת הדליפה. כמו כן טוען מר פרננדס שהמעקב אחרי מצבו הרפואי לאחר הניתוח היה רשלני ובוצע על ידי צוות לא מיומן, שכן הוא לא טופל כראוי בעקבות הממצאים לאחר הניתוח ולא הוסקו המסקנות הרפואיות המתבקשות מהבדיקות שנערכו.

תוך הסתמכות על חוות דעת רפואיות שהוגשו לבית המשפט בשאלת קיומה של רשלנות רפואית בניתוח לקיצור קיבה, בית המשפט קבע, שמהלך הניתוח לקיצור הקיבה היה תקין, וכי הדלף לא נוצר במהלך הניתוח אלא ימים ספורים לאחריו. בית המשפט הכיר בכך שהצוות הצוות הרפואי ביצע את כל הבדיקות הנדרשות לאיתור הדלף במהלך הניתוח ואחריו. עוד קבע בית המשפט, בהסתמך על חוות הדעת הרפואיות, כי הדלף נוצר באזור בבטן בו בוצע שימוש במכלב, מאחר שאזור זה חלש יותר באופן טבעי, ולא בעקבות טכניקה כירורגית מוטעית. לאחר מכן, הגיע בית המשפט אל המסקנה, כי המעקב שבוצע לאחר הניתוח אחר מצבו של מר פרננדס עמד בסטנדרטים רפואיים נדרשים, ולכן אין בנמצא כל רשלנות רפואית בניתוח לקיצור קיבה. מאחר שהדלף מאזור הניתוח, החל רק מספר ימים לאחר הניתוח, הרי שלא היה כל ליקוי מצד הצוות הרפואי בזיהויו של הדלף ובטיפול בו.

יחד עם זאת, קבע בית המשפט שאף אם הדלף מאזור הניתוח התרחש במהלך הניתוח עצמו, הרי שהשיהוי באיתורו לא התקיים עקב מחדל רפואי. זאת מאחר שהצוות הרפואי ערך בדיקות לאיתור הדלף לאחר הניתוח, אשר התבררו כשליליות. בכך, למעשה, לא התעלם הצוות הרפואי מהסימפטומים השונים מהם סבל מר פרננדס (החום הגבוה) אלא ההפך – הוא ביצע פעולות לצורך בירור המקור לסימפטומים אלו על מנת שניתן יהיה לטפל בהם כהלכה. כמו כן, עם זיהוי הדלף בבדיקת שנערכו למר פרננדס הוא הובהל לחדר הניתוח עוד באותו יום לשם טיפול בו.

בסופו של יום, דחה בית המשפט את טענותיו של מר פרננדס, וקבע שהצוות הרפואי לא פעל ברשלנות רפואית במהלך הניתוח ולאחריו, וכי כל הפעולות שבוצעו לאיתור הדליפה בוצעו בהתאם לסטנדרטים הרפואיים הנדרשים.


 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אלמוג-שפירא משרד עורכי דין

ייצוג והופעה בתי המשפט בתחום של תביעות ביטוח ונזיקין, לרבות רשלנות רפואית

עקבו אחרינו בפייסבוק - www.facebook.com/AS.LawOffices

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אלמוג-שפירא, משרד עורכי דין

רשלנות רפואית - בית המשפט קבע - אישה שכרתו לה את הרחם שלא לצורך תקבל פיצוי של חצי מליון שקלים!

רשלנות רפואית בהריון - איך בוחנים ? מה עושים ? בכתבה הבאה סקרנו עבורכם בקצרה את הנושאים המרכזיים בנושא משפטי רגיש זה. מדריך מקוצר מאת עורכי הדין אלמוג-שפירא

מאמרים נוספים בנושא רשלנות רפואית

מאת: עורך דין ירון מויאלרשלנות רפואית26/07/172224 צפיות
מערכת המשפט הישראלית מורכבת משלוש ערכאות: בית המשפט העליון, בתי המשפט המחוזיים ובתי משפט שלום. לצד אלו ישנן מספר ערכאות מקבילות: בית המשפט לעניינים מנהליים, בתי משפט למשפחה, בית משפט לתביעות קטנות, בית משפט לעניינים מקומיים ועוד. מורכבות מערכת המשפט ותחומי הסמכויות השונים של כל ערכאה מחייבת עורכי דין להתמקצע בתחומי משפט מסוימים, בכדי שיוכלו לספק ללקוחותיהם שירות מקצועי מתוך היכרות התחום באופן מעמיק על כל רבדיו.

מאת: שירה אלהרשלנות רפואית14/12/161709 צפיות
הדרך הנכונה להגיש תביעה ולדרוש פיצוי כספי בגין רשלנות רפואית בלידה היא לפנות למשרד עורכי דין עם ניסיון מעשי בטיפול בתביעות הקשורות לרשלנות רפואית בלידה... קרא עוד

מאת: עו"ד אסף אודיזרשלנות רפואית28/03/161741 צפיות
מה חשוב להכיר ולדעת כדי לבחור נכון עורך דין רשלנות רפואית? מעבר לניסיון, יש גורמים נוספים שצריך לקחת בחשבון.

מאת: עו"ד אסף אודיזרשלנות רפואית14/03/161754 צפיות
מהי רשלנות רפואית? מה הן הסיבות בגינן ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית כנגד הגוף הרפואי המטפל ומה הן תביעות הרשלנות הרפואית הנפוצות ביותר בישראל? כל מה שבאמת צריך לדעת על רשלנות רפואית בשורות שלפניכם.

מאת: שירה אלהרשלנות רפואית07/10/152774 צפיות
לא מעט מקרים של רשלנות רפואית חמורה הסתיימו במוות של המטופל. מיהו התובע בתביעת רשלנות רפואית במקרה כזה? על אילו נזקים ניתן לתבוע פיצויים? על כך במאמר שלפניכם.

מאת: אלעד שניררשלנות רפואית21/07/152044 צפיות
חברת הביטוח והמוסד הרפואי מעוניינים לחתום על הסכם פשרה כאשר הם יודעים שהתביעה תתקבל בבית המשפט. האם כדאי לחתום על הסדר פשרה?

מאת: אלעד שניררשלנות רפואית25/03/152033 צפיות
לא כל מקרה של רשלנות רפואית גורר פיצוי כספי. עם זאת, מעניין לבדוק כיצד נקבע גובה הפיצוי בתביעות רשלנות רפואית בלידה ומה עלול להשפיע עליו.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica